December 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Otje, 1 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Raomi

    Raomi Actief lid

    4 mei 2006
    130
    0
    0
    @ Otje, dat zei mijn kraamhulp ook....of wel in badje en dan heel goed er om denken dat de oortjes niet onder water komen...

    Ik twijfel ook nog qua anticonceptie...ik kan niet goed tegen hormonen. We gaan eerst maar met rubbers denk ik...en dan maar eens naar de huisarts om de mogelijkheden te bespreken. Ik heb echt nog geen zin in weer een zwangerschap! Ik vind die regeltjes met de BV en dat je dan niet zwanger raakt erg twijfelachtig klinken.....volgens mij zijn er heel veel vrouwen die BV gaven gewoon zwanger geworden, hoor!
     
  2. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    hi,

    tijdje niet geweest en ik kan het gelijk niet meer bijhouden. :oops: :oops:

    ayla; :oops: :D ja aardrijkskunde en topo is nooit mijn sterkste punt geweest :D , (dit ging over die 'mongoleplek' die alleen oosterse mensen krijgen)

    mbt veilige sex; ik wilde eerst ook de nuvaring gaan gebruiken, maar daar zit toch net zoveel hormonen in als in een 'normale' lichte pil. ik dacht dus ook van niet maar is wel zo. heb nu de mini-pil thuis liggen maar ben er nog niet aan begonnen(ben ook niet zo voor hormonen nml, ik kan er niet zo goed tegen). ik begin eraan na mijn 2e ongie, heb nu ook weer 2e eisprong gevoel gehad dus wacht nog ff,ik vertrouw dus niet op de bv qua safe heid ;) . gebruik nu condooms :rolleyes: .

    as woensdag naar de kinderarts voor nacontrole, kan ik gelijk weer een hoop vragen, ben benieuwd hoe hun hem vinden!

    jullie horen wel weer,
    gr saskia
     
  3. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    ja volgens mij werd dat ook altijd afgeraden. maar ja, ik heb trouwens laatst geloof ik ergens gelezen dat het afgeraden werd om de pil te gebruiken als je bv geeft. dit in verband met hormonen die je kindje binnen kan krijgen. ik weet niet meer hoe en wat precies.

    ik had al 4 jaar geen pil meer geslikt omdat ik allemaal rare bijverschijnselen kreeg van de hormonen. het heeft nog wel 4 jaar geduurd voor ik toch zwanger ben geworden. ik vond het geweldig om zwanger te zijn, maar moet er niet aan denken om nu zo kort achter elkaar weer een kleintje te krijgen. dan denk ik dat je pas echt slaaptekort gaat krijgen ;)

    hier is niets gezegd over het in badje doen. ik heb hem al gebadderd trouwens. ik heb net nog wel even het boekje nagelezen over de gehoortest maar daar staat ook niets in. mischien zijn ze het vergeten te melden met huisbezoek, want het klinkt wel heel logisch.
    ik hoor het straks dan wel

    ik ga vanmiddag ook gelijk langs een ander filiaal van mijn werk, even bij mijn zwangere collega langs. even gezellig kleppen.

    mijn vader is op dit moment ook in het ziekenhuis, die word straks geopereerd. waarschijnlijk ben ik net iets te vroeg om bij hem langs te gaan. of die gehoortest moet heel lang duren.

    ik heb trouwens geen flauw idee wat ik me voor moet stellen bij de gehoortest. vroeger werd dat met 9 maanden gedaan. en dan ging er zo`n vreemde vrouw achter je staan met belletjes enzo. mijn kinderen vonden het altijd maar raar.
     
  4. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    @Ayla; bedankt voor de tips tegen aambeien, maar ik heb er geen last van hoor!

    Wat het voeden om de 3 of 4 uur betreft. Overdag wil Dain wel eens om de 4 uur komen, maar dan komt hij 2 uur later weer. Ik probeer m dus ook echt om de 3 uur wakker te maken, of het moet net niet uitkomen met visite ofzo. We zijn net even met hem naar de supermarkt gewandeld, vindt hij echt heerlijk. Net gevoed en nu ligt hij te slapen in zijn wandelwagen. Ik ga zo eens even kijken wat we gaan doen in de zomervakantie. We blijven wel in Nederland denk ik, dus hopelijk hebben we mooi weer.
     
  5. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    wat het weer betrefd, lijkt het wel of de natuur in de war is.
    ik had net een hele grote wesp hier binnen vliegen, de kat vond het prachtig, maar ben blij dat ik hem naar buiten heb gekregen. het is notabene winter.
     
  6. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    een wesp.... getsie.... die horen hier niet te zijn nu, het hoort te vriezen....
    maar ja vorst heb ik nog niet gezien. Overigens wel voordelig voor de energierekening....

    Molly ik heb Ayla's tip maar ter harte genomen, want die aambeien.....

    Noura de gehoortest: ze stoppen een soort zendertje in het oor en dan kunnen ze door de weerkaatsing merken of hij goed hoort....
    Kwamen ze bij mij overigens thuis doen in de kraamtijd...

    mbt de nuvaring: mijn VK gaf aan dat daar ook hormomen in zitten, maar dat die meer lokaal werken in de baarmoeder en daardoor minder in het bloed opgenomen worden... en dus uiteindelijk beter zou zijn voor de BV.... Maar het lijkt mij gewoon ook heerlijk om niet elke avond aan die pil te hoeven denken en maar een keer per 3 weken te hoeven denken aan anticonceptie...

    Karin
     
  7. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    wat handig karin dat ze dat thuis zijn komen doen.

    en je hebt gelijk, het hoort te vriezen, maar ben wel blij dat dat het niet doet. dan zou ik de auto moeten krabben. maar iets minder regen zou wel mogen. steeds als wij nu willen gaan wandelen moeten we tussen de buien door.

    meneer is hier dus weer de hele tijd aan het slapen. moet hem zo wakker maken om te voeden en schone broek en dan gaan we.
     
  8. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Shit zeg! Had ik net een heel stuk getypt als reactie op jullie, slaat mijn computer ineens af. Alles kwijt! Ik probeer het nogmaals, maar wel korter!
     
  9. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Wat ook goed helpt bij aambeien is floradix. Dit is een kruidendrankje dat je voor het eten moet innemen en dat stimuleert de darmwerking en zit bovendien boordevol vitaminen en ijzer. Voor als je moe bent en een weerstand moet opbouwen werkt dit super, evenals voor een goede stoelgang. Heb ik gekocht op aanraden van vk en kraamhulp en werkt super. Ik had ook last van aambeien, maar is dankzij de dunnere ontlasting van korte duur geweest!

    Noura: ook hier een gehoortest thuis gehad op de 6e dag. Mocht vantevoren Mika ook niet in bad doen!

    M.b.t. Nuvaring: deze heb ik al eens gehad ipv pil en is mij slecht bevallen. Ik voelde hem continu zitten en lekte ook nog eens. Drie weken lang dus inlegkruisjes dragen. Vond ik niks. Wij gaan dus aan de rubbers. Binnenkort eens halen, het vloeien is zo goed als weg! Sex tijdens bv zonder anticonceptie geeft wel degelijk kans op nieuwe zwangerschap! Ik ken er diverse die dat overkomen is. Niet doen dus zonder anticonceptie.

    @ Saar: ik ben ook een slaapkop en heb ook niet genoeg aan 6 uur slaap per nacht en voel mij hele dagen moe. Zo gauw ik kan slaap ik wat bij door om 21 uur naar bed te gaan, dan haal ik af en toe (1 keer week) zo'n 8 uur slaap en voel ik mij weer wat beter. Maar het is denk ik ook een kwestie van wennen.

    Mika heeft luieruitslag. Ben aan het smeren met sudocreme. dat helpt supergoed. Na één dag is het al minder aan het worden.

    Wat betreft voeden: ik voed Mika ook 6 keer per etmaal maar één borst per keer. 's Nachts komt hij om de 4/5 uur en overdag om de 3/3,5 uur en dat gaat prima. Soms is overdag rekken nodig omdat dat beter uitkomt voor de late voeding. Maar een speen biedt dan uitkomst.

    @Noura: sterkte met je vader!

    Groetjes Suusje
     
  10. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    En o ja Ayla: ik heb ook regelmatig een tsr als ik hem niet nodig heb. Kolf dan met de hand iets af, zodat de druk weg is. Gelukkig heb ik altijd een tsr als ik hem wel nodig heb. Heb een kolfapparaat besteld om bij te gaan kolven en een voorraadje op te bouwen. Ben benieuwd of die tsr dan ook zo goed werkt!

    Groetjes!
     
  11. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Ik heb een vraagje over kolven: ik voed Mika elke 3/4 uur één borst per keer en wil nu een voorraadje afgekolfde melk gaan aanleggen. Hoe doe ik dat zonder dat de melkproductie ineens heel hoog wordt? Wanneer kan ik het beste welke borst afkolven of gedeeltelijk afkolven?

    Groetjes Suusje
     
  12. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Hoi suusje:
    je zou bv. 's ochtends of 's avonds de andere borst mee af kunnen kolven, dan bouw je voorraad op en als je dit eenmaal per dag doet krijg je niet meteen een heel erg verhoogde melkproductie. Of je kunt na de voeding het restant uit je borst kolven, maar dan gaat het niet zo snel....
    Sterkte met kolven....

    aha ik ben er inmiddels achter wat tsr is.... toeschietreflex.... Ik heb dat niet zo heel erg van te voren, maar als Nick begint te jengelen komt het wel snel. Overigens heb ik nog regelmatig echt lekkende borsten, dus....

    Ik zal eens naar de floradix gaan kijken Suus... thanks voor de tip..

    Karin
     
  13. lianne

    lianne Bekend lid

    19 nov 2005
    893
    0
    0
    groepsbegeleidster
    Paar foto's van de fotograaf staan in mijn album.

    Gisteren een regeldag gehad, dimphy was erg onrustig en schreeuwde het uit van de honger.
    Vandaag gelukkig weer iets rustiger.

    Zijn er al mensen die bv geven met een flesje begonnen?
    Hoe reageren de baby's hierop, en drinken ze daarna nog goed uit de borst?
     
  14. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    ik heb goed bericht kailynn begint aan mijn borst te drinken, niet super maar het begin is er en ze krijgt wat binnen ook want ze dronk haar fles niet leeg en er kwam minder bij het kolven, zou ze dan misschien nog een gaan leren?
    ik doe het andersom kailynn drinkt uit flesjes en gaat nu aan de borst beginnen. kailynn drinkt

    tussen de 3 a 4 uur een voeding het ligt er een beetje aan.
    vanmiddag een poosje op bed gelegen ik zou eigenlijk naar een vriendin gaan maar ik was/ben versleten.
    maar slapen lukte niet.
    vrijdag komen m'n schoonoiders de boel weer een keer doen want ik kom er echt niet aan toe, eerst flesje, spelen en dan afkolven, het neemt zoveel tijd in beslag, de dagen vliegen voorbij (helaas de verlofdagen ook) zou er nog niet aan moeten denken om te werken.

    vanmiddag had kailynn ontzettende krampjes tijdens de voeding ze schreeuwde het uit en wilde niet drinken zonde hoor je voelt je zo machteloos, de tranen biggelde over m'n wangen, gauw cinebaby gegeven en even later zakte het gelukkig.

    ga m'n pizza in de over leggen (lekker ongezond) ik neem wel een keer floradix extra, dit kan je trouwens kopen bij de drogist voor 16,95 geloof ik!
    tot later meiden!
     
  15. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    wat heerlijk Slingding dat Kailynn aan de borst gedronken heeft. Kom op volhouden meid... het gaat vast lukken en dat heb jij ook weer wat meer tijd....

    Lianne: gave foto's van de fotograaf!

    Nick heeft al drie keer uit een flesje gedronken naast de bv. Ik heb op een borstvoedingsforum gekeken om te kijken hoe je het kunt opbouwen. Zij adviseerden het volgende: circa 20-30 cc afkolven en dit direct geven in de fles en dan restant voeding aan de borst. Fles liefst door iemand anders laten geven. Vervolgens die opbouwen door meer cc in fles te geven en dit vervolgens ook uitproberen met melk die in koelkast heeft gestaan en diepvriesmelk... Als je uitprobeert met de fles dit regelmatig blijven doen en niet alleen als het broodnodig is, zodat ze ook aan de fles wennen en hem niet gaan weigeren.
    Ik moet noodgedwongen met de fles beginnen, want morgen moet ik weer naar de opleiding en dan moet Nick twee volledige voedingen uit de fles drinken! Vanavond dus nog een keer proberen uit de fles en dan morgen hoop doet leven....

    Nick drinkt overigens nog prima aan de borst.... af en toe sabbelt hij wel wat, maar dat deed hij voorheen ook al...

    Karin
     
  16. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Het gaat goed met de voedingen om de 4 uur! :D Koen heeft vanochtend om 7 uur zijn 1e flesje gehad met 120 cc... Daarna heeft ie lekker geslapen en om 11 uur zijn volgende flesje. Hier dronk hij 100 van op. Daarna heeft ie wat rond zitten kijken... soms gehuild, soms niet... beetje geslapen. We zijn nog op bezoek geweest in Sara's klas. D'r klasgenootjes vonden Koen geweldig! Om 15 uur heeft Koen weer 120 cc gedronken en moest daarna heel erg huilen. Krampjes? Honger? Ik weet het niet. In ieder geval... rond 16 uur was ie rustig. Ik heb m rond 16.30 in bed gelegd en hij zat met grote ogen rond te kijken maar ben toch naar beneden gegaan (babyfoon mee). En hij is in slaap gevallen en slaapt nu nog! :D Hij krijgt nu om 19 uur zijn volgende fles en dan de laatste om 23 uur en dan vannacht nog eens. Hoop dat we dit zo kunnen volhouden... :rolleyes:

    Noura: Koen heeft ook de gehoortest thuis gehad op de 6e dag.
     
  17. Zo, de berichtjes gaan inmiddels hard op dit forum zeg...

    Wat betreft doorslapen hebben we helaas te vroeg gejuigd: Jasmijn wordt nu toch iedere nacht een keertje wakker voor een voeding, gelukkig slaapt ze daarna wel meteen weer in. Wel maken we iedere dag een keertje mee dat ze tussen twee voedingen absoluut niet wil gaan slapen. Ze is dan eerst klaarwakker en begint een uur later flink te huilen. Soms heeft ze last van krampjes, vaker lijkt er echter niets aan de hand te zijn. Haar in bed laten huilen vinden wij geen optie - dan gaat ze alleen maar harder huilen - dus pakken we haar maar op. Het gekke is alleen dat dit telkens tussen twee andere voedingen in gebeurt, gisteren helaas pas na de laatste, waardoor we tot 2.30 uur met haar beneden hebben gezeten. Het CB weet het weliswaar in theorie allemaal zo mooi te brengen, maar in de praktijk werkt het vaak anders...

    Wel twijfel ik weleens aan de hoeveelheid bv die ik 'produceer'. De ene dag lijkt er meer melk uit mijn borsten te komen dan de andere, de geluiden die Jasmijn maakt tijdens het drinken bevestigen dit idee. Soms drinkt ze met grote gulzige slokken (en dan slaapt ze dus ook beter), soms moet ze een aantal keren zuigen voordat ze slikt. Vandaag is zo'n dag met grote slokken en toen ik me vanochtend stond op te maken, druppelde de melk zo vanuit mijn beide borsten op de badmat (dacht eerst dat de kraan lekte... ;) ) en ik moet om de haverklap mijn compressen vervangen, terwijl ik gisteren uren deed met één compres. Herkent iemand dit? Ik wordt soms wat onzeker van het feit dat ik zo dus niet weet wat Jasmijn binnenkrijgt en door de dunne ontlasting is het vaak moeilijk te zien of ze heeft geplast.

    Wat de vakantie betreft willen wij dit jaar kiezen voor een vliegvakantie. Dit vanwege het feit dat zo'n jong kindje niet te lang in de maxi-cosi mag. Een jaar of 10 geleden zijn we al eens naar Ibiza geweest en het viel ons op hoeveel jonge gezinnen met een kinderwagen daar rondliepen. Waarschijnlijk gaan we dit jaar (eind juni) nog eens terug. Het is twee uurtjes vliegen, dus goed te doen.
     
  18. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    ohhh wat heerlijk slingding dat ze aan de borst gaat drinken. super!

    safouane heeft vorige week al een keer uit de fles gedronken, het leek hem geloof ik niet echt uit te maken dat het mijn borst niet was.

    goed hoor otje dat die het 4 uur volhoud ;) en wat leuk dat je naar de klas van je dochter bent geweest, wij gaan donderdag mee.

    daarstraks zijn we geweest voor de gehoortest, en hij is geslaagd! hij wou eerst niet echt meewerken met die dingen in zijn oortjes, maar het is toch gelukt. wel viel het de verpleegkundige op dat hij een beetje geel ziet. en ik had dat idee dus ook al, terwijl de wijkverpleegkundige zei dat het zijn huidskleur was. ik moet het in de gaten houden dat het niet meer word. ook mocht ik hem nog even wegen, omdat hij steeds maar een paar minuten drinkt (volgens haar is het normaal tussen de 10 en 20 min.) maar hij was sinds vorige week woensdag bijna weer 300 gram aangekomen. hij weegt nu al 3512 gram. hij zal dus wel genoeg binnen krijgen ;)

    lianne wat een prachtige fotos weer!

    lola ik kan me voorstellen dat je twijfelt, ik lek bijna niet. maar als ik zie hoe mijn ventje aan komt dan denk ik toch dat ik genoeg produceer.

    suusje bedankt!
     
  19. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Lola je hoeft niet te twijfelen hoor, ik lek ook maar af en toe, en de ene keer druppelt het na en de andere keer komt er nog niet eens iets uit als ik een beetje met de hand probeer te kolven. En je kunt voelen aan de luier of ze genoeg gedronken heeft, ontlasting weegt nl bijna niets en als ze geplast heeft dan voel je dat aan de luier.

    @Saskia wat fijn zeg dat ze aan de borst heeft gedronken! Mss dat het toch nog gaat lukken zeg, zou wel gaaf zijn!

    Ik heb geen last van de tsr maar vind het gevoel altijd zo apart, net ook ik was even alleen naar het winkelcentrum en toen kreeg ik een trs... dus ik denk ik moet naar huis, kom ik thuis en een paar minuten later werd ze wakker :) Heb wel nog wat kleertjes voor haar gescoord bij de h&m, en een spijkerbroek voor mezelf in mt 29/34! Had hem niet gepast omdat ik weer snel naar huis wilde maar thuisgekomen zat ie als gegoten.. ben helemaal blij dat ik weer bijna mn eigen figuur terug heb. mn buik is nog wat slapper dan normaal maar dat komt binnenkort ook wel weer goed, verder is er eigenlijk niets veranderd.

    Nou ga ff thee zetten... ooh dat ben ik vergeten te halen lekkere thee! Alle lekkere smaken zijn op moet nu dus "normale" thee drinken.. :p

    Oh ff een vraagje aan de framboosbladthee drinkers... hoe vinden jullie je herstel gegaan? Viel het mee of tegen? En dan vooral Otje... was het anders dan de vorige keer?

    Nou ik ga lekker thee drinken, de was is gedaan, de jongens én meiske slapen, dus ik ga ff bank hangen! doei
     
  20. Moesje78

    Moesje78 Fanatiek lid

    26 apr 2006
    2.177
    1
    0
    Hallo meiden,

    Ik ben sinds gisteren begonnen met voedingen om de 3 1/2 uur, oftewel 7 per dag, i.p.v. 6. en dat gaat goed. Alleen loopt mijn borstvoeding terug en moet ik nu combineren met opvolgmelk, en ik voel me hier zo schuldig over. Maar goed het is niet anders.

    Ik weet nog niet wat ik wil gaan gebruiken aan voorbehoedsmiddel
    straks, eigenlijk wil ik niet meer aan de pil. Ik ben ook heel benieuwd hoe het straks zal gaan de eerste keer weer echt sex. Zal het pijn doen of anders zijn? Eigenlijk heb ik er ook wel weer heel veel zin in, maar eerst moet dat vloeien maar eens ophouden. Is dat bij jullie al over? En voelen jullie je hechtingen ook nog?

    Gr. Jes
     

Deel Deze Pagina