Na meerdere keren mis, nu tóch mama!

Discussie in 'De mama's' gestart door Lexie74, 29 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Anette, vervelend dat je onzekerheid toeneemt nu je minder last hebt van misselijkheid. Wat zou het fijn zijn om zo nu en dan even een luikje open te kunnen doen om te zien of alles nog OK is.

    Lexie, jij twijfelt over al dan geen tweede erbij en je man is er voor dit moment voor zichzelf eigenlijk al uit. Lastig. Hopelijk komen jullie er samen uit.

    Voor wat betreft zijn leeftijd, mijn man is nu 44, was dus bijna 41 toen Alyssa werd geboren en 43 toen Yelina kwam. Hij heeft (gelukkig) geen moeite met het feit dat hij een wat minder jonge papa is. Sterker nog, hij is zelf ervaringsdeskundige met een oudere papa. Zijn vader was al ruim halverwege de 50 toen mijn man kwam.

    En het lot tarten? Met alleen Alyssa was het prima en nu met Yelina erbij is het ook prima. We hebben 2 geweldige meisjes en ik zou er zo nog 1 bijwillen.

    Maar goed, hier blijft het zoals het er nu naar uitziet toch echt bij onze 2 prinsesjes. Hoewel mijn gevoel zegt dat een derde ook erg welkom is, laat ik het verstand toch maar winnen. Aangezien mijn energiehuishouding vanwege chronische moeheid niet altijd om over naar huis te schrijven is, wil ik wat dat betreft het bekende lot toch maar niet gaan tarten. Ik ben nu eindelijk weer op het niveau wat ik voor m'n eerste zwangerschap was en daar wil ik heel graag blijven om zodoende nog leuke dingen met onze meiden te kunnen doen.
     
  2. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Weet je wat het is meiden, volgens mij blijf je dat gevoel van nog een erbij altijd houden. Ook al heb je er 4. Ik hoor niets anders om me heen.
    Ook ik blijf twijfelen als ik weer zo'n ukkie zie, maar andere kant weet ik verstandelijk ook wel dat het met 1 uk een stuk rustiger is en je financieel meer ruimte hebt en.............nou ja noem maar op. Maar die oer drang :( die blijft maar zeuren. En ach iedereen red t toch ook met 2 koters en die kunnen elkaar weer bezig houden en...............tja ook daar zijn weer allerlei reden voor. Papa Pim is er eingelijk ook klaar mee, die vindt 1 prachtig jochie prima en al druk genoeg. Pim heeft een chromosoomafwijking waar goed mee te leven is en waar niemand iets van merkt, maar je weet niet wat de volgende keer brengt. Tja en daar komt bij dat wij allebei de 40 gepasseerd zijn t risico nog groter is. Ach en eigenlijk heeft hij wel gelijk 8) t is goed zo we hebben het druk zat. Voor ons staat het dus eigenlijk vast............t blijft bij Pim. Maar ik moet t wel een plekje geven hoor als ik mijn man eerder had ontmoet en niet al die miskramen had gehad...........had ik er zeker nog een 2e bijgewild.

    An wanneer hebben we weer een echo??? Kan er weer een stukje onzekerheid af. We duimen natuurlijk hard voor je meis. Je baarmoeder is nu ervaren hihi dus daar komt een prachtig kind uit, kijk maar naar de vorige die geleverd is.
     
  3. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Abigail, dank je, ik krijg maanag over een week (weet zo ff de datum niet) een nekplooimeting, dus weer een echo.
    Ik heb er zelf wel vertrouwen in maar het is zo gek als ineens je klachten verdwijnen. Van extreem misselijk naar niet meer. WEl lekker nu al heb ik vanochtend nog moeten spugen, daarna was het weer over.

    Dat twijfelen, ik geloof het meteen, nu nog heel soms, klinkt heel gek misschien maar Sarah kan zo je aandacht opeisen dat ik wel eens denk, ik kan dat toch echt maar aan eentje geven. We zien het wel allemaal, komt goed.
    En financieel, ja, gaat nu allemaal prima, de kosten van het kdv vallen me wel tegen, dat is voor Sarah nog maar 2,5 jaar, haha
     
  4. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Hoi Aby, zou dat echt zo werken bij ons vrouwen? Dat we er altijd wel nog 1 bij willen?
    Hmm...
    Nou had meneer Lex het er weer over dat ie het bv een jaartje wil proberen en als het dan niet gelukt is, is het klaar.
    Sja ik weet neit of ik dat wel wil hoor, dan laat je wel weer de wens in al zijn hevigheid toe en wat als het niet lukt binnen dat jaar? En de pest is ook nog eens dat wij niet zo zwanger raken natuulk. Nou ja in het verleden is dat gebleken, dus we gaan maar weer van het slechtse uit, dan.
    Pff blijf het toch een moeilijk besluti vinden hoor.
     
  5. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Lexie, lastig inderdaad. Dat lijkt me toch wat druk op de ketel geven, zeker omdat jullie flink hebben moeten oefenen voor jullie kleine meid.

    Aby, ik geloof ook inderdaad dat je altijd wel een stille wens blijft houden voor nog 1 keer.

    Aangezien we maandag voor een week met vakantie gaan, wil ik Anette alvast succes wensen voor de nekplooimeting.
     
  6. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Dank je, de nekplooimeting is maandag, kunnen we weer even naar ons ukkie spieken. Mijn vriend baalde al omdat we dan nog niet kunnen zien wat het wordt.

    Een hele fijne vakantie, geniet ervan. Waar gaan jullie naar toe?
     
  7. Karola

    Karola Bekend lid

    22 nov 2005
    531
    1
    0
    Hey Meiden,
    Daar ben ik ook weer even!

    Heb terug gelezen hoe het met jullie gaat,en ik moet zeggen er word gelukkig toch nog wat afgekletst.
    En het gaat zo te lezen goed met jullie,en de twijfels over wel of niet nog een kindje ppfff..
    Zelfs ik herken dat! * schaam*

    Met Damo gaat het super,groeit goed,loopt met veel plezier,zegt allerlei woordjes en kan ook heel boos worden!
    Maar kan ook enorm knuffelen en echt lekker alleen spelen en trutten.
    Mijn oudste is naar de Middelbare school gegaan na de vakantie,en dat bevalt het prima.
    Spannend was en is dit wel voor moeders hoor.
    En het grote verschil is apart en leuk,de ene vliegt de deur uit en de ander heeft net leren lopen.

    Anette,succes maandag ik hou het hier even in de gaten hoor ;)
     
  8. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Zo, we zijn weer terug van weggeweest. We hebben het heerlijk gehad in Drenthe, de meisjes hebben genoten, veel gezwommen en in de speeltuin (binnen en buiten) gespeeld, dagje Noorder Dierenpark in Emmen, dagje Kabouterland en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan.

    Yelina is alleen helaas gevallen waarbij een hoekje van 1 van haar boventanden is afgebroken. Dus dat wordt voor de zekerheid even een tandartsbezoekje met haar. Weet het niet zeker, maar ik denk wel dat ze er met eten wat last van heeft.

    Volgend jaar toch maar wat langer dan een weekje. Zo'n week vliegt toch weer voorbij en de dagen van aankomst en vertrek ben je toch voornamelijk bezig met uit- en inpakken en hond wegbrengen en halen naar en van pension. Maar goed, da's voor de volgende keer.
     
  9. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    WElkom terug, fijn dat het zo leuk geweest is!
    Hoe vond je Kabouterland? Is dat wat?
     
  10. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Alles goed bij de vk. Nekplooi 1,2 mm. Dit was kleiner dan gemiddeld. Groei was groter dan gemiddeld. Ukkie was op de echo 3 dagen voor op schema.
    Wel een cyste in mijn eierstok wat in de gaten gehouden gaat worden. Vaak verdwijnen ze tijdens de zwangerschap maar als het groeit kan het zijn dat het kindje er niet langs kan....
    Heb hier nog wat vragen over maar volgende week heb ik de normale controle dus dan vraag ik even om uitleg.
    __________________


    DOmbo, klinkt goed die vakantie. Heb je de tandarts al gebeld? Sarah is vandaag ook flink gevallen op het kdv, tand door de lip en nu een dikke lip
     
  11. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Anette, fijn he? Dat loeren naar de kleine en een prettige bijkomstigheid dat de uitslag van de nekplooimeting zo gunstig is. Ben je nog steeds zo misselijk?

    Sneu voor Sarah, ook al tand door de lip en een dikke lip.

    Yelina had een tand door het tandvlees en inderdaad een stukje van de tand af gebroken. De tandarts bel ik morgenochtend even, we waren te laat terug om haar telefonisch te kunnen bereiken.

    Kabouterland is voor de kindertjes erg leuk. Allemaal kabouters, dieren, een speurtocht voor de grotere kinderen, leuke speeltuinen, zowel indoor als buiten, kortom erg leuk.
    Alleen had Yelina het op een gegeven moment wel gezien. Ze was moe en begon wat te jengelen. Alyssa had nog wel een paar uur willen blijven, maar we zijn toch maar weer terug naar ons huisje gegaan.
     
  12. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Goed nieuws aan deze kant! Meneer Lex wil het 1 jaar proberen, ik ben gestopt met de pil.
    Ik ben zwaar benieuwd wat het lot voor ons in petto heeft in aankomend jaar. Duim voor me dames!
     
  13. Karola

    Karola Bekend lid

    22 nov 2005
    531
    1
    0
    Spannend! duim!duim!!
     
  14. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Lexie, m'n duimen gaan overuren voor jullie draaien. Wat een goed nieuws zeg!

    Karola, leuk dat je even bent langsgewipt. Hoe gaat het met jou en de jongens?

    Wij zijn donderdag met Alyssa op kennismakingsgesprek geweest op de basisschool waar ze vanaf eind februari heen zal gaan. Ondanks dat ze er weinig voor voelde om mee te gaan, heeft ze zich er prima vermaakt. Ze mocht zelfs even in een kleuterklas blijven spelen terwijl wij een rondleiding door de school kregen en wat denk je ... we kregen haar amper mee naar huis, zo leuk vond ze het er.

    Het voelde helemaal goed op die school zo op het eerste gezicht. Nieuw pand waar ze pas 2 jaar inzitten, heel ruim opgezet, veel mogelijkheden om met kinderen apart te gaan zitten om ze eventueel extra te begeleiden daar waar nodig. En daarmee gaat het niet alleen om de kinderen die wat extra hulp nodig hebben, maar ook om de kinderen die zich wat vervelen en meer aankunnen.
    Klonk erg goed in ieder geval.
     
  15. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Lieve lieve meiden,

    Zo te zien gaat het allemaal erg goed met jullie. Hier ook hoor, geen klagen, alleen is het erg druk. Zo druk dat ik niet echt de energie meer op kan brengen om hier veel te lezen of te schrijven. :( Sorry.
    Ik denk dan ook dat ik hier maar afscheid ga nemen van jullie allemaal. Sommige zal ik misschien af en toe nog op Hyves spreken.........andere zijn daartoe misschien ook nog over te halen (hmmmmmm Inez? 8)).
    @ Lex heel veel sterkte komend jaar. Het wil soms zo maar eens zijn dat het na de 1e wel snel gaat he! Ik duim voor je
    @ An dat buikie maar goed mag groeien, je je goed voelt en er weer een prachtig kind uit komt. Ik hoor misschien nog wel van je wat het is geworden. (speak zo af en toe nog wel eens op Hyves)
    @ Inez veel goeds met je gezondheid en geniet lekker van je meiden. Ze worden snel groot. Tje nu alweer aan het kijken voor een school.
    @Nou Sil zijn we al kwijt, maar mocht je het nog lezen. Ook voor jou een happy live
    @ Karola..............heel veel plezier en geluk met al je mannen.

    En uiteraard allemaal super bedankt voor de emotionele en gezellige momenten hier op het forum! Heb veel aan jullie gehad en vind het leuk dat ik jullie hier mocht leren kennen.

    Wie weet als het rustiger wordt bekeer ik me nog en anders tot HYVES!

    Heel veel liefs Aby
     
  16. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Aby, jammer dat je afscheid van ons neemt. En nee, sorrie, voorlopig zie ik mezelf nog niet op hyves.

    Dank je voor de goede wensen, ik wens jou ook alle goeds toe en hoop je nog weer eens hier te zien.
     

Deel Deze Pagina