Borstvoeding en trots!

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door jingels, 18 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mupkuh

    Mupkuh VIP lid

    10 okt 2007
    6.442
    0
    0
    Mama
    Brabant
    Pff hier weer een zware dag gehad. Vanisha eet al een paar dagen niet goed. Gisteren gelukkig en uitzondering. MIsschien heeft het wel te maken dat ik haar schema een beetje aangepas theb. Door savonds om 22 uur de laatste voeding te geven ipv 19.00 zodat ze hopelijk wat meer doorslaapt.

    Ook heeft ze nu weer wat meer eczeem op haar borstje en buik. Als het deze week niet over gaat met smeren. Dan maar naar de huisarts volgende week.

    Vandaag heeft ze ook weer erg weinig geslapen. Pfff vermoeiend ;)
     
  2. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    Dag borstvoedende dames!

    Hier alles goed, Thije drinkt nog lekker zo’n keer of 5 per dag. De bijvoeding gaat de ene dag beter dan de andere keer, vanochtend mango at ie in no time 85 gram op, maar mijn prakje van vanavond viel niet echt in de smaak, 20 gram met moeite, ach ja… komt vanzelf. Soms smeert ie het over zn hele toet en daardoor heeft ie nu schrale wangetjes...
    Brood vindt ie wel erg lekker, zo’n halve boterham per dag gaat er in.

    @ Hanneke, nope denk niet dat BV ooit weer de norm gaat worden eigenlijk, Daarvoor hebben KV-fabrikanten veels te veel macht en leven we in een te haastige maatschappij, Voor BV moet je nou eenmaal echt ff de tijd nemen en die tijd heeft niet iedereen of wil niet iedereen beschikbaar stellen.
    Ik ga ook niet naar de BV dag denk ik, al is het voor mij redelijk in de buurt. Ben op zich wel benieuwd wat zoiets inhoudt, hihi

    @ Rozemarijke, wilde je ff een compliment geven. Als ik lees wat je allemaal moet uitzoeken en moet doen en laten voor de allergie, poeh! Respect!
    Een duidelijke allergie dus als ze gelijk zo heftig op de oude melk reageert! :(
    Al minder last van je kloof?

    @ Mupkuh, ah tandjes, good luck! (al viel het hier gelukkig mee, er zijn er nu 3 door)
    Sterkte met het eczeem!
    Weinig slapen overdag kan ook te maken hebben met tandjes. Hier is dat wel het geval althans.

    @ Kouf, fijn dat Beau het zo goed heeft gedaan op het KDV!
    Enne thanx voor je compliment over Thije zn foto’s :D
     
  3. Nrg50

    Nrg50 Fanatiek lid

    30 mei 2008
    1.625
    0
    36
    Verkoop binnendienst
    Almere
    Hoi, ik geef mijn zoontje van 3 maanden ook borstvoeding en vind het helemaal geweldig! Hij ook, want hij weigert de fles met afgekolfde melk :( Maar wie weet gaat hij dat ooit nog doen...

    Had eigenlijk een vraagje: gaat er iemand van jullie toevallig a.s. zaterdag 3 oktober naar Amersfoort voor de Borstvoedingsweek? Ze hebben een record poging simultaan voeden :)
    Meer info op Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Mupkuh: ben ff helemaal kwijt hoe dat nou zat bij jullie met het eczeem, maar heb jij al laten testen of er mogelijk een allergie achter zit?

    @Nrg50: nee, ga niet heen :) Ik heb sowieso wat anders, maar ben momenteel echt te moe voor dat soort dingen :( Ga er niet zoveel op uit tegenwoordig...
    En bovendien: die poging simultaan voeden, dat zou echt niet werken met Thirza: die drinkt echt alleen als ze honger heeft en op andere momenten gaat ze het echt niet doen ;) Maar wel leuk om ff te volgen of ze een record gaan breken :)

    @Marriedgirl: klinkt goed zo :) Maak je alles zelf, of doe je ook deels potjes? Hier had Thirza een duidelijke voorkeur voor potjes, alhoewel ze tegenwoordig ook zelfgemaakte prutjes eet. Als ik het maar fijn genoeg maal...

    Hier alles wel OK. M'n productie krijgt een enorme boost van het kolven nu, want dat sla ik dus ook wel eens over, (zoals vannacht), en dan pakt Thirza een aantal voedingen achter elkaar van de andere kant. Al met al bouw ik zo weer even een mooi extra voorraadje melk op. Da's wel fijn, want de oude melk kan ik weg gaan gooien. En alhoewel ik weet dat we er hier helemaal niks meer aan hebben, is het toch raar om je zorgvulidg bij elkaar gekolfd voorraadje door de gootsteen te gaan spoelen...
    Heb al bedacht dat ik een beetje bewaar voor door het badje, maar de rest gaat plaats maken voor nieuwe voorraad, ;)
    M'n kloof wil nog niet echt dicht, gaat nu steeds open met kolven, maar is niet pijnlijk meer. Zondag hapte ze hem wel in 1 keer weer open, dus ze krijgt die kant echt pas weer als het wondje helemaal dicht is... Hopelijk gaat dat toch gauw, want ben het kolven wel zat :(
    Iemand nog tips om dat wondje sneller te laten genezen?
     
  5. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    @ Nrg50, hee dat vroeg ik laatst ook! :D Ga jij erheen? Het lijkt mij best grappig en het is bij me in de buurt. Ben nogal nieuwsgierig aangelegd, haha.. Maar denk niet dat ik erheen ga. Als jij gaat, laat je dan ff weten hoe het was?
    Simultaan voeden is trouwens niet aan de orde voor Thije, die zou veels te afgeleid zijn door alle andere babies ;). Voeden werkt zowat alleen in pure rust en stilte ;)

    @ Rozemarijke, ik wilde in eerste instantie alles Rapleyen, maar dat bleek niet te werken voor ons (nja eigenlijk niet voor mij ;)) het werd een enorme zooi, de meeste dingen glipten uit zn handjes en er ging vrijwel niks in dat bekkie. Ik werd daar erg onrustig en ongeduldig van en nadat ie enorm had lopen spugen/kokken van een stuk peer, heb ik het grotendeels opgegeven, dat geeft me een boel rust ;). Ik probeer zoveel mogelijk zelf te maken, maar ik geef ook af en toe een potje. Ik geef de 8+ potjes ivm stukjes, dat gaat best oke, hij vindt ze idd vaak lekkerder dan mijn zelfgemaakte dingen ;) Hij rapleyed nog wel de 'makkelijke' groenten als boontjes en wortel.

    Idd zonde van je 'oude' melk zeg! Heb op het BV-forum weleens gelezen dat ze er pannenkoeken van bakken :D (Niet voor Thirza, maar voor jezelf...) Is overigens niet echt mijn ding, maar goed.

    Heb niet echt tips voor je kloof, aan de lucht laten drogen en genezen is goed, maar om nou de hele dag met een blote borst rond te lopen? ;)
     
  6. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Je kan op de gedroogde borst of mamamelk laten drogen ( dan mag er geen sprake zijn van spruw) of bijv. Purelan ( dat is pure lanoline). Lanoline is een combi van water en wolvet( adeps lanae). Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke beschermlaag op de tepel hersteld wordt. Purelan is van het merk Medela. Sommige apotheken hebben het op voorraad en kunnen het bestellen. Ook de borstvoedingswinkel.nl of thuiszorgwinkel hebben het in hun assortiment.
    Bepanthen zalf is ook een alternatief wat goed werkt, maar door de verschillende toevoegingen aan de zalf eigenlijk een middel van 2e keus. Maar jouw dochter is al wat ouder dus dan zou het moeten kunnen. Aan de andere kant, ze is allergie-gevoelig dus dan zou ik persoonlijk altijd de Purelan variant kiezen.
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Thanks, ga ik eens even halen dan :) Bepanthen heb ik wel in huis maar dat werkt dus niet echt...
    Smeer er nu idd steeds even wat melk op na het kolven.
     
  8. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Kouf,
    Super dat de kleine lekker zn flesjes leeg heeft gedronken op het kdv, zo hoort het ook natuurlijk :D! En waarom ik dat zo slecht vind, het hoort gewoon niet, maar inmiddels ben ik er weer helemaal over uit, het is gewoon het beste zo voor beide (of zelfs alle drie idd ;))!

    Marriedgirl,
    Ik denk idd ook niet dat het ooit nog word dat er meer bv dan kv gegeven word. En idd wat je schrijft, veel mensen nemen er gewoon de tijd niet voor en roepen dan al na 1 dag geprobeerd te hebben dat het niet lukte dat er geen voeding was en weet ik nog meer ;)! Haha! Lekkere vooroordelen, maar zie dat op het forum hier echt veel :$! Terwijl je mi toch echt met bv net zo lang bezig bent als met kv, maar vooruit ;)!

    Nrg50,
    Fijn dat het voeden zo goed gaat en je er lekker van geniet! Flesweigeraar is niet zo fijn! De bvweek ga ik niet naar toe. Als jij gaat, heel veel plezier :D!


    Rozemarijke,
    Hmm blijft steeds hetzelfde! En meteen dat gedoe weer na een paar cc’s ‘oude’ melk. Dan lijkt het me wel duidelijk idd. Even over de tips die gegeven worden, mag dat wel dan? In het badje, dan zit het op haar huid zou ze daar wel tegen kunnen? Of krijgt ze dan juist weer meer jeuk enzo? Pannenkoeken bakken en zelf eten, dan eet jij toch weer dat beetje koemelk dat erin is gekomen zegmaar en krijg je dan niet hetzelfde? Ja ik weet het niet hoor? Niet lullig bedoeld ofzo want het zijn super tips om je melk niet weg te hoeven gooien, maar vroeg het me gewoon af? En anders, geef je het gewoon aan je stiefkids, whaha ;)! Gemeen ben ik hoor, die willen dat vast niet :D! Succes met de kloof, hoop dat het snel beter is hoor!


    Hier alles prima. Gister Malou en Ruben 2 jaar geworden en hebben een hele fijne dag gehad. Verder heb ik besloten om vanaf donderdag/vrijdag de nachtvoeding weer ga proberen weg te laten, mevrouw is dan 6 maanden oud, en dan maar weer eens proberen :D!


    Liefs, Hanneke!
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Hanneke: klopt wat je zegt over pannenkoeken ervan bakken hoor :) Is niet echt een optie dus...
    In het badje merk ik er geen negatieve reacties van, de problemen komen ook echt omdat haar darmpjes de eiwitten niet kunnen verdragen. En er gaat maar 1 flesje in een heel bad (ze zt al in het grote bad), dus... ;)
    Over m'n stiefkids gesproken... van het weekend kreeg Thirza een flesje, maar daar deed ze erg moeilijk mee. Zat ik eens te kijken, zat er nog een papspeen op van ooit pap geprobeerd te hebben. Stom, dus gauw een andere gepakt en die papspeen lag dus (met allemaal melk eraan) nog op tafel. Pakt m'n stiefzoon die speen en steekt hem zo in z'n mond, (hij is bijna 7!). "Lekker!" zei hij... hahaha. Ik ga het hem verder maar niet opvoeren, want is ook zo'n rare gedachte, (als het nou m'n eigen zoon was, OK...), maar hij zegt waarschijnlijk geen nee ;)
    Ik zei ook tegen 'm: Lekker zoet zeker?
    Ja!!! Haha, 't is nogal een zoetekauw :D

    Maarrehm, gefeliciteerd nog met Ruben en Malou! 2 jaar alweer. En ik elke keer nog in m'n hoofd dat ze anderhalf zijn. Haha, ik loop een beetje achter ;)
     
  10. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Dan pannenkoeken bakken voor je man en de andere kids :D! Hahahaha! Flauw! Fijn dat het met het badje niet erg is, dan zou ik het daar gewoon voor gebruiken!

    Hmmm, hij zou het dus wel opdrinken, maar nee, zou het ook niet doen, toch een beetje een gek gevoel he?

    Dankje voor de felicitatie, en nee geen anderhalf meer. Ze waren anderhalf toen Benthe geboren is :D! Maar ach je kan niet alles bijhouden toch? En ik had het ook niet van te voren gemeld, denk doe ik erna wel ;)!

    Liefs, Hanneke!
     
  11. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Nouja, vind het allang knap van mezelf dat ik dus onthouden heb dat ze anderhalf jaar schelen :)
    Maar leuke dag gehad?

    Jep, de BV hier dus maar in bad...
    Ben overigens wel creatief aan het worden met allerlei dingen. Zat al te peinzen over een verjaardagstaart voor Thirza, en daar moet natuurlijk slagroom op, alleen mag ze dat niet. Had dus al bedacht dat als ik het vet van de borstvoeding afschep, ik daar vast slagroom van zou kunnen kloppen, :D
     
  12. Mupkuh

    Mupkuh VIP lid

    10 okt 2007
    6.442
    0
    0
    Mama
    Brabant
    @ Rozemarijke, hoe het zit bij ons met de eczeem weet ik eigenlijk niet. Heb haar nog nergens op laten testen. Maar wil volgende week wel naar de HA gaan als het niet weg is met het smeren van VSM. Ik en mijn vriend hebben vroeger erge eczeem gehad dus ze heeft er wel dikke kans op. Vanochtend ontdekte ik ook plekjes op haar schoudertjes dus het lijkt wel meer te worden.

    Maar BV in bad vertel want ik heb ook nog wat oude melk liggen. En drinken uit de fles doet ze toch niet. Hoe doen jullie dat trouwens met brood, soppen in KV of BV.
     
  13. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    @ Mupkuh, ik sop het brood nergens in, ik geef gewoon stukjes (met boter) in zijn mondje.
     
  14. Mupkuh

    Mupkuh VIP lid

    10 okt 2007
    6.442
    0
    0
    Mama
    Brabant
    Krijgen ze het goed weg of is het in het begin echt een ramp.

    Met soepstengels, rijstwafeltjes enzo gaat het al best goed hier. Ze begint te snappen dat de stukjes doorgeslikt moeten worden ;)
     
  15. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    Ik vind het verbazingwekkend goed gaan eigenlijk, hij zit er echt op de smakken en te kauwen.
     
  16. Nrg50

    Nrg50 Fanatiek lid

    30 mei 2008
    1.625
    0
    36
    Verkoop binnendienst
    Almere
    @marriedgirl: Ik ga zeker, zal wel even verslag uitbrengen :)

    Purelan hebben ze hier ook bij Prenatal. Werkt bij mij heel goed. Smeer het meestal 1x per week preventief in, en heb nog nooit kloofjes gehad!

    Mijn zoontje Milan heeft ook kma en ik neem al 2 maanden niets met km. Soms wel moeilijk hoor, vooral als ik dan weer een reclame zie van een Mc Flurry... Maar het is voor de goed doel.
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik liep van de week langs de marsen en twixen... Hmmm, die leken me ineens weer zoooooooooooooooooooooooo lekker! :(
     
  18. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    Vanochtend naar het CB geweest voor de 7,5 mnd afspraak. Meneer weegt nu 10880 gram en is 74 cm lang. Ze vond het super dat ik nog BV gaf, altijd leuk om te horen.

    @ Hanneke, beetje laat, maar nog van harte gefeliciteerd met de tweeling!

    @ Rozemarijke, hihi met BV-vet slagroom maken :D

    @ Nrg50, veel plezier morgen!
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Marriedgirl: tja, je moet wat he? Taart zonder slagroom is toch niet compleet :( Hahaha, maar we zullen zien. Als ze wel soja kan hebben, is er ook slagroom op sojabasis te krijgen, heb ik inmiddels ontdekt :)

    Hier heeft de dame het na een paar verkouden nachtjes met een avondvoeding en 2 nachtvoedingen weer op een avondvoeding en 1 nachtvoeding gedaan! Yeah Yeah Yeah! :D En ligt inmiddels, na 3 uurtjes wakker nog maar, alweer te slapen :)
    Viel gisteren ook zomaar tegen mij aan in slaap toen ik met een vriendin aan het bellen was en dat is wel uniek: ze gaat noooooit slapen als er lawaai of geluid is en zeker niet gewoon in de kamer enzo. Super dus! :)

    @Marriedgirl: wow, Thije gaat goed! Thirza was de laatste keer, bij 9 mnd, zo'n 9 kilo... Ben trouwens benieuwd wat ze bij de volgende afspraak gegroeid is, want de laatste maanden ging het een beetje met horten en stoten (grafiek gaat echt met hobbels en bobbels zeg maar...) Ik verwacht eigenlijk dat ze weer gelijkmatiger gaat groeien nu ze op dieet is :)
     
  20. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    lieve mede-BV-mama's

    Ik kom afscheid nemen...het zit er op...Mila is klaar met de borst.
    Ze had al niet veel interesse meer, maar is deze week ook ziek geworden, dus wilde helemaal niet meer.

    Het is goed zo...het was een prachtige tijd. Ruim 13 maanden BV.
    We hebben we onze ups en downs gehad, maar vooral genoten van deze bijzondere periode. Als ik weer voor de keus stond, had ik er zonder twijfelen weer voor gekozen.

    Meiden succes met het geven van BV en geniet er van! Ik kom zeker nog meelezen hoe het met jullie gaat!
     

Deel Deze Pagina