gedupeerde woekerpolis of verzekeringen

Discussie in 'De lounge' gestart door conny75, 15 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. conny75

    conny75 Fanatiek lid

    18 jan 2007
    1.881
    0
    0
    tilburg
    Helaas ben ik er vandaag achter gekomen dat het spaarplan dat wij voor onze zoon hadden lopen een woekerpolis is:x.
    Door de perikkelingen van de DSB bank ben ik eens gaan kijken naar onze eigen lopende polissen. Ik kwam bij het spaarplan aan van onze zoon, die wordt 1 maal per jaar afgeschreven en het bleek dat dit afgelopen september niet was gebeurd. Dus ik besloot te bellen maar helaas het hele bedrijf bestaat niet meer :$.

    Na verder speurwerk kwam ik er achter dat de polis is onder gebracht bij Delta lloyd. Dus ik gelijk gebeld en gelukkig de polis bestond nog, dus ik al blij en dacht dat er niets aan de hand was. Nou niet dus, de polis is gesloten en ik kan wel de polis uitlaten betalen maar niet meer op verder sparen.
    O ik ben zo over de zeik, het uitbetalen is natuurlijk maar een klein bedrag van hetgeen wij gespaard hebben en nu moeten we weer een nieuwe afsluiten voor onze zoon.

    O ik word zo kwaad op die bobo's die hardwerkende mensen een oor aan naaien om zelf beter te worden. Ik dacht dat we de toekomst voor onze zoon veilig hadden gesteld maar nu blijkt het door toedoen van een ander niet zo te zijn.

    Gelukkig hebben wij voor Lisa nog geen spaarregeling getroffen want wij wouden dat bij dezelfde doen. Nu gaan we morgen eerst eens naar een echte bank om daar de spaarplannen voor onze kinderen te regelen.
     
  2. zonneschijntje

    zonneschijntje Actief lid

    13 jul 2007
    105
    0
    0
    NL
    oh kan me voorstellen dat je baalt zeg! en nou moet je weer van voor af aan beginnen. Lijkt me dus echt een rotgevoel! Krijg je nu wel alles terug wat gespaard is of niet?
    Sterkte ermee meid.
     
  3. conny75

    conny75 Fanatiek lid

    18 jan 2007
    1.881
    0
    0
    tilburg
    dank je wel,
    Ik weet niet wat we terug krijgen, hoogstwaarschijnlijk niet veel. Het was een plan voor 18 jaar dus ik denk als we 100 euro terug krijgen dat we al blij mogen zijn.
     
  4. zonneschijntje

    zonneschijntje Actief lid

    13 jul 2007
    105
    0
    0
    NL
    echt waar, maar 100 euro? Jeetje hoe is het mogelijk, valt dit dan niet onder de garantiebepaling van de nederlandsche bank?
    Grr 100 euro maar terug :( je hebt vast veel meer gespaard!
     
  5. Wonder 1980

    Wonder 1980 VIP lid

    18 okt 2007
    12.598
    1.244
    113
    Gelderland
    Heh bah wat een ellende joh!! Maar inderdaad....valt dit niet onder het garantieplan? Ik duim voor je!
     
  6. conny75

    conny75 Fanatiek lid

    18 jan 2007
    1.881
    0
    0
    tilburg
    Ze zijn nog aan het uitzoeken hoe of wat het onder de garantieplan valt. Helaas is het bedrijf waar wij het mee afgesloten hebben compleet van de aardbodem verdwenen. Wat ik net begreep valt dit onder de woekerpolissen en zijn ze nog aan het uitzoeken van hoe en wat.

    Het geld maak ik me niet zo druk om, het gaat om 360 euro wat we 4 keer betaald hebben. Het is wel veel geld maar ook weer niet zo veel dat wij er echt veel schade mee lopen. We hoeven in ieder geval niet te betalen. Maar wat ik wel heel erg vind is dat er van die dikke nekken met chauffeur rond rijden en de mooie meneer uit gaan hangen terwijl wij dachten dat de toekomst voor onze zoon goed geregeld was. Ik word hier heel erg pissig om, ik voel me echt gebruikt :x
     
  7. zonneschijntje

    zonneschijntje Actief lid

    13 jul 2007
    105
    0
    0
    NL
    4 keer 360 euro is toch ruim 1400 euro zeg! Hoop dat je het terug kan krijgen want van dat geld kan je veel leuke dingen kopen. Hou ons maar op de hoogte!
     
  8. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    volgens mij krijg je tot 100.000 euro alles terug, daar is de bank voor verzekerd...
     
  9. linda81

    linda81 Fanatiek lid

    7 mei 2007
    1.407
    0
    36
    stay at home mom
    Hoogkarspel
    Mijn ouders zijn nu 120000 kwijt..Achtergesteld deposito dus krijgen ze niks terug.Ik ben al dagen aan het janken.Huis en auto moeten verkocht worden..
    Nog anderhalf jaar was het geld vrijgekomen en zat mijn vader in de aow......
    Het is ongelofelijk zuur....
     
  10. Suzanne1982

    Suzanne1982 Bekend lid

    16 jun 2008
    779
    0
    0
    Midden Nederland
    O gatverdamme zeg! Wat enorm rot allemaal!

    Wij hebben ook een spaarplan voor onze dochter overwogen, maar uiteindelijk besloten zelf maandelijks te sparen op een spaarrekening voor als Lotti later eventueel wil gaan studeren. Zo kan er in principe niets mee gebeuren.

    Wij hadden ons spaargeld bij de DSB staan, maar omdat de rente daar de laatste tijd zo laag was heb ik toevallig 3 weken geleden ons geld ergens anders ondergebracht. Pfff echt toevallig...
     
  11. Bri

    Bri Niet meer actief

    Die garantieregeling klopt voor spaarrekeningen, maar beleggingspolissen en achtergestelde leningen en deposito's vallen hier dus niet onder. Dit zijn nu eenmaal producten waar een groter risico aan vast zit - en daarom kún je er een hoger rendement op maken (risico laag, weinig rente; risico hoog, kans op veel rente maar ook kans om het ingelegde bedrag gedeeltelijk kwijt te raken).

    Het is natuurlijk ontzettend rot dat dit mensen overkomt, en als er is gelogen door tussenpersonen of andere verkopers is het pure oplichting. Maar meestal staat het in de voorwaarden dat dit kan gebeuren en daar teken je toch ook voor...
    Ik hoop voor TS dat ze nog meer terug gaat krijgen dan die 100 euro, of dat de polis toch kan worden voorgezet (op lange termijn zit het met het risico meestal beter dan op korte termijn).

    Maar voor iedereen die op het punt staat een polis, beleggingsrekening of wat dan ook af te sluiten: teken niets wat je niet begrijpt!! Dan maar een lagere rente...

    (by the way: ik ben zelf net zo; heb een pensioenverzekering die ik ook niet voor 100% begrijp... maar heb me heilig voorgenomen dat soort dingen niet meer te doen! het lijkt nu nog wel goed te zitten, overigens)
     
  12. conny75

    conny75 Fanatiek lid

    18 jan 2007
    1.881
    0
    0
    tilburg
    Nou we hebben er een nacht over geslapen en wat rustiger geworden. We hebben besloten om zoveel mogelijk ons best te doen om het terug te krijgen maar of het nut heeft dat weten we nog niet.
    Het eerste wat we gaan doen is goede studieplannen voor onze kinderen regelen en dan gewoon bij de bank. Zekerheid heb je nooit maar voor de veiligheid gaan we nu gewoon naar een bank. Gelukkig hebben beide kinderen nog een aparte spaarrekening waar elke maand op gespaard wordt maar dat is geld wat we de kinderen mee willen geven.
    Dus vandaar dat we ook nog een aparte studieregeling willen voor onze kinderen. We hebben al gekeken en de rabobank, postbank (ing), ABN amro enz hebben ook goede studieplannen dus daar maar eens informeren.

    Linda81, jeetje wat erg voor je ouders. Het is zo veel geld en daar hebben ze jarenlang voor gewerkt. Ik kan er zo boos over worden, je vertrouwd dat je geld veilig is maar ondertussen :x

    Bri, tuurlijk teken je er zelf voor maar in de polis stond toch echt niet dat dit een woekerpolis was. Ook is ons verteld, en ik heb de papieren hier nog liggen wat onze zoon zou krijgen als hij 18 was. Je gaat er van uit dat het klopt, ik heb zelf jaren lang op een financiele afdeling gewerkt en heb best wel inzicht in dit soort dingen maar ook in ben er in getrapt. Het kan iedereen gebeuren en op papier zag het er ook goed uit.
     

Deel Deze Pagina