2e bevalling na een keizersnede

Discussie in 'De bevalling' gestart door Sientje, 18 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sientje

    Sientje Fanatiek lid

    4 mei 2005
    2.747
    0
    0
    Mama
    Hallo dames,
    Ik las al een berichtje van iemand over hoe snel je zwanger mag worden na een ks, mijn vraag is iets anders, hoe hebben jullie een 2e bevalling ervaren na een ks?
    Is dit dan een gewone vaginale bevalling geworden (uiteraard in het ziekenhuis) of weer een keizersnede, was je bang, etc.etc.
    Wij gaan nu nl voor een tweede, maar mijn zoontje is, na een hoop gedoe, geboren met een keizersnede..
    Doordat dit allemaal niet zo makkelijk ging, zie ik hier wel tegenop en ben ik heel benieuwd hoe andere mama's dit ervaren hebben.

    Alvast bedankt!
     
  2. inge75

    inge75 Actief lid

    12 jun 2006
    331
    0
    0
    Gelderland
    lees even mee,....hier hetzelfde.....
     
  3. puckje

    puckje Bekend lid

    9 jun 2007
    555
    0
    0
    Overijssel
    Ik hoop dat ik je binnenkort een antwoord kan geven met mijn ervaring. Emiel is nl. met een spoed KS geboren en binnen een week of 3 zal onze kleine geboren moeten worden.

    Ik zie er toch wel erg tegenop. Wat staat me te wachten? Kan ik wel normaal bevallen? Heb in het ziekenhuis vorige week een goed gesprek gehad waarin al mijn vragen zijn beantwoord, maar toch .... de angst en twijfel is nog steeds aanwezig.

    Ik volg je topic even op de voet.
     
  4. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    ook ik lees mee!
     
  5. Miranda

    Miranda Bekend lid

    6 jun 2005
    627
    0
    0
    Verpleegkundige in ouderen psychiatrie
    Gelderland
    Ik heb er zelf geen ervaring mee maar mijn schoonzus is na lang aanhoudende weeen uiteindelijk via keizersnee bevallen omdat ze te uitgeput was om de bevalling zelf te kunnen afmaken. Maar haar tweede zoontje is op de natuurlijke manier geboren Wel in het ziekenhuis want dat moet volgens mij na een keizersnee. Nu is ze zwanger van de derde!
     
  6. linnie1

    linnie1 Lid

    18 okt 2009
    5
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi,
    Ik ben van mijn eerste bevallen met een spoedkeizersnee, dit omdat mijn zoontje en ik een bloedvergiftiging hadden, ik heb dit zelf niet bewust meegemaakt en was ook onder algehele narcose, van de tweede moest ik dus in het ziekenhuis bevallen. Die bevalling was een eitje, vergeleken met de eerste.
    "Mooie" weeën en alles goed te doen zelfs het persen viel erg mee.
    Ik kreeg een druklijn ingebracht omdat de druk op de baarmoeder tijdens de weeën niet te groot mag worden.
    Al met al viel het mij erg mee! en vooral de dagen erna waren veel makkelijker.
    succes wanneer het zover is.
    groetjes linnie
     
  7. Sylvie

    Sylvie Fanatiek lid

    20 nov 2005
    1.733
    0
    0
    Belgie
    Hier ook bij de eerste een spoedkeizersnede omdat tijdens het persen bleek dat mijn zoontje ipv zijn hoofdje tegen zijn borst omhoog keek. Bij de tweede zwangerschap had ik echt veel bang voor de bevalling want wilde dat niet meer meemaken. En de tweede bevalling is eigenlijk heel goed gegaan en op de natuurlijke manier. Ik werd wel extra in het oog gehouden en mijn dochtertje ook, als haar hartslag zou veranderen werd er dadelijk een ks gedaan maar dat is gelukkig niet nodig geweest. Ik heb er eigenlijk enorm van genoten om het op deze manier te mogen meemaken en vond het echt super speciaal en mooi.
    Groetjes
     
  8. mamavanbo

    mamavanbo Fanatiek lid

    13 apr 2006
    3.931
    0
    0
    onthaalmama
    Oostmalle (België)
    hier twee keer keizersnede en zal altijd een keizersnede krijgen omdat mijn bekken zo smal zijn dat de kleine zelfs niet kan indalen.
     
  9. lvp

    lvp Actief lid

    17 okt 2009
    440
    0
    0
    Hoi Linnie, ik heb nog nooit gehoord van een druklijn dus ik vind dit wel interressant. Is dit iets wat altijd wordt ingebracht bij een natuurlijke bevalling na een keizersnede? Of is dat niet altijd het geval? En doet de plaatsing ervan zeer? Groetjes Linda
     
  10. grace20

    grace20 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    1.322
    0
    0
    huisvrouw
    bredene
    mijn dochter was volledig ingedaald al na 4 maand zwangerschap altijd mooi blijven liggen. volgens de vk ging ik heel makkelijk bevallen. ja hoor tot de dag eraan kwam heb ik na 14 uren en 4 cm opening nog een keizersnede gekregen. nu zegt de vk dat de volgende terug keizersnede zal worden, en ik ben veel te koppig en wil het zonder boe of wa terug natuurlijk proberen.
     
  11. Sientje

    Sientje Fanatiek lid

    4 mei 2005
    2.747
    0
    0
    Mama
    Dankjullie wel...
    Jeetje er zijn toch veel meiden die met een (spoed) keizersnede bevallen...
    Mijn zoontje kwam ook na een drama van inleiden, vruchtwater doorprikken, oeps te weinig vruchtwater infuus, etc,etc, uiteindelijk met een spoedkeizersnede te wereld..

    Mag je eigenlijk staan op een keizersnede na een moeilijke bevalling?
    Ik weet dat het in t buitenland wel kan, maar NL is nu eenmaal pro natuurlijke bevalling!
     
  12. lvp

    lvp Actief lid

    17 okt 2009
    440
    0
    0
    Met mijn zwangerschap mocht ik niet zelf kiezen voor een keizersnede. Uiteindelijk was de situatie wel zo dat 1 van de 2 in een stuit lag en dan ligt de keuze toch bij de ouders of het wel of niet een ks moet worden. Maar doorgaans is het gewoon natuurlijk bevallen idd. Gelukkig mag je tegenwoordig wel een ruggeprik als pijnbestijding, dat is iig al iets!
     
  13. linnie1

    linnie1 Lid

    18 okt 2009
    5
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi Linnie, ik heb nog nooit gehoord van een druklijn dus ik vind dit wel interressant. Is dit iets wat altijd wordt ingebracht bij een natuurlijke bevalling na een keizersnede? Of is dat niet altijd het geval? En doet de plaatsing ervan zeer? Groetjes Linda[/QUOTE]

    Volgens mij wordt een druklijn alleen ingebracht wanneer je al eens met een keizersnee bent bevallen en wanneer je bevalling een handje wordt geholpen, omdat dan een weeënstorm kan ontstaan. Weet niet of dit gebruikelijk is want ik heb ook al van anderen gehoord dat zij dit niet hebben gekregen, ook 1ste ks en 2de natuurlijke bevalling.
    groetjes linnie
     
  14. grace20

    grace20 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    1.322
    0
    0
    huisvrouw
    bredene
    ik ben ook wel eens benieuwd wat zo een druklijn eigenlijk is, heb er nog nooit van gehoord :s
     
  15. linnie1

    linnie1 Lid

    18 okt 2009
    5
    0
    0
    NULL
    NULL
    O ja, Het inbrengen voelt ongeveer hetzelfde als het plaatsen van een elektrode, niet prettig maar ook niet pijnlijk.
    groetjes linnie
     
  16. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Verplaatst naar: de bevalling.
    Elmo
     
  17. Troeltje

    Troeltje VIP lid

    28 okt 2007
    10.662
    0
    0
    Ik had bij de eerste een geplande keizersnede (stuitligging) en bij mijn 2e wilde ik héél graag natuurlijk bevallen. Met 36 weken werd ik overgedragen naar de gyn en die zou mijn bevalling begeleiden wanneer deze aan zou dienen.
    40+6 dagen was het zover, mijn vliezen braken en ik kreeg direct weeën elke 10 minuten, ik mocht dus ook meteen komen naar het ziekenhuis. Daar werd ik aan het CTG geplaatst om de hartslag van mijn zoontje in de gaten te houden en de frequentie van mijn weeën. Later werd er een dingetje (ben de naam even kwijt) op het hoofdje van mijn zoontje geplaatst om zijn hartslag in de gaten te houden en een dingetje (waar ik de naam van kwijt ben) inwendig op mijn baarmoeder voor de frequentie.
    Ik was niet bang voor de bevalling en ik onderging het ook allemaal heel rustig. Jammer genoeg is mijn bevalling geeindigd in een spoedkeizersnede omdat mijn litteken teveel druk onderging en er een kans was op scheuren (had 5 cm ontsluiting).
    Nu mag en wil ik niet meer natuurlijk bevallen, dus deze baby zal via een geplande keizersnede ter wereld komen!
     

Deel Deze Pagina