Borstvoeding zonder rooming in

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door suus1983, 23 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Hoi meiden,

    Onze kleine meid slaapt nu 6 weken op onze kamer, maar dat wil zeggen dat zij slaapt en mijn man, maar ik niet. Ze maakt zoveel lawaai in haar slaap, gepers en gekreun en ik kan er niet meer tegen en zit sterk te overwegen om haar op haar eigen kamertje te leggen. Ik zal haar dan nog wel horen, we hebben een gehorig huis, maar hopelijk toch wel iets minder dan nu.
    Wie van jullie hebben de kleine ook al snel op de eigen kamer laten slapen? Ik was echt van plan het vol te houden, maar slaap zelf bijna niet. Had dat nog invloed op de bv of viel het wel mee?

    Alvast bedankt!

    Groetjes suus
     
  2. L83

    L83 Bekend lid

    17 dec 2007
    627
    0
    0
    Onze kleine heeft wel 7 maanden bij ons geslapen, maar ik kon er goed bij slapen.
    Ik denk dat dat een uitgeruste mama (voor zover dat bestaat hihi) ook heel belangrijk is en dat het slapen op een andere kamer geen invloed heeft op de BV zolang je gewoon op verzoek blijft voeden.
    Sinds een aantal maanden slaapt onze kleine nu s'nachts ook op zijn eigen kamertje en ik word gewoon wakker als hij honger heeft zonder dat hij hoeft te huilen.
     
  3. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Julia slaapt al vanaf dat ze 2 weken is op haar eigen kamer, en ik geef ook gewoon bv. Ik hoor haar slecht in huis, maar we hebben de babyfoon gewoon aan 's nachts. We zijn de babyfoon wel eens vergeten, en dan werd ik wakker doordat mijn borsten zo lekten :D Blijkbaar had ik toch iets gehoord (zonder er wakker van te worden), en mijn TSR kwam meteen op gang :D

    Ik zou haar lekker op haar eigen kamer leggen en voor de zekerheid een keer uitproberen of je haar hoort (en hard genoeg dat je er wakker van wordt), en anders babyfoon gebruiken. Succes en slaap lekker ;)
     
  4. bobbelientje

    bobbelientje Actief lid

    2 nov 2006
    320
    0
    0
    Noord-Holland
    Onze kleinste lag na een week al in haar eigen bedje op haar kamertje. Zodra ze een kikje geeft (idd ook zonder te huilen) word ik al wakker. Ik til haar over naar ons bed om te voeden en leg haar daarna weer in bed. Gaat prima!
     
  5. Agapi

    Agapi Bekend lid

    31 mei 2006
    688
    0
    16
    Cyprus
    Hier hetzelfde verhaal, nou ja mijn dochtertje lag vanaf nacht 2 in haar eigen kamertje, en het gaat al een jaar lang super. :)
     
  6. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.379
    415
    83
    Limburg
    Hier is ons meisje na een week zoiets ook naar haar eigen kamer gegaan en ik hoor haar heel goed. Laat wel van beide kamers de deur op een kiertje staan. Tussendoor slaap ik zelf goed maar bij de eerste kickjes wordt ik wakker, verschoon en voed haar en leg haar weer terug, gaat prima.
     
  7. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Hier hebben we Malou en Ruben nooit bij ons op de kamer gehad (ja wel soms gewoon snachts eens omdat ze niet lekker sliepen ofzo, maar ik bedoel met nooit dat nooit hun bedjes op onze kamer hebben gestaan) omdat ik 2 ledikantjes bij ons op de kamer wel heel vol/veel vond. We hoorde ze toch wel als er iemand wakker was en dan ging iemand van ons ze halen om ze dan bij ons in bed lekker te laten drinken en later weer terug te brengen naar hun eigen kamertje.

    Volgens mij heeft het verder echt geen invloed gehad op de borstvoeding, ze kwamen ieder 1-2 keer snachts voor een voeding en verder sliepen ze meestal prima. En ik had mi ook gewoon melk genoeg.

    Maar ik heb dus later spijt gekregen dat ik ze nooit bij ons op de kamer heb gehad :), had makkelijk gekunnen evt zelfs samen in 1 bedje, maar vooruit ;)! Inmiddels een 'herkansing' gehad en Benthe slaapt dus nog altijd bij ons en merk niks kwa verschil van de borstvoeding of de hoeveelheid nachtvoedingen ofzo.

    Ik denk dat je het gewoon moet proberen, vind je het alsnog niks dat ze op haar eigen kamertje ligt, is het snel weer terug gedraaid, maar een beetje nachtrust is voor mama's ook wel fijn (en ook goed voor de bv ;)! Slapeloze nachten is ook niet goed ;)!)

    Liefs, Hanneke!
     
  8. Kimmeding

    Kimmeding VIP lid

    13 mrt 2008
    6.167
    1
    38
    begeleidster verstandelijk gehandicapten
    lelystad
    Onze dochter heeft 1 nacht bij ons geslapen in de kinderwagen bak en dat beviel ons niet.
    Inderdaad werd ik overal van wakker en daar werd ik niet vrolijk van.
    Hier vanaf dag 2 dus in haar eigen bed op haar eigen kamer en de borstvoeding loopt prima hoor.
     
  9. Emmeken36

    Emmeken36 Bekend lid

    Aangezien wij 11 (ja echt katten hebben de gewend zijn om gewoon bij ons op de kamer te komen hebben wij ervoor gekozen om onze kleine meid vanaf het begin op haar eigen kamertje te laten slapen. Dit gaat prima, als ze 's nachts kwam dan haalde een van ons haar op en voedde ik haar liggend in bed (waarbij 1 van de katten heel lief met zijn rug tegen haar rug ging liggen, lekker warm en zij kon zo niet uit bed vallen) en als ze klaar was dan legden we haar weer slapend terug in haar eigen bedje. Ik praat in de verleden tijd want na 3 weken sliep ze al door.
    Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft maar kan me zo voorstellen dat kindjes net zo goed wakker kunnen worden van het gerommel van ouders als andersom.

    Vantevoren zag ik er wel een beetje tegenop, zo'n klein hummeltje helemaal alleen in dat kamertje, maar ze weet niet beter en vindt het wel best, die ligt rustig in haar eentje een half uur uitgebreid wakker te worden, gapen, zwaaien met de armpjes en beentjes, om zich heen kijken en is ze er klaar mee dan geeft ze een brul (we hebben een webcam op haar bedje gericht staan, meer voor de lol zodat mijn man in zijn werk en opa en oma vanuit hun huis kunnen gluren naar haar, grappig hoor om te zien wat ze allemaal uitspookt)
     
  10. Kimmeding

    Kimmeding VIP lid

    13 mrt 2008
    6.167
    1
    38
    begeleidster verstandelijk gehandicapten
    lelystad
    wow 11 katten.
     
  11. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    hier ging ze met een maand of 2 op haar eigen kamer, toen sliep ze namelijk door. mijn zoontje al wat eerder, en toen sliep hij nog niet door. met de tweede hebben we vooral gewacht ivm een verhuizing.
    ik heb ook het idee dat ze beter doorslapen op hun eigen kamer, je hoort dan niet elk piepje en vaak vallen ze gewoon weer in slaap!
     
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Ok, bedankt voor jullie reacties. Ik heb mijn beslissing gemaakt, mevrouwtje gaat naar haar eigen kamertje vannacht!
     
  13. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    oja en met rooming sliep ze hier ook door.
    Of ik sliep wel heel erg vast.
    Na 2 maanden is ze ook naar haar eigen kamertje gegaan.
    Ben benieuwd hoe t je bevalt.
     
  14. Devy

    Devy Fanatiek lid

    23 aug 2008
    3.437
    1
    0
    Tilburg
    Hier ook al meer dan een jaar succesvol borstvoeding zonder rooming in. Dus hopelijk gaat het bij jou ook gewoon goed vannacht maar dat denk ik haast van wel. :)
     
  15. Sucre

    Sucre Fanatiek lid

    1 feb 2008
    4.877
    0
    0
    Verpleegkundige
    Gelderland
    Suus, hoe is het gegaan vannacht?

    Lucas heeft zo'n 2 weken bij ons op de kamer geslapen. Ook hij kreunde en steunde enorm in zijn slaap, waardoor mijn man en ik allebei niet sliepen. Met pijn in mijn hart (ik wilde mijn kindje het liefst zo dicht mogelijk bij me hebben) hebben we hem toen op zijn eigen kamertje gelegd. Dit was een hele goed beslissing! De BV gaat goed en wij komen aan onze rust toe.

    Ik gebruikte eerst nog wel een babyfoon, maar die hebben sinds een paar dagen ook niet meer aan staan.
     
  16. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Hoi, bedankt voor de reacties! Lig met de griep op bed dus niet eerder kunnen reageren.

    Tja, hoe het is gegaan, eigenlijk wel goed, maar veel beter heb ik niet geslapen haha. Ons huis is gewoon zo gehorig dat ik haar met de deuren op een kier nog heel goed kan horen. Nou ja, hoef ik in elk geval geen voedingsmoment te missen.
     
  17. Poeh30

    Poeh30 Actief lid

    10 jun 2009
    288
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ons meisje slaapt vanaf dag 1 al op haar eigen kamer ondanks dat ik bv geef. Dat gaat goed en horen haar echt wel. In het begin de babyfoon aangehad, nu niet meer, maar gezien mijn man wat slechter slaapt 's nachts dan ik (is sneller wakker) is het allemaal geen probleem. Hij gaat er dan uit en verschoont haar luier en ik word dan meestal ook wel wakker door het gerommel op haar kamertje. Niks rooming in dus, gewoon eigen kamertje en horen haar echt wel als ze wakker word voor een voeding.

    Trouwens gisteravond ging ze om half 11 slapen en kwam pas om kwart over 5 voor een voeding. Hebben dus bijna 7 uur achter elkaar aan een stuk geslapen en dat was wel een keer fijn. Normaal komt ze rond 2-3 uur en eergisteravond om half 2 en om 4 uur en dan slaap je daarna niet meer fijn.
     

Deel Deze Pagina