Nieuwe mei-2009 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door sunrise, 16 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sunrise

    sunrise Actief lid

    19 feb 2009
    109
    0
    16
    #1 sunrise, 16 okt 2009
    Laatst bewerkt: 16 okt 2009
    Ik zag dat er al een topic is van mei 2009-mama's, maar dat is al een vast clubje (die inmiddels over zijn gestapt op hyves).
    Ik merk dat ik het toch steeds leuker vind om ervaringen uit te wisselen met moeders die een kindje van dezelfde leeftijd hebben.
    Heb jij dat ook? Klets lekker mee!!

    Even iets over mezelf: ik ben getrouwd, heb een prachtzoon geboren op 18 mei 2009. Het is ons eerste kindje, al hebben we eerder een zwangerschap moeten laten afbreken helaas. Maar nu genieten we volop van ons mannetje!!

    Nu jullie!!
     
  2. Harmless

    Harmless Fanatiek lid

    14 okt 2006
    1.986
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hallo Sunrise,

    Het klopt ja dat het vaste clubbie over is naar hyves vanwege privacy redenen. Wellicht inderdaad dat er hier een nieuw clubje gevormd kan worden met mei-mama's 2009. Heb wel geduld want je hebt het toch druk met kindje(s) zeker als je ook nog eens werkt. Maar er zullen vast wat mensen zijn die hier komen aansluiten.

    Ik durf niet te beloven hier veel te zijn. Maar zal af en toe eens langsspringen.

    Wij hebben 2 kids beide van mei. Een van 2007 en 1 uit 2009. 2 heerlijke manneke die me aardig bezig houden. Maar het is op en top genieten. Oudste heeft 1,5 jaar bv gekregen en uiteraard krijgt de jongste dit ook. Binnenkort beginnen wij met rapley.
     
  3. winnythepooh

    winnythepooh Niet meer actief

    Hallo sunrise en harmless,

    Harmless bedankt voor je pb;)

    Wat leuk dat er een nieuwe mei-mama's 2009 is geopend:D

    Ik zal mij even voorstellen: ik ben 26 jaar, alleenstaande mama. Ik studeer mbo onderwijsassistent en wil hierna de pabo gaan doen. Ik geef bv, maar mijn bv is terug gelopen en geef kv bij als bijvoeding (heb al contact gehad met meerdere LK):( Mijn zoontje is 25 mei geboren bij een zwangerschap van 40+6. Ik heb een geweldige zwangerschap gehad, zonder problemen en kon op het einde nog wel een maandje doorgaan, haha, tot verbazing van alle memsen die vroegen "zwaar he die laatste lootjes en ik "nee hoor totaal niet"zat iedereen me :$ aan te kijken :D. Maar de bevalling daarentegen was behoorlijk zwaar (maar heb zwaardere gelezen;)). Ik heb t/m juni bij mijn moeder in huis gewoond, maar heb mijn eigen huisje sinds maart. Ik probeer zo vaak mogelijk te reageren en mee te lezen, maar inderdaad we hebben het allemaal druk;)...

    Tot snel! Hoop dat er meer mama's bijkomen
     
  4. Jessie81

    Jessie81 Actief lid

    4 jan 2008
    441
    0
    0
    Office manager
    Overijssel
    Hier ook een mei-mama.
    Rosan is geboren op maandag 4 mei 2009.
    Schreef altijd mee met de april mama's daar ik 19 april was uitgeteld. Maar lijkt me leuk hier mee te schrijven!
    Altijd leuk om te lezen over de andere kids, de ontwikkeling, de schema's, etc!
     
  5. sunrise

    sunrise Actief lid

    19 feb 2009
    109
    0
    16
    Wat leuk, al een paar reacties!!
    Mijn mannetje is flink verkouden, al een paar weken. Ik slaap al 3 weken slecht .... Hij hoest zichzelf flink wakker, sinds 1,5 week lijkt er slijm omhoog te komen en vannacht leek het alsof hij erin stikte! Hij kreeg het niet weg gehoest, arm wurmpje.... Heb straks een afspraak bij de huisarts, ik vind het nu wel te lang duren. Hopelijk kan ik er iets voor krijgen...
    Zijn jullie kindjes ook zo verkouden?
    Gaan jullie kindjes ook naar het kdv trouwens? Die van mij wel, 3 dagen, naar hetzelfde kdv als waar ik werk. Wel een andere groep natuurlijk, maar lekker makkelijk! Kan af en toe even binnenwippen, fijn hoor!!
    Fruit is hier een groot succes, ik ga denk ik volgende week ofzo beginnen met groente. Misschien straks vast wat maken, ik wil het proberen zelf vers te maken.... Hebben jullie hier ervaring mee?
     
  6. winnythepooh

    winnythepooh Niet meer actief

    Hoi Sunrise,

    Wat zielig dat je mannetje zo verkouden is. Wat zei de ha? De mijne heeft er nog geen last van gehad (ff afkloppen:D). Mijn zoontje gaat per januari naar het kdv. Ik moet dan stage gaan lopen voor mijn opleiding. Ik ga 1 dag in de week naar school en dan past mijn moeder op, maar die werkt ook gewoon dus ze blijft wel die ene dag oppassen, maar de overige dagen moet hij naar het kdv. Mijn bedoeling was het om t/m 6 mnd alleen maar bv te geven, maar dat is helaas niet gelukt, omdat ik er kv bijgeef. Ik heb al 2x een fruithapje gegeven en dat vindt hij geweldig! Maar ik heb besloten om toch nog even die 6 mnd vol te maken met bv en kv en dan fruit en groente er vast in te plannen. Ik heb er dus nog geen ervaring verder mee, qua zelfbereiding of iets dergelijks. Ik heb een heleboel potjes groente en fruit staan (v.a.6mnd) en ga die eerst opmaken en daarna wil ik het zelf gaan maken. Maar het blijkt heel makkelijk te zijn. Dat gene wat jij eet die avond aan groente (bijv. brocoli) houd je 1 stukje groente en 1 stukje aardappel voor je zoontje apart en dat doe je in een blender (GEEN ZOUT!) beetje water erbij en pureren maar...en klaar is kees:p dat zelfde geldt voor fruit, banaantje in de blender beetje water bij en pureren maar;)
     
  7. sunrise

    sunrise Actief lid

    19 feb 2009
    109
    0
    16
    Hee Winnie,
    Fruit geef ik al een tijdje, eerst 1 soort nu ook verschillende dingen door elkaar. De eerste hap kijkt hij altijd een beetje vies, maar nu gaat die mond echt steeds open! Zo leuk! Vanavond eten we toevallig broccoli, maar heb ook wat worteltjes en courgette liggen. Ga denk ik straks maar wat hapjes maken en invriezen, kunnen we even vooruit. Ik begin met alleen de groente (per soort) dus nog geen aardappel erbij. Eerst maar eens kijken of dat bevalt... Misschien geef ik hem vanmiddag wel vast wat, maar dan als man thuis is want die vind dat wel leuk om bij te zijn!

    Fijn dat je moeder 1 dag oppast, hier kan dat niet. Mijn moeder woont te ver weg, mijn schoonmoeder wil dat liever niet (is ze gebonden). Snap ik, en ik wil dat zelf eigenlijk ook niet. Kdv vind ik erg goed voor kinderen, leren ze veel van!! Jouw zoontje is nu 1 dag bij je moeder en de rest thuis bij jou? Ik neem aan dat je thuis ook het een en ander voor school moet doen, gaat dat goed met je zoontje erbij? Ik ga sinds nu een traject van mijn werk volgen (4 maanden) maar betekent wel veel thuisstudie, portfolio maken.Ben benieuwd of dat lukt met die kleine man...

    Huisarts zei trouwens niks bijzonder, hij hoorde niks aan de longen (geen slijm) maar daar heeft hij ook alleen snachts last van... Heb nu zoutoplossing gehaald (neusspray) hopelijk vermindert dat het vastzittende slijm iets. Hmm voel me meteen een overbezorgde moeder die meteen naar de huisarts rent, en dat ben ik helemaal niet haha!!

    Oh, er begint er een te jengelen.... bedtijd!!!
     
  8. Harmless

    Harmless Fanatiek lid

    14 okt 2006
    1.986
    0
    0
    Zuid-Holland
    @Sunrise: Hier zijn momenteel beide mannekes verkouden. De jongste heeft het voor het eerst en heeft er behoorlijk last van. (De hele nacht gegild... :() Wat ik bij de oudste deed en nu ook bij die kleine is luuf smeren. Je hebt speciale luuf voor die kleintjes gewoon bij de drogist verkrijgbaar. Ook heeft zwitsal speciale badolie met eucalyptus geloof ik wat ook kan verlichten. En een ui naast het bed leggen wil meestal ook helpen. (Stinkt wel :)) Zo overbezorgd ben je trouwens niet hoor om nu 'al' naar de huisarts te lopen.

    Voedsel: Bij de oudste introduceerden we voeding op een schema:
    Dag 1 - 1 soort groente of fuit
    Dag 2 - hetzelfde soort groente / fruit als dag 1
    Dag 3 - hetzelfde soort groente / fruit als dag 1
    Dag 4 - 1 ander soort groente of fuit
    Dag 5 - hetzelfde soort groente / fruit als dag 4
    Dag 6 - hetzelfde soort groente / fruit als dag 4
    Dag 7 - 2 soorten groente. (Waarvan 's avonds hetzelfde was als dag 1 of 4)

    Wij doen/deden dit zo omdat een reactie meestal niet na 1 dag al komt, en achteraf zoeken wat het was is lastig.
    Wij gaven ook het voedsel smiddags. Mochten er namelijk krampjes ontstaan dan heb je er snachts geen last van.

    Wij hebben bij de oudste gedeeltelijk rapley gedaan nu gaan we dit volledig doen. Dit houdt in verse groente/fruit geven in stukken. (Dus niet gepureerd)

    KDV: Mijn kindjes gaan naar een oppasouder. Dus niet naar KDV. Voorheen werkte ik wisselende diensten en was dus lastig op een kdv. Nu werk ik even niet meer. Ben wel zoekende voor een paar uur.

    @Winnythepooh: Graag gedaan ;)

    @Jessie: die kleine is behoorlijk blijven zitten HAHA

    Allemaal jullie eerste kindjes begrijp ik
     
  9. Harmless

    Harmless Fanatiek lid

    14 okt 2006
    1.986
    0
    0
    Zuid-Holland
    spam ff mijn mei09 manneke
    [​IMG]
     
  10. sunrise

    sunrise Actief lid

    19 feb 2009
    109
    0
    16
    LIEF harmless!!!

    Allemaal een fijne dag, ik ga een dagje naar mijn moeder met de kleine man!! (1,5 uur verderop....) Lekker samen beetje shoppen en ons laten verwennen door mama/oma, heerlijk af en toe he!!!
     
  11. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    Hallo allemaal,

    wat leuk een nieuwe mei forum! Ik doe ook mee! Mijn dochter is van 8 mei. Ze doet het super, maar ook snipverkouden! Wij gebruiken ook neusspray en dat werkt redelijk.
    Even iets over mezelf: getrouwd, 26 jaar, 1ste kindje, sta voor de klas.
    Morgen willen wij voor het eerst hapje geven. Heb het babykookboek besteld, maar eerst maar een die gratis potjes opmaken!!
    In januari ga ik weer aan het werk en dan gaat Amber naar kdv.

    Tot snel!
     
  12. Harmless

    Harmless Fanatiek lid

    14 okt 2006
    1.986
    0
    0
    Zuid-Holland
    @Malka: Lekker! Zo lang niet werken. En toch weten dat je weer gaat werken. Ik was op 8 mei uitgerekend. :) Was voor mij dus niet zo'n mooie dag als bij jou.

    Nou mooi is dat ben nu zelf echt ziek. :x
     
  13. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    Beterschap! Ik vind het maar zwaar hoor als je ziek bent, en je moet ook voor de kleine zorgen! Succes ermee!!

    Groentehapje was niet echt een succes..... Volgens mij heeft ze niks doorgeslikt en ze spuugde de fles er ook nog eens bij uit (van 2 uur daarvoor!!!). Morgen nog maar een poging wagen!
     
  14. winnythepooh

    winnythepooh Niet meer actief

    Hoi,

    Ja, beterschap!
    Ik heb gister een banaan zelf gepureerd met een beetje water en dat in een potje gedaan en in de vriezer, maar ik zag dat het een beetje bruin was geworden, nou weet ik niet of dat kwaad kan. Weet iemand dat?
     
  15. sunrise

    sunrise Actief lid

    19 feb 2009
    109
    0
    16
    Beterschap idd, zelf ziek zijn met een kleine erbij is niet fijn!!

    Malka, lekker zeg pas in januari weer werken!!!

    Winnie, geen idee of dat kwaad kan... Ik vries fruit nooit in, alleen groente nu. Dus ik zou het gewoon even opnieuw maken als ik jou was...

    Groente hier nu 1 x geprobeerd, maar toen was hij moe dus nog geen succes. Donderdag en gisteren niet gegeven, dit weekend gaan we het nog een keer proberen. Ben benieuwd of hij het nu wel lekker vind!!

    Zometeen (10 uur) gaan we weer babyzwemmen, althans dat doet papa dus. En opa en oma komen kijken... Doen jullie ook babyzwemmen?

    Meneer is nog steeds verkouden en hoesten, maar alleen snachts.Nu kwam hij pas voor het eerst om 6 uur, toen nog even geslapen en om 7 uur eruit. Valt niet tegen he! De afgelopen 4 weken hoestte hij meer snachts en was zowat elk uur wakker en zn speen kwijt....
    Zometeen mag hij nog even een dutje doen voordat we gaan zwemmen! Vanmiddag ga ik denk ik even kijken voor een voetenzak want ga de kinderwagen binnenkort ombouwen naar buggy. En vanavond eten bij vrienden, campingbedje mee.... Dat doet hij gelukkig erg goed!
    Wat zijn jullie plannen vandaag?

    Fijn weekend!
     
  16. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    Amber was vorige week ook steeds haar speen kwijt (gaap!!), deze week gaat het gelukkig goed!

    Wat leuk, babyzwemmen!! vooral dat papa dat doet!

    Vandaag rustige dag. Straks voor 2de keer groentehapje proberen, vanmiddag even naar schoonvader en vanavond lekker voor de buis ushi en dushi kijken! amber gaat rond 20:00 slapen, dus we hebben de avonden alweer lekker voor onszelf!

    Idd lekker om tot januari vrij te zijn, maar mis mn werk soms best wel. Maar het is wel een luxe om lekker zo lang bij de kleine te zijn. In eerste instantie gedaan voor de borstvoeding, maar daar moest ik met 3 maanden mee stoppen, dus achteraf was het niet nodig!

    Volgens mij kan je fruit niet invriezen... heb er nog nooit van gehoord....
     
  17. winnythepooh

    winnythepooh Niet meer actief

    Hoi,

    Hier doe ik niet aan babyzwemmen, zou wel heeel graag willen, maar waar ik woon hebben ze dat niet:( pas vanaf 9 maanden:x.

    Oh ik d8 dat je ook fruit in kon vriezen, nou ja dan haal ik 'm er maar weer uit. Ik heb nog genoeg kant-en-klare potjes staan geef ik die eerst wel.;) Hij vindt tot nu toe appel/banaan en banaan erg lekker (en ik ook, pik wel is een hapje mee:D)

    Mijn zoontje heeft geen speen, dat snapt hij niet...

    Gister tot vandaag hebben we bij oma (mijn moeder) gelogeerd en vanavond gaan we (ik en mijn zoontje) naar de verjaardag van mijn vader (heb geen zin, gaat iedereen weer aan Dano zitten plukken :S) Mijn stiefzus heeft 3 hele drukke kinderen die continue aan mijn zoontje zitten te trekken en mijn oma (moeder van mijn vader) wil altijd Dano vasthouden, maar ze is al oud en houdt het niet vol en dan zet ze hem weer neer (ze denkt dat hij kan zitten, maar dat kan hij nog helemaal niet) dus dan ben ik altijd meer politie agentje aan het spelen dan dat ik er van kan genieten. Hebben jullie dat ook? Een keer bij een familiefeest, was Dano net 6 weken werd gewoon mijn kind elke keer uit mijn handen gejat:x met als resultaat een overstuur kind...:( (of maak ik me te druk:)). Morgen houden we het rustig!

    Sunrise: fijn dat het beter gaat!

    Malka: ik moet ook vanaf januari stage gaan lopen en dan moet mijn zoontje naar het kdv. Inderdaad heerlijk om zo lang met je kindje door te brengen.

    Harmless: hoe is het nu met jou?

    Fijn weekend, ik ga weer afsluiten,

    Liefs
     
  18. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    Herkenbaar!! Ik vind het ook verschrikkelijk als Amber van hand op hand gaat. Op dit moment merken we niet dat ze er last van heeft, maar thuis en 's nachts is ze dan wel van slag! Wij zeggen het gewoon! En maken er thuis afspraken over, zodat man en ik op een lijn zitten. Maar soms gebeurd het toch nog hoor, gaan ze haar onderling doorgeven! Kan daar echt van balen!

    Vraagje,
    Amber moet echt niks van haar groentehap hebben! Ook niet van dixap. Eigenlijk wil ze alleen de fles..... Morgen nog een keer sperziebonen en daarna worteltjes proberen... Als dat ook niet lukt, dan maar eerst fruit....
    Hoe deden jullie dit? Hoe lang duurde het voordat je kindje ook daadwerkelijk wat binnen kreeg??

    @winnythepooh Spannend stagelopen. Wat doe je??
     
  19. sunrise

    sunrise Actief lid

    19 feb 2009
    109
    0
    16
    Malka, groentehap is hier ook niet populair. Heb nu 2x worteltjes geprobeerd en meneer vindt het niks. Kan ook omdat hij allebei de keren eigenlijk moe was... Fruit zijn we al een tijdje mee bezig en dat vind hij heerlijK! De eerste paar keren een paar hapjes, kon er toen nog niet zo goed mee overweg maar nu met gemak een hele appel of een halve peer met 3 kwart banaan ofzo!!
    Ik denk dat ik de groente maar heel langzaam opbouw, ik heb nu nog een half potje fruit van vanochtend over, dat geef ik hem misschien straks nog even tussendoor ipv groente. Vind het zonde om weg te gooien...

    Dat van hand tot hand gaan heb ik zelf niet zo;n moeite mee, zolang de kleine het zelf prima vind. Zodra hij gaat mopperen, huilen of moe wordt nemen wij hem terug. Vanaf dag 1 mag iedereen hem pakken... misschien ben ik wel heel makkelijk daarin hoor ;)
     
  20. manootje

    manootje Fanatiek lid

    11 nov 2008
    1.098
    402
    83
    He wat leuk een nieuw mei forum! Ook ik hoor bij het vaste groepje op hyves, maar miste ook de zw pagina ;) En (als ie het weer doet hihi) een mooie kans op m'n banner weer te zien ;) Al gaat het veel te hard met die kleintjes, bijna een half jaar! Ok zal me even voorstellen, ik heet Manuela en mijn bijnaam is Manootje. Ik was uitgerekend op 3 mei, maar bevallen op 8 mei van mijn tweede dochter, Jelina. Ik heb nog een meisje van 8 jaar, Marissa. Ik ben thuis omdat door m;n fibromyalgie ik m'n werk niet meer kan doen. Maar zo kan ik wel lekker genieten van m'n kindjes. Nou ik zal snel even alles 'bij' lezen, dikke knuf!
     

Deel Deze Pagina