Moet ik er wel mee doorgaan

Discussie in 'Voeding' gestart door Fleur1, 16 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Daan kan blijven drinken als ik hem aanleg. Ze hadden gezegd dat ik hem 20 min. moest voeden dat hij dan wel genoeg binnen kreeg maar als ik dat doe dan zit ik met een huilende baby die nog honger heeft. maar laat ik hem net zolang liggen dat hij ho zegt dan spuugt die de eerste half uur alles onder en valt ie in slaap. maar als gevolg dat hij na 2,5 a 3 uur weer komt en daar weer harstikke honger heeft. als gevolg het riedeltje van voor af aan.

    Nu vraag ik me af moet ik wel doorgaan met de brorst ik vind het zo heerlijk om te geven maar al ik me kind hierdoor niet tevreden kan stellen wat is dan weisheid.

    We hebben het al met afgeklofde melk geprobeert maar met minder dan 120 cc neemt hij geen genoegen maar het is dan wel weer overgeven doen we 115 cc dan is het al volop huilen dat hij meer wilt.

    wie kan me nog tips geven wat we kunnen proberen?
     
  2. Sam22

    Sam22 Actief lid

    28 jun 2006
    322
    0
    0
    Deventer
    Tja dat ligt helemaal aan jezelf..

    Ik zou doorgaan. Damiën heeft ook zo'n periode gehad. Ik heb hem altijd gewoon laten liggen en laten drinken...hoelang die ook wou....soms was het een uur en dan weer een half uur. Ik viind 20 minuten drinken wel vrij kort voor een baby van 2 weken...dan zijn ze nog niet eens ervaren genoeg om goed door te drinken...Damiën is nu 3 maanden en kan het nu pas goed af...en heeft nu genoeg aan 20 minuten....Jullie moeten het allebei leren en leren gaat met vallen en opstaan....

    Damiën had ook enorme zuigbehoefte met als gevolg dat ie na het voeden nog een poosje gewoon op mijn tepels sabbelde! Misschien heeft Daan daar ook behoefte aan....Of blijft ie echt doordrinken?

    Wat betreft het spugen...Laat je hem tussendoor goed boeren? en op het einde...Het kan soms even duren voor ze goed uitgeboerd zijn. En als ie spuugt, spuugt ie dan heel veel...of is het steeds mondjes...
    Anders zou je hem na de voeding een even rechtop kunnen houden...
    Als het er nu met golven uit komt zou ik even naar je huisarts of CB bellen...misschien heeft ie last van reflux....

    Oh ja wat ook wel handig is is het borstvoedingdforum! Ik heb er iig erg veel aan gehad..! Het zijn moeder die borstvoeding geven en vrijwilligers van de LLL en VBN....Ideaal ze kunnen je vaak met alles helpen!
     
  3. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Daan geeft echt heel veel over niet zomaar een mondje het is echt met een straaltje.
     
  4. maisy

    maisy Fanatiek lid

    12 jun 2006
    4.859
    0
    0
    Weet je wel zeker dat hij honger heeft? Spuugt hij ook als je hem minder geeft? Klinkt als reflux spugen, dat had sterre ook en ik gaf ook borstvoeding, ben 9 maanden doorgegaan met de bv en ze groeide gewoon wel, ondanks al dat spugen. Misschien krijgt ie toch teveel binnen en heeft het huilen een andere oorzaak dan honger, als baby's pijn hebben en je biedt ze de borst of fles aan zuigen ze ook automatisch als troost.
     
  5. Sam22

    Sam22 Actief lid

    28 jun 2006
    322
    0
    0
    Deventer
    Dan klinkt het idd meer als reflux....
     
  6. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Tussendoor regelmatig ff stoppen en hem overreind houden, laten boeren enz. En dan weer aanleggen. In het begin gaat er idd gewoon veel tijd in zitten, dat is niet ongewoon. 20 min. is dan idd nog vrij kort. Dat wordt als het goed is vanzelf beter, ze gaan na verloop van tijd sneller drinken en ben je dus minder lang bezig.
     
  7. Mriek

    Mriek Actief lid

    1 dec 2005
    344
    1
    0
    Hoi Fleur,

    Leuke naam, Daan!

    Lekker doorgaan met die borstvoeding. 20 minuten is inderdaad niet te lang hoor, voor zo'n jonge baby. Hij moet het allemaal nog leren.

    Met dat spugen kan ik je niet zo goed helpen. Goed laten boeren in ieder geval. Als het dan nog zo blijft misschien eens vragen op het borstvoedingsforum of lactatiekundige.

    Groetjes,

    Mriek
     

Deel Deze Pagina