December 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Otje, 1 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    #32121 debbie1988, 2 nov 2009
    Laatst bewerkt: 2 nov 2009
    Goeiemorgen allemaal,

    Hier maar even een berichtje van mij weer, ik zal jullie even in het kort vertellen over de operatie.

    Nou de operatie is gelukkig goed verlopen, alleen toen ik net wakker werd van de narcose had ik heel erg veel pijn. Maar dit had ik opzich ook wel een beetje verwacht hoor, maar gelukkig kreeg ik meteen pijnstiller en elke 2 uur via infuus paracetemol. Elke dag ging het gelukkig steeds beter met me, ik kon vrijdag's al 10 minuutjes fietsen en mocht daarom al vrijdag's naar huis inplaats van zaterdag.

    Ook nu gaat het allemaal goed met me, ik kan al bijna alles weer en ook met de verzorging van Thijmen gaat het allemaal goed. Ik ben inmiddels dus 15 kg afgevallen, en ja dit zie je ook al en ben hier erg bij mee. Hieronder heb ik even een heel verslag van me operatie geplaatst hahaha ;).

    Ik ben ook nog 12-10 met Thijmen naar het consultatiebureau geweest, en hij is nu

    Thijmen is nu 100cm en 17kg, wat een lange jongen he ;)
     
  2. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Goedemorgen Allemaal,

    Hierbij even een verhaal over mijn operatie, en ziekenhuis bezoek

    Dinsdag 13 Oktober gingen we om 13.00 naar Belgie toe, nadat we natuurlijk Thijmen een hele dikke kus en knuffel hadden gegeven. Die sliep namelijk bij zijn Over Groot Oma (Mijn Oma Dus), maar Thijmen snapte er natuurlijk weinig van.

    Om 15.00 kwamen wij aan in Belgie, daar zijn we toen naar Saar (vriendin van mij) der huis gegaan. Daar aangekomen Sebas ze spullen uit de auto gehaald en wat gedronken, en om 17.00 zouden we wat gaan eten onderweg en naar het ziekenhuis gaan. Maar jeetje wat duurde dat lang zeg van 15.30 tot 17.00, maar toen het 17.00 was gingen we naar de Frituur ;) (Snackbar).

    Nou ik heb toen me laatste patatje naar binnen gewerkt, maar moet eerlijk zeggen ik krijg bijna geen hap weg van de zenuwen hahaha. Maar nadat we gegeten hadden gingen we naar het ziekenhuis toe, daar aangekomen hadden we me gemeld en mochten we naar de afdeling.

    Toen ik op de afdeling was moest ik eerst met een vrouw praten, me aanmelden dus en krijg een bandje. Toen kreeg ik te horen welke kamer en mochten we daarheen en spullen uitpakken, ik lag met een oudere mevrouw op een 2 persoons kamer. Maar gelukkig wel een hele aardige mevrouw, en na mijn spullen gepakt te hebben kon ik me eigen een beetje gaan vervelen.

    In de avond toen nog maar beetje tv gekeken en om 21.00 krijg ik een slaappilletje, die moest ik maar innemen wanneer ik wou en die heb ik dus om 21.30 ingenomen. Waarna ik best lekker heb geslapen hoor, de volgende ochtend mocht ik helaas niet meer eten of drinken en was het dus wachten wanneer ik me charmante operatieschort aanmocht en wanneer ik naar beneden werd gereden.

    Om 13.00 was het zover, gelukkig had ik in de ochtend nog wel een rust gevende tablet gekregen want de zenuwen waren er wel haha. Maar om 13.00 mocht ik me operatieschort aan en mocht ik naar beneden, ik heb toen even moeten wachten op de gang en daarna werd ik de operatiekamer in gereden. Nou toen begon het, ik kreeg een infuus en die meneer begon met me te praten over Thijmen. Nou de laatste zinnen kon ik amper uitbrengen, en voor ik het wist was ik al onder zeil.

    Nou toen ik wakker werd was het echt heel erg, ik was helemaal de weg nog kwijt. En gelukkig stonden er verpleegsters bij me, want ik had echt heel veel pijn. Ik kon wel huilen, alleen op 1 of andere manier lukte het niet echt. En ja ik had al voor elkaar gekregen 3x het infuus eruit te trekken, en daar waren ze niet echt heel blij mee. Maar ja ik werd dus wakker en had heel veel pijn, en op 1 of andere manier wou ik ook niet echt wakker worden. Maar ik was om 17.15 a 17.30 weer terug op me kamer, maar ook toen was ik nog niet helemaal goed bij kennis en zei alleen maar dat ik pijn had. En ja ik wou vooral slapen, heel veel slapen en daarom ging Sebas ook maar weer om 18.00 naar huis. Hij had namelijk toch niet veel aan me, al vond hij me wel heel zielig vertelde hij me een dag later.

    Maar die nacht heb ik redelijk geslapen, ik had natuurlijk wel gewoon veel pijn en ik heb in de nacht ook gewoon nog gevraagd naar iets voor de pijn.

    Donderdag 10.00 werd ik in een rolstoel naar beneden gebracht, sjonge jonge dat was een gedoe zeg. Ik had namelijk een drain in me buik aan de rechterkant, en aan de linkerkant een katheter en ook nog een infuus met vocht dus ik was bepakt en bezakt haha. Maar ik moest naar beneden voor de slikfoto, nou die was gelukkig helemaal goed. Maar ik mocht daarna gelukkig eten, ik had een Kop Thee, Danoontje en nog iets van Pudding gekregen.

    Owja en water, maar ik zat gewoon na een 3/4 Danoontje al vol. Dit was allemaal goed natuurlijk, maar ik schrok er wel een beetje van haha. Maar alles ging verder goed en ook in de middag en avond at ik gewoon kleine beetje, en kleine dingetjes en uiteraard allemaal vloeibaar. De pijn werd ook met de dag minder, en ik heb elke dag gelukkig wel pijnstilling gehad.

    Donderdagmiddag moest ik al even wandelen samen met een Meneer van het ziekenhuis, dit lukte wel aardig al deed het wel zeer. Donderdagavond zijn toen ook me Katheter en drain eruit gehaald, dit omdat al zelf me bed uit kon en betje kon lopen.

    Vrijdagochtend kwam me chirurg weer, hij vertelde mij eigenlijk heel erg goed nieuws. Ik mocht namelijk als ik wou die middag naar huis, ik was hier natuurlijk erg blij mee en vond het ook wel snel. Ik mocht eigenlijk pas de volgende dag of zelfs zondag naar huis namelijk, maar ik zei meteen natuurlijk ja graag wil ik dan naar huis. Nou vrijdagochtend had ik nog even moeten fietsen en als dat goed ging mocht ik naar huis, nou na 10 minuten fietsen was alles goed en mocht ik me spullen in gaan pakken. En om 14.00 kreeg ik de brief ik mocht naar huis toe, en dit hebben we dus ook gedaan.

    We gingen de spullen pakken, en gingen om 14.15 weg. Toen zijn we naar Saar der huis gegaan, daar ook spullen ingepakt en toen op naar Apeldoorn. (Ik sliep namelijk nog een week bij me moeder en andre)
    Nou eenmaal op de snelweg viel de pijn gelukkig mee, alleen leek het wel of we niet naar huis mochten. We hebben namelijk 3x file gehad, en ook nog eens pech. De beschermkap onder de auto van de motorblok was namelijk los gelaten, nou wij dus de vluchtstrook op. Wij ANWB gebeld en die waren er gelukkig snel, en gelukkig kon hij de beschermkap eraf halen en konden we dus gewoon doorrijden.

    En ja toen al met al waren we pas om 17.30 a 18.00 in Apeldoorn, pppffff wat een reis was dat zeg. Zaterdagochtend ging Sebas met de auto naar een garage, gelukkig werd dit gratis gemaakt. En zaterdagmiddag is Sebas toen naar huis gegaag, dit was wel even moeilijk moment hoor. Voor Sebas omdat hij mij en Thijmen een week niet zou zien, en voor ons net zo natuurlijk dat we hem niet zouden zien.

    De dagen die volgde heb ik niet veel gedaan, ja soms een beetje wandelen met de honden. Maar verder niet veel, vooral omdat ik de eerste dagen echt nog pijn had. Maandag ben ik toen in Apeldoorn naar de huisarts geweest, alleen had zij de hechtpleister van me wondjes is te snel afgehaald om te verschonen denk. Want 1 wondje heeft een paar dagen erna nog gebloed helaas, maar is nu gelukkig wel bijna dicht. Maar de huisarts zei dat het erg goed uitzag en goed genas, en daar was ik natuurlijk blij mee.

    Dindsdag ging ik voor het eerst boodschappen doen, nou dit ging redelijk. Alleen merkte ik wel na teveel lopen deed het echt zeer, en ik moest dus ook gewoon niet teveel doen.
    Donderdagmiddag zijn Thijmen en ik naar het Circus geweest in Apeldoorn, dit was erg leuk en gelukkig kon ik zitten op stoeltjes en hield het dus redelijk daardoor vol.

    Vrijdagochtend zijn we gezellig naar Andre zijn ouders geweest, en ook die vonden mij al afgevallen. Gelukkig maar, want dan weet je ook waarvoor je het mede gedaan hebt he.
    En zaterda kwam Sebas gelukkig weer, en hier waren we allemaal erg blij mee haha. Me moeder en andre vonden het heel leuk dat wij er waren, maar vonden het toch ook wel beetje zwaar hoor.
    Normaal zijn ze met zijn 2 natuurlijk en nu in ene met zijn 4, maar al met al ben ik hun en natuurlijk mijn Opa en Oma heel erg dankbaar voor alle zorg, oppas en tijd.

    Met mij gaat het nu verder redelijk goed, ik moet echt opletten met eten en drinken. Bijvoorbeeld niet te snel achter elkaar, en niet teveel eten. Frisdrank ken ik helemaal niet meer drinken, dit namelijk wegens het koolzuur. Soms baal ik hier best wel van, maar het is opzich ook wel goed natuurlijk.

    Me wondjes zijn nu bijna dicht, nou ja op 2 wondjes na dan. Maar ook met deze komt het wel goed, verder wandel ik veel en ga nu veel doen lekker op de fiets.

    En het belangrijkste ik ben inmiddels bijna 15kg al afgevallen :), waar ik natuurlijk erg blij mee ben
     
  3. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    gelukkig goede berichten van je debbie

    eve: Fynn zal hoe dan ook aan zijn nieuwe ritme moeen wennen.
     
  4. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    sorry ging verkeerd
     
  5. wies

    wies Lid

    30 jan 2006
    69
    0
    0
    lerares
    amsterdam
    Hi,

    I'm back.
    Ben er een tijdje niet geweest, ik heb het druk gehad, er is van alles gebeurd en ik kon bovendien niet meer inloggen. Nu ik eindelijk een beetje tijd heb, heb ik een nieuw wachtwoord aangevraagd en heet ik opeens Wies in plaats van Lies! Ik vind Wies eigenlijk ook leuker.
    Ik was de laatste weken al weer steeds vaker aan het lezen hoe het met jullie ging en het leek me leuk om weer ens mee te schrijven. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden.

    Er is al met al een hoop gebeurd....
    Om te beginnen even de leuke dingen. Onze vakantie deze zomer in Thailand was geweldig! Ik vond de vleigreis lang en niet al te leuk, het verblijf ter plekke was super. We zijn echt aan het rondreizen geweest en Thijs heeft daarvan genoten. hij vond het reizen met de trein, taxi en boot (vooral dat laatste) echt heel leuk. Hij vertelt er bijna nog dagelijks over en maakt zelf ook al reisplannen (met drie vrienden wil hij naar mooie kleine strandjes)

    Verder zijn we ook bezig om weer zwanger te worden, wat op zich heel leuk is, maar er zijn wel wat kinken in de kabel gekomen. Mijn schildklierwaarden zijn te laag (waar ze achter kwamen omdat ik steeds zo moe was en mijn bloed werd onderzocht). Naast de moeheid en nog wat andere symptomen horen daarbij ook een verminderde vruchtbaarheid, onregelmatige cyclus en als je eenmaal zwanger bent een grotere kans op een miskraam bij.
    In de herfstvakantie heb ik een (vroege) miskraam gehad. Ik had een positieve test en een dag later bloedverlies. Balen.
    Vorige week kreeg ik keelontsteking en ben daarom nu ziek thuis. daar komt dus nog bovenop dat ik me al een tijdje niet okee voel. Ik ga dus deze week maar even goed uitzieken.

    Wies (formerly known as Lies)
     
  6. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    Hallo W(L)ies welkom terug, leuk dat de vakantie zo goed is bevallen en zo ver weg, ondernemend hoor.
    getsie dat je zelf in de lappenmand zit beterschap en hoop voor je dat je snel were positief mag testen en dat het dan gelijk 9 mooie mnd mogen worden.
    nog op huizen jacht geweest? want dat was het laatste dacht ik dat we van je hadden gehoord.....

    Debbie vind het knap van je hoor, maar wat eet je nu per dag en om de hoeveel tijd???

    Eve succes met het nieuwe ritme maar het duurt meestal een week voordat ze er aan gewend zijn hoor....
    kan je anders niet eens informeren bij het cb of wijkverpleegkundige of zij nog meer tips hebben ( of zijn ze niet zo aardig daar als hier in Heiloo?) en anders eens in het alternatiefe sfeer zoeken? me nichtje had altijd last van buikpijn, ha kon niets vinden als maar antibiotica ( bijna elke 2 mnd) toen kregen ze de tip van een homeopaat daar een afspraak gemaakt, niets gezegd van haar klachten hij wild eook niets weten voor dta hij haar had onderzocht, tijdens het onderzoek zei hij gelijk van je snopet zeker nogal? ja dus nou laat de snopejes voorlopig maar staan...sinds dien dus geen buikpijn meer..... dus wie weet kan hij ook wat voor Fynn doen met het langere slapen....want zo kort kan echt niet goed zijn lijkt me...
     
  7. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Janette ik eet nu in de ochtend om 09.00 ongeveer vaak 2 beschuitjes, dan om 10.00 drink ik wat, dan om 12.00 weer 2 beschuitjes, dan om 13.00 wat drinken, tussendoor fruit of koekje, 17.30 een stukje vlees en een aardappel en wat groente, 18.30 wat drinken, 19.30 a 20.00 tussendoortje en om 21.00 me laatste drinken

    Dit is het zo ongeveer, maar ik kom maar net aan 1 a 1 1/2 liter drinken, dus moet proberen wel meer te drinken.

    En lies/wies welkom terug
     
  8. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    dus eigenlijk over de hele dag kleine beetjes verdeeld

    en straks als je op je gewicht zit? hoe gaat het dan verder, want je hebt toch de maagverkleining gehad? dan is toch je maag echt verkleind ( stuk eraf) heb ik dat fout?
     
  9. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Nee klopt der is echt een stuk af, ja en als je straks op gewicht bent blijf je gewoon enkel kleine beetje over de hele dag kunnen eten. Het zal op den duur wel iets meer worden hoor, want je maag rekt toch nu ook nog wel iets uit. Alleen ja op den duur zal je maag en jezelf er ook aan wennen denk, ik bedoel elke keer kleine beetjes eten :)
     
  10. wies

    wies Lid

    30 jan 2006
    69
    0
    0
    lerares
    amsterdam
    Jannette: wat goed dat je dat hebt onthouden! Ik ben erg bezig geweest met het kijken naar nieuwe huizen, maar heb het op een laag pitje gezet. We hebben besloten om tot Pieter klaar is met zijn opleiding hier te blijven. Een baby kan er (met een beetje goede wil!) best nog wel bij. we zijn nu een nog wat tijd en geld gaan investeren in ons huidige huis: vorige week is er een nieuwe HR ketel geplaatst en we hebben ook het keukenblok vervengen. Dit waren de grootste nog overgebleven "pijnpunten". Ik ben erg blij met mijn nieuwe keukentje (al was het wel weer een erg tegenvallend klusproject....Pfffff)

    Wies/lies
     
  11. wies

    wies Lid

    30 jan 2006
    69
    0
    0
    lerares
    amsterdam
    Debbie:

    ik ben erg benieuwd hoe het zit met je hongergevoel. Heb je nu ook de hele dag honger of wordt dat ook minder als je maag kleiner is?

    Zit je ook al beter in je vel, of denk je dat dat beter zal gaan als je bent afgevallen?

    Wies
     
  12. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    wies lekker dat je nu alles op orde hebt in je huisje, dan mhier nog maar ff blijven zitten.. hoe lang moet Pieter nog studeren?
    dacht lang toch? en ja met Thijs heb je ook alles naar boven gedragen dus met evt een nieuwe baby moet het dan ook lukken toch? en Thijs kan dan ook mooi wat dragen..hihi

    Debbie ja je blijft dna de hele dag door kleine beetjes eten, moet je ok nog letten op wat je eet? of maakt dat niet uit?
    ik ben dan weer in de opbouwfase beland van me dieet, ik moet me er dus echt toe zetten om te gaan eten omdat ik totaal geen honger heb.....ik mag dus savonds nog een handje noten, nou ik taal er niet naar heb geen trek en moet toch...heb nu maar een mail gezonden of er niet iets anders voor is want om tegen je zin in te gana eten is dnek ik ook niet goed....
     
  13. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Ja je moet wel opletten wat je eet, ik mag inprecipe geen suikers meer en niet teveel vet. En inderdaad met tegenzin eten is ook niet goed hoor, hopelijk hebben ze iets anders voor je.

    Ja ik zit ook al iets beter in me vel, en denk dat dit nog wel meer veranderd des te meer ik afval hoor. En ja ik heb soms nog wel trek, maar het echt honger gevoel is gelukkig weg
     
  14. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    heb net ene mail terug gehad en mag dus luitsrenen naar me lichaam dus geen honger niets eten dus niet schuldig voelen als ik de noten niet heb gegeten...

    succes ermee
     
  15. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    ha WLies

    Welkom terug,
    Wat ontzettend mooi zal die reis geweest zijn zeg!
    En wat en naar bericht lees ik mbt zwanger worden.
    Fijn dat je er weer bent!

    grr. ben al uit bed en heb niet geslapen vanmiddag en moet vanavond wel de nacht in, ik heb daar zo de balen van.
    morgen moet ik ook al om 15.00 uur mijn bed uit omdat een nachthoofd afscheid neemt.
     
  16. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    hihi,

    Debbie, wat heftig zeg die operatie als ik het zo lees! Nogmaals, vind het knap van je dat je de stap gemaakt hebt. En bijna 15 kilo al zeg, heb je een streef gewicht? Ik hoop dat je je weer lekker in je vel gaat voelen, want dat is toch wat je de afgelopen tijd in de weg heeft gestaan, en dat jullie lekker mijn z'n drieen kunnen genieten, en mss wel zelfs met z'n vieren ;).

    Wies, haha, wat dat een foutje van zwpagina, of verkeerd getypt? Wat gaaf zeg dat de vakantie naar Thailand zo geslaagd was, en het op Thijs zo'n indruk heeft gemaakt! Wat balen dat je zo met je gezondheid tobt, idd even een beetje rust voor jezelf nemen. Hopelijk is het voor jullie snel raak is, en jullie lekker met zijn viertjes zijn!

    Eve, ik heb helaas geen tips voor je, ik denk een kwestie van uitproberen. Ik zou het zo graag een keertje van je over willen nemen... Ohja, over die pc, gewoon zeggen dat je het wel makkelijk vind, lekker belangrijk toch ;).

    Nynke, hoe was je eerste werkdag?

    Slingding, succes vannacht met werken!

    Ik heb toch gewoon zooooo geen zin om morgen te gaan werken, het vooruitzicht om weer de hele dag niks te gaan zitten doen ;) bah!

    Otje, wat was die site ook al weer waar jij die piraten spulletjes voor Koen hebt gekocht? En wat het ook wat je ervan verwachte? Als de zolder klaar is, wil ik het lekker stoer gaan aankleden voor hem, en wil vast rond gaan kijken.

    groetjes Lisette
     
  17. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    Wies, is er wel wat mee te doen wbt de schildklierwaardes en verminderde vruchtbaarheid?
     
  18. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Ja klopt het heeft me zeker in de weg gestaan, alleen mag ik nu minstens 1 jaar niet zwanger worden haha. En ja me streef gewicht is 80 a 85, en zit nu op 147 :$ (Ik schaam me hier best voor).

    Maar het komt allemaal nu goed hopelijk,

    Lies heb jij ook een traagwerkende schildklier dus? Ik heb dit ook en heb er Tyrax voor (Pilletjes)
     
  19. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    hallo dames,

    Zo de uitnodiging van kailynn haar verjaardag is klaar.
    willen jullie hem zien.......
     
  20. wies

    wies Lid

    30 jan 2006
    69
    0
    0
    lerares
    amsterdam
    Setje/Debbie: er is inderdaad een medicijn voor, Tyrax. Ik ben nu samen met de huisarts aan het uitzoeken hoeveel ik daarvan moet gebruiken. Tijdens een evt. zwangerschap moet je alleen heel erg goed in de gaten houden of je de goede hoeveelheid gebruikt. Ik moet dan ook naar zowel de gynaecoloog als de internist. Als je nl te veel dan wel te weinig van het hormoon binnenkrijgt kan dat invloed hebben op het kind. Het kan bijvoorbeeld (bij te weinig hormoon) een van invloed zijn op het IQ van het kind...
    Naast het feit dat ik het eng vind dat de kans op een miskraam groter is en dat er ook met het kindje zelf iets mis zou kunnen zijn, vind ik het ook jammer dat het zo anders gaat gaan dan bij Thijs. Toen was ik zonder problemen in een paar maanden tijd zwanger en heb een probleemloze zwangerschap en bevalling gehad. Ik zou dat wel weer zo willen, maar ben bang dat het heel andes zal gaan.

    toen ik mijn nieuwe wachtwoord aanvroeg, kwam als inlognaam Wies naar voren. Ik denk dat ik me daarmee ooit al eens een keer heb aangemeld ofzo. Ik kan me dit alleen niet echt meer herinneren!
     

Deel Deze Pagina