December 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Otje, 1 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Heyy Ilse,

    Ik heb je kaartje ontvangen, heel erg bedankt heel leuk en lief kaartje dank je wel.

    xxx debbie
     
  2. eve

    eve Fanatiek lid

    26 apr 2006
    4.525
    0
    0
    Den Haag
    Lieve Orlando, Gefeliciteerd met je 3e verjaardag!
     
  3. Nynke31

    Nynke31 Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.383
    0
    0
    Limburg
    Orlando: fijne 3e verjaardag, Gefeliciteerd.
     
  4. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    ORLANDO GEFELICITEERD MET JE 3e VERJAARDAG!!!!!!!!!!
     
  5. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Orlando, van harte gefeliciteerd met je 3e verjaardag!!
     
  6. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Weer even ego, heb niet bijgelezen.

    Beide meisjes zijn ziek :(.
    Anne heeft oorontsteking en daarbij soms wat verhoging.
    Jikke heeft flinke koorts (tussen 38,7 en 39,8 ). Ze is op zich nog wel aardig actief, maar slaapt overdag ineens weer 3 uur, terwijl ze nooit meer slaapt overdag. Ze is daarbij flink verkouden, klaagt over hoofdpijn en ziet bleekjes.
    De huisarts gebeld. 95% van de mensen die zich bij de ha meldt met griep, heeft de mexicaanse griep! De kans dat Jikke dat nu heeft is dus erg groot, maar op zich niet verontrustend. Koorts onderdrukken met paracetamol en als het langer dan 3 dgn aanhoudt, opnieuw de ha bellen. Verder direct kontakt opnemen als ze benauwd wordt, niet wilt drinken of lusteloos wordt.
    Komt nu ineens wel heel dichtbij...

    Verder zijn wij druk met gesprekken bij de hypotheker e.d. Iedere minimale kans maar proberen in de hoop dat het uiteindelijk tóch nog gaat lukken.
    Daarnaast nu fulltime aan katootje bezig. Vrijdag krijg ik dan eindelijk mijn spullen en ik probeer een week later online te kunnen.
     
  7. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Orlando van harte gefeliciteerd met je verjaardag
     
  8. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    Orlando, van harte gefeliciteerd met je 3de verjaardag!
     
  9. wies

    wies Lid

    30 jan 2006
    69
    0
    0
    lerares
    amsterdam
    #32169 wies, 4 nov 2009
    Laatst bewerkt: 4 nov 2009
    Orlando: gefeliciteerd! De eerste drie-jarige van dit clubje, wat gaat het snel alweer he!

    Noralien: ik wist niet dat 95% van de griepgevallen nu Mexicaanse griep is, veel zeg. Gelukkig is Jikke nog zo levendig. Hopenlijk krijgt Anne geen koorts/griep. De kans op besmetting is wel groot zo natuurlijk. Beterschap! Succes met Katootje. Jikke en Anne gaan toch niet meer naar het KDV? Hoe lukt het je nu om er zo veel tijd aan te besteden?

    Duckie: ik geloof dat het plaatsen van foto's ook anders gaat nu he? We hebben mooie foto's. Ik heb er al een mooi album van laten afdrukken en ben nu bezig gweest om ook foto's op de computer wat te ordenen. Klinkt leuk, dat kabouterpad!

    Eve: misschien kan ik Thijs omdopen in Ties (vind dat overigens ook een erg leuke naam)

    karin: ben je weer met een andere opleiding begonnen, of ben je de vorige nog aan het afmaken? Ik weet het even niet meer. Ik vind het erg knap dat je je er 's avonds nog tot kunt zetten om te studeren. Ik ben ook met een opleiding bezig. De post -HBO opleiding tot leerkracht voor anderstalige kinderen. Ik vind het reuze interessant maar vaak erg moeilijk om me er toe te zetten te beginnen....

    Lies
     
  10. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    hey,

    Melliemel, van harte met je mannetje, wat gaat het hard hé! Wat een leuke foto's zeg! Die foto van Valerius met de taart, geweldig vind ik dat, lekker kliederen :D

    Noralien, tjeetje zit ook echt niet mee zeg! Beterschap voor je meisjes, dat ze maar snel weer op knappen, en geen mex.griep hebben! Succes met de hypotheker, ik ga voor jullie duimen dat er eentje bij zit die jullie de lening wil verstrekken! Leuk dat katootje volgende week eindelijk online gaat, maar toch jammer dat het nu allemaal niet zo lekker gaat.

    Noura, jeetje zeg, dat heb je dus al vanaf je die krantenwijk voor Nordin deed?! Beterschap hoor, hoop idd ook dat je thuis bent gebleven. Hihihi, Saf wilde natuurlijk wat leven in de brouwerij brengen ;), beetje jammer dat jij dan weer moest dweilen ;).

    Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik van die mexicaanse griep moet denken. Weet ook niet of ik Jayden zou laten vaccineren, je hoort zoveel tegenstrijdige verhalen. Vind dat best lastig. Aan de ene kant wil je niet dat je kindje (ernstig) ziek wordt, maar aan de andere kant, wie weet wat zo'n vaccinatie op de lange termijn kan schaden ;).

    Tsss, had ik Jayden een tosti beloofd voor tussen de middag, is mn toaster kapot....zal je net zien! Hij wordt niet meer warm....dat wordt weer wat als hij zo wakker wordt :).

    groetjes Setje
     
  11. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Waar ik vanmorgen nog zei dat Jikke nog wel actief was, moet ik dat nu echt terugnemen.
    Ze slaapt 90% van de tijd en als ze wakker is, is ze geen knip voor de neus waard. Ze klaagt over hoofdpijn en kan nauwelijks haar ogen open houden, ze valt direct weer in slaap.
    Wat me wel wat zorgen baart is dat ze niet wilt drinken. Ze heeft vanmorgen een halve beker diksap op en daarna wilde ze neits meer. Ze heeft ook niets gegeten, maar daar maak ik me niet zo'n zorgen om.
    Wat vinden jullie, moet ik opnieuw de huisarts bellen of even aankijken?
     
  12. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Alleen ff snel 'mijn kopjes' gelezen...:)

    Wies, stond vanmorgen op nu.nl dat 95% van de (echte) griepgevallen de mexicaanse griep is.
    Jikke en Anne gaan 2 middagen per week naar het kdv. En helaas is Robert op het moment nog maar 2 dgn per week aan't werk. Hij probeert dit op de kdv-dagen te doen. De andere dagen springt hij in zodat ik mijn handen vrij heb voor katootje.

    Setje, vind het ook moeilijk, die vaccinatie's. Maar met steeds serieuzere berichten (gezonde kinderen die overleden zijn) neig ik er wel naar het wel te doen als die mogelijkheid zou komen.
     
  13. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    Noralien, als het voor jou niet goed voelt, gewoon even bellen! Ongerust zitten zijn terwijl het mss niet nodig is, is ook niks! Arme Jikke, er heersen trouwens wel meerdere virussen. Twee collega's zijn van 't weekend al naar de noodpost geweest met hun kindjes, allebei getest, en gelukkig geen mex. griep, maar wel beide flink ziek!

    groetjes Setje
     
  14. wies

    wies Lid

    30 jan 2006
    69
    0
    0
    lerares
    amsterdam
    Noralien: oei, niet meer zo actief nu dus... Ik zou in ieder geval heel erg goed in de gaten houden hoe het met het drinken gaat. Verder geloof ik dat je heel allert moet zijn op longproblemen want zowel bij de mexicaanse als gewone griep is het grootste gevaar de longontsteking die kan volgen op de griep.
    wat vervelend dat Robert maar twee dagen werk meer heeft. het zijn echt moeilijke tijden voor de zelfstandig ondernemers. Ik hoop echt dat hij er snel weer een goede opdracht uitsleept. Ik hoop ook dat het op de een of andere manier met dat gedoe rondom jullie oude huis ook goed komt, want jullie zijn echt vreselijk aan het tobben, zeg.

    Lies
     
  15. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    noralien: hoe is jhet nu met Jikke?
    als jij het niet vertrouwd moet je bellen!!!!

    Verder komt het idd echt steeds dichter bij.
    Bij ons op het werk beginnen ze volgende week met vaccineren.
    Ik heb me in weerste instantie opgegven om het te laten doen. maar ik begreep mensen die korter dan 3 maanden zwanger zijn om het niet te laten doen, misschien ben ik wel zwanger. ik wacht nog wel 9 dagen af...

    Het inenten van kailynn laat ik wel doen, omdat ik van mening ben dat ze vroeger dit gehad hebben dat ze niet wisten hoe het op langer termijn is, enwe kennen bijna geen polio meer ed.

    Wies: jij ook druk aan de studie.
     
  16. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Orlando van harte gefeliciteerd met je 3e verjaardag! pff wat vliegt de tijd toch....

    Duckie: Is Mila nog lekker gaan slapen?

    Noralien: Ik zou geen risico's nemen op dit moment. Als jij het niet vertrouwd moeten ze maar verder kijken bij Jikke. Ik vind het nu inderdaad ook wel wat eng worden die mexicaanse griep die ook met name onder jonge kindjes zo gevaarlijk kan zijn.
    Hopelijk komt er een hypotheker die jullie wel ter wille wil zijn. Is er voor Robert iets in het zicht, of ligt dat ook stil nu?
    Wel fijn dat Katootje nu bijna online gaat! ben echt heel benieuwd.

    Wies: ik ben nu aan het volgende deel van mijn opleiding begonnen. Ben nu de laatste cursus (partnerrelatietherapie) aan het doen van mijn systeemopleiding. Dat is tot en met januari nog 5 dagen en dan dus het leeswerk en dergelijke. Daar heb ik inderdaad niet altijd even veel zin in, maar als ik eenmaal bezig ben is het wel leuk. En aangezien ik veel met echtparen werk is het ook wel heel direct toepasbaar in mijn werk en dat maakt het ook weer makkelijker. en last but nog least: ik vind studeren eigenlijk ook wel gewoon leuk.....ben al weer een beetje verder aan het kijken waar ik me in kan gaan verdiepen na deze cursus. Merk wel dat ik steeds kritischer wordt en dat het vooral ook goed te combineren moet zijn met mijn gezin. Deze cursus is bv. in Breda en dan kan ik Nick in de ochtend eerst nog afzetten op de PSZ, dan kwam wel heel goed uit...(al zit hij in middels in de middaggroep...)
    Hoe lang moet jij trouwens nog met je studie?

    Setje: wat laat, maar een tosti is ook in een pan gewoon te bakken hoor....

    Vanavond even naar de speelgoedbeurs geweest bij ons op het dorp. Heb een paar dvd's, cd's van K3 en nog wat boekjes gescoord. (Chris eet al zijn boekjes namelijk fijn op....dus maar wat nieuwe voorraad gehaald)

    Vanmiddag lekker tijdens het slapen van de kinderen bezig geweest met rode kool en hachee maken. Zo gezellig weer als dat staat te pruttelen op het fornuis en zeker met dit weer krijg ik weer erg veel behoefte aan winterkost. Nu dus de restanten invriezen en ik heb weer 2 of 3 x een snelle maaltijd voor na het eten....
     
  17. Duckie

    Duckie Fanatiek lid

    1 jun 2006
    1.410
    0
    0
    Op de valreep:
    ORLANDO, gefeliciteerd met je 3e verjaardag!!!!
     
  18. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    orlando van harte met je verjaardag!!!!!!!

    goh wat gaat dat toch hard....... 3 jaar alweer

    noralien, denk dat je je gevoel moet volgen met bellen, beter een keer teveel bellen dan je rot voelen omdat je je zorgen maakt en niet gebeld hebt.
    probeer wel of ze op huisbezoek komen, want als het er vol zit met mex griepgevallen, en jikke heeft het niet, dan pikt ze het geheid als nog op.
    beterschap met de meisjes

    las hier nog een paar paginas terug wat over hoofdluis.... weet niet wie het was, maar alleen lotion is niet genoeg, je moet wel iedere dag kammen. het kammen met zo`n metalen kam is eigenlijk het meest effectieve middel

    leuk filmpje saskia

    lees dat wies terug is, welkom

    heb vandaag mijn nieuwe medicijn opgehaald, incl aerochamber (voorzetkamer) ongelofelijk wat een bedragen daar aanhangen zeg. nu maar hopen dat het helpen gaat

    oh en anissa heeft haar eerste losse stapjes gister gezet!
     
  19. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    over het inenten, ik laat het wel doen en ga niet zoeken naar negatieve verhalen. sinds we alles op kunnen zoeken is er over alles wel iets negatiefs te vinden.
    het is logisch dat je selectief bent, maar ieder medicijn word zo uitvoerig getest voor het op de markt mag komen dat ik de beoordeling overlaat aan de deskundigen en er niet zelf een mening over vorm. of luister naar meningen van mensen die totaal niet over de wetenschap beschikken, maar bij voorbaat tegen alles zijn, en heel veel angst en twijfel zaaien bij mensen.
    ik probeer te vertrouwen op de medische wetenschap.

    een vriendin van mij krijgt de griepprik nu ook vervroegd omdat de epidemie nu eerder lijkt te komen. mijn oproep staat voor eind november.
     
  20. eve

    eve Fanatiek lid

    26 apr 2006
    4.525
    0
    0
    Den Haag
    Even snel vanaf m'n werk.

    @Noralien: Hoe gaat het met Jikke?

    Bij Fynn op het kdv is een geval van de mexicaanse griep geconstateerd...en jawel, uitgerekend in zijn groep...
     

Deel Deze Pagina