Hij is ziek, gewone griep of mexicaanse?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Sweetvienna, 3 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Nou ben vandaag toch maar even naar de huisarts geweest, gelukkig mocht ik tussendoor toen ik vertelde dat ik het niet vertrouwde. Hij had nl. achter elkaar plaspoep om het zo maar te zeggen. Echt heeel dunne poep en aangezien hij al zo weinig wil drinken, vond ik het echt eng worden. Bij de huisarts barstte ik in huilen uit...schaam...maarja, ik maak me dan ook best zorgen. Maar volgens de huisarts viel het wel mee, hij is (nog) niet uitgedroogd, heeft 'gewoon' een stevige griep en we moeten zorgen dat hij blijft drinken. Zn oortjes gecheckt, zn buikje, zn longetjes.
    In dit geval zou hij best ORS mogen maar omdat dat zo vies is, raadde hij aan om isotone sportdrankjes te geven, daar zit ook het een en ander in dat uitdroging voorkomt en dat willen ze vaak wel drinken. En inderdaad, dat dronk hij redelijk.
    Maar hij blijft vooralsnog erg ziek en zwak. Ik herken mn mannetje amper terug :( en hij poeptte de paracetamol ook nog eens uit. Hij ligt nu op bed, had weer 39.4 graden koorts...ik hoop zoooo dat hij goed slaapt vannacht en dat het morgen beter met hem gaat!

    De huisarts vertelde trouwens ook dat ik niet zo bang hoef te zijn voor de mexicaanse griep. De 'normale' griep die ieder jaar wel heerst, maakt meer slachtoffers zei hij. En de verschijnselen zijn als bij een gewone griep. Kinderen moeten dit aan kunnen volgens hem. Het is alleen een interessant verschijnsel, dus daarom wordt er veel aandacht aan besteed.
     
  2. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    En hij zei ook dat als ik het niet vertrouwde, ik zeker moest bellen. Zeker qua uitdroging. Dus ik hou het in de gaten!
     
  3. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Sterkte met je zoontje!

    39 graden is overigens niet schrikbarend hoog. Kinderen vliegen vaak over de 40 graden en de huisartsenpost zei tegen ons dat we terug moesten bellen als ie boven de 41 graden zou hebben (hij was verder alert, wat haast nog belangrijker is). Maar goed dat je even langs bent geweest, dat had ik ook gedaan!
     
  4. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Klopt de koorts mag zelfs oplopen tot 41.7 graden. Koorts zegt ook niet zoveel. Net wat Merijn zegt is zijn "toestand" belangrijker. Is hij alert en heeft hij opleefmomenten? Reageert hij op je?

    Mijn oudste is ooit heel ziek opgenomen in het ziekenhuis. Toen reageerde ze eigenlijk bijna nergens op. (terwijl de koorts wel meeviel).


    Sterkte! Hopelijk knapt ie snel op!
     
  5. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    Als t niet lukt, met die paracetamol zetpillen.. Volgens mij is t er ook wel in vloeibare vorm.. Van sinaspril en Daro...
     
  6. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    dit vind ik raar omdat het RIVM zegt dat de meeste griepgevallen nu wel degelijk de mexicaanse zijn..

    maar het zal wel goed zijn! gelukkig geen mexicaanse dus! :)
     
  7. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Tja, ik weet niet of alle huisartsen dit aanhouden maar die van ons zegt dat als er benauwdheid bij komt, dat het dan ws. de mexicaanse is. Dus niet benauwd; dan een ander griepvirus. Maar hij bedoelde eigenlijk dat áls het wel de mexicaanse zou zijn, het kindje het aan moet kunnen omdat het in feite net als een gewone griep is.
     
  8. paars

    paars Fanatiek lid

    27 nov 2008
    1.108
    12
    38
    mijn ha zei juist wel dat als je erge diarree hebt.. dat het de mexicaanse griep is!
     
  9. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    volgens mij weten ze het gewoon niet....
     
  10. Heart

    Heart Fanatiek lid

    28 jan 2008
    1.572
    0
    0
    Limburg
    Denk idd dat ze 't niet helemaal weten na iemand gezien te hebben. En áls het mexicaanse griep is en iemand heeft het al...volgens mij kun je dan alleen maar uitzieken met paracetamolletjes toch?
    Denk niet dat je dan 'n prik krijgt en ineens beter bent:D

    Hopelijk zijn alle zieke kindjes gewoon snel beter!;)
     
  11. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Nee dat bedoelde mn dokter er ook mee, dat je het gewoon uit moet zieken en dat is net als bij ieder andere griep. Gelukkig knapt ons kereltje weer wat op! :) hij eet weer wat, drinkt wat beter, heeft vandaag geen koorts meer (hoera!) en begint weer wat te spelen! Zo fijn, ik vond het al te lang duren!
     
  12. Heart

    Heart Fanatiek lid

    28 jan 2008
    1.572
    0
    0
    Limburg
    Oh wat een opluchting zal dat zijn voor je! Beterschap nog!;)
     
  13. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Heej ja dank je. Alleen heeft hij nu weer oorontsteking... :( pffff..wordt er nu wel een beetje moedeloos van. Volgens de dokter geven ze hier niets meer voor en moet hij dat ook weer uitzieken....
     

Deel Deze Pagina