Vraagje over kolven

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door blijmeisje, 4 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. blijmeisje

    blijmeisje Fanatiek lid

    16 jan 2009
    2.188
    0
    0
    Hoge Noorden
    Dag dames,

    Ik kwam hier eens neuzen omdat ik ben begonnen met het kolven van een avondvoeding om te oefenen met de fles en graag een voorraadje wil opbouwen. Nou heb ik een paar vragen:

    - als ik na de voeding de gegeven borst leeg kolf en de opbrengst in de koelkast zet, mag ik dan wat ik later die dag kolf rechtstreeks in datzelfde flesje kolven? Of in ieder geval erbij gieten tot ik aan het eind van de dag een flesje vol heb? Of moet ik het gescheiden houden?

    - Ik lees vaak dat je bijv. 's ochtends na het geven van 1 borst je de andere leeg kan kolven, maar heb ik dan wel op tijd weer genoeg melk? Er zit nu meestal 3 uur tussen de voedingen (van begin tot begin). Tegen de tijd dat ik klaar ben met voeden, baby wegleggen etc en klaar ben met kolven ben ik 1,5 uur verder. Is dat niet te kort voor de volgende voeding?

    Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen! Oh mijn baby is trouwens 5 weken! ;)

    Groetjes!
     
  2. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Hoi

    Op je 1e vraag, het is belangrijk dat de BV dezelfde temperatuur heeft. Dus geen warme BV op gekoelde, maar eerst apart koelen en daarna kan je het wel overgieten.

    Op je 2e vraag, het lijkt mij geen probleem. Je borsten passen zich aan aan de vraag. Mogelijk komt je kindje wat eerder voor de borst,maar als je gewoon op verzoek voedt is het geen probleem. Je gaat vanzelf meer produceren. Ik heb er nooit problemen mee gehad, heb lang 's ochtends nagekolfd voor een voorraadje
     
  3. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Als het je vooral om het oefenen van de flestechniek gaat, dan is het voldoende om een bodempje te kolven, die meteen te geven en verder gewoon borst te geven. Wel elke dag doen, zodat je kind er gewend aan raakt!
     

Deel Deze Pagina