September 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Allahinkulu, 25 sep 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Marin heeft 4 voedingen 7.00, 11.45 17.00 deze met 160 ml en tussen 22.00-0.00 uur nog een voeding van 180. Ik mag absoluut niet bijvoeden aangezien ze allergisch is.
     
  2. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Ik zat op 5x165cc, maar aangezien Lynn de laatste fles niet dronk. Toen nog 23.00u en ik alles geprobeerd had, hebben de ka en ik besloten om te gaan proberen hoe ze het deed op 4x200. Ze pakte het meteen goed op.

    Ik luister niet zozeer naar het cb hoor. Ik merkte dat lynn toe was aan iets extra's. Heb met de ka overlegd over rijstebloem van het lepeltje. En dit was goed. Dus heb ook gevraagd of ik groente of fruit mocht geven en ze zei dat als Lynn goed van het lepeltje kon eten, ik dan best met groente mocht beginnen. Dus dit heb ik bij het cb gezegd en hun hebben mij advies gegeven wanneer ik dan het beste de groente hap kon geven.
    De ka zei wel dat als er geen allergieën in de fam voorkwamen ik dan best kon beginnen.

    Ook de overstap naar 4 flessen, toen ze nog zo klein was, was omdat ik haar dus absoluut niet wakker kreeg. En ze toch aan haar voeding moest komen.
     
  3. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Niek: misschien een optie om te proberen wat ik geschreven had?
     
  4. ezzie

    ezzie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    1.387
    0
    0
    N.H
    ff snel; moet zo weg,...

    paddy; veel werk he dat bijlezen! hihi, maar wel leuk,. arme sean alles ondergespuugd,.
    heb het vannacht geprobeerd,.. de voeding van 22.30 overslaan,.. maar toen kwam ie om 2.30,. dussss,.. denk dat het voorlopig nog gewoon 5 keer bv blijft.

    mir; arme tijn zo verkouden,.. zielig is dat he,.. zou het zo over willen nemen van ze.

    deborah; geloof dat als ze meer dan 2 flessen krijgen je mag stoppen met de vit D.
     
  5. blupje

    blupje Fanatiek lid

    23 dec 2005
    1.074
    0
    0
    Juudje; er stond vanmorgen écht 14 dagen hoor! Of ik ben net zo gek als jij :D !

    Nikki krijgt 5 flessen. Volgende week moeten we weer naar het cb en ik ben benieuwd wat ze gaan zeggen over de hoeveelheid flessen en bijvoeding.

    Net even wezen wandelen naar de supermarkt; het is hier nu heerlijk weer! Zo'n verschil met gisteren.
    Nikki is in de wandelwagen in slaap gevallen; ik ben al bijna een half uur thuis en ze slaapt nog steeds! :confused: Doet ze nooit.
     
  6. Es1981

    Es1981 Actief lid

    @Blubje, lekker laten slapen toch.

    Lotte is tegenwoordig van de nieuwe geluidjes, is echt zo grappig en dat vind ze zelf ook. Ze is echt naar zichzelf aan het luisteren.

    @Mir: hoe is het nu met Tijn?
     
  7. blupje

    blupje Fanatiek lid

    23 dec 2005
    1.074
    0
    0
    Ze is na 3 kwartier wakker geworden en nu slapat ze alweer een uurtje op bed. O; ze wordt nu net wakker geloof ik.

    Niek; toevallig dat Deborah ook van 5 september is! En dan te bedenken dat ik eigenlijk 22 augistus al uitgerekend was! Nikki was ook vanaf half 5 al ana het spoken; zal de datum wel zijn dan, haha!
     
  8. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    hallo
    ik ben weer thuis. Tijn ligt te slapen. Het gaat wel ietsje beter.. maar snotter de snotter.. ja echt sneu, idd je zou willen dat je het kunt overnemen van ze...

    Haha.. blupje.. Nikki jou ook aan het verrassen? Wie weet besluit ze voortaan ook wat langer te gaan slapen ;)
    Oei joh.. was je al op 22 aug uitgerekend?

    Leuk he Es die nieuwe geluidjes. Gilt Lotte ook en luistert ze dan hoe het klinkt om vervolgens nog harder te gaan gillen? Tijn heeft dat bedacht... hij lacht erom joh... dan nog harder gillen en dan schaterlachen :D

    Op een gegeven moment adviseert de ka of het cb toch om vier voedingen te doen? Als ze boven de 7 kilo zitten en je ze voor hun laatste voeding moet wakker maken dan kan de vijfde voeding weggelaten worden. Gek dan joh.. dat ze overal weer wat anders zeggen. Vind ik serieus absurt. Ook met de max tijden die er tussen mogen zitten. Mijn ka zei dat het best 12 uur kon zijn en ik hoor ook veel dat er echt niet meer dan 10 uur tussen mag zitten....

    juud, fijn dat de psych goed voelt! Dan ben je in feite al een heel end... stel dat je door degene die je zou moeten helpen je je niet op je gemak voelt...Toch? hoevaak praat je met haar?

    Ik ga zo naar mijn school van vorig jaar, naar mijn oude klas waar ik les gaf. Die kinderen hebben mijn zwangerschap helemaal meegemaakt en waren erg betrokken. Ben al een keer geweest toen Tijn 3 wk was, nu hoorde ik dat ze vaak naar Tijn vragen, schattig he! Dus ik ga maar even op bezoek. tijn slaapt weer een marathon... (als ie dat nu snachts gewoon deed...) dus hij is zo vast uitgeslapen.
    Hij is nog wel benauwd hoor... :( Heb nu ook van dat Luuf en vanavond maar een ui.. jek...maar als t maar helpt...

    ik ga hier de zooi maar eens opruimen.
    ik moet zeggen... van de 10 delen logeerspul dat ik meenam zijn 9 delen van Tijn :confused: wat een zooi krijg je ervan hehe...

    Gulay.. ben je weer veilig thuis gekomen? Of zit je nog in Nl?
     
  9. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Jongejonge, krijg ik net een afrekening van obragas. Moet ik €400 bijbetalen. Terwijl ik pas mijn verwarming 1 oktober heb aangezet. Dit kan toch niet?

    Weet niet waar ik dit vandaan moet toveren.

    Hele dag valt in duigen.
     
  10. Es1981

    Es1981 Actief lid

    @Mir, Lotte maakt een geluidje en gaat daar vervolgens om lachen haha.
    Nou die Tijn, ga 's nachts lekker slapen joh.
    Sneu dat ie nog verkouden is. MOet hij dan ook de hele tijd niezen, of dat niet.
    Leuk dat die kinderen zo betrokken waren. Dan is het idd leuk om nu weer eens langs te gaan.

    @Juudje, pff wat een bedrag zeg, zou eerst bezwaar aantekenen, doen wij met bijna alles, dan krijg je namelijk vaak uitstel van betaling en ze gaan kijken of het echt wel klopt. Misschien heb je er wat aan. Probeer het van je af te zetten, niet je dag door laten verpesten hoor.
    Ga lekker met Lyn knuffelen, wordt je weer vrolijk van :D
     
  11. Es1981

    Es1981 Actief lid

    Hebben jullie ook wel eens dat als je je kindje in bad doet dat ie badshuim eet?
    Ging vanochtend Lotte in bad doen en toen nam ze een berg schuim in haar hand, die vervolgend in haar mond ging :S, zou dat kwaad kunnen?
     
  12. PaddyKira

    PaddyKira Bekend lid

    28 sep 2006
    984
    0
    0
    NH
    ES ik neem aan van niet hoor, vooral als je baby badschuim hebt. Ik denk dat het wel vaker gebeurt. Zo is afwasmiddel ook niet giftig maar je moet er natuurlijk niet teveel van binnen krijgen.

    Obragas? Is zeker een lokaal bedrijf? Ik kom hier wel vaker namen van winkels tegen waar ik nog nooit van heb gehoord :) .

    Seán werd vannacht om 3:00 eventjes wakker en wilde alleen een knuffel. Toen heeft ie tot 9:15 geslapen en wilde niet eens meteen drinken. Toen toch maar aangeboden en het bleef erin!

    Oh onze haas is alweer wakker. Tot later.
     
  13. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Juudje naar Bloemendaal? Lekker naar zee? Ik woon in Zwolle, daar kom je helaas niet langs, anders was je welkom geweest hoor.
    Lijkt me leuk om elkaar te ontmoeten, om de 2 weken is wel erg ambitieus (zit helaas niet meer thuis). Hihi en misschien vinden we elkaar live helemaal niet leuk ;)

    Wat goed van je om het nu eens hardop uit te spreken dat je voor Lynn door het vuur gaat en dat ze je alles is. Natuurlijk is dat diep van binnen is dat ook zo, maar door het hardop uit te spreken stel je je kwetsbaar op. Een goed begin! Hoe vaak moet je naar haar toe?

    Hihi als totally spies....cool 8) En als wie ga je dan? Sam, Alex of Cloover? Hier wordt ook wel carnaval gevierd, maar niet zo goed als in het zuiden hoor.

    Shit 400 euro bijbetalen? En we hadden nog wel een zachte winter....ik vrees voor mijn rekening....Je kunt in ieder geval bezwaar aantekenen en als alles klopt een regeling aangaan voor termijnen....scheelt toch weer wat,

    Es Lynn neemt ook altijd een hap schuim.... :( Dat komt omdat ze altijd met haar handjes in de mond zit, zelfs in bad. Ik maak me er eigenlijk geen zorgen over, het spul is speciaal voor beebs. Heeft ook geen zin om Lynn tegen te houden, dan moet ik een octopus zijn :D

    Paddy, heeft je mannetje niet meer gespuugd? Naar is dat, zo'n hele fles. Ik zou ook geschrokken zijn, terwijl ik toch wel wat spuug gewend ben.
    Geef je trouwens al kunstvoeding of nog steeds aan de tiet?

    Ja Gulay, ben je weer veilig in Turkije?

    Vandaag gewerkt, dus niet echt wat interessants meegemaakt, gewoon gezellig gehad met collega's, lekker beppen. En tuurlijk ook erg nuttig geweest ;)

    Hihi wat een verwarring met die banners....heeft het niet met het tijdstip van geboorte te maken? Tijn en Lynn verschillen ook wel eens een dag, terwijl ze echt allebei op 11 september geboren zijn.

    Aquarius, Lynn zit sinds 1,5 week op 4 voedingen van 200 cc, de meesten gaan op. Ze redt het er prima op. Ons CB heeft als ondergrens 4 maanden en 7 kilo. Nu is Lynn dat echt nog niet. Maar ze was er echt aan toe. De wijkverpleegkundige heeft toen ook enige nuance in de ondergrens gesteld, want (zei ze) ieder kindje is weer anders. En als Lynn tussendoor toch honger krijgt, krijgt ze gewoon een fles hoor, maar het gaat super hier. Ik mag nog geen rijstebloem geven, omdat we maandag gaan provoceren. Als Lynn daadwerkelijk koemelkallergie heeft, mag ze tot 6 maanden echt alleen flesvoeding.
    De tijdstippen bij ons zijn nu: 07.15 - 12.00-16.30- 21.00 uur. Ik wilde de laatste fles eerder geven, maar dat red ik niet omdat Lynn dan nog geen trek heeft. Ach komt vanzelf wel.

    Lekker Blupje dat Nikki zo lekker kan slapen....tis toch ook een haasje (zoals Juud leuk weet te verwoorden :D )

    Hier ook nog steeds een gillende keukenmeid, vindt het zoooo leuk.

    Tijn nog verkouden? Arme jongen....Maar hij bouwt zo mooi weerstand op. Maar het is vervelend om ze zo benauwd te zien....krijg het daar zelf ook altijd benauwd van. Mir hoe was het op je oude school, gezellig gehad?
     
  14. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    heeeejjj

    even snel hoor ga er weer vandoor..

    Ja ik ben gelukkig weer in Turkije..veilig en wel..het was wel een hel van een reis met een kind dat maar niet sliep en al dat wachten en zij huilen en huilen..helemaal oververmoeid was ze..maarja..het is goed gekomen..

    Oh ik las wat over voedingen..
    Eslem krijgt gewoon alleen nog borstvoeding..ook geen rijstebloem meer..het hielp geen reet en ze kon er niet door poepen..ook voed ik haar weer op verzoek want toen ik haar om de 4 uur ging voeden had ik opeens een heel ander kind (lees: vervelend)..eslem krijgt gewoon bijna elke 2 uur nog bv..
     
  15. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Gulay vervelend van die reis...het is ook een heel gedoe in je eentje.

    Als je meisje het niet goed doet met BV om de 4 uur moet je het niet doen. Je moet haar natuurlijk er niet mee "pesten". Misschien kun je proberen om het langzaam te rekken. Eerst 2,5 uur er tussen, dan 3 uur enzo door....
     
  16. blupje

    blupje Fanatiek lid

    23 dec 2005
    1.074
    0
    0
    Juudje; wat een rotbericht zeg. Getver! Ik zou er even achterheen gaan; als je idd je verwarming nog maar weinig hebt gebruikt, hebben ze mischien wl een fout gemaakt?

    Mir; hoe was het op je oude school?

    Es; ik gebruik altijd badolie, dus geen schuimetend kind hier. Maar ik denk niet dat het echt kwaad kan.

    Chacha; gaat Lynn dan ook pas om 21 uur naar bed? Of gaat ze al eerder slapen en maak je haar dan wakker?

    Gulay; balen dat je reis niet zo prettog was. Inderdaad gewoon lekker op verzoek voeden.

    Bleh; ik heb hoofdpijn; ga even lekker op de bank liggen
     
  17. PaddyKira

    PaddyKira Bekend lid

    28 sep 2006
    984
    0
    0
    NH
    Chacha ik geef nog steeds volledige borstvoeding. Ik ga binnenkort weer eens een flesje Nutrilon proberen. Dat vroeg ik mij inderdaad ook af of je Lynn dan om 21:00 wakker maakt?

    Misschien is Seán ook wel toe aan 4 voedingen? Ik merk namelijk dat ie overdag niet echt vraagt na 4 uur. Hij is over de 4 maanden en ver over de 7 kilo. Nou ja ik zie wel. Ik ben allang blij dat ie nu eindelijk doorslaapt. Mmm nu ik erover na denk, vandaag had ie maar 3 voedingen en om 22:30 is dan nummer 4! Maar ja misschien zijn dat nog de naweeen van dat spugen van gisteren want hij was niet helemaal zichzelf vandaag.

    Blupje ik hoop dat je hoofdpijn snel over gaat.

    Juudje ik woon naast Bloemendaal in Santpoort. Als we er zondag zijn ben je van harte welkom maar er is een kans dat we de hele dag weg zijn. Ik laat het je nog weten!

    Gulay wat fijn dat je weer thuis bent. Las ik nou dat je last hebt van je bekkenbodemspieren? Heb je in Turkije misschien ook een fysiotherapeut die daar in gespecialieerd is? Ik had na de geboorte van Tim namelijk best wel veel last en de fysio heeft heel goed geholpen. Gelukkig had ik bij Seán nergens last van.

    Fijne avond.
     
  18. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Blupje en Paddy...ik hou Lynn niet wakker tot 21 uur, dat gaat me te ver, wil ook nog wat aan mijn avond hebben :D 20 uur redt ze ook niet, om half 7 is het hier gewoon echt gebeurd en is Lynn echt aan haar slaapje toe. En doordat ik echt minimaal 4,5 uur tussen de voedingen laat (want anders drinkt ze beroerd) lukt 20 uur me ook niet. Vindt het wel jammer om haar wakker te moeten maken, maar het is gewoon niet anders en de fles van 21 uur gaat er in als zoete koek.

    Paddy je zou eens kunnen kijken als Seán zich beter voelt of hij het dan kan redden op 4 voedingen, is nu natuurlijk moeilijk te peilen als ie niet helemaal lekker is. Seán kan natuurlijk wel wat hebben, ons zwaargewicht :D

    He bah hoofdpijn, Blup, wat vervelend. Hier ook wat last van. Maar ben ook een beetje verkouden (Tijn heeft me vast aangestoken) Maar heb er ook last van als er winterse buien op komst zijn (heel gek, maar daar reageer ik dus op, ben net een heks ofzo)
     
  19. niek

    niek Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.611
    0
    0
    zaanstad
    gulay: wordt je daar zelf niet moe van om de twee uur? Ik heb bewondering voor je! Ik geef Deborah alleen nog 's ochtend en 'savonds en heb geen stuwing, zal mij benieuwen of ze straks de nacht door kan met wat ik nog heb ;)

    Juudje: ik kan pas de tijd verschuiven als ze een groentehap er bij krijgt, want om 18:00 uur wordt ze al vervelend en huilerig.

    Blupje: ik dacht dat ik erg was, maar ik was 25 augustus uitgerekend ;) jij wint!
     
  20. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Heb dus even alles nagekeken met mijn papa. Heb sinds een jaar een bad en tijdens mijn zw sch heb ik veel in bad gelegen. Dit zijn dus de extra kosten. :confused: Denk dat ik hem er maar weer uitgooi. Iemand een bad kopen?
    Ik ga er nooit meer in en lynn ook niet. Wassen met koud water. Ach gossie.

    Chacha, en als je de laatste fles steeds iets probeert te vervroegen? Dus eerst 20.30/20..45. Zo heb ik het ook met Lynn gedaan. Om de 4,5 uur kwamen we ook laat uit en heb toen iedere keer delaatste fles iets vervroegd. Nu zitten we rond 19.30.
    Ja, mijn tweede ouders komen daar. Die wonen sinds juni in amerika en ik zie ze nu weer voor de eerste keer. Mijn petekindje is er helaas niet bij. Die blijft in amerika, wat ik heel jammer vind.

    Ik hou op met typen. Heb mijn medicijnen te laat ingenomen en ben flink duizelig.

    Tot morgen.
     

Deel Deze Pagina