inenten Mexicaanse Griep?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Olly, 31 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Ben het grotendeels met je eens... behalve het stukje van 'is het middel erger dan de kwaal' tsja dat weet ik dus niet...

    Niet omdat ik denk dat er nanochips inzitten (whaha waar heb je dit gelezen? ;) ) of dat ik bang ben voor de hulpstoffen die erin zitten of de 'bijwerkingen', maar omdat ik mezelf afvraag OF het niet gewoon beter is voor je kind om het zelf uit te zieken mocht hij het krijgen... de normale griep moeten ze ook uitzieken en aangezien de mex.griep, in ieder geval nu nog, mild verloopt.......
     
  2. horselover

    horselover Fanatiek lid

    24 aug 2008
    2.518
    1
    0
    Moeilijk , moeilijk!
    Had het er gister toevallig nog met mijn moeder over.
    Maar de normale vaccins heb ik al veel moeite mee.
    Wel gegeven , maar ik denk niet dat ik voor de mexicaans griepvaccin zou gaan!
    Waarom nog meer gaan spuiten in een gezond lichaam.
    De gewone griep kan ook zeer gevaarlijk zijn voor baby's net zoals elke griep, en ze krijgen toch ook geen gewone griepprik?

    En ik vind de griepspuit ook rotzooi (sorry als ik het zo noem!)..
    Ben een hele tijd gezinshulp geweest waarvan de man zwaar dement was, en ieder keer als hij de griepspuit kreeg dachten we werkelijk dat hij het niet overleefde.
    En dat scheelde idd niet veel, was dan gewoon comateus.
    In overleg met de HA ermee gestopt.

    En in duitsland is ook op tafel gekomen dat er 2 soorten vaccins zijn voor de mexicaanse griep, nou dan begin ik bij voorbaat al te twijfelen...
     
  3. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    horselover waar heb je dat gelezen./gehoord van die 2 versch. vaccinaties?

    Heb gister nl. een heel stuk zitten lezen over de vaccinatie campagne in duitsland, maar als ik dat dan allemaal lees denk ik ook weer waar hebben we het over! In duitsland hebben nu ruim 25.000 mensen de mex.griep gehad en er zijn 2 doden gevallen... moeten we daartegen inenten?! :(
     
  4. Frieda

    Frieda Bekend lid

    24 feb 2009
    691
    1
    0
    Moeder, Huisvrouw, WAO-er
    Ik heb het zelf ook niet gelezen, maar een vriendin van mij had het erover dat er in Duitsland een hele rel is ontstaan over 2 verschillende vaccinaties tegen de M-griep. Politici en militairen kregen een ander vaccin dan het normale volk. Zo als ik begrepen heb kregen die politici en militairen dus een vaccin zonder de hulpstoffen en de rest van het volk een vaccin met de hulpstoffen. Dus dan ga je je toch wel afvragen of die hulpstoffen niet gevaarlijk zijn.
     
  5. Towser

    Towser Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.222
    1
    0
    Gelderland
    In Duitsland zouden ze geadjuveerde en niet-geadjuveerde vaccins hebben. Deze laatste zouden ze aan hoge militairen en politici geven. Daarop zei Angela Merkel dat zij haar vaccin gewoon bij de huisarts ging halen.

    Ik kreeg gisteren ook een brief doorgestuurd van een ouder van school. In de mail al met hoofdletters, 'lees dit en trek zelf je conclussie', waarop ik al dacht, hmmm hoofdletters en een spelfout, dat belooft niet veel goeds... In de brief een heel verhaal over o.a. nanochips, waarop ik haar idd heb geadviseerd het ergens in Hollywood te slijten, want het klonk wel als een bioscoopkraker. Onvoorstelbaar dat er werkelijk mensen zijn die dit soort dingen doorsturen aan al hun kennissen om ze te waarschuwen.

    In principe zijn alle medicijnen 'rotzooi', maar je moet natuurlijk altijd de vraag stellen wat erger is, het middel of de kwaal. Natuurlijk lijkt het logischer om iets te gebruiken als je ziek bent en blijft het altijd lastig om 'te spuiten in een gezond lichaam'. Wij horen nu van steeds meer zwangeren en kinderen dat ze Tamiflu krijgen nog voor ze getest zijn, als ze ziekteverschijnselen krijgen, wat doe je dan, als ze Tamiflu adviseren, durf je dan nog te zeggen, ik ziek het wel uit? (ik zou dat toch ook niet zo gauw aandurven). Wij denken dat het vaccin minder kwaad kan dan Tamiflu, maar ja, het blijft een inschatting. Ook denken wij dat de kans dat mijn vrouw griep krijgt vrij groot is, omdat we twee kinderen op de basisschool hebben. Zo maakt iedereen zijn eigen afweging, het is wel heel vervelend dat de zwangeren nu deze keuze moeten maken.
    Ook erg jammer trouwens dat niet bekend is hoelang het vaccin werkt, of je dan voor altijd beschermd bent, in hoeverre de baby ook beschermd is. Als je zeker zou weten, dat als je het krijgt je er verder niks aan over houdt, zou ik ook zeggen, gewoon krijgen en uitzieken........
     
  6. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Ik snap niet waarom iedereen het constant heeft over zogenaamde 'gevaarlijke hulpstoffen' wie heeft dit bakerpraatje de wereld in geholpen??
     
  7. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Helaas de mensen die graag gelijk willen hebben dat inenten gevaarlijk zou zijn en dan hebben we het niet specifiek over de mexicaanse griep. Zo zitten er bijvoorbeeld eiwitten in de vaccins en ook hele kleine hoeveelheden metalen. De hulpstoffen zouden kankerverwekkend en zeer schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is altijd erg jammer dat er nooit bijgeschreven wordt hoe groot de hoeveelheid is, hoe groot de kans is op één van de beruchte bijwerkingen en wat de risico's van niet inenten (massaal!) zouden zijn. En dat terwijl de casestudy van niet inenten heel vlak bij gewoon te zien is: AFRIKA en AZIË!

    Ach, mensen moeten vooral doen waar ze zich goed bij voelen. Misschien nog wel even goed om te noemen dat het grote verschil tussen de 'gewone' griep en de mexicaanse griep is dat JUIST kinderen de overdragers zijn EN dus de dragers en juist omdat dit een agressiever soort is dan de gewone griep, is de kans dat kinderen ziek worden echt groter dan bij de gewone. Lastig om op te schrijven. Het komt erop neer dat het niet juist is om de vergelijking te blijven maken met de gewone influenza.

    Ik ben er zelf ook nog niet uit. Ik heb EN een kindje EN ik ben zwanger... tja.. lastig. Vooralsnog heeft mijn huisarts ons beide niet opgeroepen dus ik laat het nog even zo... maar moeilijk hoor.
     
  8. sitara

    sitara Bekend lid

    16 jan 2009
    528
    0
    0
    hai

    ik ben op zich niet tegen inentingen, integendeel, ze zijn een goed hulpmiddel voor mensen wiens weerstand laag is, of zelf al sukkelen met gezondheid om bijkomende problemen te voorkomen
    (bv ouderen, maar ook kinderen, baby's...)

    alleen kies ik er bewust voor om deze inenting niet te laten doorgaan.

    Elk vaccin word gecontroleerd en gehercontroleerd en nog meer getest voor ze daadwerkelijk ip de markt komt
    vaak duurt dit jaren!

    deze inenting is in alle haast gemaakt, zal wss wel deels uitgetest zijn ,maar niemand kan echt weten of het op lange termijn geen gevolgen zal hebben (zo niet, des te beter, maar wat als het wel zo is?)

    kijk, ik ben voor vaccins, maar i wil zekerj-heid dat ze grondig getest zijn voor ik ze aan mijn baby geef. Punt uit

    oja, op mijn werk was er vandaag een discussie rond dit onderwerp
    ivm inentingen en zwanger vrouwen

    persoonlijk zou ik elke vorm van medicatie ofg vaccins weigeren alqs ik zwanger ben,tenzij het bewezen is dat het niet schadelijk is of als het juist voor de gezondheid van het ongeboren kind is

    maar om mezelf nou te laten inspuiten met dat mex griepvaccin dat wss niet eens deftig getest is?
    Nee bedankt

    xxx
     
  9. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
  10. Stacey88

    Stacey88 Bekend lid

    28 okt 2008
    526
    0
    0
    Limburg
    #290 Stacey88, 8 nov 2009
    Laatst bewerkt: 8 nov 2009
    Iedereen heeft er zijn eigen mening over, en ik denk er zo over! Ze kunnen nu nog niet zeggen wat voor bijwerkingen de prik kan hebben, misschien krijg je er wel een of andere enge ziekte van (zeg niet dat het zo is, maar het zou zomaar kunnen).

    En over die andere prikken gesproken, Die zijn er al langer dus daar weten ze ook van dat je er nix van kunt krijgen! Dat jij dan een conclusie moet trekken dat ik ze niet ga geven

    Ik ga met mijn mannetje niet de duur uit, alleen als het echt moet bijv naar het consultatie bureau. Ik wil het de prik niet geven terwijl er nix aan de hand is!

    Wat dat betreft sluit ik me helemaal aan bij Sitara!

    En Zogelukkig, je zegt dat er al een aantal gezonde kindjes aan de Mex. griep zijn overleden maar wist je ook dat er jaarlijks ook mensen doodgaan aan de gewone griep? Doe jij je kindje dan ook ieder jaar inenten tegen de gewone griep?

    En je zegt er zijn al een aantal gezonde kindjes aan overleden, maar als je naar de mensen kijkt die in NL eraan gestorven zijn.. een stukje uit die brief van Annemarie76 : er zijn in Nederland 6 mensen gestorven zijn aan de Mexicaanse griep. Waarvan 5 onderliggend lijden hadden en 1 gezond meisje van 14 jaar

    En wat ik eerder al zei, als ik naar de verschijnselen van de mex. griep kijk dan hebben mijn man en ik 'm ook al gehad, en we hebben het gewoon overleefd. Mensen doen soms net alsof je de mex. griep krijgt je er ook dood aan gaat.

    En ik vind het toch een mediahype vinden, want ze vertellen ook niet ieder jaar in het nieuws dat er doden zijn gevallen aan de gewone griep!

    Mja ieder zijn mening erover :D
     
  11. jongemeid21

    jongemeid21 Niet meer actief

    ik wil wel dat mijn dochter de vactinatie krijgt als het erdoor komt. neem aan dat ze pas inenten als ze weten dat het geen nadelige gevolgen heeft.
     
  12. horselover

    horselover Fanatiek lid

    24 aug 2008
    2.518
    1
    0
    Voor de mensen die vragen hadden over het hoe en wat in Duitsland:

    2 soorten vaccins voor mexicaanse griep in Duitsland.

    Controverse rond de vaccinatieprogramma’s tegen de zogenaamde “varkensgriep” in Duitsland nu blijkt dat er twee soorten “vaccins” in omloop worden gebracht. Een soort voor politici, het leger en ambtenaren en medische personeel, een ander soort voor de “gewone bevolking”. Het verschil: het “elite-vaccin” is milder met minder kans op bijwerkingen.
    Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is er geen sprake van een “moedwillig” verschil tussen de twee vaccins. De order voor het vaccine voor politici bij de producent Baxter was al geplaatst voordat andere soorten op de markt zouden verschijnen. Op dat moment was er nog geen sprake van verschil.
    Alleen, op dit moment waarschuwen meer en meer experts dat het gebruik van het ingekochte Pandemrix valt af te raden. Met name bij zwangere vrouwen en kinderen.
    Ondertussen rollen Duitse politici over elkaar heen om te verklaren dat zij zich laten inenten met hetzelfde spul als ter beschikking is gesteld voor het gewone volk.
    Maar de schade lijkt onherstelbaar. “Hoe kun je het vertrouwen van de bevolking winnen, als je zelf een “elite-vaccine” bestelt?”


    En voor de mensen die beweren dat vaccins geen troep is: ik zou zeggen ga je er maar een sin verdiepen! En je schrikt je rot wat er allemaal ingedaan word!
    Maar goed ik ben niet tegen vaccins hoor, maar als het niet hoeft dan liever niet!
    Moet eerst maar eens JAREN op de markt zijn en zien wat de gevolgen ervan zijn , als die er zijn!
     
  13. Tesske

    Tesske VIP lid

    24 mrt 2009
    6.799
    0
    0
    Ik heb het idee dat de mensen in dit topic voornamelijk reageren met oog op hun eigen situatie/kindje en daarom niet willen enten.
    Nu vraag ik me af hoe jullie tegenover het enten staan als je baby/kindje niet gezond is en bijvoorbeeld een longaandoening of diabetes heeft?

    Zou je het dan wel of niet doen en waarom?
     
  14. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Ik denk dat ik in jullie geval, af zou gaan op de het advies van de behandelend (kinder?) arts.
    Persoonlijk neig ik wel naar inenten, sowieso. Dus mijn mening is ook gekleurd.
    Ik ga zelf deze week ook de vaccinatie halen, omdat ik tot een risicogroep zou behoren. En als m'n dochter wat zou mankeren, zou ik haar toch ook laten enten, maar dan wel in overleg met de specialist.
     
  15. Tesske

    Tesske VIP lid

    24 mrt 2009
    6.799
    0
    0
    * had iets geschreven maar zat in het verkeerde topic * :)
     
  16. horselover

    horselover Fanatiek lid

    24 aug 2008
    2.518
    1
    0
    #296 horselover, 8 nov 2009
    Laatst bewerkt: 8 nov 2009
    @teske: tsja ook moeilijk, maar denk wel dat ik geneigd ben om het dan wel te doen.
    Als je kindje in een risico groep zou ik denk ik ook kiezen voor de griepprik.
    Omdat je kindje veel meer risico heeft om het niet te overleven dan bijv. een gezond kindje...
    Maar ja ook voor een gezondkindje kan het fataal zijn....
    Maar ik vind het vreselijk moeilijk! En ik hoop niet dat ik voor die keuze kom te staan!
     
  17. Grassprietje

    Grassprietje Fanatiek lid

    3 dec 2006
    2.328
    0
    0
    tukkerland
    #297 Grassprietje, 8 nov 2009
    Laatst bewerkt: 8 nov 2009
    Horselover, dat verhaal van Duitsland is allang achterhaald en gerectificeerd...Ik heb eerder het idee dat jezelf niet weet wat er in de vaccinaties aanwezig is..Lees alles op een BETROUWEBARE BRON van info zoals RIVM en je zult duidelijke antwoorden vinden...Niks geen rare troep of dergelijke wat ind e vaccins verwerkt zit, niets anders in andere vaccinaties die we ook aan onze kinderen geven...

    aandit soort paniekzaaierij hebben we niks ;)

    Mijn beide dochters van 2 jaar en net 6 weken oud (risicogroep ivm gevoelige lichtwegen) hebben ook een oproep om de prik te halen en dat gaan we zeer zeker doen aanstaande vrijdag. We vergeten zo gauw waarom er vaccins zijn! Ze zijn er niet voor niets denk ik maar...Bij elk vaccin zoals ook de dktp, pneu bmr, zijn risico`s gebonden, maar geven we die daarom niet aan kinderen? Ook aan die vaccins overlijden gemiddeld 7 a 10 gezonde kinderen op jaar basis, maar tweijvelen we daarom ook om deze vaccins te geven???
     
  18. horselover

    horselover Fanatiek lid

    24 aug 2008
    2.518
    1
    0
    @grassprietje: hahah het is maar net wat je onder paniekzaaien verstaat! Bijna alle medicatie is troep, maar ik ben blij dat er medicatie bestaat!
    Maar ga maar eens na wat de bijwerkingen zijn van de meeste medicijnen, of als je medicijnen gaat combineren....Tsja het is en blijft raar spul! Maar gelukkig is dat rare spul er wel anders waren er al heel veel mensen er niet meer geweest!
    Maar wie zegt ons dat dat een betrouwbare bron is?

    En er zit toch echt wel degelijk wat anders in de dan de andere vaccins die wij onze kinderen geven!
    Ik denk dat je even verder moet gaan kijken....
    ''De Mexicaanse griep( H1N1) is een nieuw virus, waarbij in het vaccinatiemiddel een nieuwe generatie hulpstoffen wordt gebruikt. Het is onbekend hoe veilig deze combinatie is

    Maar goed ga maar eens googlen op de mexicaanse griep vaccin!
    Ik schrik van de berichten, oke niet alles zal waar zijn of word zwaarder gemaakt dan het is .

    Maar dit vind ik toch wel iets engs hebben:
    ''het is onbekend hoe veilig deze combinatie is . De test resultaten zijn pas is december bekend, maar met het inenten wordt al in oktober begonnen'
     
  19. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.378
    3.246
    113
    Ik weet niet of ik het nodig vind om mijn kids te enten. Heb er nog geen besluit over genomen.

    Waarschijnlijk moet manlief zich wel laten enten die loopt zijn co-schappen. Zullen zien wat het met hem doet :p.

    Hij zegt zelf dat er niet veel ophef over de mex.griep gemaakt moet worden, maar ook niet over het vaccin.
    En al helemaal niet op bronnen af moeten gaan die van internet zijn gehaald.
    Iedereen loopt elkaar zo bang te maken.
     
  20. Grassprietje

    Grassprietje Fanatiek lid

    3 dec 2006
    2.328
    0
    0
    tukkerland
    3. Is het vaccin wel voldoende getest?
    Het vaccin tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) is ontwikkeld op basis van een modelvaccin. Voor het maken van dit modelvaccin is een bekend virus gebruikt. Het modelvaccin is uitgebreid getest. Voor een vaccin tegen Nieuwe Influenza A is alleen het virusdeel van het vaccin aangepast. Het aangepaste vaccin wordt net als andere vaccins goed getest, voordat het kan worden gebruikt. Het European Medicines Agency (EMEA) ziet erop toe dat het vaccin voldoet aan strenge veiligheidseisen. Het vaccin tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) is nu geregistreerd en daarmee goedgekeurd voor gebruik. EMEA is een instituut van de Europese Unie dat er op toeziet dat nieuwe geneesmiddelen veilig zijn.


    9. Zitten er gevaarlijke hulpstoffen in het vaccin?
    Het vaccin bevat verschillende bestanddelen. Om het effect van het vaccin te verbeteren is een adjuvans (hulpstof) toegevoegd aan het vaccin. Deze hulpstof is niet schadelijk, maar kan wel voor bijwerkingen zorgen, zoals roodheid, zwelling en pijn rond de prikplaats. Ook koorts en algemene malaise kunnen voorkomen. Deze milde bijwerkingen zijn van korte duur en gaan vanzelf weer over. Voordat een vaccin wordt geregistreerd, moet een fabrikant aantonen dat het adjuvans geen toxische effecten heeft. Dit gebeurt met behulp van dierproeven. Zonder dit bewijs volgt geen registratie.

    9. Zitten er gevaarlijke hulpstoffen in het vaccin?
    Het vaccin bevat verschillende bestanddelen. Om het effect van het vaccin te verbeteren is een adjuvans (hulpstof) toegevoegd aan het vaccin. Deze hulpstof is niet schadelijk, maar kan wel voor bijwerkingen zorgen, zoals roodheid, zwelling en pijn rond de prikplaats. Ook koorts en algemene malaise kunnen voorkomen. Deze milde bijwerkingen zijn van korte duur en gaan vanzelf weer over. Voordat een vaccin wordt geregistreerd, moet een fabrikant aantonen dat het adjuvans geen toxische effecten heeft. Dit gebeurt met behulp van dierproeven. Zonder dit bewijs volgt geen registratie.

    10. Bevat het vaccin kwik?
    Nee, in het vaccin zit niet het metaal kwik, zoals dat vroeger in thermometers zat. Deze stof en ook de kwikverbinding methylkwik kunnen inderdaad schadelijk zijn voor de mens omdat ze zich ophopen in het lichaam. Maar zowel kwik als methylkwik zitten niet in het vaccin.
    In het vaccin zit wel een kleine hoeveelheid thiomersal, dat in het lichaam afgebroken wordt tot ethylkwik. Thiomersal wordt aan vaccins toegevoegd om bacteriegroei te remmen. De kleine hoeveelheid thiomersal die in het vaccin aanwezig is, veroorzaakt geen schade. Het hoopt zich niet op in het menselijk lichaam: het ethylkwik dat uit thiomersal voortkomt, wordt door het menselijk lichaam gewoon afgebroken. Binnen 7 dagen na vaccinatie is al de helft ervan uit het lichaam verdwenen, het andere deel verdwijnt in de periode daarna ook.

    11. Bevat het vaccin formaldehyde?
    Het vaccin kan sporen van formaldehyde bevatten. Formaldehyde wordt bij het maken van vaccins gebruikt om de ziektekiemen te inactiveren. Daarna wordt het vaccin intensief gewassen, maar er kunnen nog sporen van formaldehyde achterblijven. De hoeveelheid formaldehyde in het vaccin is niet schadelijk voor de gezondheid. Ons lichaam bevat zelfs altijd van nature een kleine hoeveelheid formaldehyde. Dat is namelijk in het menselijk lichaam als hulpmiddel nodig bij het omzetten van een aantal stoffen voor onze stofwisseling. De hoeveelheid formaldehyde in het vaccin is kleiner dan wat er van nature aanwezig is in het lichaam.
     

Deel Deze Pagina