Inenting bekent!!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door talithatje, 9 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ilseroc

    ilseroc Fanatiek lid

    19 apr 2009
    1.456
    0
    0
    van nu.nl

    'Kinderen tot en met 4 jaar inenten'

    Uitgegeven:9 november 2009 13:14Laatst gewijzigd:9 november 2009 18:09
    DEN HAAG - Kinderen van zes maanden tot en met vier jaar oud moeten ingeënt worden tegen de Mexicaanse griep.

    [​IMG] © ANP

    Dat heeft de Gezondheidsraad maandag geadviseerd aan minister Ab Klink (Volksgezondheid). Kinderen tot twee jaar moeten daarbij voorrang krijgen.
    Over twee weken begint de vaccinatie van kinderen tot en met vier jaar. De GGD gaat deze vaccinatiecampagne uitvoeren.

    Voor kinderen tot en met een half jaar zijn de vaccins nog niet afdoende getest op veiligheid en effectiviteit.
    Hun ouders en broers en zussen zouden er goed aan doen prikjes tegen de griep te halen om de zuigelingen te beschermen tegen besmetting.

    Longen


    De Gezondheidsraad adviseert inenting tot en met vier jaar, omdat kinderen in die leeftijd risico lopen op schade aan de longen als ze moeten worden beademd.
    Voor oudere kinderen is inenting niet nodig, omdat ze veel minder snel met de griep in het ziekenhuis belanden.

    Zwanger


    De Gezondheidsraad adviseert vrouwen die langer dan vier maanden zwanger zijn, zich te laten inenten omdat zij tijdens de zwangerschap moeilijker ademhalen. Tot nu toe had de raad alleen gezegd dat vaccins voor hen beschikbaar moesten zijn.
    De Wereldgezondheidsorganisatie WHO adviseerde vorige maand om slechts een prik te geven tegen de Mexicaanse griep omdat dat afdoende zou zijn.
    De Gezondheidsraad houdt het echter op twee prikken. Deze bieden optimale bescherming voor de risicogroepen, zei voorzitter van de Gezondheidsraad, André Knottnerus maandag.
     
  2. engeltje87

    engeltje87 Niet meer actief


    om je kindje te beschermen misschien ?? als ik hem voor mezelf moest halen en geen kindje had deed ik het ook niet ;)
     
  3. ilseroc

    ilseroc Fanatiek lid

    19 apr 2009
    1.456
    0
    0

    Voor mijn kindje doe ik het wel hoor als het noodzakelijk is, maar wat doet het op langere termijn met je? Daar is niks over bekend ;)
     
  4. talithatje

    talithatje Bekend lid

    9 jun 2009
    681
    0
    0
    NULL
    Amsterdam
    Ik zie dat je kindje 3 maanden is. Dus dat kan jij hem halen niet je kindje.
    Voor volwassen is er niets op langere termijn..... En het lijkt heel veel op de gewone griepprik en dat word ook gewoon gegeven
     
  5. Anne1985

    Anne1985 Fanatiek lid

    17 okt 2007
    1.363
    6
    38
    Sorry, maar ik vind dit een beetje naief :( Waarom acht je de kans klein? Er worden zo ontzettend veel mensen ziek, volgens mij is voor niemand de kans 'klein'. Maar goed, jij maakt je afwegingen op basis van je eigen mening, dat is je goed recht.

    Wij laten onze dochter wel enten. Ze behoorde sowieso al tot de risicogroep. Ze is astmatisch en heeft vorig jaar 1,5 week op de ic gelegen met het RS virus. Ze is ontzettend ziek geweest en we hebben echt de dood in de ogen gekeken. Vreselijk was het :( Het idee dat we dat nog eens mee zouden moeten maken is voor ons onverdragelijk.

    Verder heb ik besloten op de kennis en expertise van de deskundigen te vertrouwen. Wat moet ik anders??
     
  6. VrouwtjeRomy

    VrouwtjeRomy Niet meer actief


    ik kreeg die tekst al eerder per mail opgestuurd en als reactie daarop belde ik de huisarts. ik kreeg dit bericht via mijn moeder:


    Risicogroepen Mexicaanse griep

    Vanaf 7 augustus wordt de Mexicaanse griep als een 'gewone griep' beschouwd. Zwangeren in de laatste drie maanden, mensen die een oproep voor de jaarlijkse griepprik krijgen, kinderen jonger dan 2 jaar en mensen met een ernstige imuunstoornis of zij bij wie de griep gecompliceerd verloopt, zijn aangewezen als risicogroepen die behandeld worden met virusremmers. Uit de berichtgeving lijken mensen met extreem overgewicht ook een risicogroep voor het ontwikkelen van complicaties. Ze zijn echter niet opgenomen als aparte risicogroep.
     
  7. EmyD

    EmyD Niet meer actief

    Mee eens. Ik weet zeker dat de Gezondheidsraad enzo die prik echt niet zouden geven als zij er niet van overtuigd zijn dat het geen kwaad kan. Voor mezelf wist ik al zeker dat ik em zou gaan halen. Baat het niet, dan schaadt het niet. Voor onze froemel ligt het anders, ze is nog zo klein, vind het altijd akelig als ze een prik moet. Maar ik ga het (waarschijnlijk) wel doen. Alleen als ze op het moment van de prik ziekjes is, dan niet.

    @Annemarie76; De kans dat je de Mgriep oploopt is toch vrij groot. Je zal de komende maanden niet constant thuis zitten lijkt me. Dat je de seizoensgriep nooit oploopt, wil niet zeggen dat je de Mgriep ook niet krijgt.

    Succes met jullie keuze!!
     
  8. Fruitmoes

    Fruitmoes Bekend lid

    22 jun 2009
    847
    1
    18
    Mijn dochter zit net in de groep dat ze hem krijgen gaat. Ze is geboren op 16 mei dit jaar, net voor 23 mei dus.
    Ik laat hem haar wel geven, omdat ik erop vertrouw dat de prik betrouwbaar is, en de bijwerkingen niet zo groot zijn.
    Ik haal hem dan zelf ook en mijn man ook, gewoon om ons meisje te beschermen.
    Bovendien is op een ander forum een vrouw haar kindje 2 maanden te vroeg gehaald omdat de moeder de mexicaanse griep heeft, de moeder wordt nu kunstmatig in slaap gehouden.
     
  9. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    0
    Noord Brabant
    Puur voor mezelf zou ik m niet halen, wordt ik ziek dan is dat zo.
    Maar ik wil echt geen risico nemen wat betreft Tim, dus ik ga m zeker halen en manlief ook.
    Dochterlief van bijna 4 wordt ook ingeent, tuurlijk is er net zoveel kans dat ze t niet krijgt.
    Maar aangezien ik echt geen risico wil lopen dat er iets gebeurd met haar, laat ik ze ineenten.
    Ik bedoel, kijk naar dat meisje van 3, ik zou echt doordraaien als dat met mijn meisje gebeurd terwijl ik ze in kan laten enten

    Ieder zijn eigen keus overigens verder hoor, maar dit is dus gewoon mijn keus;)
     
  10. Ik vind dit echt echt echt héél erg moeilijk.. :(
     
  11. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Oke...Wié kan mij uitleggen waarom het in vredesnaam nut heeft om als ouderzijnde de griepprik wél te halen? (als je kinderen onder de 6 maand hebt in elk geval) Ik zie op deze manier echt geen verminderde kans hoor dat je kindje dan de MG oploopt. Er zijn ook nog andere mensen en kinderen in je omgeving... Wie zegt dat zij allemaal ook die inenting gaan halen? In mijn opinie loopt het kind nog evenveel risico...;) Maargoed, dat zal wel aan mij liggen... vind het maar een vreemde 'regeling'.

    Ikzelf twijfel nog enorm! Ik riep heeeel hard dat deze prik er hier niet in komt, maar toch... Moeilijk, moeilijk, moeilijk....
     
  12. Gezond

    Gezond Niet meer actief

    Dat heb ik ook Minyaweth... Oke.. je zal de kans verkleinen... En ja.. ik snap het ook wel een beetje omdat het niet voldoende getest is op kleintjes onder de 6 maand.... Maar je kan je kind toch niet gaan opsluiten?!?

    Mijn zoontje wordt dus wel geënt... Ik ben er blij om!
    Ik zou willen dat mijn dochter en ik ook geënt konden worden!

    En ik acht het risico dat je de MG nu krijgt niet zeer klein... maar zeer groot...
    Ik denk dat als de MG je lichaam voorbij gaat je ontzettend geluk hebt gehad!

    Vanavond werd nog weer gezegd door Minister Klink... De vaccinaties voor 17 miljoen mensen is beschikbaar... Nou waarom dan niet meteen enten!
    En waarom nu nog 2 weken wachten eer er uberhaupt geënt kan worden bij die kleintjes!
    De griep is straks voorbij en wij zijn nog lang niet klaar met enten...

    Tot nu toe is die MG de minister en ons dus ook een aantal flinke stappen voor in mijn ogen!
     
  13. Jubbos

    Jubbos Niet meer actief

    Jeetje, ze beginnen vanaf 23 november op 4 dagen na is Julian dan geen half jaar..zou hij er dan niet bij horen? Ik wil dat hij hem wel krijgt hoor...
     
  14. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    De reden waarom niet VANDAAG geënt wordt is heel simpel: het is een ongelofelijke logistieke operatie om het hele programma georganiseerd te krijgen. Vandaar. En waarom zou Amsterdam voorrang krijgen op Heerhugowaard bijvoorbeeld? Nee, de GGD heeft twee weken nodig om de organisatie op poten te krijgen en dat is gezien de omvang niet eens lang.
    23 november gaat het prikken beginnen.

    Mijn zoontje (15 maanden) en ik zullen opgeroepen worden. Mijn zoontje krijgt 'm al sta ik niet te juichen. Ik vertrouw op de veiligheid van het vaccin maar ben niet echt overtuigd van de noodzaak. In dit geval "better safe than sorry" maar nee, echt staan te springen doe ik niet. Zelf inenten ondanks het feit dat ik langer dan 13 weken zwanger ben, doe ik niet. Het risico voor zwangeren in de laatste 13 weken. Dat is voor mij eind februari. De kans dat de MG dan nog flink heerst, lijkt me heel klein en de risico's voor het ongeboren kind (net zoals voor het kind onder de 6 maanden) zijn onbekend. Dan maar niet.


    Een kind onder de 6 maanden besteed gemiddeld genomen 80% van z'n tijd binnen het gezin en door het gezin te enten, wordt het risico dus aanzienlijk verlaagd. Als grootouders bijvoorbeeld vaste oppassen zijn voor een aantal dagen per week dan komen ook zij in aanmerking voor de enting.
     
  15. Jubbos

    Jubbos Niet meer actief

    Tuurlijk is er een enorme organisatie voor nodig om alle kindjes in te kunnen enten, pff...vind knap dat ze het voor mekaar krijgen wat zullen alle huisartsen ed hard werken deze tijd.
    Maar zullen ze een marge inboeken met dagen? Weet iemand of er een telefoonnummer bestaat waar je dit soort vragen kan stellen?
     
  16. dieseltje2

    dieseltje2 Fanatiek lid

    16 okt 2006
    1.578
    0
    0
    dietist
    zuid holland
    Ik weet nog niet wat ik moet doen..... Vind het een eng idee dat het vaccin gewoon nog niet goed getest is (kan ook niet, snap ik best) en we dus de complicaties op lange termijn niet weten (denk aan DES ter voorkoming van polio en wat daarvan de gevolgen waren).

    Ik heb een dochter die morgen 2 wordt en een zoon die 20 november een half jaar wordt. Voor allebei maar vooral voor hem vind ik het een heel lastige beslissing.
     
  17. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ik vind het ook moeilijk. Vooral omdat ze zeggen dat het niet voor kindjes is tot een half jaar en mijn meisje is net een half jaar. Is het voor haar dan niet bijna gelijk aan een kind die nog net geen 6 maanden is. Moeilijk hoor.
     
  18. Kweenie

    Kweenie Fanatiek lid

    12 aug 2006
    3.199
    1
    38
    Precies....daarom twijfel ik ook! Daarnaast vraag ik me af hoe groot het verschil is tussen de 'normale' griep en de mexicaanse. Kinderen onder de 2 jaar hebben zich toch ook niet hoeven in te enten voor de 'normale' griep. Wie zegt dat je baby gelijk opgenomen moet worden in het ziekenhuis omdat ze de griep heeft, welke vorm dan ook.

    Ik vind het een hele moeilijke beslissing.....
     
  19. dieseltje2

    dieseltje2 Fanatiek lid

    16 okt 2006
    1.578
    0
    0
    dietist
    zuid holland
    Precies wat ik bedoel Skye!! Hij zit net op het randje......
    Ikzelf haal hem wel denk ik. Ik werk in de zorg met oudere, zieke mensen. Dat ik zelf eventueel bijwerkingen/complicaties krijg, dat is dan maar zo....... maar weet niet of ik dat m'n kindjes aan wil doen. Aan de andere kant wil ik m'n kinderen ook niet de mex. griep aandoen.... Ik kom er gewoon niet uit!!!
     
  20. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    N.a.v. de persconferentie van vanavond ben ik nog steeds van plan zowel mijzelf als mijn dochter niet te laten enten. Vriendlief is nu even aan het twijfelen geslagen, maar we zullen hier samen wel uitkomen. :)
     

Deel Deze Pagina