Tja weer 1: reactie kind op vaccinatie mex. griep

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door angel81, 18 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. angel81

    angel81 Bekend lid

    10 apr 2007
    920
    0
    0
    Nu we hebben besloten toch te gaan vaccineren zou ik graag willen weten hoe jullie kindje (voor de mamma's waarvan de kindjes al zijn ingeent natuurlijk) reageerde op het vaccin. Waren ze erg ziek, veel koorts enz? Wat kan ik straks verwachten? Zo'n folder en bijsluiter is atijd leuk hoor maar hoor het liever van de ervaringsdeskundigen;)...
     
  2. sam

    sam Fanatiek lid

    11 sep 2005
    1.543
    0
    0
    Sam is vorige week al geent, geen reactie. Ze is nu koortsig maar dat komt niet meer van de prik.
    Succes
     
  3. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.456
    572
    113
    Mijn zoontje is gister geent, geen last van gehad. Heeft nog een paar keer naar zijn armpje gewezen en zei dan auwwie. Maar verder niks, terwijl hij toch een erg lage weerstand heeft door zijn medicijnen.
     
  4. mamaloew

    mamaloew Actief lid

    24 apr 2008
    203
    0
    0
    Limburg
    Mijn dochters zijn afgelopen maandag geent en tot nu toe geen bijwerkingen en eerlijk gezegd verwacht ik die ook niet meer.Inmiddels is een van mijn dochters wel ziek maar dat komt niet door de prik meer door een zieke broer die vrolijk alles deelt8)
     
  5. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Wellicht is het goed om te weten dat in de prik geen ziekmakende virus zit, dus een kind wordt er niet ziek van. Dit staat ook in de folder die bij de oproep bijgesloten is. Pijn op de plek van de prik en iets minder lekker voelen kan voorkomen, maar ziek worden ze er normaal gesproken niet van.
     
  6. natascha25

    natascha25 Bekend lid

    1 nov 2005
    732
    0
    0
    Is niet helemaal waar. Er zit een virus in en zodra je die inspuit gaat je lichaam reageren en dat kan zich uiten in griepverschijnselen. Zo maak je anti stoffen aan. Als ie niets doet werkt ie ook niet.
     
  7. mussie

    mussie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    2.000
    0
    0
    Noord-Holland
    Hier nog iemand die vreselijk twijfeld:(
    Maar ook tegen mij is gezegt dat ze geen "vleugje" van de griep mee krijgen. Dat is bij bv die prik voor hersenvliesontsteking wel het geval, daar is mijn zoontje heel erg ziek van geweest. Ik ben daarom ook heel erg bang hoe hij op deze prik zal reageren. Dat is ook een reden waarom ik twijfel. Ik heb het informatienummer gebelt, die in de brief voor de oproep stond en die meneer vertelde mij, dat ze dus geen "vleugje" mee zouden krijgen. Wel kan hij een gevoelig armpje krijgen en wat hangerig zijn. En toch.........die twijfel gaat niet weg. Ik ben zo bang dat ik een verkeerde keus maak :(
    Een zeer twijfelende mussie:(
     
  8. Anne1985

    Anne1985 Fanatiek lid

    17 okt 2007
    1.363
    6
    38
    Mijn dochter is van de BMR prik ook flink ziek geweest, dit komt omdat hier het zgn levende virus word gespoten. Bij alle andere vaccinaties (DKTP en ook de griepprik) worden dode cellen gebruikt. Dit geeft over het algemeen veel minder reacties. Op de M-griep vaccinatie heeft mijn dochter totaal geen reactie gegeven (is maandag geent) Zelfs bijna niet gehuild tijdens het prikken!

    @TS: spannend he? Ik vond het eerlijk gezegd doodeng. Maar hier is het helemaal goed gegaan. Zie ook niet tegen de volgende vaccinatie op.
     
  9. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    HIer ook tot nu toe geen reactie hoor, hij heeft hem gister gehad. Merkte wel dat hij wat last van zn armpje had
     
  10. mussie

    mussie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    2.000
    0
    0
    Noord-Holland
    Dit komt omdat hier het zgn levende virus word gespoten.(BMR) Bij alle andere vaccinaties (DKTP en ook de griepprik) worden dode cellen gebruikt. Dit geeft over het algemeen veel minder reacties. Hier gaat het dus om!!! Maar dat is bij de MG-prik dus niet.

    Ik vind het wel fijn om te lezen dat jullie kindjes er geen last van hebben gehad:) Maar toch ben ik nog niet klaar met twijfelen. Want wat spuiten ze allemaal in dat kleine lijfje??? Wat kunnen de evntuele gevolgen voor later zijn??? En ik hoorde ook dat de griep op de "terugweg" is. Als het binnen 4 weken zo goed als over is, dan laat ik he zeker niet doen. Maarja, je krijgt geen enkele garantie dat het zo is:(

    Liefs,, mussie
     
  11. 4days

    4days Niet meer actief

    Precies ja, er zit GEEN virus in de prik, ook geen vleugje. Waardoor het dus volledig uitgesloten is dat ze griepverschijnselen krijgen na de prik.

    Dat ze zich na de prik even niet lekker kun voelen, heeft er vooral mee te maken dat het afweersysteem ineens wordt geactiveerd en heel hard gaat werken.
     
  12. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Nou Quinn heeft toch echt verhoging nu, hij heeft gister de prik gehad.
    Quinn krijgt eigelijk bijna altijd verhoging/koorts na een enting.
    Wel heeft hij van de griepprik weer nergens last van gehad
     
  13. mussie

    mussie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    2.000
    0
    0
    Noord-Holland
    Wij hoeven voorlopig geen keuze te maken, wel of geen prik. Ons kleintje is sinds gisteren ziek. Hij heeft hoge koorts, maar hoest niet. Ik ga er tot nu toe dan ook vanuit, dat dit een gewone griep is. Ik hoop dat ons ventje heel snel weer opknapt, vind het zooooo zielig als die kleintjes ziek zijn:( ( groters ook hoor, maar is anders)

    Liefs, mussie
     
  14. jantina

    jantina Fanatiek lid

    13 aug 2006
    1.551
    0
    0
    Ik ben ook erg nieuwschierig hoe mijn
    meis reageerd op de prik..
    Tot nu toe is ze van elke inenting ziek geweest...
    Dis ga maar van het ergste uit, dan kan het
    alleen maar mee vallen;)
     
  15. Jacomien

    Jacomien Lid

    5 nov 2005
    30
    0
    0
    Noorden des lands....
    Er zit wel degelijk een 'verslapt' virus in het vaccin. Anders kan het lichaam toch geen antistoffen produceren?Je wordt gewoon een klein beetje ziek gemaakt, nu met een niet levend of verslapt virus.
     
  16. kimsch

    kimsch Bekend lid

    13 feb 2007
    517
    1
    18
    Wormerveer
    Hoi hoi,

    We zaten ook te twijfelen (zoals iedereen). Koen had al namelijk eerder een oproep gehad, omdat hij een keertje pufjes had gehad (eenmalig, nu nergens meer last van). Komt nog eens bij dat ik ook nog eens zwanger ben.

    Me vriend en ik hebben het er lang over gehad en elkaar de vraag gesteld of we elkaar nog in de ogen konden kijken als er wat met Koen of mij zou gebeuren als we de mexicaanse griep zouden krijgen en eraan zouden overlijden......dat konden we dus niet. Daarom besloten om het toch te doen, want dan hebben we er tenminste nog wat aan gedaan (je hebt nog altijd 30% kans om het te krijgen).

    Bijwerkingen vielen eigenlijk 100% mee. Koen heeft 2 sec. gehuild en was daarna druk bezig met zijn pleister. Dag daarna geen verhoging of iets dergelijks. Gewoon zijn gangetje.
    En ik heb alleen een paar dagen last gehad van het prikplekje (het jeukte en zag er iets rood uit), maar voor de rest helemaal niks.

    Achteraf, toch blij dat we het gedaan hebben.

    Groetjes,

    Kim
     
  17. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Ik heb hem zelf gehad en het word idd rood en jeukt wat, verder helemaal geen koorts gehad of niet lekker (en heb zeer verlaagde weerstand, eigenlijk nog lager als dat van een kindje) alleen pijn in mijn arm vooral de dag erop! Dus een PCM voor de pijn is geen overbodige luxe (just to be sure)
     
  18. jantina

    jantina Fanatiek lid

    13 aug 2006
    1.551
    0
    0
    Hier is net geprikt...
    Geen traan gelaten overegens:)
    Stoer he!
    Nu kijken hoe de rest gaat verlopen
     
  19. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Waar heb je het vandaan? In de bijgesloten folder staat toch echt vermeld dat er GEEN ziekmakende virus in zit. Dus je kind kan er geen griep van krijgen. Dat staat er niets voor niks, lijkt me.
     
  20. mama van chayenna

    mama van chayenna Bekend lid

    25 jun 2009
    836
    20
    18
    Vrouw
    Mijn dochtertje is vanmiddag ingeent, tot nu toe loopt ze nog vrolijk rond en heeft nergens last van, dus is nog even afwachten allemaal.
     

Deel Deze Pagina