April 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Carmen, 2 nov 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Ja klopt had ik ook gehoord, ook wel erg leuk voor haar. Volgens mij ook ergens in Aug. uitgerekend. Haar dochtertje heet Bloem..... beetje rare naam als je het mij vraagd. Ben benieuwd hoe de volgende heet.
    Trijntje haar zoontje heet Jonas, dat is ook een leuke naam ;)
     
  2. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Dag meiden!

    Vandaag naar de gyn geweest voor een echo. De kleine maakt het helemaal goed. Is nu ongeveer 2000 gram, dus al 4 pond. Een mooi gemiddeld kindje dus. Gelukkig meer dan genoeg vruchtwater waar ie in kan spratelen. Dat zorgt er wel voor dat ik niet onder de lunchcurve uitkom, maar dat neem ik natuurlijk zeer voor lief!

    De cyste was minder goed. Hij ligt toch wat te laag in mijn buik om te garanderen dat een natuurlijke bevalling helemaal naar wens loopt. Daarom loop ik vanaf nu bij de gyn ipv de verloskundige en beval ik dus ook onder medische indicatie in het ziekenhuis. Wordt een heel medisch verhaal dus, maar ik ben echt blij dat het goed gaat met mijn hummel! Bovendien is het wel een geruststelling dat ik met vakbekwame mensen mag bevallen, want die cyste brengt toch wel risico met zich mee. Al die verhalen wat er allemaal kan gebeuren.... Ik hoef gelukkig geen rekening te houden met een keizersnede, maar ergens in mijn achterhoofd moest ik wel bedenken dat dat niet uitgesloten is. De bevalling zal als een normale beginnen, maar omdat de cyste zo groot is (10 cm doosrnee) zou het kunnen zijn dat de kleine er niet langs past of de cyste tijdens de bevalling om zijn as gaat draaien, dat is wel gevaarlijk natuurlijk. Al met al houden ze met goed in de gaten, fijn idee!

    @ Carry, spannend zeg, zo die laatste dagen. Ik zie echt wel uit naar die periode! Leuk je kleine nog op de echo te zien. Wel moeilijk onderscheid maken hé? Ik zag vandaag ook veel minder dan eerder op de echo. Je ziet nu echt delen van het lichaam waar dat echoding langs gaat, op het schermpje past het al lang niet meer! Al blijft het genieten natuurlijk! Fijn trouwens dat het goed gaat met de uk van je zus.

    @ de andere. Ja, veel mensen zijn zwanger hé? Leuk om mee te leven, vind ik altijd wel. Alhoewel ik geen fan ben van iemand is het toch altijd leuk om te horen hoe of wat.
     
  3. carry

    carry Fanatiek lid

    30 jul 2005
    1.397
    0
    0
    pedagogisch medewerkster
    @Carmen; Maar goed dat er naar gekeken dus is, een cyste van 10cm doorsnee is best groot in mijn ogen. Een vriendin van mij is ook bevallen met een cyste die erg laag lag en waarvan ze bang waren dat ze hem in eerste instantie weg moesten halen. Maar uiteindelijk is het heel erg goed gegaan. Ze heeft een hele normale voorspoedige bevalling gehad en daarna hebben ze ook niet meteen er iets aan gedaan, een paar maand later (na de bevalling) hebben ze weer gekeken en toen was de cyste een stuk kleiner geworden en hoefden ze er niets meer aan te doen. Hoop voor jou dat het ook allemaal zo voorspoedig mag lopen! Wel fijn dat ze je goed in de gaten nu houden en dat de kleine helemaal in orde is!!
    Gr Carry
     
  4. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Zeker, een hele geruststelling. Fijn ook om te horen dat de bevalling bij je vriendin helemaal goed is verlopen. Zulke dingen mag ik graag horen. (al maak ik me niet zoveel extra zorgen om die cyste hoor) Net wat je zegt, de kleine maakt het goed en dat is waar het om gaat!

    Als de bevalling bij mij goed/normaal verloopt halen ze de cyste wel weg, binnen 6 tot 8 weken na de bevalling. Het is een epi.... cyste (tja.. ben de medische naam kwijt), het houdt in ieder geval in dat ie op knapppen staat en uit mijn lijf moet, ach we zien wel, eerst maar eens bevallen, na de zwangerschap.
     
  5. Chantalletje

    Chantalletje Actief lid

    26 nov 2005
    250
    0
    0
    music manager
    Wijnaldum
    Dag meiden,

    Ben een tijdje niet online geweest.. Ik heb erg last van mijn rug en moet eigenlijk continu bedrust houden maar ik kan echt niet de hele dag stilzitten dus ik ben ff naar boven gesneekt.. Maar voor de rest gaat het mij goed hoor!! Ik ben druk aan het aftellen voor de bevalling.. Het kan me niet hard genoeg gaan.. Alles is klaar nu de beeb nog... Carmen wat vervelend van cyste kan je nu wel of niet gewoon thuis bevallen??
     
  6. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Nee, niet thuis. Op medische indicatie is altijd in het zh onder begeleieiding van de gyn.
     
  7. Chantalletje

    Chantalletje Actief lid

    26 nov 2005
    250
    0
    0
    music manager
    Wijnaldum
    ojee.. Nou ja het is dat het het beste is.... Ik hoop dat het allemaal goed gaat voor je... beval ze....
    Liefs en aai over de buik Chantal
     
  8. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Dank je! maar wil nog wel een poosje wachten. Hoe is het met jou? Vervelend, dat je zo een last van je rug hebt.... Moet vervelend en moeilijk zijn om zo de laatste weekjes in te gaan. Sterkte!
     
  9. evy

    evy Lid

    20 jan 2006
    96
    0
    0
    Kledinggroothandel
    Amsterdam
    Hey chantal leef je nog??Je was zo lang weg,zeker vervelend om zo een last te hebben van je rug nou ja nog ff al lijken de laatste weken heel lang te duren en helemaal als je bedrust hebt.Ik zou gek worden!!Heel veel sterkte.
     
  10. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    @ Carmen; hoe komt het dat je een cyste hebt? weet je dat? is het gegroeit tijdens je zwangerschap? ik heb ook cystes gehad in mijn eierstokken omdat ik hormonen heb gekregen om zwanger te worden. Er was er een heel groot geworden (niet zo groot als die van jou). Maar gaande weg in mijn zwangerschap is het geslonken en nu is het zelfs weg. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee! Ik hoop dat je niet te veel opziet tegen de bevalling. Wel spannend allemaal op die manier. Stel dat je toch een keizersnede moet, halen ze dan meteen die cyste ook weg? lijkt me dan wel zo handig.... Sterkte!

    @Chantalletje; Wat vervelend dat gedoe met je rug en je moet ook nog even.... De hele dag maar op bed liggen lijkt me echt helemaal niets, zou gek worden van verveling denk ik. Jij ook sterkte!

    @ Evy; alles goed met jou? je bent ook lekker veel online he! hahaha diehards gewoon ;) We zijn niet verslaafd he hahahaha :oops: ;)

    Nou hier gaat alles goed, ik heb maandag en dinsdag gewerkt. En ik zou gisteren voor het laatst werken. Maar nu hebben ze me voor donderdag nog gevraagd. Dus dat heb ik maar aangenomen. Maar dat is nu ECHT mijn laatste dag!!!
    Vanmorgen toen ik de kalender omdraaide had ik wel zo iets van; het komt allemaal wel dicht bij nu. Nog de hele maand Maart en dan is het alweer APRIL!!! Kan de weken nu wel voorbij kijken ;)
     
  11. carry

    carry Fanatiek lid

    30 jul 2005
    1.397
    0
    0
    pedagogisch medewerkster
    @Mouchy: Wacht maar tot je verlof in gaat!! Je zult zien, jij zal hier vast ook wat vaker te vinden zijn dan eerder!! Heerlijk voor je dat je nog maar 1 dagje hoeft!!
    Ik merk zelf nu ik ook wat meer aan huis zit gebonden dat ik nog meer achter de pc zit als anders. (autorijden gaat ook stukken slechter, sinds de klene helemaal is ingedaald. Het in en uit de auto stappen alleen al is een crime!!) En nu in de laatste week voor mijn uitgerekende datum durfen mensen geloof ik bijna niet meer te bellen en te komen, dus wat doe je dan.... Ja dan gaan we maar weer aan de klets op het forum :)
    Gr Carry
     
  12. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Haha, tja... dat on-line zijn, herken ik wel! Ik zit natuurlijk ook thuis, heerlijk, maar dit forum is een geweldige afleiding. Ik slaap de laatste nachten weer wat beter, trouwens. Nog lang niet wat het geweest is, maar ik wordt nu uitgerust wakker en slaap wel uurtjes achter elkaar. Lekker hé!

    @MOuschy: De cyste is al een poos geleden ontstaan, zo een jaar voor mijn zwangerschap. Toen deden ze er niets mee omdat ik toen ook zwanger was, wat geeindigd was in een miskraam. Daar was ik lichamelijk (en nog veel meer mentaal) zo van stuk dat het eente groot risico was om de cyste weg te halen. Toen ik weer was opgeknapt was ik (heel gelukkig) al weer snel zwanger, tegen alle verwachtingen in. Deze cyste is gevuld met bloed, ipv water/vocht, en dat maakt hem gevaarlijk (zit niet bij eierstok maar rechtsonder, vlak bij de baarmoedermond, met een gedeelte bij het baringskanaal dus) Spannend, maar ach, ik zet het nog maar een poosje van me af!

    Nou, wat gaat de tijd ineens snel hé? Ben lekker alle kleertjes aan het wassen en strijken. Alles is zo een beetje klaar. Morgen gaan we een box kopen en die zetten we zaterdag al op! Zo kunnen de katten eraan wennen en heb ik de tijd om ze te leren dat ze niet in de box mogen. Al die laatste dingen regelen, heerlijk!
     
  13. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Tja geen idee eigenlijk wanneer wij de box gaan opzetten. Hij staat nu nog op zolder. Ik denk dat we er nog even mee wachten, want ik weet zeker dat ook onze katten (2) er in gaan liggen, en dan zit het al vol haar...

    Hebben jullie trouwens het stukje gelezen bij onderwaterbevalling? over wat mijn verloskundige had gezegt?

    groetjes.
     
  14. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Aha, ik zet juist de box op, zodat ik het die katten af kan leren. het kleed leg ik er nog niet in (of laat ik in het plastic). Zo heb ik ze ook geleerd dat ze niet in het babybedje en de kinderwagen mogen. Ik ben bang dat (met name één kat, met zeer menselijke trekjes!!) ik het pas afleer wanneer de baby er is, hij jaloers wordt en het op de baby afgeeft. Toen ik ging samenwonen met mijn vriend, had ik die kat al. Hij was echt heel boos op mijn vriend en negeerde hem compleet! Duwde hem van de bank en van bed (niet met zijn nagels ofzo, maar echt duwen met zijn kont en rug!) Heeft wel een maand of 6 geduurd voor het goed ging. Nu, ruim twee jaar later, zijn het echte maatjes. malle dieren heb ik hoor!

    @ Mouschy, fijn zeg, dat je misschien toch nog onder water kan bevallen! Lijkt me heerlijk voor je! Hoop dat je kan overstappen. laat je het even weten?

    Jeetje, het sneeuwt hier hard... Niet gewoon. Maart roert zijn staart! Maar ik wil lekker een voorzichtig zonnnetje en wat begin van de lente! Dan lijkt April veel dichterbij..
     
  15. carry

    carry Fanatiek lid

    30 jul 2005
    1.397
    0
    0
    pedagogisch medewerkster
    Wij hebben idd ook 2 katten en hebben de box nu zo,n 3 weken staan. Alles staat erin maar ik heb even een oud kleed over het boxkleed gelegd, zodat de katten idd konden wennen. Onze oudste kat is er denk ik 1 keer in geweest en dat was ook 1 keer waarschuwen. De jongste heeft het al een paar keer geprobeerd, maar ik moet zeggen dat de laatste weken ze het al wel uit hun hoofdjes laten!! Dus die van ons hebben het snel afgeleerd! Als wij er niet zijn of naar bed gaan dan zijn ze niet in de kamer, dus kunnen ze er niet in, want weet zeker dat als ze de kans krijgen dat ze er dan wel weer in liggen, maar tot dusver hebben ze er al weer wat van geleerd!! GR Carry
     
  16. evy

    evy Lid

    20 jan 2006
    96
    0
    0
    Kledinggroothandel
    Amsterdam
    hahahahahaha lang leven internet!!volgende maand krijgen we ons kindjes jaja dat kunnen we nu zeggen raar he??!!En inderdaad als het zonnetje schijnt lijkt april dichterbij!
     
  17. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Is ook wel te merken dat het nu dichterbij komt hé? We kletsen wat af, hier op het april-forum. Waar het in het begin nog een paar daagjes stil kon zijn, plaatsen we nu na een uur of wat al een nieuw bericht. Gezellig!
     
  18. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Hahaha ja tis gewoon verslavend he :oops:
    Ik heb de hele dag de pc aan staan als ik thuis ben en af en toe kijk ik weer even en dan zie ik dat er gepost is. En ja dan moet ik even iets terug schrijven hihihihi :)

    Even een updatje; kreeg net een mailtje terug van een andere verloskundige over de onderwaterbevalling. En ik ben helemaal om. Lees maar in die topic. Dus ik ga voor een onderwaterbevalling, en ik ga dat bad kopen!!! :D
     
  19. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Goedemorgen!
    wat een rust hier (nog). Ik ga zo naar mijn werk toe. Laatste dagje!!! moet wel tot half 7 :rolleyes: Maar goed we gaan er voor ;)
    Er ligt hier een dik pak sneeuw. Is wel grappig, mijn hond vind het geweldig, alleen ik niet als ik haar moet uitlaten. Ben best wel bang om te vallen nu met mijn dikke buik.
    WIL DAT HET LENTE WORD!!!! :evil: ;)
     
  20. carry

    carry Fanatiek lid

    30 jul 2005
    1.397
    0
    0
    pedagogisch medewerkster
    LENTE?????? Of liever gewoon 22 april ;)
    Werk ze nog vandaag, en daarna lekker genieten van je verlof!!!
    En doe allemaal voorzichtig buiten idd met de sneeuw en alle dikke buikjes hierzo!!
    Gr Carry
     

Deel Deze Pagina