welke (wandel)wagen voor peuter in het bos?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Jalea, 1 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    wij willen vaak in natuurgebieden gaan wandelen, maar vaak zijn dat geen verharde routes. voor de jongste hebben we dan echt een wandelwagen oid nodig, maar... wat voor een?! een mutsy 4rider beviel in iedergeval niet, een buggy kan ook niet.. onze koelstra flexxo twin vind het ook niet zo'n succes... wat wel?? het moet niet te groot zijn, bestand zijn tegen boswandelingen... ?
     
  2. Merel69

    Merel69 Fanatiek lid

    16 feb 2007
    1.852
    0
    0
    In elk geval handig als je er een hebt waarvan de wielen voor vast kunnen, das wel zo handig als je door het zand rijdt. Het is iets wat per persoon verschilt dus, want wij vonden de mutsy juist erg prettig in het bos, wielen vastzetten en de kar wilde alleen nog vooruit. Nu hebben we een Kees duo wagen en ook die doet het goed op onverhard wegdek....
     
  3. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    0
    0
    drenthe
    wij hebben de quinny speedi, 3 wieler en die rijdt prima in het bos.
     
  4. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Wat denk je van een rugdrager? Goed is geen kinderwagen, maar bevalt ons erg goed. Heerlijk wandelen op stukken waar je met de wagen niet uit de voeten kunt. Dochter loopt steeds vaker steeds meer zelf, maar de rugdrager blijft ideaal. Als ze moe is gaat ze lekker zitten en als ze weer wilt lopen kan dan ook. In de stad bevalt het ook erg goed, ze ziet veel meer dan in de kinderwagen. In de wagen kijken ze toch vooral tegen benen aan en hiermee kan ze lekker kijken.
     
  5. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Wij hebben eindelijk(!) onze perfecte kinderwagen gevonden in de Teutonia Cosmo! Hiervoor hebben wij resp. een Urban Jungle, Maxi Cosi Mura en Mutsy 4rider single spoke gehad maar waren over geen van allen echt 100% tevreden. Nu dus wel, de Teutonia is echte de perfecte wagen voor zowel stad als bos/strand en super comfortabel voor zowel ouders als kind.
     
  6. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Wij hebben de Urban Jungle, hebben we ook mee over kleine duinpaadjes gelopen dus was wel te doen. Nu gaan we meestal met de rugdrager wandelen. Echt ideaal! En Mirre vindt het geweldig: ze heeft goed zicht en papa is een paard :D (ik ben behoorlijk zwanger dus ontheven van draagdienst ;)). Wandelwagen heeft ze na een tijdje wel gezien (en lopen ook trouwens ...).

    Voordeel van rugdrager is dat je echt over kan wandelen waar je zelf kunt wandelen. Met een wagen ben je toch altijd wat minder mobiel (obstakels ed). Het is echter wel een last op je rug. Nu is Mirre vrij licht (10 kilo), maar de drager zelf is wel vrij pittig en daar zit dan vaak ook water, eten ed in ... Gelukkig is mijn lief groot en sterk :D (maar ik ben het zelf na een uurtje wel echt helemaal zat)
     
  7. DaisySanches

    DaisySanches VIP lid

    20 jan 2007
    12.361
    0
    0
    Amsterdam
    Draagdoek, meitai, of een voorgevormde ergonomische drager??
     
  8. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    #8 Jalea, 2 dec 2009
    Laatst bewerkt: 2 dec 2009
    bedankt voor de tips! (en natuurlijk zijn er meer welkom!)
    een rugdrager e.d. is helaas geen optie met mijn rug, al had me dat wel ideaal geleken, dan kun je echt over kleine paadjes.
    ik twijfel wat, onze koelstra flexxo twin is echt een super wagen, ik twijfel of ik daar de 'enkele' variant 2e hands van wil kopen. maar.... is dat echt bestand tegen flinke boswandelingen in ruig gebied?:(
    dan heb je nog de joggers (3 wieler) met een vast voorwiel, lijkt me erg degelijk maar loopt het ook prettig....? de easywalkers e.d. die worden aangeboden op MP zijn vaak al járen oud, dat vind ik weer een minpunt.
    wij hebben geen enkele wagen meer, dus ik denk dat als we een goede 2e handse kopen, die stiekem toch ook wel weer in de auto gelegd wordt voor een dagje dierentuin oid, dus misschien is dan een wendbare wagen fijn.
    lastig, lastig!

    en wat loopt nou handiger in het bos: een stabiele 4wieler, of een vaak iets smallere en misschien wendbaardere 3wieler?
     
  9. erlida

    erlida Fanatiek lid

    2 okt 2006
    1.999
    0
    0
    Hoi,een beetje late reactie maar misschien heeft het nog nut....
    Wij hebben veel wagens gehad,en idd wij liepen tegen hetzelfde probleem op....Wij hebben voor in het bos bij de eerste, een 3 wieler gekocht met vast voorwiel.Gewoon een x adventure wheeler(met afneembare bekleding,je hebt ze ook met vaste) en echt waar dat gaat zoveeeeel beter.Oersterk en rost overal doorheen en overheen...Zels als de kids,nu 2.5 en 6 jaar oud,bij elkaar op schoot zitten in de kar geeft het ding geen krimp!!!Geen geetter met zwenkwielen en boomwortels maar gewoon doorcrossen!..Kan het zeker aanraden...Succes met je keuze!
     
  10. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    dankjewel, daar heb ik zeker wat aan :)
    ik stond net op het punt om een koelstra flexxo (enkele variant) te kopen maar door jouw berichtje ga ik toch maar weer een met een vast voorwiel overwegen. want wat jij schrijft, is echt iets voor ons, precies de route willen nemen met de boomwortels e.d.!
     
  11. hoi Jaelo

    Toevallig heb ik een easywalker op MP staan van 2 jaar oud. Het is de legergroene en ik vond het een fantastische wagen Zelfs in de biesbos ging het goed.
    Hij is nog zo goed als nieuw met alles erop en eraan.
    Wellicht heb je interesse?
    Kijk maar ff op marktplaats.
    Als je easywalker/heinenoord intikt komt ie wel naar boven denk ik.

    groetjes Mirjam
     
  12. Bij de wuinny speedi (3 wieler) kan je het voorwiel ook vastzetten, dan rijdt hij net zo fijn dus.. En hij rijdt super op het strand en in het bos.
     
  13. marjan77

    marjan77 Bekend lid

    wij hebben de xadventure quicksilver. een driewieler waarvan je het voorwiel eventueel vast kunt zetten. het is geen dure wagen maar heeft geweldige vering!
    wij lopen regelmatig in het bos en de dikste boomwortels zijn geen probleem!
     
  14. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    de urban jungle van mountainbuggy doet het hier super! hij is alleen best breed, maar dat zijn ze allemaal eigenlijk wel. voorwiel kan los of vast, dat laatste is fijn op rulle ondergrond.
    bospaadjes, duinen, zelfs het strand kan hij aan!
     
  15. erlida

    erlida Fanatiek lid

    2 okt 2006
    1.999
    0
    0
    En al een mooie wagen gescoord?Ben benieuwd wat het geworden is!
     
  16. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    ik lees je berichtje nu pas, en ben vast te laat? kan de wagen niet vinden die je bedoelt
     
  17. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    nee nog geen wagen gekocht, er kwame hier even allerlei dingen tussendoor! dus weer opnieuw op zoek, de wagens die ik op het oog had zijn weer verkocht
     

Deel Deze Pagina