We krijgen een zoon! Moet alleen even aan het idee wennen, wie ook?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Mama van Isabella, 2 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kaboutertje

    kaboutertje VIP lid

    10 jul 2008
    5.651
    0
    36
    in mijn droompaleis
    Ik oordeel niet hard.
    Ik vind het gewoon te belachelijk voor woorden.
    Ze kan niet eens genieten ( eerste berichtje), terwijl je net te horen hebt gekregen dat je kind gezond is.

    Lijkt me dat dat toch het eerste is bij een 20-weken echo.
    Blij zijn dat het gezond is en ach ja wat het dan is... Wat maakt dat nu uit???

    En dat heeft niets te maken of het nou lukt ja of de nee in een keer , 2x of 3x of dat je in de MMM zit of dat het niet lukt.
    ( Ik mag spreken nl in alle vormen ;) )

    Maar ik vind dat je blij mag zijn met wat je krijgt. En als je dat niet wilt, had je dat van tevoren moeten bedenken, dat het ook weleens het geslacht kan worden wat je dus NIET wilt. Dan moet je niet eens aan een 2e, 3e of hoeveelste dan ook beginnen.

    Deze wereld is te materialistisch en iedereen krijgt maar wat hij wilt. Piep en je hebt het. Ja en helaas is dit niet te plannen ( oke kan wel met PDG enzo).

    En ja als je iets schrijft er zijn zoveel mensen en zoveel meningen, dus je kan ook negatieve reacties verwachten.

    Maar ik hoop iig voor de vrouwen, dat als zij een jongen/meid willen dat er in de toekomst een mogelijkheid is ( en ook wordt uitgevoerd), dat ze een jongen of meid op bestelling kunnen maken.


    PS MvIsabella, ik ben blij te horen dat je je al iets blijer voelt. Alleen vind ik het wel jammer dat je nog niet 100% blij bent, maar alleen maar blijer. Ik hoop dat je nog in die 23 weken komt tot het blij zijn.

    De groeten een hele boze en verdrietige kabouter
     
  2. mussie

    mussie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    2.000
    0
    0
    Noord-Holland
    Sjemig konijn, wij reageren raar??? Ook voor jou dus; iedereen mag zijn mening geven, of je het er nou wel of niet mee eens bent.En ik zou het echt niet in mijn hoofd halen om zo over mijn ongeboren kindje te praten:( Ik zou echt niet durven zeggen en zeker niet schrijven:Daar moet ik toch net zoveel van houden? Ik voel me momenteel zo rot.
    Nee sorry, nogmaals daar kan ik niet bij met mijn pet. Een voorkeur hebben? Dat vind IK raar!!! Wat nou voorkeur??? Nogmaals je krijgt een kindje omdat je een kindje MAG krijgen, jongen of meisje, waar maak je je druk om ???? Ik begrijp dit echt niet. Wees ver....:x:x:x blij als je kindje gezond is! Maar goed, sommige mensen begrijpen het niet helemaal. En dat vind ik jammer. Maar wat je zegt ieder zijn eigen mening, maar ik dus ook!!!
     
  3. Mama van Isabella

    Mama van Isabella Bekend lid

    8 jul 2009
    599
    0
    16
    Ik hou er verder echt over op maar laten we gewoon een beetje aardig blijven tegen elkaar op het forum en elkaar niet allemaal zo afvallen.
     
  4. mussie

    mussie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    2.000
    0
    0
    Noord-Holland
    Ik heb mijn zegje bijdeze ook gedaan!
     
  5. Lintje

    Lintje VIP lid

    9 okt 2006
    6.218
    1.423
    113
    Nederland
    Mama van Isabella, zoals ik ook eerder schreef. Ik begrijp je heel goed. Je opent het topic ook met de vraag "Wie ook?", ik ook dus. En volgens mij is dat niet iets om je voor te schamen, het is een gevoel.. en je gevoel schakel je niet zomaar uit. *knuffel* want je hebt niet bewust om dit gevoel gevraagd dus ik vind het alleen maar onprettig voor jou dat je zo moe(s)t wennen. Ik vind het knap dat je er voor uitkwam zodat je steun kon vinden. :)

    En alle mamas die hier boos en verdrietig om worden. Als ik in jullie situatie had gezeten (met de wens om (nogmaals) zwanger te worden) had ik het ook niet begrepen. Nu ik het gevoel zelf ervaren heb, begrijp ik het wel. Het is echt een ongewenst rotgevoel en ik ben blij dat dat weg is gegaan. In plaats van de aanval zou je ook kunnen denken dat het misschien wel erg rot is (geweest) voor TS. (ondanks dat ze dus wel gezond zwanger is!)
     
  6. Helena8

    Helena8 Niet meer actief

    Ik ken het gevoel ook niet, maar ik heb een mooie zoon van nu 1 jaar en het is echt helemaal geweldig. in plaats van roze dingetjes in het haar doen kan je hem lekker stoere kleding aan doen en dat is zo leuk. Mijn buren hebben ook een jongen en meisje en ze vinden het even leuk
     
  7. liebrando

    liebrando Niet meer actief

    Toen ik zwanger raakte van de 3e zeiden ze ook tegen ons, nou maar hopen dat het een meisje word he anders moet je nog een 1x....Zulke opmerkingen doen zeer!! Ja ik ben 3x snel zwanger geraakt, maar zwanger raken is een wonder, dat helaas niet iedereen mag ondervinden. En ja de 3e is een meisje geworden. Maar was ze een jongen geweest dan was ik net zo blij geweest. En dat heb ik ook altijd gezegd wat het is maakt niet uit, gezondheid is het belangrijkste voor je kindje....ik heb nu dus 2 jongens en 1 meisje en ik hoop er nog een 4e wondertje bij te mogen krijgen, maar zou het weer een jongen zijn dan ben ik net zo blij....en niet omdat ik al een meisje heb, maar omdat ik beide heel mooi vind!

    Toen wij de 20weken echo kregen en ze ons vertelde dat ze een meisje was, had ik ook zoiets van he, dat kan niet. Maar dat kwam omdat ik al 2 jongens had en dacht dit zal ook wel weer een stoer mannetje worden. Tot de bevalling hield ik vol dat ze een jongen was niet omdat ik het graag wilde maar omdat ik dacht dat wij alleen jongens konden krijgen en het zo voelde...maar ze is toch werkelijk een meisje!!
     
  8. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    ik wilde ook een meisje voordat k zwanger was, omdat ik dacht dat n meisje makkelijker zou zijn. maar ik heb een zoon nu en hij is geweldig!ik ben echt waar erg gelukkig met hem. ik moet nu echt niet denken aan de roze dingentjes en etc. blauw is ook prachtig....jongens zijn stoer, maar ook veel grappiger vind ik. en makkelijker. ze huilen ook met n jongensstem. minder storend...
    gefeliciteerd met je zwangerschap!
     
  9. Kari37

    Kari37 Fanatiek lid

    19 nov 2009
    2.571
    1
    0
    Vind het zelf moeilijk te zeggen wat nu echt leuker is een jongen of een meisje, het zou geen verschil moeten maken, het belangrijkste is of een kindje gezond ter wereld komt en zich ontwikkeld tot een gelukkig en zelfstandig mens.
    Moeders die een zoon hebben vinden ineens een jongen leuker en andersom.
    Ikzelf was er van overtuigd dat ik een jongen zou krijgen, had geen voorkeur maar ´t was een voorgevoel) maar ´t bleek een meisje te zijn bij de 20 weken echo en het maakt me allemaal niets uit zolang ik in april maar een gezonde baby in mijn armen mag houden.
    Kan me wel voorstellen dat het soms even duurt voordat je aan het idee gewent bent, had ik ook wel en dat geeft ook niets.
     
  10. Debbie83

    Debbie83 Lid

    15 sep 2009
    45
    0
    0
    NULL
    Belgie
    Ook ik had mezelf altijd als een meisjes mama gezien en nu krijgen we twee jongens !
    Ik ben er heel blij mee maar ik heb ook even moeten wennen aan het idee.
    Maar jongens of meisjes , ik was direct verliefd op ze vanaf de eerste echo!
     
  11. angel23

    angel23 Actief lid

    21 nov 2007
    214
    1
    0
    Ik dacht bij de eerste ook dat het een meisje zou worden ik was helemaal overtuigd iedereen om me heen ook behalve mijn moeder die bleef maar zeggen het is een jongen, en ze had gelijk ook. Dit wil niet zeggen dat ik niet blij was met mijn zoon maar je heb een bepaald beeld in je hoofd en je moet dan omschakelen. Tja nu weet ik natuurlijk niet beter en is het geweldig!

    Die opmerkingen hier van er zijn vrouwen die helemaal niet zwanger raken enz. ja dat is natuurlijk verschrikkelijk maar dit topic staat in onder "zwanger zijn" zwangerschap dus kan je dit soort berichten tegen komen.
     

Deel Deze Pagina