ik begrijp het verschil niet...

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door mamamadelon, 14 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    ik lees op het internet tegenstrijdige berichten over kruidvat extra care.
    het zou een hypoallergene voeding zijn.
    mijn dochtertje heeft sinds we overgestapt zijn op die voeding geen last meer van krampen. eindelijk slaapt ze weer goed.
    zou het misschien bij haar toch een koemelkallergie zijn geweest?
    wat is nou het verschil tussen extra care en een voeding voor koemelkallergie dan?
     
  2. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    Heb dit op internet gevonden (www.babyallergie.nl)

    Wat is een hypo-allergene voeding?
    Als je geen borstvoeding meer kan geven en je wilt op flesvoeding overgaan geeft dit problemen als je baby een koemelkallergie heeft. De eiwitten in hypo-allergene flesvoeding (koemelkeiwitten) hebben een speciale behandeling ondergaan, waardoor ze door de baby niet meer herkent worden als een koemelkeiwit en geen allergische reactie meer geven of in mindere mate. De eiwitten zijn gesplitst met behulp van enzymen tot kortere eiwitketens. Als nu deze kleinere eiwitten de darmwand passeren zal het lichaam ze niet zo snel herkennen als lichaamsvreemd. De kans op een allergische reactie is hierdoor kleiner.


    Heb je hier wat aan??
     
  3. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
  4. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    nou ik heb de kruidvat lijn gebeld en mij is verteld dat deze voeding de kans verkleint op allergie maar als je kindje een koemelkallergie heeft dan is deze voeding niet geschikt.
    en aangezien ze geen rode vlekjes op haar lichaam en rond haar mondje heeft is ze waarschijnlijk niet allergisch voor koemelk.
     
  5. Grassprietje

    Grassprietje Fanatiek lid

    3 dec 2006
    2.328
    0
    0
    tukkerland
    Hypoallergene voeding zijn de melkwit deeltjes (zie het maar even als slierjtes) in grote stukjes geknipt...Normale voeding heeft dit niet en moet het lichaampje van je kindje dit doen...je hebt dan neocate of Friso extra allergy care voeding op recept basis via KA (voor echte kma allergie babyes) die zijn nog meer voorbewerkt, en zijn die "sliertjes"nog fijner geknipt...Dan heb je nog Nutramigen voor zeer extreme kma babies die eigenlijk geen "sliertjes"meer heeft...

    Mijn dochter heeft een aantoonbare kma waaroor we nu Firso Extra Allergy Care hebben...Als je kindje echt KMA zou hebben, dan heb je eigenlijk geen tevreden baby overdag, die veel huild en dan echt niet te troosten is...Teministe zo gedroeg mijn dochter zich de eerste 5 weken..
     
  6. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Als je kind het beter doet op een HA voeding dan kun je er rustig vanuit gaan dat je kind een overgevoeligheid of allergie voor koemelkeiwitten heeft.
    Om het officieel vast te stellen zou je eigenlijk weer een paar flessen standaard moeten geven en dan kijken of je kind weer lastiger wordt. Maar waarom zou je? Je hebt nu iets gevonden waar je kind het goed op doet!
    Ik zou wel bij het introduceren van bijvoeding even wat voorzichtiger te werk gaan dan gemiddeld.
     

Deel Deze Pagina