....... moeten stoppen met borstvoeding

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Fleur1, 26 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Ik heb met de huisarts besloten om te stoppen met de borstvoeding.
    Sinds van het weekeinde was het al bijna helemaal gestropt maar heb het weer wat op gang kunnen krijgen met een kolf en voor iedere voeding die daan met de fles kreeg hebben we daan iedere keer aangelegd wat hij nog wel vrij goed deed. Toen hebben ze van het CB gezien dat we spruw hadden en daardoor de voeding bij mij zo afnam nou behandeld. Wij spruw vrij maar de kloven werden steeds dieper en pijnlijker als ik daan aanlegde. Nou klovn zijn sinds gisteren dicht dmv zalf. en ja hoor nu heb ik een borstontsteking.
    Kon ik daarvoor vandaag weer naar de ha. die heeft naar het cb gebeld zodat we met zijn 3e nog konden kijken wat we konden doen. na een heel lang gesprek hebben we de knoop mar doorgehakt om er mee te stoppen.
    Ik baal er zo verschikkelijk van maar begin er helemaal door te zitten door het slechte slapen door de pijn en daan die toch ook wilt eten 's nachts.

    Ik voel me gewoon een mislukkeling eerst een keizersnede en nu ook al zo vroeg de borst moeten stoppen. Me vriend zegt dat ie het knap vind dat ik door de pijn heen daan nog ben blijven aanleggen en hoe snel ik weer op de been was van de keizersende maar ik vond die borst zo lekker om te geven.

    Nu ik daan niet meer heb aangelegd is hij wel heel vel rustiger en lijkt hij niet meer zo gespannen maar ofdat nu daar van is? we zullen het wel zien in de loop van de dagen.

    Sorry voor dit lange verhaal maar ik moest het gewoon effe kwijt. Iedere keer dat ik nu daan de fles geef begin ik gewoon te brullen van kon ik je maar aanleggen.

    Als er nog meiden zijn die nog tips hebben om snel van deze ontsteking af te komen en de voeding op gang te krijgen (kolven , spray al geprobeert) dan hoor ik het graag.
     
  2. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    ik zou je vraag even op www.borstvoedingsforum.nl stellen
    Mij hebben ze daar enorm geholpen.
    Mag ik vragen weleke kolf je gebruikt? en is deze handmatig of electrisch?
     
  3. sim

    sim Niet meer actief

    ik heb gehoord dat je ondanks spruw gewoon borstvoeding kunt blijven geven en volgens mij bij borstontsteking ook. dat laatste heb ik vandaag nog gelezen op www.borstvoeding.com bij fabeltjes waar of niet waar.

    als het nou ondragelijk is kan ik me voorstellen dat je stopt, maar daar hoef je je niet schuldig om te voelen, en ook niet vanwege je keizersnede. als ik je verhaal zo lees vind ik je een kei van een moeder!
     
  4. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Ik gebruik een elcetrische medela kolf. echt helemaal super dat ding.

    en ik doe me verhaal kopieren naar het borstvoedingformum.
     
  5. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Ik kan je niet helpen, heb geen bv gegeven. Maar jij bent al ruim 3 weken bezig. En ook nog met pijn. Vind dat je dan toch wel een pluim verdient.
    En hoezo mislukkeling? Jij kunt er niks aan doen dat de kleine met een ks is geboren. Trek je niet zo naar beneden. Dit moet je echt niet doen. Je bent nu moeder. Zo goed en zo kwaad als het kan. Dipdagjes horen daarbij. Huil een keer lekker uit, dit lucht enorm op. Nogmaals, je bent echt geen mislukkeling omdat de bv niet lukt en omdat de kleine met een ks is geboren.

    Ik geef Lynn van af het begin de fles en geloof me, je gaat hier ook van genieten als ie lekker het flesje leegdrinkt. Jij bent niet minder moeder, echt niet.

    Succes.
     
  6. Bianca16

    Bianca16 Fanatiek lid

    29 mei 2006
    1.618
    0
    0
    Ik kreeg ook bijna een borstontsteking toen ik moest stoppen met borstvoeding. Ik kreeg als tip van de verloskundige om een hele witte kool te kopen en dan het blad te 'kneuzen' en tegen de rode plekken op je borst leggen. Maar ik hoor ook wel eens een tip met kwark, maar hoe en wat, dat weet ik niet. Die witte kool hielp wel heel snel bij mij.
     
  7. Mriek

    Mriek Actief lid

    1 dec 2005
    344
    1
    0
    Hoi Fleur,

    Ik zag dat je je berichtje al op het borstvoedingsforum had gezet. Lijkt me inderdaad verstandig om een lactatiekundige in te schakelen. ( http://www.nvl.borstvoeding.nl/bereiken/index.html )
    Erg knap dat je tóch door wilt zetten.

    Héél veel succes en je kleintje mag trots zijn op zo'n mama met doorzettingsvermogen! Ik hoop dat het je gaat lukken.

    Mriek
     
  8. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Meid wees blij dat je hem 3 weken bv hebt kunnen geven!
    (sommige lukt het niet, bij m'n moeder stopte het vroeger al na een paar dagen):
    Ik stopte met hetzelfde probleem als jou, bv liep terug, had kloven en Steven kreeg spruw.Ik heb 3 weken gegeven, en dacht later ook wel, had ik niet nog langer moeten proberen? Ik heb er ook wel om gehuild dat ik hem niet meer zelf de borst kon geven; maar het liep terug, en ik moest gaan bijvoeden, tja en dan ben je zolang ook bezig met kolven.
    Toen heb ik de beslissing gemaakt, ook het voeden vond ik erg pijnlijk, wist ook niet dat dat zo zeer kon doen, had al allerlei houdingen geprobeerd. Maar ben trots op die 3 weken, bij de evt volgende zou ik zo weer bv geven, en dan kijken hoelang het lukt. ;)
     
  9. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Ik ben het met Mensi eens. Wees blij dat je hem drie weken hebt kunnen geven. Ik heb zelf ook een ks gehad en de bv kwam daarna voor geen meter op gang. Dus kolfen ... heel vaak aanleggen en tussendoor maar kolfen. Na 3 weken kwam er nog steeds maar per kolfbeurt van een uur ( :confused: ) 40 a 50 cc. Ik heb toen besloten om ermee te stoppen hoe jammer ook, maar je kindje voelt ook dat het jou ontzettend veel spanning oplevert!

    Meid neem het niet jezelf kwalijk dat je een ks hebt gehad en een logisch gevolg daarvan dat de bv niet goed is gegaan (dat is ook wat de gyn mij vertelde).
    Met een fles kunnen ze ook groot worden en jouw liefde voor Daan zal er niet minder om worden!
    Liefs Sensee
     
  10. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Ja dat vertelde mijn kraamhulp. Kwark volgens mij gewoon op de borst smeren. En wat zij vertelde met borstontsteking is het kindje aan te leggen met de neus in de richting van de rode plek van de borstontsteking.
     
  11. patricia240477

    patricia240477 Fanatiek lid

    20 feb 2006
    1.232
    0
    0
    spijkenisse
    Ik weet wat je doormaakt meid en je hebt echt niet gefaald of zo hoor, wees heeeeeel trots op jezelf.

    Hier ook keizersnede en een mislukte borstvoeding, jij heb het nog 1 week langer volgehouden :)

    Is niet niks hoor me de pijn van je ks nog je kleintje aanleggen, niet iedereen zal dat ook begrijpen :(
    Ik had een verloskundige die vond dat ik me aan het aanstellen was en dat het maar een kleine ingreep was die keizersnee :confused:

    Dus wees zeker trots op jezelf en je heb echt niet gefaald :D
     
  12. Niet meer actief

    Hier nog een met een ks en "mislukte" bv. Ben na 3 weken gestopt. Yara drinkt goed uit de fles en af en toe denk ik ook wel van lag ze maar lekker uit mijn borst te drinken. Maar ja wat niet gaat dat gaat niet en we hebben het in ieder geval geprobeerd.
     

Deel Deze Pagina