en bijwerkingen 2e MG prik?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door gevalletje, 14 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    nou dan is ze niet goed geprikt denk ik?
    hier vandaag om 11 uur de enting gehaald ik zie nog een heel klein stipje meer niet. Vooralsnog nergens last van. Bij de eerste prik ook niet.
     
  2. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    bij de 1e prikken hadden beide meiden nergens last van. De oudste een beetje van haar arm.
    Nu heeft de oudste ook nergens last van (behalve toen haar pleister er af ging....dramaaaa haha)
    De jongste heeft 38.3, maar ziek is ze er niet van. Nog zo hyper als anders en druk aan het spelen.

    Koorts is echt niet erg. Voor mij zou dat geen reden zijn om af te zien van de 2e prikken. Van de normale vaccinaties kregen mijn beide meiden ook altijd koorts.
     
  3. Female24

    Female24 Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    2.595
    0
    0
    bij jayla werd het al meteen wat blauw na de prik gisteren en begon ook meteen hevig te bloeden en ze was helemaal over de zeik (terwijl dat bij de eerste prik niet zo was).. maar nu is haar armpje echt heftig blauw gewoon! super zielig lijkt wel alsof ze geknepen is :(
     
  4. zwelgje2000

    zwelgje2000 Actief lid

    9 jun 2009
    224
    0
    0
    Leerkracht
    Brabant
    Heeft ze het is haar armpje gekregen dan? Hier deden ze het steeds in de benen, omdat de armen nog te klein zijn.
    Snap zowiezo niet wat het verrschil is, been of arm? Iemand wel?
     
  5. Female24

    Female24 Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    2.595
    0
    0
    ja ze heeft beide prikjes in haar arm gekregen en ik heb ergens iets gelezen daarover maar ik heb werkelijk geen idee meer waar ik dat gelezen heb en wat dat precies was!
     
  6. Female24

    Female24 Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    2.595
    0
    0
    Baby’s tot 1 jaar worden in een been gevaccineerd. Kinderen vanaf 1 jaar krijgen de vaccinatie in een arm. Het is handig om met de kleding van de kinderen hiermee rekening te houden en eventueel een handdoek mee te nemen om uw kind op het aankleedkussen aan en uit te kleden



    dit is het enige wat ik erover kan vinden!
     
  7. Seilenna

    Seilenna Actief lid

    9 sep 2007
    442
    0
    0
    Flevoland
    Vanmorgen om 11.30 heeft Linde haar prik gehad. Vanavond na het eten leek ze iets warm en begon ze over te geven! Na een uurtje rustig, slokje water, weer wat spugen, toen bij mij in slaap gevallen na een zetpilletje. Nu net in haar bedje gelegd en tot nu toe is het stil boven.

    Vind het wel eng, ga er het liefst naast zitten!!

    De eerste keer overigens nergens last van!
     
  8. lindavg

    lindavg Fanatiek lid

    25 feb 2007
    1.458
    0
    0
    Verkoopster in speelgoedwinkel
    Hoogvliet
    Hier wel reactie op de 2de prik.
    Met de 1ste niks alleen dat prikgaatje zag je.

    Vanavond al een paar keer zeggen dat haar arm zeer deed.
    En ineens knetter rode wangen en 38.5 koorts.
    Heel erg huilen en maar zeggen zere arm.
    Ze wilde naar bed toe en daar lag ze nu nog na te snikken ( mocht er niet bij blijven van d'r ze riep maar doei doei mama by bye bye cu , dat doen we iedere avond).
    En paar minuten later was het stil.
    Ach gossie en nu zit mama op de bank te huilen haha, zwanger he.
     
  9. Frieda

    Frieda Bekend lid

    24 feb 2009
    691
    1
    0
    Moeder, Huisvrouw, WAO-er
    Heel regelmatig smeren met Arniflor creme van VSM. Dat is een middel tegen kneuzingen, verstuikingen en blauwe plekken. Het helpt echt heel goed. Ik gebruik het ook altijd tegen zere plekken door valpartijen etc en ik smeer het bij Noelle altijd meteen op na een inenting. Dat herhaal ik dan regelmatig op dezelfde dag en de dag na de inenting. Ze heeft daardoor nog nooit pijn van de prikplek gehad.
     
  10. Female24

    Female24 Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    2.595
    0
    0
    toen ik zag dat jayla zo erg blauw was toen ze onder de douche stond heb ik ook staan janken hoor en ik ben niet eens zwanger!! :D
     
  11. Female24

    Female24 Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    2.595
    0
    0

    dank je voor de tip dan ga ik dat morgen meteen halen!
     
  12. ceylon

    ceylon Actief lid

    19 feb 2008
    314
    0
    0
    beverwijk
    vANMORGEN OM 9:30 PRIK GEHAALD MAAR TOT NU TOE NOG NIETS. Sorry capslock stond aan...hihi... Wel knalrode wangen maar geen koorts verder. Rode wangen komen waarschijnlijk door de fikse wandeling vanmiddag. Isa is in haar been geprikt dus om haar been niet stijf te laten worden een stukkie lopen. Hoop dat het zo blijft.
     
  13. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.806
    6.958
    113
    Vrouw
    Brabant
    Eva heeft dinsdag om 12 uur de prik gehad. Niets aan de hand, gewoon vrolijk en lekker geslapen 's middags en om 21:30 :$ naar bed gegaan, ze was supervrolijk. Rond een uur of 1 's nachts hoorde ik opeens een raar geluid en had ze alles ondergespuugd. Haar temperatuur was 38 nog wat, viel dus mee. Daarna ook weer erg vrolijk en ze zat alleen maar te geinen en ik heb haar weer in bed gelegd. Na een half uurtje weer overgeven, toen was ze wel wat beduusd en moe en is ze bij mij in slaap gevallen. Vandaag (woensdag) nog niet helemaal lekker, niet veel gegeten, maar wel erg vrolijk. Vanavond rond de 38 graden. En hopelijk is het morgen helemaal over!

    Wel apart, voordat ze de eerste prik had gehad, had ze precies hetzelfde gehad, verhoging/lichte koorts en overgeven. Nu dus na de 2e prik. De eerste keer was het dus geen bijwerking, nu misschien wel, maar ik durf het dus niet met zekerheid te zeggen.
    Verder had ze de eerste keer wel last van haar arm, dit keer heb ik haar er niet over gehoord, behalve vanavond toen ik de pleister eraf wilde halen, dat wilde ze absoluut niet. De vorige keer was ze geprikt in haar rechterarm, nu in haar linkerarm. Ze is linkshandig en slaapt meestal op haar rechterzij. Heeft er waarschijnlijk mee te maken, dat ze er nu geen last van had. Maar goed, liever een pijnlijke arm dan overgeven...
     
  14. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Van de eerste prik geen bijwerkingen. Nu rode wangen (geen koorts) en een vreemde ronde, verkleurde plek (doorsnee zo'n 1.5 cm) naast de plek waar ze hebben gevaccineerd, het lijkt op een pigment vlek. De hele dag hoorde ik haar niet, maar toen ik haar vanavond uitkleedde zei ze dat haar arm pijn deed....

    Nog meer kindertjes met deze plekken?
     
  15. madelief78

    madelief78 Bekend lid

    26 feb 2009
    561
    63
    28
    de 1ste prik helemaal geen bijwerkingen.
    de 2de prik 14 uur na de prik gezet is, koorts 39,3 en snotneus (had ie gister ook al wat maar het lijkt nu of de prik het versterkt. Ik vind het zo zielig voor hem, hij is nog nooit ziek geweest en heeft nog nooit koorts gehad en nu door zo'n stomme prik wel. we houden maar voor ogen dat het voor het goede doel is want als hij van zo'n prikje al zo ziek is wat zou het echte virus dan geven...
     
  16. Angelique05

    Angelique05 Actief lid

    10 jan 2009
    189
    1
    18
    Vrouw
    Moeder
    hoe lang duurde het bij jullie? Joey is dinsdag ochtend geprikt, nouja drama die nacht en hoge koorts. woensdag op de dag ging het wel weer wat beter, lekker gegeten enzo, maar nu afgelopennacht weer drama , we hebben van 11 tot 1 uur opgelopen met joey alleen maar huilen (gillen) ontroostbaar maar geen koorts meer, wordt er wel wat wanhopig van, ik heb hem vanmorgen om half6 nog een fles gegeven, maar was er suf vergeleken met de andere keren en nu half9 slaapt hij nog, ben benieuwd hoe lang dit zijn naweeen heeft.
    groetjes angelique
     
  17. Nu is mijn zoontje 3 jaar, dus of het bij dit gedeelte hoort weet ik niet, maar was hier even aan het kijken (heb ook dochtertje van 8,5maand dus dan mag het he ;))

    Nu las ik van iemand dat de kleine onderweg ziek werd en flink gespuugd had.

    Nu hebben ze hier de prik een dinsdag gehad rond een uur of half 1. Vannacht/vanmorgen om half 6 werd mijn zoontje flink huilend wakker en uiteindelijk spuugde hij. Heeft wat gedronken en even bij ons gelegen en na een half uur begon hij weer te huilen, heb hem snel uit bed gehaald en in de gang gezet. (vloerbedekking in slaapkamer) en ook daar spuugde hij weer, puur alleen zijn drinken, geen stukjes eten ofzo. De eerste keer ook niet. Zou dat nog met die prik te maken kunnen hebben?
     
  18. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Gisteren 2 kids laten prikken. De oudste van 3 heeft de hele nacht af en aan liggen huilen. Hij was wel wat warm, maar had volgens mij geen echte koorts (niet gemeten). Wel snotverkouden ineens. De jongste heb ik niks aan gemerkt.
    Ze hadden allebei gisteravond wel knalrode wangen, dat viel mij op en ik zag het hier ook al ergens genoemd.
     
  19. Zag gisteren op peuterspeelzaal ook 2 kindjes met erg rode wangen, misschien ook wel van het prikje, of gewoon moeheid.

    Grappig, onze kinderen zijn beide bijna even oud, mijn dochtertje is ook van 24-3-2009 en mijn zoontje van 11-11-2009.
     
  20. Mijn zoon heeft dinsdagmiddag rond 16u de 2e prik gehad, en gister had hij de hele dag rode wangen, en koorts, 38,8.
    Verder geen klachten..

    Nu is de koorts weer gezakt. Gelukkig..
     

Deel Deze Pagina