4 voedingen baby 3 maanden

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door messema, 14 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. messema

    messema Actief lid

    24 nov 2008
    113
    0
    16
    #1 messema, 14 dec 2009
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 dec 2009
    Hallo allemaal,

    Mijn zoontje is nu 3 maanden en 1 week. 2 weken geleden ging hij van 7 naar 5 voedingen. Vandaag gaat hij opeens naar 4 voedingen. Op zich geen ramp maar hij drinkt z'n fles niet helemaal leeg. Ik mag al blij zijn als ik er 150 cc in krijg! Hij maakt wel een hele vrolijke indruk maar tot een paar weken geleden hoefde ik geen minuut te laat te zijn met z'n fles of hij zette het op een brullen. Nu lijkt het wel of hij helemaal geen honger heeft. Ik gaf hem na 4 uur gewoon z'n fles zonder dat hij er voor kwam. Op het kdv vroeg hij er dus ook niet om met gevolg dat hij dus nu maar 4 voedingen heeft gekregen en niet altijd 180 cc. Is dit niet erg? hij is hier toch eigenlijk nog te jong voor?

    groetjes
     
  2. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    4 voedingen is mooi voor als je begint met bijvoeding, maar goed als hij nu geen honger heeft en niet meer wil en verder wel vrolijk is dan zou ik er ook geen strijd van maken en lekker die 4 voedingen aanhouden, misschien wat meer aanbieden ook al drinkt hij het niet op, hij zou het maar net die ene keer wel lusten.
     
  3. Seilenna

    Seilenna Actief lid

    9 sep 2007
    442
    0
    0
    Flevoland
    Wij hebben een dametje wat ook al snel vond dat ze wel met minder kon!
    Heb een tijdje geprobeerd om er toch meer in te krijgen, maar dat lukt echt niet, ze dronk het gewoon niet! En dronk ze het wel, dan spuugde ze even later! Dus heb het los gelaten en ben erop gaan vertrouwen dat ze zelf goed weet wat ze nodig heeft.

    Heb even terug gelezen in het KDV boekje en zag dat onze dochter met 4 maanden op 4 flessen van 180+6 zat. Vond het cb al wat vroeg, of ik haar niet 210 kon geven. Geprobeerd, maar werkte niet, dus dan maar niet. Toen ik ging bijvoeden met 5 mnd, moest ik er wel op letten dat ze niet al zoveel ging eten, dat er weer een fles vaanf zou gaan, dat mocht met ongeveer 6 mnd pas, als ze genoeg zou gaan eten!
     
  4. messema

    messema Actief lid

    24 nov 2008
    113
    0
    16
    Sam is vandaag thuis ipv kdv dus ik probeer vandaag wel 5 voedingen naar binnen te krijgen. Als hij nou z'n fles van 180+6 leeg zou drinken zou ik het niet zo'n probleem vinden maar hij laat nu telkens 50 a 70 staan! dan krijgt hij toch echt wel te weinig binnen. Maar idd dwingen helpt ook niet, zondag heb ik geprobeerd er echt meer in te krijgen met resultaat dat er 2 mega grote golven melk over mij, de bank en de vloer ging!! Gelukkig moest sam er zelf om lachen!
     
  5. mamakarlien

    mamakarlien Actief lid

    31 jul 2009
    280
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hee Messema,

    Mijn dochtertje is bijna vier maanden en krijgt nu ook maar vier voedingen per dag. Het hielp bij haar goed voor de reflux, ze ging steeds beter drinken toen ze minder flessen kreeg. Ze krijgt 4x 210/7 met 5 jbpm maar ze drinkt dat lang niet altijd op.
    Ben benieuwd hoe het gegaan is gister!
     
  6. Pinda

    Pinda Actief lid

    27 jul 2006
    477
    0
    0
    Hier vanaf 3 maanden op 3x180 en 1x 210 en dat ging goed. Dronk ze ook niet altijd leeg. Laatste (19:30) kreeg ze 210 en die ging altijd leeg! Met 4 maanden gingen ze wel allemaal leeg en daarna weer een periode niet. Waarschijnlijk groeispurtje. Als je kindje niet wil moet je het er ook niet inproppen.
     
  7. messema

    messema Actief lid

    24 nov 2008
    113
    0
    16
    Gisterenavond en vannacht was het nog steeds drama, heel weinig gegeten maar op het kdv heeft hij heel goed gedronken. De fles van half 6 bevatte 180 +6 en 2 schepjes jpmb en daar heeft hij 40 van laten staan. Hij heeft dus meer gedronken dan gisteren maar echt leeg gaat de fles nog niet. Maar er is kleine verbetering. Hij hoeft het ook echt niet dus er in proppen is zowiezo geen optie! ik wil er voor hem ook geen drama van maken want hij is vrolijk zat.
     
  8. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Emma is ook geen grote drinker maar zolang ze vrolijk is en goed genoeg aankomt is het wel goed We zijn wel blij dat ze nu zo naar de vaste voeding gaat (krijgt nu al fruit). Als je het idee het dat hij tevreden blijft en genoeg aankomt is het debk ik wel goed. Dwingen werkt sowieso niet. Misschien kun je het wel aanbieden ook al vraagt hij er niet om Emma huilde eerder altijd als het etenstijd was, nu doet ze dat al tijden niet meer. Maar we gaven eerst 4 voedingen (dat had ze zo verschoven dat het op 4 voedingen aankwam) maar we hadden er een 5e bij gedaan omdat ze anders niet genoeg at. Nu slaapt ze vaakdoor om 11 uur s avonds dus die voeding gaat er nu ook af. Daarom zijn we wel blij als ze vaste voeding krijgt.
     
  9. messema

    messema Actief lid

    24 nov 2008
    113
    0
    16
    Kan me voorstellen dat je blij bent dat emma vaste voeding erbij krijgt! Ik ben al blij als hij 2x per dag een hele fles leeg heeft. Ik maak hem nu ook wakker rond 21.00 voor z'n voeding, dat is dan z'n 5e, anders krijgt hij echt te weinig binnen! daarna komt hij weer om half 4 snachts. Hij gaat meestal rond 18.30 naar bed en dan tot half 4 gaat hij waarschijnlijk niet redden. misschien moet ik de voedingen aan rekken zodat hij later nog wat krijgt. al vind ik het niet erg dat hij om half 4 komt. tis alleen jammer dat hij laatste tijd ook veel huilt in slaap. waarschijnlijk verwerking van al z'n indrukken!
     
  10. Liesbeth79

    Liesbeth79 Bekend lid

    18 mei 2007
    575
    1
    18
    Vrouw
    Gelderland
    Zo lang hij goed groeit is er niets aan de hand. Mijn zoontje zit ook al ruim een week op 4 voedingen en drinkt gemiddeld 700 cc per dag. soms komt hij op 5 uit, maar dan drinkt hij in totaal wel net zoveel. Meer hoef ik ook echt niet te proberen, komt er toch weer uit dan. Ik denk dat hij vanzelf wel meer gaat drinken als hij het nodig heeft.
     

Deel Deze Pagina