Nieuwe mei-2009 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door sunrise, 16 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Harmless

    Harmless Fanatiek lid

    14 okt 2006
    1.986
    0
    0
    Zuid-Holland
    Halle Malka en winnythepooh! Jullie houden het topic levend zie ik! :)

    Ik ben al een tijdje niet meer geweest, heb problemen met de oudste. Lang verhaal kort: Ik ben naar een gedragstherapeut geweest die heeft me doorgestuurd naar een fysio en die heeft kiss geconstateerd. Hij heeft nu 2 behandelingen gehad en het gaat veeeeeeeeeeeeeel beter met hem. Vandaag klaagt hij weer over pijn, vrijdag mogen we weer naar de therapeut dus hopelijk is het dan weer wat verzacht.

    Stan doet het geweldig. Niets te klagen. Het is wel heel druk met 2 kids. Ookal ben ik thuis.

    We hebben besloten dat ik nu thuis blijf. Ook weer een lang verhaal kort: Wegens de nieuwe opvangregeling zal onze oppas niet meer kunnen voldoen aan de eisen en dus moesten we op zoek naar iets anders. Maar met de wachtlijsten gaat het dus niet dus ben nu echt thuisblijfmoeder.

    Sinterklaas was leuk en druk, nu op weg naar de kerst en dan is 2009 alweer bijna vol. Phoehee wat is het snel gegaan.

    @Winntythepooh: goed zeg dat je de toets hebt gehaald. Ik lees dat je slaapproblemen hebt. Is slapen ook lastig tegen je aan, anders moet je proberen je slaapshirt van de nacht ervoor bij Dano in Bed te leggen. Zodat hij je wel ruikt. Of ff met een kroel slapen en die de nacht erop geven. Het klinkt nu ook wel een beetje als gewenning, elke keer om dezelfde tijd wakker. Misschien proberen te foppen met een speen en kijken of hij dan wel slaapt. Toon had dit ook en wij hebben dat toen heel drastisch aangepakt, namelijk laten huilen. 2 rot nachten gehad daarna was het over. Als je zoiets wil doen doe het dan in een rustige periode als je partner er ook is. Zodat jullie elkaar kunnen helpen en steunen. Dat cold-turkey is niet leuk en daar heb je echt steun bij nodig.

    @Malka: Hopelijk heeft Amber nergens last van. Wij hebben besloten de boys niet te enten dus geen entingsverhalen hier.
     
  2. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    He Harmless,

    leuk dat je er weer bent!! Wat een pittige tijd heb je achter de rug zeg!! Goed dat je nu weet wat je oudste heeft. Hopelijk slaan de behandelingen aan!!

    Thuisblijfmama... zie je dat zitten? Je hebt natuurlijk niet echt keus, dat snap ik.. Maar zou het iets zijn waar je in een andere situatie ook bewust voor had gekozen??

    Gister had ik mij laatste officiele verlofdag. Na de kesrtvakantie weer beginnen. Heel dubbel! Zin om aan het werk te gaan, maar wat ga ik mn meisie missen!!
     
  3. Harmless

    Harmless Fanatiek lid

    14 okt 2006
    1.986
    0
    0
    Zuid-Holland
    spannend hoor Malka dat je straks weer kan beginnen. Je hebt wel lekker lang verlof gehad. Heerlijk!

    Het thuisblijven had ik waarschijnlijk niet echt voor gekozen als de situatie anders was geweest, maar het is niet anders. Wellicht dat de veranderingen te veel problemen geeft of dat als het wat duidelijk wordt allemaal het makkelijker wordt en dat ik rustig aan toch weer kan gaan kijken. Maarja ook de banen liggen natuurlijk niet meer voor het oprapen. Vooralsnog hou ik me goed bezig met de kids en zij staan nu eenmaal op de eerste plaats. Komt allemaal goed. Gelukkig kunnen we het zo rooien dat is al heel wat.
     
  4. winnythepooh

    winnythepooh Niet meer actief

    Ik heb geen partner;)

    Dano heeft ook kisssyndroom gehad en is daarvoor behandeld.

    Harmless: ja hoop ook voor je dat het aanslaat, hier heeft het wel aangeslagen de behandeling, hij is in totaal 4x geweest en in februari controle. Oh lekker thuis, lijkt me heerlijk!
     
  5. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    Wow, ik heb echt respect voor alleenstaande moeders!!!
     
  6. winnythepooh

    winnythepooh Niet meer actief

  7. Harmless

    Harmless Fanatiek lid

    14 okt 2006
    1.986
    0
    0
    Zuid-Holland
    WOW winnythepooh. Sorry..... Daar denk ik weer niet over na. (Stomme flapuit die ik ben) Goh knap hoor! Dan is het nog zwaarder als je alles alleen doet. Ik ben veel alleen omdat manlief veel in het buitenland is. God wat ben ik altijd blij als hij er weer is pfffff.

    Voor Toon zullen de behandelingen wat langer zijn. Hij is al 2,5 jaar dus dat zit behoorlijk vast helaas. Het heet officieel bij hem ook kidd geloof ik. Gelukkig zien we al wel echt vooruitgang.
     
  8. sharmila

    sharmila Bekend lid

    27 jan 2009
    589
    0
    0
    Orthodontist-assistente
    Hallo dames,

    Weer een tijd geleden hoor. Beetje hectische tijd gehad met Jayden. Gelukkig is het nu allemaal goed. Er zijn foto's van zijn hoofd gemaakt en het bleek goed te zijn. De fontanellen zijn dicht maar de naden zitten er nog wel. Zijn hoofd is wel wat klein maar ze maakten zich daar geen zorgen over. Het cb moet het nu weer in de gaten gaan houden. Verder slaapt Jayden echt heel slecht. Elke nacht ligt ie bij ons en overdags slaapt ie heel weinig en kort. Ook kan die zich maar slecht vermaken. Hij zit nu ook in de fase dat als hij me niet meer ziet dat ie dan gaat huilen(echt heel hard). Is wel eens vervelend want heb bijna geen tijd voor mezelf en het huishouden. Nou goed het zal wel een fase zijn.

    Hoe gaat het met jullie kleintjes? En het slapen?
     
  9. Harmless

    Harmless Fanatiek lid

    14 okt 2006
    1.986
    0
    0
    Zuid-Holland
    @Shamira: Kennen je de 8 maanden eenkennigheid?? Als je kindje 7 tot 9 maanden is wordt hij meestal eenkennig. (Dit is heel natuurlijk en heel gewoon!) Het hoort bij groter groeien.

    Kiekeboe is nu het spelletje wat je moet spelen. Zo leert je kindje dat je weggaat maar altijd weer terugkomt. Bouw dit rustig op met eerst een paar seconde. Simpelweg achter een doek verdwijnen is al genoeg. Ook speelgoed onder een doek verstoppen werkt.

    Het is normaal dat je kindje bij je wil zijn in deze fase en dat het 's nachts even wat moeilijk gaat doen. Deze fase gaat ook weer voorbij! Het kan een paar weken duren maar ook een paar maanden.

    Ook Stan heeft er nu wat last van. Wordt niet gefrustreerd dat merkt een kindje probeer er zo rustig mogelijk mee om te gaan.

    Het huishouden komt wel weer. (Blijf ik zeggen..... HAHA)

    Fijn dat de fontanellen goed zijn!!
     
  10. sharmila

    sharmila Bekend lid

    27 jan 2009
    589
    0
    0
    Orthodontist-assistente
    @ Harmless: Ze hadden idd op CB ook al gezegd dat dat deze fase is. Maar wat slapen betreft is al 3 maanden denk ik. Maar dat komt ook dat ie een hele periode ziek is geweest en dan weer last van z'n hoofd had. Dus ja dan neem ik hem toch gewoon bij me s'nachts als ie wakker wordt. En wilde nu weer doorzetten met in eigen bed laten s'nachts als ie wakker wordt maar meneer kreeg 4 dagen geleden koorts. Dus ja weer bij papa en mama s'nachts. Gister liep de koorts weer tot 39.4 op dus toch maar even de HAP gebeld. Moest gelijk komen omdat ie ook bijna geen plasluiers meer heeft. Arme kleine man heeft oorontsteking. Het houd ook echt niet op voor hem. Altijd wel weer iets. Hij heeft nu een kuur en hoop dat ie snel aanslaat want meneer wil nu helemaal niks meer drinken of eten. Gister nog wel halve flessen maar nu niks. Arme ventje. Hoop dat ie morgen met de kerst zich wat beter voelt

    grtz shar
     
  11. winnythepooh

    winnythepooh Niet meer actief

    sharmila: jeetje! wat vervelend!:( vind ik altijd zo erg bij die kleintjes. Ze zijn zo afhankelijk...krijg er altijd tranen van in mijn ogen. Babytjes vragen er niet om en je wilt het beste voor je kindje. Wel fijn dat hij de nachten lekker met zijn papa en mama doorbrengt, denk dat dat hem goed doet (ook al zijn er mensen die het een slecht idee vinden, niets van aan trekken hoor, hij heeft jullie nodig zo denk ik maar...)Hoe gaat het nu? Wel fijn dat met zijn hoofdje alles goed is, hier is ook de fontanel dicht.

    Inderdaad het kiekeboe spelletje spelen. Ik doe dit ook al, hij heeft nog niet zo'n last van die eenkennigheid, maar ben wel alvast begonnen. Echt heel leuk, hij moet dan altijd hard lachen, ligt dan echt te wachten tot ik weer tevoorschijn kom haha...

    Het huishouden komt inderdaad wel (ooit) hahaha, hier hetzelfde probleem hoor. Ik doe elke dag 1 a 2 ding(en) en dan kom ik er ook wel een keer. Ik vind het niet zo belangrijk hoor dat huishouden, het is hier niet vies ofzo er ligt alleen wat speelgoed ofzo op de grond weet je wel van dat soort dingen of de post ligt er nog ofzo.

    Hoe waren de feestdagen?

    Bijna januari alweer, betekend hard aan de slag...bah, heb geen zin, moet ik 4 dagen mijn zoontje missen:(
     
  12. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    He allemaal!!

    @ Sharmila, doen waar jij je goed bij voelt!!

    Amber is vanochtend wezen wennen bij kdv! Ik vond het zo spannend! Maar ze heeft het super gedaan. Tja, dan gaat het werkende leven straks echt beginnen.... zo raar, heb verlof gehad vanaf maart, dus dat zal wel even wennen zijn!
     
  13. sharmila

    sharmila Bekend lid

    27 jan 2009
    589
    0
    0
    Orthodontist-assistente
    Gelukkig is Jayden al aardig opgeknapt. Bijna klaar met de kuur. Hij slaapt al lekker weer 3 nachten door in zijn eigen bed. Is toch wat beter voor mijn nachtrust.
    Vandaag voor het eerst brood gegeven. Hij vond het echt lekker. Alleen was ie wel flink aan het hamsteren haha. Ik kwam er op een gegeven moment achter dat er nog allemaal brood in zijn wangen zat en aan gehemelte geplakt. Bijna 1 hele boterham.

    @malka, Ja is ook spannend zo'n eerste keer. Maar toen ik zag dat Jayden het zo naar zijn zin had was het voor mij helemaal goed.

    @winnie, Wel vervelend zeg dat je je zoontje 4 dagen moet missen. Komt dat omdat je stage moet lopen? Ik werk 3 dagen per week maar ik vind het teveel. Waarschijnlijk per feb kan ik minder werken. Dan word het de ene week 2 dagen en de andere week 3 dagen. Is financieel dan weer ff vervelend maar ik denk niet dat ik dit nog heel lang trek zo. Best wel zwaar.
    Voor de rest waren de feestdagen wel geslaagd. Wij hebben Jayden een loopwagen gegeven voor kerst. Hij vind het helemaal leuk. Jammer dat ie niet heel lang er in mag. Is geloof ik niet goed. Nu nog oud en nieuw en dan hebben we het weer gehad. Is mijn vakantie ook weer voorbij en begint het normale leven weer!
     
  14. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Hallo,

    Ik heb dit topic nog niet doorgelezen, maar ik meld me nog snel voor dit jaar voorbij is!
    Ik ben ook lid van de mei2009mama-hyve, maar daar kom ik veel te weinig... Bij de december2007mama's hier klets ik wel weer mee.

    Anyway...
    Ons tweede dochtertje Evelien is op 28 mei (uitgerekend op 1 juni) thuis geboren na een bevalling van 4,5 uur, waarvan 9 minuten persweeen. Ik sta er nog steeds versteld van, hoe makkelijk en vrijwel pijnloos mijn bevallingen zijn gegaan. Annabel was er ook al binnen 4 uur. Toen had ik niet eens in de gaten dat de bevalling begonnen was.
    Wat eten betreft zijn we vorige maand met de hapjes begonnen. Dat gaat goed, ze was er echt aan toe. Evelien krijgt nu naast de borstvoeding 's ochtends fruit en 's middags/'s avonds groentehap en tussendoor een soepstengel of broodkorst.
    Volgend jaar (=volgende week) gaat ze met haar zus twee dagen naar het KDV. Vorige week is ze al een ochtend gaan wennen, dat ging goed. Alleen Annabel vond het niet zo leuk, dat ik alleen Evelien op kwam halen. Naja, trekt vast wel bij.

    Hm... Ik hoor dat een van mijn dames wakker is geworden...

    IEDEREEN EEN FIJNE JAARWISSELING!

    Groetjes,
    Nelly
     
  15. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    Hallo Nelly,

    Gezellig dat je mee komt kletsen!!

    Voor alle andere dames, veel plezier vanavond!
     
  16. winnythepooh

    winnythepooh Niet meer actief

    Gelukkig nieuwjaar! *knuf*

    Welkom Nelly:D
     
  17. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    Allemaal de beste wensen!!!

    Hoe was het met de kids?? allemaal doorgeslapen?? Hier wel, maar vond vanochtend wel vroeg;)
     
  18. sharmila

    sharmila Bekend lid

    27 jan 2009
    589
    0
    0
    Orthodontist-assistente
    Een gelukkig en gezond nieuwjaar toegewenst.

    Jayden werd 10 voor 12 wakker en wilde niet meer slapen daarna. Uiteindelijk ben ik maar met hem samen gaan slapen.

    Welkom Nelly :)
     
  19. winnythepooh

    winnythepooh Niet meer actief

    Hoi,

    Hier was heel apart. Hij sliep om 21.30 tot 23.30, gevoed toen viel hij om 00 precies in slaap terwijl het vuurwerk begon, maar meneer sliep gewoon, om 02uur toen het vuurwerk afgelopen was werd hij wakker, helemaal overstuur, huilen niet normaal, dus weer gevoed, maar hij wilde niet echt dus in mijn armen gehouden tot hij weer rustig werd, weer terug op bed tot 04uur ongeveer, weer helemaal hysterisch wakker, gevoed, toen weer op bed gelegd en daarna heeft hij tot 10uur geslapen. Ik was zelf om 23uur naar bed gegaan (we waren bij mijn moeder en dan slaapt hij bij mij op mijn oude kamer)

    Slapen jullie kindjes bij jullie op de kamer? Hier bij mij thuis slaapt hij gewoon in zijn eigen kamer.

    En nog goede voornemens voor dit jaar? Wat is het weer snel gegaan he!
     
  20. malka

    malka Bekend lid

    30 aug 2008
    847
    0
    0
    Super snel gegaan!!
    We zaten ook echt te bedenken wat we in 2010 gaan doen... in 2009 verhuist en papa en mama geworden!

    Amber slaapt op haar eigen kamer vanaf dat ze 3 maand was. Gaat heel goed. Alleen de laatste week ook momenten dat ze echt krijst als we de kamer uitgaan. Zowiezo zit ze niet zo lekker in haar velletje. Ik keek in oei, ik groei, en idd ..... een sprongetje! Van de anderen heeft ze eigenlijk geen last gehad, maar van deze duidelijk wel!
    Wel lastig dat ik volgende week weer begin met werken, wel veel veranderingen voor haar... Zelf heb ik er wel weer zin in, al nam ik Amber het liefst mee... ach, zal wel wennen!

    Wat is jullie eet/slaapritme??
     

Deel Deze Pagina