nadenken over een 2e...

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Marieke1983, 27 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    hoi hoi,

    dit topic komt heel vroeg maar mijn vriend en ik denken er toch wel heel veel over na..

    ik heb een perfecte zwangerschap en bevalling gehad. Ties is een kerngezond temperamentvol mannetje en natuurlijk hou ik ontzettend veel van hem. We willen graag nog een kindje, en het idee is in principe om over een maandje of 9 a 10 weer te gaan proberen.

    Maar Ties is nogal een druktemaker, hij slaapt niet geweldig en hoewel hij goed in zijn vel zit en vrolijk is, is hij ook heel erg vermoeiend. (dat zijn baby's sowieso, maar Ties is gewoon geen "makkelijk" kind)

    maar wat is nu wijsheid? snel proberen voor een tweede zodat we de spitsjaren straks hebben gehad (ervan uitgaande dat er daarna geen meer komt) of er tijd tussen laten zitten zodat we eerst wat meer rust hebben? (vooral snachts) ik vraag me vaak af of ik er wel tegen kan als er straks twee kinderen lopen te spoken snachts. daarbij komen er in mijn beide families meerdere twee eiige tweelingen voor en bestaat ook nog eens de kans dat de volgende een tweeling is. (al is de kans op een eenling gelukkig nog véle malen groter)

    dus ik vraag me af:
    is het te doen met twee jonge kinderen? dus een baby en een peuter van ongeveer 2 jaar? kom je uberhaupt nog toe aan slapen of aan jezelf? wat als je eens een avondje weg wil, is dat moeilijker met twee kinderen dan met één? is de overgang van 1 naar 2 kinderen erg groot?

    en ook: Ties is zo geweldig, hij is echt mijn schat, het allerbelangrijkste in mijn leven. volgens mij kan een tweede kind nooit hetzelfde gevoel geven.

    wat zijn jullie ervaringen/adviezen?

    groetjes Marieke
     
  2. Miek74

    Miek74 Fanatiek lid

    3 nov 2007
    1.968
    1
    0
    NH
    Wij gaan nu voor een 2e, Timo wordt woensdag 1 jaar. Geen idee hoe het is om een 2e erbij te hebben, maar dat zien we dan wel. Ik ben al 35 dus ik heb niet echt de tijd om er lang over na te denken of het te druk zal zijn. En wie weet duurt het een tijdje voor het lukt...

    En als je je goed voelt moet je gewoon voor een 2e gaan, volg je gevoel.
    Succes!

    liefs Miek
     
  3. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Hier schelen de meiden 23 maanden. In het begin vond ik het niet heel erg druk. De jongste sliep nog veel, kon overal mee naar toe (sliep wel in de wandelwagen).
    Ik probeerde wel de slaapjes te plannen, dat ze in ieder geval nog even samen in bed lagen en moeders tijd voor zichzelf had (lees: huishouden :s)
    Die nachten zijn wel te doen (en dat terwijl mijn oudste ook niet goed doorsliep). Gewoon zelf wat vroeger naar bed gaan. Niet zo gezellig, maar wel beter voor jezelf haha

    Nu ze ouder worden, de jongste alleen maar in de bed kan slapen en de oudste bijna niet meer slaapt, heb ik minder tijd voor mezelf. Ook vind ik het drukker. De oudste is nog niet zelfstandig genoeg en de jongste heeft "meer"zorg nodig (meer beweeglijker, op onderzoek uit). Dus heb soms wel het gevoel dat ik pas 's avonds rustig kan neerploffen. En ze kunnen zo lief samen spelen, maar ook zo goed ruzie maken...haha


    De overgang van 1 naar 2 vond ik niet zo groot, dat ging prima. En een avondje weg is ook niet veranderd door de komst van de 2e.

    En van die 2e....daar ga je net zoveel van houden....vanaf het 1e moment.
     
  4. sloppyslayer

    sloppyslayer VIP lid

    10 feb 2007
    10.549
    0
    0
    zandvoort
    Wij hopen dat het heel snel na megan al gaat lukken..........

    Mijn moeder heeft verteld, en vrienden van mij ook, dat het veel makkelijker is als ze heel kort op elkaar zitten......
    Ook hebben wij nu nog maar 1 extra kamer en daar moeten ze beide slapen..........
    Als er dan maar een jaartje tussen zit is dit niet zo moeilijk ;)
     
  5. mamavanDdjim

    mamavanDdjim Actief lid

    21 nov 2009
    363
    0
    0
    borne
    wij zijn nu aan het klussen voor nummer twee. mijn zoontje is nu net 7 maand , en ik zit wel met het zelfde als jij hoor. die van mij slaapt ook erg weinig en is behoorlijk druk. maar ik denk maar zo nog drukker als deze kan bijna niet :) ach en dan hebben we over een jaar of twee de drukste periode gehad denk ik ook maar zo. ( als ik er niet nog een bij wil )
     
  6. Danjay

    Danjay Fanatiek lid

    3 dec 2009
    1.407
    1
    0
    smurfenland
    Tussen mijn kids zit 13,5 maand en ja dat was best druk:D
    Ik heb wel moeten leren om prioriteiten te stellen en dat was best lastig als je graag een schoon huis wil en werken en leuke dingen doen.

    Maar goed alles is mogelijk, het is mij in iedergeval gelukt en mijn jongste is nu 2 ik merk wel dat het steeds makkelijk word, vandaar dat we nu voor nummer 3 gaan:p
     
  7. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    herken de twijfels van jou vooral of ik van een tweede net zoveel ga houden als nu van plurkie. maar we zien het vanzelf want we zitten nu in ronde 2 voor beebje 2 hahahaha. maar even zonder dollen. iedereen zegt dat je van nr 2 net zoveel houdt meteen dus dan zal het wel
     

Deel Deze Pagina