Mei 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Rottilover, 23 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    Hoi mei moeders!

    Hoe is het met jullie?

    Met mij gaat het wel goed. Ik begin wel te merken dat het steeds zwaarder wordt, zowel mijn lichaam als het 'dagelijks leven'. Daarmee bedoel ik dan, werken, het huishouden etc. etc.

    Ik moet nu nog 5 weken werken en begin echt af te tellen. Ik verheug me ontzettend op mijn 6 weken verlof die ik van te voren heb. Dan kan ik lekker rusten en de laatste kleine dingetjes op orde krijgen!
    Hoe lang moeten jullie nog werken?

    Ikzelf ben 20 mei uitgerekend. Ik neem dus 6 weken van te voren verlof en heb daarna dus nog 10 weken. Plan daar nog 4 weken vakantiedagen aan vast en zo heb ik een lekkere lange periode om te wennen aan de nieuwe situatie en er vooral van te genieten!

    Om nog even terug te komen op die zwangerschapskleren...het is niet dat ik het niet leuk vind om mijn mooie buik te showen. Dat vind ik juist wel en draag daarom ook voornamelijk strakke dingen. Het is meer dat ik die kleren niet echt zo héél leuk vind. Ik heb wel wat leuke dingetjes, maar écht super vind ik het niet. Ik verheug me gewoon op mijn oude spijkerbroeken en truitjes! :D Daarnaast ben ik volgens mij aardig wat kilo's aangekomen. Mijn verloskundige weegt niet, dus ik weet niet precies hoeveel, maar het zullen er zeker 15 kilo zijn!! Ik voel me dus niet echt miss sexy...haha :oops: Maar, ik weet dat het allemaal weer goed komt en heel druk maak ik me er niet om.

    Ik heb tot nu toe weinig kwaaltjes gehad, heb me zelfs goed gevoeld. Nu begint het toch wel zwaarder te worden. Vooral last van bekken en schaambeen. Hebben jullie dit ook? Krijg nu ook soms last van maagzuur, maar dan alleen 's avonds als ik in bed lig. Meestal neem ik dan gewoon wat water en klop mijn kussen wat op, zodat ik wat hoger lig...en dan gaat het wel.

    Ik verheug me onwijs op de baby!! Vooral de verassing dat we niet weten wat het wordt. Ik word steeds meer benieuwd. Heb ook nooit echt zo'n voorgevoel gehad, maar nu begin ik ineens te denken dat het jongen gaat worden!!
    De maand mei is wel heel fijn, dan begint het voorjaar en de zomer lekker en kunnen we lekker veel naar buiten.


    Hoe is het met jullie, ben benieuwd naar jullie verhalen.

    Groetjes!!
     
  2. mamaantje

    mamaantje Fanatiek lid

    5 dec 2005
    1.487
    0
    0
    Ouderenwerker
    Maassluis
    Ja ik merk ook wel dat het steeds zwaarder begint te worden, ben ook
    boorlijk aangekomen (20 kilo) dus dat zeul je ook wel mee.

    Ik heb de laatste tijd ook enorm last van mijn onderrug/bekken aan het
    einde van de dag. Maar gelukkig is het 's ochtends weer redelijk te doen.
    Als ik 's avonds op de bank lig en ik moet opstaan dan is het echt erg, dan waggel ik letterlijk als een oude eend.. :D
     
  3. Ja nu begint het te wegen hè ..
    Ik ben ook nog steeds aan het werk
    zolang ik kan doe ik door ..
    Ik ben ook al wat behoorlijk bijgekomen
    (16 kg) dus is ook veel hè ..

    Ik heb meer last smorgens van stijfheid
    in de polsen , en de kuiten ..
    Zeer ambetant en soms vind ik savonds mijn
    draai niet in bed hihihi
     
  4. Kris

    Kris Lid

    23 sep 2005
    47
    0
    0
    Het begint hier ook zwaarder te worden vooral mijn bekken en onderrug krijgt het moeilijker.Ik kan wel alles nog maar moet het allemaal rustiger doen en doseren en bij mij slaap ik die rugpijn er ook uit en dat is al iets!

    Mijn buik is gigantisch geworden op enkele weken tijd alhoewel ik nu 6 kilo ben bijgekomen wat eigenlijk niet zoveel is.Als je mijn buik ziet denk je dat het wel 15 kilo is zo dik is die nu.
    Me sexy voelen doe ik totaal niet :p Ik voel me zo een gestrande walvis :rolleyes: vooral als ik me moet bukken , das echt zooo moeizaam geworden.

    Al bij al voel ik me voor de rest wel prima,bloeddruk is ok en suikertest was goed en dat vind ik wel een geruststelling.hebben jullie ook zoveel harde buiken?Ik heb dat al van week 18 en heb het dagelijks een keer of 30 op zijn minst.Elke keer ik opsta van een stoel of in en uit de auto stap ,bad in of uit .....het is niet pijnlijk maar wel een vervelend gevoel.De vk zei dat alles nog goed gesloten was en me baarmoederhals is niet verweekt en dan zou het niet zo kwaad kunnen...Nog 12 weekjes en het is zover :)

    zaterdag ga ik mijn kaartjes en doopsuiker bestellen , lijkt me nu wel tijd worden.Ben ook bezig met kleertjes maar dat vind ik best moeilijk, ik heb geen idee hoeveel stuks ik in maatje 50 nodig heb en hoe snel een baby een maatje groter nodig heeft.

    Groetjes van een meimama :p
     
  5. Niet meer actief

    Hoi Kris,

    Ik heb niet zo heel veel last van harde buiken, alleen als ik echt te druk doe of als ik te hard loop. Misschien gemiddeld 3 keer per dag ofzo. Als ik dan rustig aan doe verdwijnen ze vanzelf.
    Het is inderdaad een raar gevoel, fijn is het niet.

    Kleertjes vind ik ook moeilijk, ik heb nog niks gekocht! Alleen een paar witte rompertjes. We weten niet wat het wordt, daarom is het lastig. Een paar naturel pakjes of in het wit ga ik aanschaffen als mijn zwangerschapsverlof is begonnen...en als de baby is geboren kunnen we echt wat leuke kleertjes kopen. Stoere jongens of schattige meisjes kleren, leuk !! Je krijgt trouwens ook heel veel tijdens je kraamtijd, dus dat komt wel goed.

    Wij moeten de wagen ook nog kopen. We gaan een Quinny Buzz kopen, die vind ik echt hartstikke stoer en mooi en ook heel erg praktisch. Mijn vriend word niet goed van de prijs, maar ja, je hebt er ruim 3 jaar wat aan...en mochten er nog meer baby's volgen , dan kunnen die er ook gebruik van maken ;)
    Ik wil het in ieder geval snel kopen, want meestal is de levertijd zo rond de 4 weken, hoorde ik vandaag in een babywinkel.

    De geboortekaartjes laten wij bij familie drukken. Aan mijn vriends kant zit iemand met een drukbedrijf. Wij gaan kleine mini t-shirtjes laten bedrukken als geboorte'kaartje' Compleet met klein mini hangertje erbij. Echt heel leuk. Die gaan we volgende week bestellen.
    Ik hoop dat alles op tijd in orde komt.

    Ben nu lekker alleen thuis en ga me zo in bed installeren met een lekkere kop thee en een pak koek...hahaha...lekker nóg dikker worden :p :)
    Filmpje op en uitrusten maar! Heb vandaag paar uurtjes over de markt gelopen, mijn bekken en schaambeen voelen dus weer aan of ze ieder moment uit elkaar kunnen vallen!

    Tot schrijfs..
     
  6. mamaantje

    mamaantje Fanatiek lid

    5 dec 2005
    1.487
    0
    0
    Ouderenwerker
    Maassluis
    Ik heb ook niet zo vaak harde buiken, maar die voelen wel heel
    raar aan. Ik heb al best veel kleding voor de baby gekocht, maar
    ben daar nu wel een beetje mee aan het stoppen.
    Ik verdeel het wel tussen 50-56 en 62-68.
    Ook van familie heb ik al veel gekregen.

    Wij hebben ook een quinny buzz gekocht, en een super handige wagen.
    Makkelijk in te klappen en ook lekker licht te sturen.
    En ja duur, alles is wel duur ja...

    De babykamer hebben wij daarentegen weer voordelig via marktplaats
    2e hands kunnen kopen. Die meubeltjes zagen er echt nog super verzorgt uit. White wash grenen, dus even in de was en meubel olie en
    als nieuw. Het matrasje enzo hebben we wel weer nieuw gekocht.

    Ja nog even en wij mogen ook onze kleine in de armen nemen....
    kan haast niet meer wachten. Nog 5,5 week werken...en dan... heerlijk
    uitrusten en genieten.. zie er zo naar uit :D
     
  7. Miranda

    Miranda Bekend lid

    6 jun 2005
    627
    0
    0
    Verpleegkundige in ouderen psychiatrie
    Gelderland
    Ik ben gister bij de huisarts geweest omdat ik al zolang aan de diaree ben er bleek hier eenbuikgriep te heersen, maar drie weken vind hij toch wel lang. ik moet veel vezels gaan eten. en als het binnen twee weken niet beters is terugkomen.

    verder heb ik last van mijn liezen vooral als ik mijn broek aan moet trekken en met draaien in bed is het ook erg pijnlijk. Heeft iemand ook zo'n doof gevoel boven op de buik, net onder de rechter borst? Ik wordt er helemaal gek van.

    Ik ben rond 20 mei uitgetelt. ben nog niet echt op mijn werk aan het aftellen. gaat opzich nog allemaal goed. heb al bijna de hele baby uitzet bij elkaar en de kleertjes al gewassen. Wij hebben een Quinny speedy SX gekocht in de kleur forrest flame (groen met oranje)
     
  8. mamaantje

    mamaantje Fanatiek lid

    5 dec 2005
    1.487
    0
    0
    Ouderenwerker
    Maassluis
    Nee heb het al vaker geprobeerd, maar de meimama's zijn niet zo
    actief op deze topic...... :( Wel op andere topics, maar deze wordt slecht bijgehouden.

    Wie weet komt het op het laats, als iedereen zijn verlof krijgt....
     
  9. Moppie

    Moppie Actief lid

    26 jul 2005
    213
    0
    0
    ik wil graag een poging wagen of dit topic actief te krijgen is. Ben erg benieuwd naar verhalen van mede mei-mama's!
     
  10. Niet meer actief

    Hoi mei moeders...

    Het lukt inderdaad niet echt met deze topic. Jammer.


    Hoe is het met jullie?

    Ik zit de laatste tijd een beetje in een dipje. Ben hartstikke moe en heb het eigenlijk gewoon helemaal gehad. En ik moet nog 2 maanden!!
    Pfffffffffff...

    Gelukkig hoef ik nog maar twee weken te werken na deze week, dat scheelt alweer.

    Verder voel ik me vooral dik en log. Kan me moeilijker bewegen, vooral in bed, en kan daardoor ook niet goed meer slapen. De buik wordt echt groot en zit zo hoog tegen mijn ribben aan dat mijn BH pijn doet en ik het soms benauwd heb. Verder schopt die kleine zo vaak dat ik er soms een beetje gek van word :oops: Ook doet het vaak pijn!
    Ik vraag me wel eens af of hij of zij niet een gat in de baarmoeder kan schoppen...hahaha Stel je voor!!

    Maar goed, al met al mag ik denk ik niet klagen. Ik doe verder alles nog en het gaat best wel, alleen voel ik me gewoon een beetje blehhhhh :(

    We gaan eind maart de wagen bestellen. De Quinny BUZZ in de lichtblauwe uitvoering.
    Binnenkort start de cursus samen bevallen waar ik en mijn vriend naar toe gaan, en vrijdag gaan we naar de negen maanden beurs!

    Nou, dat was het eigenlijk wel zo'n beetje..

    Doeiiiiiiii
     
  11. Moppie

    Moppie Actief lid

    26 jul 2005
    213
    0
    0
    ik ben dus sinds gister officieel met verlof!! Ben al 9 weken thuis omdat ik een te gevoelige baarmoeder schijn te hebben en op advies van verloskundige rustig aan moest gaan doen.

    Gister zijn m'n meubeltjes gebracht en ben maar meteen aan het wassen geslagen!! Heb het helemaal naar mijn zin dus.
    Begin me nu ook langzaam een beetje een lompe olifant te voelen en m'n buik begint al aardig in de weg te zitten!! Gister bij de verloskundige te horen gekregen dat de kleine al aardig is ingedaald.
    Slapen wordt nu wel lastiger. Had tot 2 weken geleden echt nog goed kunnen doorslapen iedere nacht maar kan me nu bijna niet meer draaien in bed. Manlief wordt zelfs moe van me.......
    verder mag ik absoluut niet klagen en geniet dan ook volop van de laatste weekjes!!
     
  12. Jeanet

    Jeanet Actief lid

    10 sep 2005
    224
    1
    0
    EVV+ in de thuiszorg
    Zuid Holland
    Ik moet ook nog 4 halve dagen werken en dan begint mijn verlof, ik kijk er erg naar uit.
    De zwangerschap zelf wordt alleen maar beter, de eerst 4/5 maanden ben ik ontzettend moe geweest mede omdat ik 's nachts niet sliep en overdag aan het werk was, mijn buik wordt wel dikker en zwaarder maar echt last heb ik er niet van, de kleine is in tegenstelling tot de vorige wel erg actief, ok de kleine dingen als veters strikken en voeten afdrogen vergt wat lenigheid maar het lukt wel met een pauze ertussen.
    Maandag moet ik weer naar de VK en zal dan horen of het al aan het indalen is, het lag de laatste keer al erg laag tussen mijn heupen, dus wie weet.
    Een babykamer heb ik niet want deze wordt nog gebouwd (zolder worden 2 slaapkamers, maar dak moet eerst omhoog) dus ik kan mijn lol wel op in mijn verlof, en er moet een vaste trap ingezet worden van de begane grond tot aan de 2e etage.
    De kleine komt dan tijdelijk bij ons op de slaapkamer in de kinderwagenbak(geen ruimte daar voor ledikant) en de commode staat bij mijn zoontje op de kamer.
    Het is dus passen en meten, ik weet bij de eerste nog dat alles perfect moest zijn maar nu heb ik dat helemaal niet, het is nu aanpassen aan de situatie, met het uitzicht op meer ruimte.
    Het voordeel is dat ik straks zelf na de bevalling ook wat meer kan doen in de inrichting van de slaapkamers, nu moet ik daar niet aan denken.
    Want als ik veel loop en druk in de weer ben krijg ik harde buiken dus doe ik het maar rustig aan.
     
  13. Ik ga ook nog steeds werken
    ma begint al moeilijker te gaan ..
    4 april moet ik terug op controle dan zal ik zien wat
    hij zegt hoe het ermee is ..

    Vorige week had ik opeens steken in mijn onderbuik zo
    kon bijna niet meer gaan
    ma na 10 mn trok het weg , ne ma goed ook
    is niets leuk aan ..

    Voor de rest gaat alles super met ons
    de baby kamer is bijna klaar
    is behangen , luster hangt er , nieuwe vloer

    alleen de babykamer moet nog komen
    en dan nieuwe gordijnen en overgordijnen

    Jaja nu kort het al snel af hè
     
  14. mamaantje

    mamaantje Fanatiek lid

    5 dec 2005
    1.487
    0
    0
    Ouderenwerker
    Maassluis
    Met ons gaat ook alles goed...
    Dinsdag bij de verloskundige geweest en die noemde het een
    zwangerschap uit het boekje.

    Ze hadden 2 weken geleden bloed afgenomen om te testen op zwangerschapssuiker, dat is standaard als je boven de 100 kg komt,
    en die was helemaal goed. Ook het HB gehalte was goed 7,7.
    Verder lag het kindje al in het bekken, dus dat is ook wel snel.

    Ik moet nog tot 14 april werken, en dan heerlijk met verlof.. zie
    er wel naar uit. Alles staat klaar voor de baby, maar nu nog even
    geduld hebben.
     
  15. Moppie

    Moppie Actief lid

    26 jul 2005
    213
    0
    0
    Nou Jeanet , ik heb dus ook best veel last van mijn buik als ik loop. Ik krijg overal steken... Moet dan ook echt blijven staan tot het wegzakt en dan weer langzaam verder lopen.....
    Kan me wel voorstellen dat je met de 2e iets makkelijker zal zijn dan bij de eerste.

    Ik kreeg gister een telefoontje van het kraamzorgbureau dat ze maandag voor een intake gesprek komen! Ben benieuws wat dat gaat inhouden????

    Als ik lees dat schoenen aandoen en voeten afdrogen moelijker wordt dan kan ik dat ook alleen maar beamen. De vk zei dinsdag dat ik nog een vingerbreedte ruimte heb tussen mijn ribben en m'n baarmoeder, dus dat is dan geloof ik niet zo raar!!!!

    Wel lekker trouwens dat jullie allemaal nog gewoon kunnen werken, thuiszitten is niet erg maar begint toch langzaam wel genoeg te worden hoor, al heb ik mij nog geen seconde verveelt.
     
  16. Ja ik begin toch ok aftetellen tot ik kan stoppen met werken hoor
    Ik werk bij oudere mensen aan huis , help bij hun huishouden
    Via ocmw zo ..

    En is niet makkelijk meer , dat bukken , en heffen enz ..
    Wordt zwaar allemaal ..
     
  17. mamaantje

    mamaantje Fanatiek lid

    5 dec 2005
    1.487
    0
    0
    Ouderenwerker
    Maassluis
    Schoenen aan doen wordt ook steeds lastiger, en insmeren
    van de voeten is helemaal een crime..hihi.
    Ik heb dan echt het gevoel dat er iets gigantisch in de weg zit
    en tegen mijn ribben druk.
     
  18. ja dat voel ik ook soms
    dat het zo bovenaan tegen drukt
    ma heb ik niet altijd
     
  19. mamaantje

    mamaantje Fanatiek lid

    5 dec 2005
    1.487
    0
    0
    Ouderenwerker
    Maassluis
    Vanacht me eerste slechte nacht gehad...
    Ik was redelijk vroeg naar bed gegaan, en om een uur of half drie
    was ik klaar wakker, en kon echt niet meer in slaap komen.
    De kleine was ook zo druk aan het draaien en aan het spartelen dat
    ik gewoon niet meer kon slapen.

    Na anderhalf uur achter de computer gezeten te hebben, ben
    ik het maar weer gaan proberen. Gelukkig heb ik toen nog 2 uurtjes
    kunnen slapen voordat de wekker ging.

    Hebben jullie hier ook last van ?
     
  20. ja hoor ken dat wel
    ik slaap snacht ook slecht
    ben ook geregeld wakker
    maar meer van pijn in mijn zij niet van mijn buik

    en dan kan ik soms ook 1-2 uur wakker liggen voor
    ik weer in slaap val
    is wel ellendig hè
     

Deel Deze Pagina