géén werkervaring, nee vind je het gek...

Discussie in 'De lounge' gestart door Marieke1983, 9 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    hey allemaal,

    moet even spuien hoor..

    ik ben op zoek naar een andere baan. ik werk op de buitenschoolse opvang met een HBo en een universitair diploma. heel leuk maar ik wil natuurlijk wel iets anders.

    nu word ik overal afgewezen omdat ik nog geen ervaring heb, vind je het gek??? dat krijg je nu eenmaal niet mee als je van de uni komt! je kunt wel merken dat de werkgevers de mensen voor het uitkiezen hebben nu, want je maakt gewoon nergens een kans meer!
    gelukkig zijn over een paar jaar de rollen omgedraaid dankzij de vergrijzing en moeten ze starters op de arbeidsmarkt wel aannemen..

    kan me er zo pissig om maken, ik heb ook de laatste door wie ik ben afgewezen een mail teruggestuurd, dat ik het jammer vind dat ze starters geen kans willen geven. daar zal ik wel niets op terugkrijgen..

    groetjes Marieke
     
  2. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    ik kan me voorstellen dat je je daar enorm aan ergert, ik zou er ook moedeloos van worden!
    goed dat je een mail hebt teruggestuurd (heb ik ook weleens gedaan) maar ik denk inderdaad dat je daar geen antwoord op krijgt.
    heel veel succes met solliciteren, hopelijk is er snel een werkgever die ziet dat je een goed stel hersens hebt en je aanneemt!
     
  3. Miniman

    Miniman Niet meer actief

    Ja ik voel me je mee...
    Ik werk(te) in een heel andere tak maar daar is het al niet veel beter. Als de vacature niet geheel overeenkomt met wat op je CV staat dan ben je meteen ongeschikt bevonden.. Net alsof je iets andere werkzaamheden niet aan kan leren!
     
  4. Trees

    Trees Niet meer actief

    Heel irritant is dat. Wat voor opleiding heb je gedaan?

    Ik ben vier jaar geleden afgestudeerd en liep tegen exact hetzelfde aan. Ik heb ongeveer 50 :$ brieven gestuurd in korte tijd en werd niet uitgenodigd. Dit waren sollicitatiebrieven als reactie op een vacature. Dat werkt duidelijk niet.

    Ik was het spuugflauw en ben toen werkelijk overal op gaan solliciteren. Ook op plekken waar specifiek om een ervaren persoon gevraagd werd of om iemand met een post-doc opleiding die ik niet had. Ik ben langs zorginstellingen gegaan om mezelf voor te stellen, ik heb bijna iedereen in mijn netwerk opgebeld en heb ook een heleboel open sollicitaties gestuurd. Op elk feestje waarvan ik wist dat er mensen uit het veld waren, was ik present. Daarnaast heb ik mezelf 'gratis' aangeboden voor twee dagen per week in ruil voor supervisie en een stagevergoeding. Op deze manier leerde ik mensen kennen en deed ik werkervaring op.

    Het werkte want binnen een maand had ik een baan voor twee dagen en twee maanden later werd ik gebeld voor een baan van drie dagen. Het jaar daarop ben ik zelfs nog door vier bedrijven benaderd met de vraag of ik nog steeds werk zocht. Ook op de werkervaringsplek boden ze me een vaste baan, maar inmiddels had ik keus :D.

    Heel veel succes met werk zoeken!
     
  5. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    het is nu overal één doffe ellende inderdaad.. :(

    het stomme is dat ik qua opleiding er echt perfect voor was, alleen die ervaring dan..
     
  6. Trees

    Trees Niet meer actief

    Nog even als toevoeging. Ik heb ook een supervisiegroep opgericht om instellingen en collega's beter te leren kennen. Mijn ervaring is dat heel veel leuke banen via via gaan en dat het één grote vriendjespolitiek is. Niet ik, maar iemand anders heeft via deze groep haar droombaan gevonden.
     
  7. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    ja het is echt doffe ellende inderdaad, ik krijg vaak niet eens antwoord of mijn sollicitatie uberhaubt ontvangen is, als ik dan bel, is er iemand aangenomen of was ik niet geschikt, zou fijn zijn als ze dat ook even laten weten maar zelfs die moeite nemen ze niet meer.

    ik heb HBO en 10 jaar werkervaring maar hier ook geen succes.
     
  8. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    ik geloof gelijk dat dat heel vaak zo is, op mijn werk is het ook zo, als ze iemand zoeken dan wordt er eerst aan de collega´s gevraagd of ze nog iemand kennen die geschikt is en weet je wat het erge is? dan doen die diploma´s en werkervaring er in 1 keer niet meer zo toe :(
     
  9. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Trees dat is een goed idee! mezelf gratis aanbieden kan niet (heb hypotheek en een kind) maar open sollicitaties e.d. kan natuurlijk wel.

    gefeliciteerd met je goed verlopende zwangerschap trouwens!:)
     
  10. Trees

    Trees Niet meer actief

    Inderdaad klopt. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook belangrijker vind dat een collega 'leuk en aardig' is dan of deze veel werkervaring heeft. Als iemand maar leerbaar is, komt de werkervaring vanzelf is mijn idee. Ik denk dat het in de praktijk vaak zo werkt en dat daardoor sollicitanten op papier vaak geen kans krijgen. Ik vond toen ook heel oneerlijk, maar er valt weinig aan toe. Mijn idee was dat zij mij dan ook maar moesten leren kennen (ik moest echt wel even een drempel over voordat ik durfde *slik*).
     
  11. Trees

    Trees Niet meer actief

    Dank je wel!

    Open solliciaties moet je ook echt zien als een investering. Vaak kom je ergens in een map terecht en op het moment dat ze iemand zoeken (en dat duurt soms lang) gaan ze de map bij langs. Soms voordat de vacature officieel geplaatst wordt! Wel handig om af en toe eens te bellen om te laten weten dat je nog steeds dolgraag bij ze wil werken.

    Ik weet niet hoeveel mogelijkheden zijn, maar ik ken iemand die zich voor een halve dag per week gratis aanbood om testonderzoek te doen (psycholoog). Op je cv staat niet hoeveel je ergens werkt ;)...
     
  12. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Loop tegen precies hetzelfde aan.
    Gelukkig is er door een instelling gereageerd op mijn open sollicitatie en heb ik 2 maanden werkervaring op kunnen doen als maatschappelijk werker. Maar nu..? Hetzelfde. Er is ook gewoon weinig. Heb besloten dat ik deze zwangerschap thuis blijf en intussen een opleiding/cursus ga doen om toch bezig te blijven. En hoop dat het na een paar jaar beter wordt op de arbeidsmarkt, ze zeggen van wel.
    En idd een kruiwagen helpt echt. Spreek iedereen aan in je omgeving dat je op zoek bent. Er is vaak altijd wel iemand die weer iemand kent die op een plek werkt waar je zou kunnen solliciteren. En bedrijven langs gaan is ook een goeie. Overal je snufferd laten zien.
    Succes!
     
  13. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    wauw, dat vind ik wel heel dapper van je!
     
  14. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    28 jan 2009
    993
    0
    0
    Dat is bij mij ook zo, alleen moest ik solliciteren naar stage. Een klasgenoot heeft nog steeds geen stage omdat iedereen in de buurt een vierdejaars wil... Vind je het gek, maar als de derdejaars geen stage krijgen worden ze nooit vierdejaars... Gelukkig heb ik wel wat gevonden, maar dat is ook erg frustrerend.
     
  15. Trees

    Trees Niet meer actief

    Ik denk eerder wanhopig :D. Ik had geen geld meer en moest ergens van eten en leven.
     
  16. Katalaya

    Katalaya Fanatiek lid

    3 jan 2009
    4.937
    4
    38
    Pubertemmer
    In een vogelkooitje
    Helaas ben jíj dan geen starter meer... :(

    @Trees: dát zijn nog eens tips! Iemand die met die instelling bij mij aanklopt, zou ik ab-so-luut aannemen,
     
  17. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    als ik nu geen ervaring op kan doen wel hoor! haha :)
     
  18. Mila24

    Mila24 Fanatiek lid

    30 jun 2007
    2.199
    0
    0
    Antwerpen
    Herken de frutstratie!! ik ben ook al tijden op zoek naar werk maar kan niets vinden omdat ik niet genoeg ervaring heb of niet de juiste studie
    Nu had ik in november een vacature gezien en daarop gereageerd maar nooit iets op terug gehoord ( dat is al heel vaak gebeurt ondertussen) maar nu zie ik dus die vacature weer en ik heb gewoon weer gereageerd!
    Niet geschoten is altijs mis
    Ik vind het ook onbeschoft dat bedrijven de moeite niet meer nemen om even een afwijzing te sturen, vroeger kreeg je nog keurig een brief terug dat je de baan niet had gekregen
    Nu zit ik maar af te wachten
     
  19. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Ik heb inmiddels 10 jaar fulltime werkervaring (en -slik- 20 jaar werkervaring inclusief bijbanen naast school en studie) en zelfs dat is niet genoeg. Want dan heb je weer niet die specifieke ervaring, bladiebla. Ik word daar zo kriegel en wanhopig van. En ik ben niet een heel assertief persoon, heb belangst (erg he? 35 jaar en belangst ;)) maar ik ben verdorie hartstikke intelligent, sociaal in de omgang, leergierig en heb een universitaire studie en nog is dat niet voldoende. Brutalen hebben toch de halve wereld helaas. Soms vind ik dat vorm boven inhoud want ik heb een minder grote bek maar ben voor veel functies minstens zo geschikt.
    Ik heb ook laatst ergens gesolliciteerd, echt mijn droombaan. Een voor mijn doen best gewaagde brief geschreven, word niet eens uitgenodigd voor een gesprek. Dus ik stoute schoenen aangetrokken en gemaild waarom niet, niks gehoord. Allemaal voor mij al best enge acties en ik krijg niet eens antwoord. Ik durfde niet nog een keer te mailen, dat had ik eigenlijk wel moeten doen.
    Maar goed, ik mag niet zeuren want ik heb een baan al wordt mijn potentie en denkniveau daar absoluut niet gewaardeerd en krijg ik betaald op mbo niveau terwijl ze alleen mensen met universitaire achtergrond willen voor die functie. Ook lekker stimulerend.

    Sorry voor de klaagzang Marieke, hopelijk vind jij snel je baan en durf je assertief te zijn, daar kom je echt een heel eind mee hoor! :)
     
  20. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    heb ik laatst ook gehoord, had niet genoeg ervaring.
    als hun de moeite hadden genomen hadden ze kunnen lezen dat ik al 10jaar ervaring had, hoeveel ervaring wil je hebben voor een 24jarige:x
     

Deel Deze Pagina