December 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Otje, 1 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. @Charissa: Gefeliciteerd met je dochtertje Emma!

    @Jolanda: Aan welke dansvorm doe je?

    @Otje: Ik meen ergens gelezen te hebben dat 10 uur zonder voeding het maximum is...

    @Ayla: Jasmijn wil ook absoluut geen speen. Zodra je dat probeert, trekt ze een heel lelijk gezicht (alsof ze iets proeft dat heel vies smaakt...) en spuugt 'm vervolgens uit! Ik vind het overigens niet erg hoor. Ze pakt wel haar duimpje, soms kan ze haar duim echter niet meteen vinden en daar moet ik dan wel om lachen.

    @Batchie: Goed dat je je schoonouders hebt gezegd wat je dwars zit! Wat een schatje is je zoontje trouwens...

    Hier hebben we ook een goede nacht gehad. Om 23.15 uur de laatste voeding gehad en ik heb Jasmijn om 7.00 uur uit haar bedje gehaald, ze begon toen net een beetje wakker te worden. Mijn man hoefde vandaag niet zo vroeg op (normaal om 6.00 uur) en dus heeft hij Jasmijn vanmorgen ook even wakker gezien.

    Ik merk wel dat Jasmijn 's middags een 'tussendoor-voeding' wil. Zo'n twee uurtjes na de voeding van 11.00 uur begint ze te huilen en ze is pas stil wanneer ze wat krijgt. Ik wil haar uiteraard geen 1,5 tot 2 uur laten huilen, dus geef ik haar een kleine voeding. Vandaag heb ik haar nog eens even aan de borst gelegd (ze zat namelijk door mijn shirt heen heftig naar mijn tepel te happen), misschien mist ze dat nog en zelf vind ik het ook wel knus... Om 14.30 uur heb ik haar vervolgens haar gewone voeding gegeven (alleen dan 50 cc minder).

    Het zonnetje scheen vanmiddag lekker, dus hebben we ook weer een wandelingetje gemaakt, eerst een stuk met de hond en daarna zonder hond nog naar de supermarkt.
     
  2. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    @Charissa:Gefeliciteerd met je dochterje Emma!

    vanmiddag naar de stad geweest, heb nog 2 broeken in de uitverkoop gekocht want die positiekleding bah bah bah. maar mijn gewone broeken zijn te smal.
    nou kailynn krees de hele stad bij elkaar ondanks eten en schone broek dus ben maar gauw naar huis gegaan want zo was er ook niks aan en iedereen keek zo.
     
  3. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    dffs[​IMG][/url][/img]
     
  4. eve

    eve Fanatiek lid

    26 apr 2006
    4.525
    0
    0
    Den Haag
    Zo, hier ben ik weer. M'n internetverbinding deed het vanmiddag niet :(

    Jullie zullen het niet geloven maar Fynn heeft vannacht van 23.30 tot 8.00 geslapen. Ben zelf helaas wel vaak wakker geweest van het lawaai dat ie 's nachts produceert. Dus hoop dat hij snel went op z'n eigen kamer.

    Maar...gister wilde ie vanaf 15.00 niet meer slapen tot 22.00. Dus vandaar dat hij 's nachts zo veel heeft geslapen. Denk ik. Tja, je kunt niet alles hebben.

    @Duckie: Fynn krijgt sinds 2 dagen 5 voedingen van 165 cc (incl poeder). Daarvoor waren het er 6. Maar weet nog niet of deze trend van 5 doorzet. Heb em gisteravond trouwens wel 195 cc gegeven. Waarschijnlijk ook een reden waarom ie langer heeft doorgeslapen.

    @Jolanda: wat fijn dat de pacco doek zo'n succes is!

    Oeps, Fynn heeft honger. Spreek jullie later weer.
     
  5. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0

    Ben niet blond, maar zo voel ik me nu wel, het lukt me namelijk niet! Ik krijg een hele mooie slide show met een foto van Dain die ik bij imageshack heb geuplode, maar geen banner :rolleyes:
     
  6. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    [​IMG][/url][/img]

    Zo, de foto lukt me nu eindelijk, nu de banner nog!
     
  7. lianne

    lianne Bekend lid

    19 nov 2005
    893
    0
    0
    groepsbegeleidster
    ik pas ook mijn kleding nog niet, heb even in de opruiming paar goedkope broeken gekocht ik was de positiekleding ook zo zat.

    Noura, wij gaan op nummer 16 wonen, het huisje op de hoek.Vanmiddag even geweest, morgenochtend is het van ons!

    Eve, verschil tussen bakerzak en pacco is dat de baby zijn armpjes in de zak niet gefixeerd heeft.

    Dimphy moet even eten, kom nog terug.
     
  8. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    lianne mooi huis hoor!

    en de informatie over voeden heb ik van de verpleegkundige, en mijn vriendin is kraamhulp. hier bij yunio heb je ook een hulplijn die je dag en nacht kan bellen bij dit soort vragen. vooral met voeding moet je niet zelf gaan rommelen zoals ayla ook al zegt. beter even navragen.

    ooooh melliemel leuk diefoto
     
  9. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    kijk es heeft lisette voor me gemaakt mooi hè!

    gr saskia
     
  10. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    aanstaande zaterdag staat kailynn in de krant (provinciale krant) daar had ik haar ingeschreven via mensenlinq ben benieuwd.
     
  11. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    mooi hoor saskia!
     
  12. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    mooi zeg saskia! mooi gedaan

    en wat leuk dat kaylinn in de krant komt.

    safouane is straks met papa onder de douche geweest, en toen om 18.00 voeding gehad, en daarna bij papa in slaap gevallen. ik wou hem net wakker maken voor een voeding, maar hij slaapt zo lekker. ik denk dat die er aan toe is dat er meer uur tussen de voedingen zit. dus niet meer om de 3 uur. ik wacht tot die wakker word. hoop wel dat die daarna weer wil slapen ;) want normaal is die vroeg in de avond altijd wakker.
     
  13. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Koen heeft het weer super gedaan vannacht. Hij heeft gisteravond om 23 uur een fles gehad en rond 00.15 uur ging hij slapen en wij ook. En tot vanochtend 7.30 heeft ie geslapen. Heerlijk zeg! Ik hoop dat ie het doorslapen nu vol houdt.

    Saskia: Leuk die banner!

    Noura: Is Safouane rustig gebleven? Koen is ook altijd zo onrustig 's avonds tussen de voeding van 19.00 en 23.00 uur. Hij slaapt dan amper. Maar ja.... beter 's avonds onrustig dan 's nachts.

    Gr Otje
     
  14. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Ik denk dat ik wel kan komen de 15de, zal je een pb sturen als ik zeker ben Otje.

    Lola, is die kleine van jou ook zo lawaaierig s'nachts? Marley is steeds aan het zuchten en kreunen en uitrekken (al ingebakerd!) hoesten, proesten en gorgelen zelfs... ik slaap dus echt nog niet echt. Al kon ik me vanmorgen wel een droom herinneren dus geslapen heb ik wel.
    En wat bedoel je met "normale voeding" Ben je helemaal gestopt met bv dan? Waarom eigenlijk?

    Batchie, goed gedaan meis, vooral dat je een dagje bent weggegaan om vis wat rust te geven. Wat een stoere blik zeg die 2de foto haha lijkt wel een filmster ;)

    Ik baker ook in en gebruik of de swaddle me van Kiddopothamus, of een ouderwetse bakerdoek (die s'nachts omdat het strakker zit)

    Ik ga even ontbijten was ik nog niet aan toegekomen, tot later!
     
  15. eve

    eve Fanatiek lid

    26 apr 2006
    4.525
    0
    0
    Den Haag
    Ook hier weer een supernacht! Laatste voeding om 22.30 en om 8.15 heb ik em maar es wakker gemaakt :( Zat dus eigenlijk veel te lang tussen de voedingen. Moet ik em volgende keer eerder wakker maken? Volgens mij vindt ie het zelf nml wel prima. Hij is iig levendig genoeg. Dit is dus de 3e opeenvolgende dag dattie doorslaapt. Ben benieuwd of het doorzet.

    @Otje: Fynn is na z'n voeding van ongveer 19.00 ook heel erg onrustig. Wil gewoon niet slapen en jengelt veel. Vind dat erg vermoeiend moet ik zeggen. Ben dan ook altijd weer blij als ik de laatste fles kan geven. Dan valt ie namelijk als een blok in slaap. Rare wezens hoor die baby's :D

    @Ayla: hier nog zo'n kleine lawaaimaker. Kreunen, reutelen, zuchten etc. Hij heeft een heel repertoire. Word daar dus ook regelmatig van wakker :(
     
  16. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    kailynn jengelt ook vaak tussen 19.0 uur en 23.00 uur daarom geef ik pas om 20.00 uur haar fles dat scheeld weer een uur want ik wordt er soms echt gek van!

    Vanacht ging het redelijk 23.00-5.00-maak haar om 10.00 uur wakker.
    om 11.00 uur komen ze van het cb om haar te wegen ben benieuwd.

    heb gisteren in de stad 4 foto's laten vergroten in het formaat 28x35 echt mooi! 2 van de bruilofft en 2 van kailynn.

    Ik moet vanavond met onze poes Misty naar de dierenarts want ze niest sinds 2 dagen en ondanks inentingen is zij gevoelig voor niesziekte, maar kailynn moet mee dus dat wordt een volksverhuiizing, kattenmandje en maxi-cosi, maar ja het moet.

    gelukkig hebben er meer van jullie het genot van inbakeren ontdekt, sommige baby's hebben dit nodig.
     
  17. lies32

    lies32 Bekend lid

    26 jan 2007
    636
    0
    0
    Amsterdam
    Wat een hoop goede nachten zitten er bij de meeste al tussen zeg. Super hoor. Hier ging het gisterennacht heel goed: om 10 uur laatste voeding, toen geslapen tot 5.30 en daarna meteen door tor 8.45. Ik was supertrots. Vannacht heeft hij het kunstje niet weer herhaald helaas. Om half 3 en om half 7 wilde hij drinken en vervolgens tot 9 uur steeds liggen jengelen. Jammer, maar ik weet nu dat hij het kan en ben benieuwd wanneer hij het weer doet.
    Grappig trouwens om te lezen dat veel babies 's avonds zo onrustig zijn. Thijs is namelijk 's avonds of al aan het slapen of heel rustig. hij is 'sochtends juist vaak wat huileriger en heeft dan vaak veel aandacht nodig. Het is al wel minder dan een paar weken geleden toen ik hem vaak in een draagdoek moest houden 's ochtends, maar nog steeds wel een beetje.

    Ik ben gisteren met Thijs in de babybjorn wezen winkelen. Ik wilde graag naar de stad maar wilde de eerste keer niet met de kinderwagen in de tram. Sinds 1 januari mag er maar een wagen per tram mee, en ik zag het echt niet zitten om "geweigerd" te worden omdat er al een in stond. Ik vond het al spannend genoeg. Ik vond het ook wel eens makkelijk om zonder wagen op stap te kunnen. Het ging erg goed en ik was helemaal blij de rest van de dag. Ik heb de afgelopen weken zo weinig gedaan buitenshuis dat dit echt een beetje voelde alsof ik mezelf weer was. De komende dagen heb ik al meer echte uitstapjes gepland dan de hele 6 weken bij elkaar zo ongeveer en ik heb er zin in!

    Thijs maakt ook veel lawaai 's nachts. Hij slaapt vanaf de tiende dag ongeveer op zijn eigen kamer omdat ik steeds wakker werd. Ik ben een erg slechte slaper en wordt echt overal wakker van. Zelfs nu hij niet meer bij ons ligt wordt ik nog vaak wakker van allerlei kreuntjes en hikjes. Mijn vriend hoort helemaal niks.... De eerste week werd hij er wel wakker van, of hoorde hij het in ieder geval. Mijn vriend praat heel veel in zijn slaap, en op een gegeven moment huilde er (op zaterdagochtend ofzo) een baby buiten op straat. Mijn vriend zei toen heel verschrikt (terwijl hij gewoon doorsliep dus!) "ik hoor Thijs". ik zei toen dat het een baby buiten was en toen antwoorde mijn vriend "ooh, dan kunnen we dus helemaal niet troosten". Ik vond dit zo schattig.
    Ik vind het nu ook super om te zien hoe hij met Thijs omgaat. Hij doet hem altijd in bad en doet dit zo lief. Bij mij gaat íe bij het aankleden en afdrogen altijd huilen, maar mijn vriend krijgt het zonder huilen voor elkaar!

    Batchie: wat een prachtkind is het zeg!

    Ik wilde nog meer dingen reageren, maar ben het vaak al weer vergeten als ik aan het typen ben geweest.

    Lies
     
  18. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    Jayden slaapt ook al een paar nachten door, hoop idd ook dat dit zo blijft!

    Vannacht heb ik helaas niet doorgeslapen... ben strontverkouden en heb keelpijn, hoofdpijn enz.... Voel me echt belabberd zeg! Blijf ook maar even lekker thuis om het uit te zieken. Hoop dat het iig snel weggaat :cry:
     
  19. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    beterschap setje!
     
  20. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Hallo Allemaal,

    Hier een redelijke nacht achter de rug, thijmen heeft 23.00 ze laatste flesje gehad. Kwam om 02.30 maar heb hem toen geen voeding gegeven, uit kunnen rekken en nog kunnen slapen tot 05.30. Toen ging ik hem eerst verschonen, nou het zat echt helemaal tot aan ze rug, zelfs ze hele rug, romper en boxpak zaten onder. Dus ik had hem verschoond, toen om 06.00 kreeg die voeding, daarna nog geslapen tot 09.30.

    Vandaag gaan we niet erg veel doen, ik moet opruimen in huis. Het is hier namelijk echt een puinzooi, van het weekend gaan we naar me schoonouders zaterdag we eten daar. Zondag gaan we naar mij Oma toe, daar gaan we lekker gourmetten.
     

Deel Deze Pagina