redressiehelm

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door merakli, 16 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. merakli

    merakli Fanatiek lid

    21 jan 2009
    1.214
    0
    36
    Hallo dames,

    Mijn dochter moet mischien een redressiehelm gaan dragen, omdat ze platte achterhoofd heeft.(ik weet dat er ergere dingen zijn)>. Wil graag ervaringen van dames waarvan hun eigen kind een helm heeft gedragen of in hun omgeving. Want ze moet het 24 uur dragen en dan een paar maanden.

    Alvast bedankt!!!
     
  2. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Ons meisje heeft ook een afgeplat hoofd aan 1 kant en wel zo "erg" dat ze een helmpje zou moeten / kunnen. Maar wat mij betreft moet er helemaal niks en wij kiezen ervoor om het niet te doen. De ervaringen die ik heb gehoord zijn dat de kindjes er weinig last van hebben. Maar ik weet niet wat het op lange termijn doet alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik om emotionele redenen het niet wil (ik wil niet dat er 6 maanden letterlijk iets tussen mij en mijn meisje staat).

    Veel succes voor jou en je dochter, waarschijnlijk is ze er gauw aan gewend!
     
  3. merakli

    merakli Fanatiek lid

    21 jan 2009
    1.214
    0
    36
    Ik zit ook nog te twijfelen hoor!! Zoals jij het ook zegt , 6 maanden een helm en dan 23 uur per dag, vind het niks. Maar wil niet dat ze later zegt van waarom heb je er niks aan gedaan. Hoopelijk hoeft ze het niet.
     
  4. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    ik weet een kennis die het ook moest doen en niet heeft gedaan
    en dat is nu echt aan een kant een schuin hoofd.
    vond het raar om te zien.
    had haar paar maanden niet gezien en schrok ervan.
     
  5. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Is wel grappig, iemand zei ook tegen mij of ik niet bang was dat ze het me later kwalijk gaat nemen. Ik zei toen ook: tja, ze gaat me waarschijnlijk sowieso wel een heleboel kwalijk nemen, dat hoort er ook wel een beetje bij! :D

    Als het hoofd straks gegroeid is, wordt het een stuk minder opvallend, ze krijgt haar (dat is wel voordeel van een meisje: minder kans op een kale kop :)) en nu groeit de schedel ook nog dus met de andere kant stimuleren denk ik dat er ook wel wat te bereiken is.
    Maar 6 maanden lang niet haar haartjes kunnen ruiken, haar koppie kussen en over haar bolletje aaien en zij dus ook niet dat contact kunnen hebben met ons: ik moet er niet aan denken.

    maar nogmaals: de ervaringen die ik heb gehoord is dat het heel snel went voor moeder en kind.
     
  6. Arja

    Arja Bekend lid

    2 nov 2008
    951
    0
    0
    Mijn dochter had ook een behoorlijke scheve afplatting en dat is met fysio helemaal goed gekomen. Gewoon zo min mogelijk op de rug laten liggen en ook niet in de maxicosi of het wipstoeltje. Ik zie dat jouw kindje de vier maanden al gepasseerd is. Dan kun je een bumbo kopen dat is een stoeltje waarin ze met vier maanden al mogen en kunnen zitten. Ideaal, want alleen op de buik en zij wordt je als baby ook eens zat. Kijk eens op marktplaats, ik had een zo goed als nieuwe met tafelblad voor 25 euro. Nu geef ik haar haar fruithapje e.d. in dit stoeltje. Ik zet het zo voor me op de salontafel.
     
  7. merakli

    merakli Fanatiek lid

    21 jan 2009
    1.214
    0
    36
    @ Miepie, jah dat klopt ook wel :D ik heb ook een meisje dat is een voordeel, maar denk dat ze bij het zwemmen wel kunt zien. Dank je wel!!

    @ Arja, dank je wel meid, wij zijn dus gisteren naar de fysio geweest en gaan het eerst aankijken en daarna gaat ze kijken of het nodig is. Probeer haar niet veel op haar rug te laten liggen met babygym eronder, maar gewoon speeltjes aan haar rechter en linkerzijde leggen. en hopen dat het goed komt :) ik ga kijjken op mp.
     
  8. merakli

    merakli Fanatiek lid

    21 jan 2009
    1.214
    0
    36
    O ja ik mocht haar niet te veel laten zitten van de fysio.
     
  9. Maccy

    Maccy Bekend lid

    26 dec 2008
    513
    0
    0
    Ik vind dit ook een heel moeilijk probleem. Het achterhoofd van mijn zoon is ook erg afgeplat, voornamelijk omdat hij met zijn neus naar het plafond slaapt. Hij ligt nu meer op zijn buik en we proberen om hem naar links en rechts te stimuleren, maar de fysio zit nu te pushen dat als het geen verbetering is, hij toch een helpje moet.

    Ik weet dat ik niks MOET. En ik wil geen helmpje. Maar ik wil ook niet dat mijn zoon geen kort haar kan dragen omdat zijn schedel afgeplat is. En ik denk wel degelijk aan de sociaal maatschappelijke shit wat dat met zich mee kan brengen.

    Tergelijkertijd vind ik het ook niet natuurlijk om een baby in een stoeltje te stoppen zoals de Bumbo. Ik weet nu al dat dat mannetje van mij zodra hij moe word een keel op zet waar je U tegen zegt.

    Ik lees even mee...ik twijfel vreselijk.
     
  10. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    Mijn zoontje heeft een helmpje gehad. Wij blij dat dat ding afmocht. Hij had er zelf geen last van.. Wij vonden het erger dan hij!!!
    Ik vond het vreselijk dat mensen er zo raar naar keken. Bijna niemand weet waarvoor zo'n ding is! Kreeg soms echt rare vragen. En hij is al anders dan anderen (syndroom van down), maar dit maakte hem alleen maar opvallender! In de zomer hebben we de helm heel vaak afgezet, hij kon zijn warmte gewoon niet kwijt anders. Het was zo heet, weet je nog? Zelfs in zijn blootje zweette hij zich nog rot (in de schaduw).. Wij zijn zelf ook erg druk bezet (werk, en daarnaast allerlei afspraken voor Noah), en voor de helm moesten we redelijk vaak terug om aan te laten passen wanneer zijn hoofd weer veranderd was. Op zich niet erg, maar daarvoor moesten we helemaal naar den bosch, lastig in te plannen..

    DAARENTEGEN!!!! Zijn hoofd is nu wel weer bijna helemaal mooi rond!!! Als we hem minder vaak af hadden gezet was het nu echt een super resultaat, maargoed, zijn hoofd is nu echt bijna rond te noemen, met nat haar zie je het alleen als je het weet, dat het niet helemaal rond is. Ik ben wel blij dat we het gedaan hebben, en als het nog eens zou moeten bij een volgend ukje, doen we het ook!

    Ze hebben er zelf echt geen last van om te dragen (behalve dus bij warmte), ook bij het slapen hebben we geen verschil gemerkt.
     
  11. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Hier ging de afplatting weg toen hij met 6 maanden op zijn buik ging slapen. Ik heb zo'n helm overigens nooit overwogen, maar misschien dat zijn afplatting niet te erg was. Ik was ervan overtuigd dat het hoogst waarschijnlijk toch wel zou bijtrekken.

    Een kindje op het KDV van mijn zoontje had zo'n helm en ik vond het er niet raar of stom uitzien hoor. Het viel mij juist op hoe klein zo'n helmpje eigenlijk is (ik had een veel lomper ding verwacht). Het lijkt me alleen in de zomer heel vervelend, wat ik ook wel vaker heb gehoord.
     
  12. christina

    christina Niet meer actief

    wij waren een twijfel geval en de HA wilde alleen meewerken als de fysio dat ook zou doen. We hebben het hoofdje van onze zoon op laten meten en 1ste meting was 106 %, maar ik heb de poot strakgehouden en er op gestaan dat ik een doorverwijzing kreeg voor de helmpoli. Het is mijn kind en ik wil niet dat hij een scheef hoofd heeft, want stel je voor dat hij daardoor later gepest wordt. en ik vind dat je als ouder verplicht bent tegenover je kunt om hem/haar om er alles aan te doen om dat tegen te gaan. Deze heb ik uiteindelijk gekregen en op de helmpoli had hij een afplatting van 108%. op de helm poli wordt ook sterk gekeken hoe sta je er als ouder tegenover en wat is je argumentatie en motivatie. wij zijn er voor gegaan en met 6 weken gingen v=we van 108% naar 101,9% en na 5 maanden de helm gedragen te hebben heeft hij een super rond hoofdje, 100% rond, een resultaat om trots op te zijn. Ik heb echt blij dat we hebben doorgezet en uiteindelijk zijn we fluitend door de therapie gegaan. Ik zou zeggen GO fot IT, het is jullie kind en niet die van de fysio. volgens mij kun je ook op advies van het CB naar de helmpoli. Wij zijn in Deventer geweest. Echt super goed daar. Suc-6.
     
  13. jinx

    jinx Actief lid

    26 nov 2006
    381
    0
    0
    kapster
    maarssen
    hoi meiden.

    mijn zoon is nu bijna 8 mnd en heeft nu nu 2 mnd een helm.
    ook hij had idd een afgeplat hoofd dat vanzelf niet meer goed zou komen,vandaar onze keuze om het wel te doen.
    hij heeft nergens last van gelukkig!
    ik vind beter nu wel ,dan later met een afgeplat hoofdje blijven lopen.{de mannen in de fam zijn al snel kaal haha}.

    moet zeggen dat ie een vrij open helmpje heeft,je ziet vaak dat ze helemaal dicht zijn ,maar deze is open aan de bovenkant de oorjes zijn er uit en bij zn kinnetje is het ook vrij,dus daar geen gespje of iets.er zit nu een gespje aan de zijkant.
    ach nog maar een paar maandjes en dan is ie er van af.
    en je ziet al zo snel verschil!!

    gr linda
     
  14. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    @ Miepie..
    als je van zoveel hoort dat t snel went.. Waarom probeer je t dan niet.. Als t na een paar weken echt niks is kun je alsnog toch besluiten de helm af te laten..


    Verder moet ieder t voor zich weten wel of geen helm..
    Als de kids een jaar of 10/11 ( zoiets) zijn staan we weer voor t volgende (cosmetische) dilemma.. wel of geen beugel..
     
  15. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    #15 lovewinnie, 17 jan 2010
    Laatst bewerkt: 17 jan 2010
    mijn zoontje heeft een afplatting van 114% best flink dus. in zijn aangezicht valt het gelukkig amper op alleen een oor flapperd een beetje.

    dit is hoe het hoofdje van mijn zoontje er nu voor staat, de streepjes op papier zijn de oren en neus

    donderdag gaan we zijn helmpje ophalen. de resultaten zijn erg positieve en wil het minimaal proberen. wordt het niks dan hebben we pech maar dan heb ik me best gedaan. mijn zoontje had een verkorte nekspier en zit al vanaf de leeftijd van 6 wk bij fysio. hij kon zijn hoofdje maar een kant opdraaien. de andere kant was pijnlijk etc.

    mijn zoontje moet hem de 1e 4 maanden 23/7 dragen en daarna wordt een nieuwe beoordeling gedaan. de afplatting is wel vrij ernstig en het ziet er naar uit dat hij daarna de helm nog snachts moet dragen. we gaan uit van 4 maanden als nando het allemaal wel wil accepteren en kijken daarna verder. ben blij dat hij hem krijgt in de winter. hij is toch al ventje dat het snel warm heeft dus dan zou de beslissing ook veel moeilijker zijn
     
  16. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    de keus om het wel te doen was zo gemaakt, hebben alles overwogen en uiteindelijk lijkt dit ons de beste keus

    we hebben liever dat hij nu een paar maandjes verschut loopt en minder knuffelbaar en hij later zegt van he mam niet die fotos laten zien :) aan me nieuwe lover dan dat hij elke dag huilend thuis komt omdat hij weer gepest is en hij aan ons vraagt waarom we er niks aan gedaan hebben en waarom hij z'n raar hoofd heeft.
     
  17. Juffie1984

    Juffie1984 VIP lid

    16 nov 2007
    10.986
    115
    63
    Nathan heeft ook een helmpje.
    Vanaf moment 1 ging het prima. Hartje zomer de helm soms wat langer af gedaan omdat het anders wel erg warm was.
    Nu zijn we bijna klaar en heeft Nathan een heel mooi rond hoofdje.:D
     
  18. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    wij hebben een paar maand een fysio hier thuis gehad omdat mijn dochter een afgeplat hoofdje had... dit is erg verbeterd en ik heb dus afgezien van die helm.. lijkt me erg sneu om een kind 23 uur per dag met dat ding op het hoofd te moeten laten liggen... mijn oudste heeft ook een plat hoofdje gehad en nu nog wel iets maar je ziet er niets meer van hoor met een bos haar erop..

    en als je eens bij jezelf en je man kijkt zal het vast ook wat afgeplat zijn... kan ook niet anders want elke baby krijgt hier last van lijkt me.. en de baby;s die dat niet hebben daar hebben de ouders het vaak ook niet...

    zou me er niet zo heel druk om maken hoor.. wel letten op de voorkeurshouding en zonodig het bedje andersom zetten zodat ze naar de andere kant gaat kijken in bed...
    ook zoveel mogelijk proberen op het hoofd liggen te vermijden en een kussentje gebruiken voor in bed.. die kan je krijgen bij je fysio...

    bij onze dochter is het in 4 maand tijd erg verminderd...!
     
  19. mamadieneke

    mamadieneke Actief lid

    6 jun 2009
    205
    0
    0
    mama
    zuid-holland
    Hoi,

    Wij hebben ooik voor het dilemma gezeten, voor hans,
    Zijn achterhoofd behoorlijk afgeplat en ook een veel te brede schedel. De fisio stond er op dat hij een helm moest ook na diverse metingen, zoals hier al op een foto te zien was.
    Maar wij hebben er juist NIET voor gekozen. Voor hem vonden we het al heel vervelend, aangzien hier al heel heel veel gehuild is hadden we daar geen zin in. Zelf vonden we het verschrikkelijk en ten 2 de in het sophia zeiden ze zelf dat een afgeplat hoofd niet met een helmpje behandelen. Scheve hoofdjes daar in tegen wel.
    Wij zijn nu heel blij dat we het niet gedaan hebben, nu 2 maandjes verder en ons ventje heeft een heel mooi koppie!
     
  20. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    dat zij de kinderarts hier ook. als het hoodje gewoon achter wat platter is dan heeft een helpmje vaak geen effect. als het hoofd scheef is dan wordt het weer aangeraden en werkt het in de meeste gevallen perfect
     

Deel Deze Pagina