Wat doen jullie om inbraak te voorkomen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Fem, 18 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. luuus

    luuus Niet meer actief

    jeetje zeg wat vervelend 2x in korte tijd ingebroken... dan zou ik me ook niet meer veilig voelen in mn eigen huis...

    wij hebben hier ook een hond..:D en oplettende buren haha is ook wel handig op zich...
    toen ik in het ziekenhuis lach met de kleine was mijn vriend bij mijn ouders voor een paar nachten omdat dat dichter bij was. en de overburen wisten dit... hij ging savonds even wat spullen ophalen stond de buurman meteen voor de deur die dacht dat er een inbreker in ons huis was...
     
  2. k3lly

    k3lly Fanatiek lid

    1 feb 2008
    2.091
    2
    38
    Vrouw
    Kraamverzorgende
    Heerhugowaard
    Wij hebben een alarmsysteem (vriendlief is alarminstalateur)
    Verder is ons huis door de politie gekeurd... Overal zitten extra pennen in de kozijnen. Op de ramen zitten allemaal AXA sloten. Op de voordeur zitten 3 extra klauwen, dus als wij gewoon naar binnen willen met de sleutel, moet je eerst de sleutel 5 keer omdraaien.
    Via de achterkant komen ze niet zo snel, aangezien ik aan een sloot woon waar je niet met een gewone moterboot kan varen (is te ondiep, moter loopt vast op de bodem), ze kunnen dan niet snel wegkomen. Ow en ik woon in een hofje, er is maar 1 in en uit gang, en geen doorlopende weg, en ik woon ook nog eens in een voormalig dorp, dus het ons kent ons gehalte is heel erg hoog, iedereen houdt iedereen in de gaten, en daar doe ik zelf ook aan mee. Ik gluur altijd even naar buiten. Het is bij ons zelfs al zo, als er een onbekende auto in de straat staat, dan is iedereen ermee bezig om uit te vogelen van wie die auto is....
     
  3. nony

    nony Fanatiek lid

    4 mei 2007
    3.308
    241
    63
    nh
    Bij ons is er 1 x ingebroken en toen ik kwam ik net thuis (ik stond beneden inbreker boven) en 2x poging tot...
    Wij hebben een vrijstaand huis en ben redelijk vaak alleen thuis...
    We hebben al alarm, deur codes, onbreekbaar glas (vraag me niet hoe dit zit maar het werkt, laastste x alleen scheuren in glas terwijl ze met koevoet en hamer bezig waren)...en wat ik het aller fijnst vindt camera's rondom het huis die ik op de tv (ook in bed) kan bekijken...
     
  4. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    hmm eigenlijk niks, heb hier wel 3 honden lopen een chi een staf en een halve rotweiler en die doet ook echt wat mocht dr wat zijn
     
  5. Annerie

    Annerie Bekend lid

    22 jul 2006
    925
    0
    0
    Oh, inbraken, hou me erover op. Een paar jaar geleden is ons hele huis ook overhoop gehaald. Je wordt echt gek als je thuiskomt en zelfs de matrassen liggen door de kamer en overal slipjes en bh-s die uit de kast getrokken zijn...... kluis leeg, sieraden weg, maar het ergste vond ik echt de zooi en het feit dat ze in mijn huis hebben rond gelopen.

    Daarna zijn ze de afgelopen paar jaar ook nog teruggeweest, maar niet binnengeweest vanwege het alarm. Dat schrikt toch wel af denk ik.

    En die fijne 'waak' hond van ons heeft waarschijnlijk helemaal niks gedaan. Ja, met zijn staart gekwispeld denk ik....

    Ik was zo van de kaart dat ik een paar keer slachtofferhulp nodig heb gehad. Durfde de eerste weken niet meer alleen te zijn en had paniekaanvallen, heel apart dat kende ik echt niet van mezelf.

    Inmiddels is ons huis een fort ;) met talloze sloten met sleuteltjes (en het sleuteltje eruit of course!!), een hond, een alarmsysteem en natuurlijk nooooit de ramen open laten staan als je weggaat, ook niet op de bekende kierstand, die zijn zo opengebroken. Vergeet ook de poort achter je huis niet op slot te doen.
     
  6. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    wij hebben geen alarmsysteem of zo.. gewoon de deuren op slot en de ramen dicht.. eigenlijk hebben we een heel lullig slot op de voordeur die je met een trap loskrijgt... maar in deze straat durven ze dat denk ik niet... haha..
    wel hebben ze hier een keer op klaarlichte dag in de zomer de auto leeggeroofd met de radio, navigatie, en portomonee...
     
  7. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Als ze echt binnen willen komen, komen ze vaak toch wel.
    Bij mijn oom en tante hebben ze meerdere malen ingebroken, grote hond pepperspray in zijn ogen gespoten dus die deed ook niks meer... Ze hebben een soort buurtwacht georganiseerd, dat scheelde wel. Maar je moet de rest van de buurt maar zo gek kunnen krijgen ;).
     
  8. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ach, ze zullen best binnen komen hier...........maar of ze er ook weer uitkomen. Ik heb een mechelaar, dus laat die inbrekers maar komen!!!!!
     
  9. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Wij hebben eigenlijk niks tegen inbraak. Wel inbraaksloten op de deuren en ramen, maar dat kregen we van de woningbouwvereniging. Maar idd, als ze binnen willen komen lukt het ze wel. Maar dat zal bij ons niet snel gebeuren met een hond van 70 kilo en zo groot als een minipony :D, hij doet geen vlieg kwaad, maar waken kan hij als de beste.
    Ik ben ook niet bang dat ze bij ons in komen breken, de hond schrikt meestal wel af, en ik ben ook niet de bangste, en we wonen in een rustige dorp dat zal ook schelen.
     
  10. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    sorry maar dat moet iets anders zijn geweest, honden kunnen tegen pepperspray dit heeft totaal geen effect op ze.
    mijn vriend heeft een diensthond gehad vandaar dat ik het weet.
     
  11. Samama

    Samama Niet meer actief

    Ik heb een Boerboel in huis lopen (Zuid-Afrikaanse Mastiff, gefokt om te waken). 8)
     

Deel Deze Pagina