Gevoel van niet zwanger kunnen worden

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door palmie, 3 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Windows

    Windows Fanatiek lid

    2 feb 2006
    1.860
    0
    0
    Heel herkenbaar,ik ben bang dat het bij mij nu moeilijker zal gaan of misschien zelfs nooit meer,en dan is dus die hele hersteloperatie voor niks geweest.Aan de ene kan vind ik dat ik niet mag zeuren want we hebben al 2 kids,maarja die wens naar een 3e kindje zit behoorlijk diep.
    Ik heb in mijn directe omgeving(familie)wel 2 mensen die er ook "moeite" voor hebben moeten doen,maar dat was voor hun 1e kind.
    Maar als ik dan weer mensen zie met 3,4,of 5 kids dan moet ik wel eens ff slikken,en dan denk ik:"wauw"(achteraf had ik nummer 3 toch wel veel eerder willen hebben maar mijn leven verliep nét even ietsjes anders)
     
  2. ElviraR

    ElviraR VIP lid

    28 okt 2005
    5.134
    0
    0
    Dat vraag ik me ook vaak af, hoe ze dat doen zo per ongeluk... :(
     
  3. cass001

    cass001 Actief lid

    15 dec 2005
    359
    0
    0
    ondernemer
    Eindhoven
    Hallo,

    Heel begrijpelijk. Wij hebben altijd een voorgevoel gehad dat we geen kinderen konden krijgen. We wilden ook geen kinderen en zijn van de zomer omgedraaid. Omdat je eigenlijk vaak niet weet hoelang mensen bezig zijn en je hoort Zwanger denk je jeeh....die ook al.

    Men begint over ontpillen, 17 jaar pil geslikt blah blah maar mijn periode was meteen op gang en heel constant.

    Toen ik 4e ronde weer mijn periode kreeg, wist ik het vrijwel zeker. Het lukt niet. 5e ronde is het gelukt. Nu zeggen de mensen toch wel snel maar als je er midden inzit lijkt het lang. Nu hoor ik pas hoelang sommige anderen bezig zijn geweest.... en is het gemiddelde niet 3 maanden maar hoor je vaak 6 maanden tot ruim 1 jaar.

    Ik probeer te denken waarom ronde 5 wel, was shatavari tabletten gaan slikken? December feestmaand en echt gefeest en eerste maand dat ik er niet mee bezig was. Je weet het niet.

    Ik kan alleen maar zeggen, Positief blijven denken en dan is het 2e streepje een magisch moment

    Toy Toy

    gr. cassandra
     
  4. neeltje

    neeltje Fanatiek lid

    17 feb 2006
    3.289
    0
    0
    hoi cassandra, wat zijn shatavari tabletten???

    groetjes,
    Neeltje
     
  5. palmie

    palmie Bekend lid

    22 jan 2006
    661
    0
    0
    administratief medewerkster
    overijsel
    Ben ik ook benieuwt naar.......
     
  6. Niet meer actief

    Hier precies hetzelfde. Iedereen om je heen wordt zomaar zwanger en dan denk ik bij mezelf, doen wij nu iets verkeerd?? Ik weet dat we nog niet lang bezig zijn, maar had in ieder geval wel gehoopt dit jaar moeder te worden...!

    Heel normaal om zo te denken, en gelukkig ben ik niet de enigste.
     
  7. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    tja, ook voor mij heel herkenbaar. Ik wil zo graag, maar inmiddels ook ronde 7. In mijn omgeving diverse mensen die moeilijker zwanger konden raken (inmiddels wel kinderen hebben). Ik kan er met vriendinnen van me soms wel over praten en dat ervaar ik als heel fijn. Het is dan ook geen geheim voor hen dat wij graag kinderen willen. Dat is een dubbel gevoel: enerzijds wil ik niet dat iedereen het weet, anderzijds is praten erover ook heel fijn. Ik hoop ook dat het snel mag lukken, maar soms verlies ik wel eens even de moed, m.n. als die duivels zich weer aandienen!! Ik wil in ieder geval proberen de moed er nog maar effe in te houden!!


    Liefs Karin
     
  8. palmie

    palmie Bekend lid

    22 jan 2006
    661
    0
    0
    administratief medewerkster
    overijsel
    Lieve allemaal,

    Goed om te horen dat het eigenlijk wel een heel gezonde reactie is,tja we willen veels te graag en volgens mij is dat volkomen normaal en het spreekwoord is ook niet voor niks ´wachten duurt lang´dus dames we houden er gewoon met ons allen de moed erin !!!!! :) :)
     
  9. Niet meer actief

    Ik heb dat ook hoor!! Ik heb altijd zoiets van: dat overkomt een ander..niet mij!! Je ziet overal zwangere vrouwen en ik hoor steeds vaker dat iemand zwanger is terwijl ze de pil slikken...of 1x sex onveilig hadden...dat vind ik dan zo erg...er zijn mensen die er zo veel moeite voor moeten doen en soms het helemaal niet lukt..dat vind ik heel oneerlijk...helaas doe je er nix aan...ikzelf ben nog jong...en ik heb alle tijd..maar toch ben ik ook weleens bang dat ik niet zwanger zou kunnen raken..dat zou ik heel erg vinden... maar nu gun ik het de mensen die al zo lang bezig zijn...
     
  10. Moo

    Moo Bekend lid

    21 jun 2005
    873
    0
    0
    Wormerveer
    Ook ik had dit gevoel al voordat we hadden besloten dat ik met de pil ging stoppen. Maar toch ga je er met de volle 100% tegenaan.

    Maar iedere maand werd dat gevoel sterker dat het niet zou gaan lukken. Wij hadden zo onze bedenkingen over de kwaliteit van het zaad. Dus mijn vriend heeft dat laten testen en idd de kwaliteit (morfologie in ons geval) was niet best.

    Nu nog druk in de onderzoeksmolen en dan waarschijnlijk behandelen. Ook is uit de onderzoeken gebleken dat de zaadcellen hoogstwaarschijnlijk niet door mijn baarmoederhalsslijm kunnen komen en zit het probleem dus aan beide kanten...

    Dus in dit geval was ons gevoel was wel juist en ben blij dat we na 5 maanden al bij de gyn belandt zijn. En inmiddels zitten we al midden in ronde 10...
     
  11. palmie

    palmie Bekend lid

    22 jan 2006
    661
    0
    0
    administratief medewerkster
    overijsel
    Wat vervelend Moo maar geef de moed niet op he ;) ;)
     
  12. veertje

    veertje Fanatiek lid

    Ik begrijp ook precies hoe jullie je voelen.
    Toen ik stopte met de pil was mijn jongste zusje zwanger van haar eerste en nu zwanger van haar tweede en ik tot nu toe nog helemaal niet, af en toe denk ik ook wel dat we geen kinderen kunnen krijgen..
    Mijn oudste zus is nu ook zwanger maar die heeft er ook best wel lang over gedaan dus ik ben niet de enigste..
    Wij zijn in ieder geval weer met goeie moed aan ronde 14 begonnen..

    Ik wil iedereen heel erg veel succes wensen die bezig zijn..

    Groetjes Veertje
     
  13. Anne5

    Anne5 Lid

    6 mrt 2006
    84
    0
    0
    Hi, ik voel met je mee. Ook ik denk regelmatig het word niets. Steeds komt er wel iets tussen, waardoor het "echte" klussen uitegesteld wordt. Studie, verbouwing, verbroken relatie etc. Maar soms is het ook een gevoel. Dan denk ik dat het voor mij niet weggelegd is. Of ben ik bang dat ik te laat ben, dat ik te oud word. Maar ik geef de moed niet op en dat moeten jullie ook niet doen!

    gr. Anne.
     
  14. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Hoi!

    Ook ik heb er last van hoor! Mijn man had met zijn vorige vrouw ook problemen en het is bij hen ook niet gelukt. Hij bleek een beetje weinig zaadcelletjes te hebben :cry: . Maar de gyn heeft toen gezegd dat dat zomaar kan veranderen in de loop der jaren. Er blijft dus hoop! Maar als het met een half jaar tot een jaar nog niet is gelukt (dus dan na 1,5 tot 2 jaar proberen), wil ik toch maar ff checken bij de gyn.

    Heel veel succes gewenst!

    Groetjes, Marian
     
  15. Amira

    Amira Actief lid

    30 jan 2006
    230
    0
    0
    Ik herken het helemaal. Ik ben al twee keer zwanger geworden. De eerste keer in ronde 1 en de tweedetijdens de pil. Maar dat werd helaas een mk.

    Nu ben ik hertrouwd en ze we in ronde 4. Ik denk heel vaak dat er misschien iets mis is met hem.
    Stom, ik weet het. Maar ik denk er wel aan.
     
  16. Niet meer actief

    ja gaat vanzelf he!
     
  17. Mar

    Mar Actief lid

    4 okt 2005
    132
    0
    0
    Rotterdam
    Hai Palmie,

    Ik herken het maar al te goed, mijn vriend is ook heel veel in het buitenland voor werk en ik denk dat DAT onbewust dan de gedachte geeft dat je niet zwanger kunt worden, het duurt natuurlijk langer omdat er minder "klusdagen" zijn.... Maar geef de moed niet op!!! Blijven proberen :)

    liefs,
    Mar
     
  18. ah78

    ah78 Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.355
    0
    0
    Hoi allemaal!

    Heel herkenbaar wat ik allemaal lees.
    Ik heb ook het gevoel dat zwanger zijn er voor mij niet in zit. Dit komt met name omdat ik nu mijn eerste officiele cyclus heb, na het stoppen met de pil. Enne ik zit nu op dag 80...
    Aan de andere kant probeer ik ook wel weer positief te blijven maar het valt niet altijd mee!

    Liefs An ;)
     
  19. Dorie

    Dorie Actief lid

    9 feb 2006
    145
    0
    0
    Denk er ook vaak over na.......Dan ben ik bang dat het zwanger worden niet gaat lukken of dat het megalang duurt. Ik weet mag niet zeuren want zit pas in ronde 3......
    Ik merk ook dat ik heel zwart-wit denk......Zo van hmmmm we klussen om de dag, ik voel mijn eisprong, maar waarom is het dan niet raak? hele bekrompen gedachten dat weet ik, maar toch....
     
  20. ElviraR

    ElviraR VIP lid

    28 okt 2005
    5.134
    0
    0
    Dacht echt dat ik de enige was die zo dacht.....pfffff lucht op dat dat niet zo is!! :)
     

Deel Deze Pagina