januari 2007 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door labmuisje, 22 apr 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sim

    sim Niet meer actief

    silaah, ik dacht dat als je bij een vk liep dat je dan ook voor nacontrole moest. die van mij vroeg smorgens in het ziekenhuis na de bevalling of wij ook nog op nacontrole wouden komen bij haar, eigenlijk meer voor de gezelligheid, omdat door dat poep in het vruchtwater ik ineens naar de gyn moest. dus ik ga eigenlijk twee keer op nacontrole, maar bij de vk dus voor de gezelli!
     
  2. Niet meer actief

    Ik had gisteren nacontrole. Hij keek niet eens en vroeg alleen hoe ik mij voelde. Nou goed en binnen 5 min stond ik weer buiten. Hoefde niet mijn HB te checken want ik zag er gezond uit zei die. Dus klaar is kees...
     
  3. Selmama

    Selmama Fanatiek lid

    20 okt 2005
    1.766
    0
    36
    Noord Brabant
    Na de geboorte van Rens moest ik ook op nacontrole bij de gyn.
    Volgens mij moet iedereen na de bevalling op nacontrole bij de gyn of vk?

    Volgens mij is Mrklb1 bevallen of ze is nog bezig, anders hadden we zeker wel wat van haar gehoord!

    Hier is alles erg rustig, dus we zullen wel weer een rustige nacht krijgen.
     
  4. moniekje

    moniekje Actief lid

    11 feb 2006
    485
    0
    0
    Wat is het hier stel zeg! Selmama en mrklb1 zijn vast bezig of hun spruitje is al op deze wereld gezet!

    Mijn grote spruit Anouk ligt nu lekker even met haar beentjes te trappelen in de box. Ze heeft vannacht lang geslapen joh! Van half elf tot 6 uur!
    Lang he! Gistermiddag wilde het slapen niet zo dus heeft ze het vannacht lekker ingehaald en hebben papa en mamma ook effe lekker bij te tankt.
     
  5. Selmama

    Selmama Fanatiek lid

    20 okt 2005
    1.766
    0
    36
    Noord Brabant
    Helaas Moniekje, ik ben nog niet bezig.
    Wat fijn dat Anouk zo lang geslapen heeft vannacht!
    Zo kunnen jullie ook weer een keer lekker lang slapen!

    Nee, hier is alles heel erg rustig, zelfs de harde buiken heb ik nu niet.
    Misschien stilte voor de storm? Ik hoop het maar.
    Vandaag maar weer een paar wasjes gedraait zodat alles schoon blijft en opgeruimd en straks nog maar een keer het bed verschonen.
    Mijn zoontje ligt nu heerlijk te slapen, dus ik heb even weer de tijd voor mijzelf.
    Was het maar morgen, dan weet ik meer over hoe het met ons kindje gaat.
     
  6. sillaah

    sillaah Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.429
    0
    0
    Utrecht
    wat raar dat ik daar niks van gehoord heb dan..
    de vk zei alleen tegen mij dat ik over 6 wkn een afspraak kon maken,
    om gezellig bij na te kletsen en voor als ik nog vragen had.
    maar er is me verders niks verteld, en evy heeft in het vruchtwater gepoept en ik heb een bloeding gehad dus ik vind het wel belangrijk.
    maar ik bel gewoon over 2 weken de gyne op en maak zelf een afspraak.
     
  7. sim

    sim Niet meer actief

    ja heerlijk is dat dan he, slapen was voor de zwangerschap zo vanzelfsprekend en nu is het een geschenk!

    elijah heeft het gisteravond en vannacht ook goed gedaan, lekker rustig avondje gehad, van half 8 tot 1 uur doorgeslapen en daarna kwam hij rond 4 uur nog even maar is ook vrij snel weer gaan slapen. heb het idee dat dat spruw ook wat weg gaat nu. hij drinkt met betere halen door nu.

    heb nog even weer een recent fotootje in mijn album gezet, gisteravond gemaakt. in de box.

    ben benieuwd hoe het met onze moeders gaat die druk bezig zijn. en dan zal dit forum wel gesloten worden en gaan we verhuizen!

    was trouwens nog wel even benieuwd wie van jullie afgekolfde melk via een flesje geeft en ook nog live bv erbij geeft, en hoe vroeg jullie daar mee begonnen zijn. zit sinds kort ook op het bv forum en daar hadden ze het over 6 weken. moet trouwens wel eerst de spruw even afwachten, ivm melk opslaan wat mogelijk besmet zou kunnen zijn.

    nou ga even kijken op de rest van het forum

    liefs sim
     
  8. Niet meer actief

    Hoi meiden

    Mrklb...hopelijk ben je bevallen, Selmamma last but not least...you go girl!


    De hechtingen mogen er hier misschien vanmiddag uit...Nann op aanraden van jou gevraagd...ben is benieuwd, doet echt wel zeer nu ben ze spuugzat! Dus misschien vanmiddag de verlossing!

    Zaira heeft het vannacht erg goed gedaan, moest haar om half 7 wakker maken, tis een heel tevreden kindje ligt nu lekker boven te slapen...heerlijk wat een geluk he die kleintjes!

    Dus hopelijk kan ik morgen weer zittend typen en weer wat meer me melden hier.

    Doeidoei
     
  9. Selmama

    Selmama Fanatiek lid

    20 okt 2005
    1.766
    0
    36
    Noord Brabant
    @Sanna: Succes met het verwijderen van de hechtingen, zal best pijnlijk zijn denk ik :( , maar daarna voelt het als een verlossing!

    @sim: Wat een mooi ventje is Elijah!

    @sillaah: Ik zou idd gewoon zelf even bellen voor een afspraak. Het is wel fijn om nog even een nacontrole te krijgen, zeker na wat jij allemaal hebt meegemaakt!

    Volgens mij ben ik de laatste januari-mama die gaat bevallen.
    smjjansen wordt morgen opnieuw ingeleid, dus dan zal haar baby vast wel gaan komen! Misschien is ze nu al wel zelf begonnen?
    Mrklb1 is ook al een tijd niet meer online geweest, dus zij zal vast wel bevallen zijn!
    Dan ben ik nog als enige over!
     
  10. Niet meer actief

    Sanna zal vast stukken schelen... ik kon haar (de VK) wel zoenen toen ze ze eruit gehaald had! Ik had 8 hechtingen, ze heeft er eerst vier weggehaald, een paar dagen later kreeg ik weer zo'n pijn, meteen gebeld en toen heeft ze er nog twee weggehaald... heerlijk! Het verwijderen is niet erg prettig maar als je weet dat het daarna beter wordt is het best te doen!
     
  11. mamain2007

    23 jul 2006
    58
    0
    0
    oei wat spannend dat er nog geen berichtje van Mrklb1 is, hoop dat ze haar kleintje inmiddels heeft..

    @Selmama bij jouw nog steeds alles rustig?

    hier is alles nog rustig, ik denk dat ik maar wacht tot laatste, ben tenslotte ook als laatste hier erbij gekomen, :D lol.

    Ik hoop wel dat er morgen plek op de verloskamers is, maar heb 'n raar voorgevoel dat het morgen niet gaat lukken.. we zullen zien, als ik morgen niets gepost heb weten jullie dat ik wederom 'n poging aan 't wagen ben om m'n kleine eigenwijsje te laten verhuizen, ze heeft nu toch wel lang genoeg de tijd gehad om zich mooi te maken, :p .
     
  12. Niet meer actief

    Hey meiden

    Joehoeeeeeeeeeeee ik kan weer zitten...ik zat de verlosk. gewoon hierheen te kijken vanmiddag, shit wat had ik een last ervan zeg.

    Toen ze kwam lag ik al boven met mijn benen wijd en schreeuwde hou je schaar maar ik de aantocht...hihihih

    Nou pijn deed het niet eens, maar wat een verlossing zeg, tjezus, heerlijk, voel me weer een beetje meer naderend naar recovery! :)

    En mijn meisje doet het super, ze is zo rustig, al zijn de nachten super spannend, wat zou er weer gebeuren vannacht.

    Maar bezoek doe ik alleen nog maar smiddags, vooral mijn schoonma, lief mens hoor, maar ze is bezeten van dat kind en loopt er twee uur op de arm tegen de kletsen, mijn kraamvrouw zei dat Zaira daarom die ene nacht zo onrustig was geweest, ook al slapen die kindjes ze horen alles...

    Dus vanaf ga ik kiezen voor mij en mijn kind en niet meer al die mensen erom heen, die hoeven ook niet de nacht met ons door te brengen en hopelijk brengt dat meer nachten zoals vannacht dat ik gewoon bij haar ben gaan kijken of ze nog wel ademde zolang sliep ze al.. ;)

    Ik heb de stuwingsfase ook al gehad, dat is me ook wat he...smiddags vroegen ze nog, heb je al stuwing, en ik nee hoor! En savonds lag ik met twee bowlingsballen in bed en smeekte om verkoeling en een pomp om de ergste druk ervan af te halen...tjeetje.

    Ik ben echt naief geweest en dacht het zijn negen maanden en dan de bevalling en dan genieten van je kind klaar...nou dat genieten is zeker waar, maar ook nu moeten we nog wat kwaaltjes overwinnen, maar het einde is gelukkig in zicht.

    Elke avond lig ik even met haar in bed en als ik naar haar kijk komen de tranen van geluk, en het enorme moedergevoel stroomt over me heen...wat een gelukzalige momenten zijn dat...en dan fluister ik haar in haar oortje dat ik zielsveel van haar hou en dat ik altijd goed voor haar zal zorgen en dat ze niet bang hoeft te zijn ;) ...

    Meiden jullie snappen dat wel, het zet je wereld op zijn kop, maar je leven heeft ook nog nooit zo compleet gevoeld! :D

    Veel liefs

    Sanna
     
  13. Michelle

    Michelle Actief lid

    20 mei 2006
    101
    0
    0
    Jordin is vandaag alweer precies een week oud! De tijd vliegt echt. Ook hier stromen de gelukshormoontjes over.. Vandaag was de laatste dag met onze kraamzorg en we hebben echt een heerlijke tijd met haar gehad. Wat een uitvinding, die kraamverzorgsters! Vanaf nu moeten we het zonder haar tips, trucs en ontbijtjes op bed doen. We zullen haar nog missen.

    Gisteren is Jordin voor het eerst in de tummy tub geweest wat hij erg lekker vond. Vanochtend ben ik echter voor het eerst met hem onder de douche geweest en dat vond hij helemaal genieten. Wat een prachtig gezicht en wat een heerlijk gevoel, dat natte warme lijfje tegen je aan.

    Tot nu toe is onze kleine man alleen nog maar genieten. Overdag slaapt hij heerlijk in de kinderwagenbak en 's nachts tukt ie lekker verder in de wieg bij ons op de slaapkamer. Niks geen huilbuien of schreeuwsessies dus nieuwbakken paps en mams komen zelf ook nog een beetje aan rust toe.

    Ik hoop voor de mama's to be dat ze snel aan de beurt mogen zijn. Eindelijk lekker je kindje in je armen, heerlijk!

    Groetjes van een verliefde Michelle
     
  14. Selmama

    Selmama Fanatiek lid

    20 okt 2005
    1.766
    0
    36
    Noord Brabant
    @smjjansen: Hier is alles ook nog steeds rustig. Ik hoop dat er morgen plek is op de verloskamers en dat je eindelijk je kleintje mag krijgen!

    @Sanna: Fijn dat je weer goed kunt zitten! Die hechtingen, ik had ze ook, zijn echt geen pretje. Ik had alleen oplosbare hechtingen, ik weet niet wat je beter kunt hebben, maar volgens mij is het fijner om onoplosbare hechtingen te hebben.
    Wat heb je je moedergeluk mooi omschreven, heerlijk om zoiets moois te lezen!

    @Michelle: Ik hoop ook dat we allemaal (smjjansen en ik waarschijnlijk alleen nog maar) zo snel mogelijk mogen bevallen en dat we lekker met jullie mee kunnen kletsen over onze wondertjes!
    Fijn dat alles zo lekker gaat!
     
  15. Niet meer actief

    Hoi Meiden!

    Even een berichtje van mij!
    Ben ik toch nog een januari-mama geworden... Had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

    Mijn bevallingsverhaal:
    Op dinsdagavond ging het toch nog sneller dan ik dacht.
    Mijn eerste wee (een kleintje) heb ik om 22.30 uur gevoeld, toen ik mijn tanden aan het poetsen was.
    Toen dacht ik, volgens mij gaat het nu zo langzaamaan beginnen.
    En ik had meteen om het kwartier een wee, die natuurlijk in kracht toenamen. Uiteindelijk heeft Dirk om 2.45uur de VK gebeld en toen had ik al weeën om de 3 minuten. In principe moest ze gebeld worden bij weeën om de 5 minuten, maar manlief was nog te druk met andere dingen... :rolleyes:
    Om 3.15 uur was de VK er en bleek ik al 8 cm ontsluiting te hebben.
    Ze besloot te wachten en als ik persdrang had, mocht ik er voorzichtig aan toegeven.
    Om 4.30 uur mocht ik gaan liggen en heeft ze de vliezen doorgeprikt. Toen volgden de weeën elkaar snel op en mocht ik meepersen. Om 4.45 uur was de kraamverzorgster er en was ik volop in de bevalling. Blijkbaar had ik zoveel kracht in me, dat Marit om iets voor 5 uur veel te snel het geboortekanaal inschoot, zodat ik verging van de pijn... Haar hoofdje was in een keer al te zien, veel te snel, waardoor ik onderhuids inscheurde...
    Ondertussen had ze al in het vruchtwater gepoept en daalde haar hartslag teveel, dus ze moest snel geboren worden, biunnen 10 minuten. Dus werd ik ingeknipt en bij die wee heb ik alles gegeven wat ik had en werd onze dochter gelanceerd. Letterlijk, want het vruchtwater spoot alle kanten uit... (sorry voor de "sappige" details)
    En toen was de nieuwe wereldburger een feit! Binnen 6,5 uur! 4 keer zo snel als bij Ruben!
    Een grote meid, ruim 9 pond en 57 cm lang. Ze woog 60 gram zwaarder dan haar broer en was 1 cm kleiner.
    Maar alles erop en eraan... Meteen smoorverliefd...
    Binnen een half uur werd ze aangelegd en dronk meteen. Dat is ook niet meer over gegaan, want ze drinkt nog steeds goed en is maar 200 gram afgevallen. Ze zit nu al weer bijna op haar geboortegewicht, en krijgt 6 voedingen per dag. We willen er naar toe dat ze niet meer 's nachts komt, dat heeft ze eigenlijk niet nodig.
    Dus met Marit gaat het prima!
    Nou alleen mams nog, met mij gaat het niet zo goed...
    Ik ben ondertussen verkouden geworden en door het hoesten, herstelt mijn onderkant niet goed. De hechtingen gaat wel goed, maar waar ik ingescheurd ben (inwendig), dat gaat niet goed.
    Het is een wondje geworden door het vele hoesten en bij het plassen verga ik van de pijn. En vrijdagavond zelfs zo erg, dat ik helemaal verkrampte en in huilen uitbarstte... Ik kon me vanaf dat moment niet meer ontspannen om te plassen, kon dus ook niet meer goed uitplassen.
    De huisarts is geweest en heeft een hoestdrank uitgeschreven om het hoesten te vergemakkelijken en verdovende gel voor op de wond, zodat ik iig weer kan plassen.
    Dat plassen gaat inmiddels een stuk beter en ik kan ook weer uitplassen. Maar daarna was mijn ontlasting weer van slag, omdat ik niet kon ontspannen... En doordat de ontlasting niet weg kon, kreeg ik weer meer last van mijn wond en kon ik niet goed plassen...Van het 1 rolde ik in het ander.
    Inmiddels heb ik weer ontlasting gehad en hoop ik hierdoor weer wat beter in mijn vel te zitten.
    Vandaar dat ik voorlopig niet zoveel hier zal posten, ik wil eerst goed herstellen en van mijn verkoudheid af.

    Maar ik ben wel errug blij dat Marit er is en dat ik nu langzaamaan vooruit ga. We slaan ons er wel doorheen.
    Zo gauw ik weer hier ben, zal ik een mooie foto van ons meissie plaatsen. Het is zo'n lieffie... *zucht* :baby:

    Sorry voor het (toch nog) lange verhaal...
    Maar het lucht wel ff op!

    Voor diegenen die evt. nog moeten (volgens mij Selmama en mkrbl1): veel sterkte!
    En tot binnenkort!
    (bedankt voor het "luisteren")
    Liefs, San
     
  16. Niet meer actief

    Wat een mooi verhaal,ik hoop dat je je snel beter voelt meid ;)
     
  17. Selmama

    Selmama Fanatiek lid

    20 okt 2005
    1.766
    0
    36
    Noord Brabant
    Jeetje, je hebt een vlotte bevalling gehad! Knap hoor een 9 ponder!
    Ik hoop dat het met jou snel beter gaat, ik kan me voorstellen dat je door het hoesten erg veel pijn hebt gehad en dat daardoor de wond niet goed kon genezen. Doe het lekker rustig aan meid en we zien je vanzelf wel weer verschijnen! Geniet van je meisje!
     
  18. Niet meer actief

    Sanwel, wat een mooi verhaal! Ik hoop dat je je snel weer de oude voelt! (hihi die van een jaar geleden ongeveer dus... ook zonder zwangerschapskwaaltjes!)
     
  19. mumuitaustralie

    4 jan 2007
    90
    0
    0
    moeder
    Traralgon, Australie
    Was ik ook weer even..
    Hoorde ik gisteren dat je - als je kleintje last heeft met poepen ('scuse me!) (en als je borstvoeding geeft) sinaasappelen moet eten zodat dat via de melk bij haar terecht komt en dat zou het dan 'helpen'.. Maar ik had juist gehoord dat sinaasappelen te zuur zijn (acid) en dus dat ukkie je melk dan niet drinken wil en de zure delen niet goed zijn voor kleintje - eeeeeh?

    Ohw - en ik ben voor het laatst ongesteld geweest in November 2004! Dus daarover wil ik ook wel even mee praten :D
    Geen idee wat we dit keer gaan doen aan anti-conseptie.. Bij 6-weken-afspraak maar even overleggen.

    Manlief heeft vandaag een ongeluk gehad - iemand dacht even van de parkeerplaats weg te sjeezen zonder te kijken en net op dat moment kwam Brett langs kachelen - KOING!
    Dus die komt voorlopig nog niet thuis - geen lichamelijk letsel maar de auto is niet zo mooi meer als gisteren! (gelukkig hadden we 'm niet gewassen en schoon gemaakt van 't weekend zoals we hadden gepland!) (scheelt weer ;))
    Daarnaast is zoonlief lekker aan de 'jengel'... Iemand een konijnenhok over waar ik 'm effies in kan stoppen als ie niet luisteren wil?
    Pffffrt.
    Gelukkig heb ik aan Eyva geen kind - zo te spreken! Die doet het nog steeds geweldig..

    Kom op dames - effies die laatste twee ukkepukkies eruit persen - dan verhuizen we allemaal :)
    het is hier 38 graden (binnen zowel als buiten) en dus gaan we bij het vriesvak van de supermarkt langs straks - even nog wachten tot Eyva wakker is.. geen zin in koken! maar m'n kip is morgen 'over datum'... en dus effies overleggen :D misschien bak ik die wel even zodra de kids op bed liggen..

    Wat (voor die daar over kunnen oordelen) was het leukste kado dat je gekregen hebt voor je kraamtijd?

    Liefs,

    Simone
    xXx
     
  20. sillaah

    sillaah Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.429
    0
    0
    Utrecht
    jeeej !

    mrklb1 is mama !
    kreeg dit smsje van dr :

    wij zijn sinds zaterdag trotse ouders van onze zoon,
    Tieshan ! via ks 4590 gr. 54 cm
    bevallingsverhaal volgt later
    alles gaat goed ! we moeten nog paar dgn in het zh blijven.
    groetjes

    GEFELICITEERD meid eindelijk ! en geniet ervan he !
     

Deel Deze Pagina