December 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Otje, 1 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vannacht echt een supernacht gehad! Nou slaapt Jasmijn altijd al zo'n 6 uur achter elkaar 's nachts, maar vanmorgen werd ik zelf om 8.30 uur wakker en ik hoorde nog steeds geen gepruttel uit de babykamer... Ik ben haar dus maar wakker gaan maken Eerlijk gezegd klopte mijn hart een klein beetje sneller toen ik de deur van haar kamertje open maakte, het was wel erg stil... Maar mevrouw lag gewoon nog prinsheerlijk te slapen!

    Na de voeding haar meteen weer zonder protest in bed kunnen leggen. Het uurtje tutten halen we straks wel in!

    @Noura: Wij hadden een Miele en die is ook te snel stuk gegaan. daarna heb ik bewust voor een goedkopere machine gekozen. Dan doet het toch minder zeer wanneer die stuk gaat...
     
  2. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    http://www.prenatal.nl/ProductsAndServi ... dEnCadeaus

    dit is de mobiel die ik hem met klassieke muziek

    wij zitten ook dat kailynn zo langzaam drinkt maar ls ik naar speen 2 van avent ga dan loop het aan alle kanten uit haar mondje vooral in de avond en nacht.

    kailynn kwam vannacht alweer om 6 uur was op z\ich niet erg want m'n boobs wilde ook graag aan de kolf
     
  3. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    eve wat fijn dat het goed is gegaan met de condoleance. en je mag terecht trots zijn op je mooie knul!
    ik heb trouwens ook een candy gehad, was al na 4 jaar stuk. toen bewust voor een duurdere gekozen. :cry:
    ik heb net de monteur gebeld, ik kreeg een vrouw aan de telefoon, en vanavond of morgen belt de monteur terug. ik ben benieuwd.

    in ieder geval weer een goede nacht achter de rug. safouane heeft zelfs gisteravond geslapen ;) en ik heb hem laten doorslapen tot die zelf kwam.

    ik hoop dat iedereen lekker geslapen heeft vanacht.
     
  4. Ik heb het probleem andersom. Jasmijn drinkt te snel uit de fles, ik heb al de allerkleinste speen voor snelle drinkers en nog moeten we een papieren zakdoekje onder haar kin stoppen, zodat de kleertje onder de slab een beetje droog blijven!
     
  5. Slingding, die heb ik ook, maar ik heb hem 70 euro betaald. Bah!

    Maar het is een leuke mobile.
     
  6. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Nou hier nog geen goede nachten hoor :rolleyes: Maar ik heb het gevoel dat mevrouw van de ene groeispurt in een sprongtje gaat en andersom. Ze groeit namelijk als kool, is nu al meer dan 1000 gram aangekomen (dus 250 gr per week) en is bijna 8 cm gegroeid :confused: en soms slaapt ze weer erg goed en nu weer een paar dagen niet. Maar ze heeft nog nooit langer dan 5 uur geslapen s'nachts.

    Ik ga weer even liggen of zoheb volgens mij buikgriep.. doei
     
  7. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Hallo Allemaal,

    Hier een lekker weekend gehad, het was erg mooi weer dus. We zijn zaterdag even lekker wezen wandelen, heb ook even nieuwe kleertjes gekocht vast in de maten 62 en 68 bij zeeman. Daarna lekker wezen eten bij me schoonouders, toen thuis nog lekker filmpje gekeken. Thijmen heeft vrijdag tot zaterdag 8uurtjes geslapen, zaterdagnacht heb die het ook heel erg goed gedaan. Hij kreeg om 23.00 zijn laatste fles 170cc ongeveer is daarna meteen gaan slapen tot 07.30 en om 08.00 gingen we weer slapen tot 12.30 echt heerlijk.

    Gister hebben we niet veel gedaan, we zijn we bij mij Oma en Thijmens O.Oma wezen gourmetten. Dit was echt heel erg gezellig, Thijmen heeft ook daar lekker liggen slapen.

    Vannacht heeft ie ook weer 8uur achter elkaar geslapen, dus weer een heerlijke nacht gehad.

    Thijmen krijgt dus helemaal geen nacht fles meer, hij krijgt 150cc water en 5schepjes nutrilon voor hongerige baby's en 3 schepjes johannesbroodpit meel (dit zijn we gaan geven i.v.m spugen en het werkt echt perfect, hij drinkt hier ook langzamer door), dus ongeveer alles bij elkaar kom je uit op zo een 170cc ongeveer. Meestal geef ik ze 2de flesje 200cc, dit omdat ie dan wat meer honger heeft. Hij krijgt nog wel 6 flesjes/voedingen op een dag, wil dit wel gaan verlagen naar 5. Alleen lukt dat bijna niet, want hij heeft die 6 voedingen gewoon echt nodig.

    Ik heb trouwens een muziekmobiel van Winnie The Pooh in de box hangen, met een spiegeltje waar die in kan kijken. Heb er helaas geen voorbeeld van kunnen vinden, maar zo bijzonder is die niet haha. Moet deze ook zelf opwinden, zo vaak ligt Thijmen niet in de box dus. En als die in de box ligt zet ik meestal zijn babygym aan, deze heeft namelijk licht en geluid. Kijk dit is hem: http://www.fisher-price.com/us/products ... p?id=17830 en http://www.amazon.com/Fisher-Price-Clas ... B0000789SZ Thijmen vind hem echt heel erg leuk en lacht er ook echt naar, er zitten meerdere liedjes op en de lampjes knipperen, flikkeren enz. en de lampjes zijn ook weer in verschildende kleuren en vormen.
     
  8. lies32

    lies32 Bekend lid

    26 jan 2007
    636
    0
    0
    Amsterdam
    Hoi allemaal,

    echt een heerlijk weekend gehad.We hebben bij mijn schoonouders gelogeerd en zij vonden dat wij goed uit mochten rusten. Zij hebben dan ook Thijs 's nachts zijn flesje gegeven en verder het hele weekend lekker gekookt en zo. Super. Met het mooie weer ook heerlijk gewandeld. Allebei de dagen zeker 12 kilometer. En Thijs maar slapen! Ik kan er weer helemaal tegenaan!
    Morgen begin ik met Thijs aan de cursus "bewegen met je baby". Dat is een keer of 8 en we gaan een keer zwemmen, iets doen met babymassage en nog iets van dansen. Ik heb er erg veel zin in. Donderdag ga ik hem op school (ik ben juf op een basisschool) aan de kinderen en collega's laten zien. Ik ben al een paar keer gemaild door kinderen die vragen wanneer ik hem kom laten zien. Er wordt dus echt naar ons uitgekeken daar. Eindelijk wat meer activiteiten dus, ik vond mijn leventje de afgelopen weken (zeker met het slechte weer) best een beetje saai....

    Wanneer beginnen jullie eigenlijk weer met werken? Ik ben daar wel benieuwd naar.... Ik heb nog een aantal weken ouderschapsverlof opgenomen en hoef pas op 17 april weer te beginnen. Ik werk dan drie dagen per week tot de zomervakantie, en daarna weer 4 (dat deed ik voorheen ook). Dat lijkt me best pittig, trouwens, maar ik kijk wel hoe ik het vind. Ik kan altijd nog een dag gaan minderen. Thijs gaat dan 2 dagen naar een kinderdagverblijf en op dinsdag komen de oma's (de een woont in Zeeland, de ander in Brabant, wij in A'dam....) oppassen. Dat wilden ze allebei ondanks de afstand erg graag....

    Lies
     
  9. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    hey meiden,

    heb niks bijgelezen, :oops: maar komt nog wel heb het nu ff beetje druk met van alles ivm huis verkoopbaar klaar maken. kom vanzelf wel weer bijlezen en reageren of op msn.

    afgelopen zaterdag was gezellie op msn heb daarna toch nog ramen gezeemt en gekookt en gewassen en stofgezogen dus toch nog een nuttige dag gehad ;)

    tot later

    gr saskia
     
  10. keizerin

    keizerin Niet meer actief

    @Noura ik heb een whirlpool wasmachine en ik vind het een heel fijn ding.
    Hopelijk kan de monteur hem voor een goeie prijs maken.

    @Debbie ik gaf ook Johannesbroodpitmeel maar ik vind het niks.
    Ik heb Wessel totaal over 2 flessen anderhalf schepje gegeven en hij kreeg er gelijk krampen van dus wij zijn er gelijk mee gestopt,alleen zonde dat ik nu nog een heel pak heb staan.

    @Eve wat fijn dat Fynn zich goed heeft gedragen.
    Hopelijk was het niet rot voor je bij de tandarts.
    Ik moet donderdag naar de tandarts voor controle en ik heb last van 2 kiezen ook erg fijn :(

    @Ayla beterschap,en hopelijk gaat je meisje snel wat beter slapen.

    Hier kan je je opgeven voor de sprongenwekker.
    http://sprongenwekker.d2.mailplus.nl/inschrijven.htm
    Ik heb het boek niet dus ik vind het wel handig.
    Ik heb alleen nog niet het idee gehad dat Wessel al een sprongetje heeft gehad.
     
  11. lies32

    lies32 Bekend lid

    26 jan 2007
    636
    0
    0
    Amsterdam
    Wat goed, Vales, die sprongenwekker. Ik heb hem meteen ingevuld. Ik heb eerder al geprobeerd er een op de website van oei ik groei in te vullen, maar die website bestond niet meer. Heel gek.
    Ik vind het nu nog heel erg moeilijk om te zien of Thijs een sprongetje heeft of niet, maar ik hoorde van een nichtje dat het veel duidelijker te merken is als ze wat ouder zijn. Dan is het verschil tussen hangerig en niet hangerig veel groter. Zit wel wat in, natuurlijk. Van een vriendin horde ik dan weer dat ze een kinderarts had gesproken die zei dat heel oei ik groei nergens op gebaseerd is. Ikzelf vind het in ieder geval al heel leuk om te lezen wat een baby leert in bepaalde periodes.

    Lies
     
  12. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    @Otje; ik heb bijna dezelfde mobiel in de box, maar dan met beertjes. Er zit ook een afstandsbediening bij, maar die hebben we niet nodig, want het mobiel reageert ook op de afstandsbediening van de tv (erg irritant!).

    Dain zit nog steeds aan de 6 voedingen en gisteren zelfs 7, ik zou ook niet weten hoe ik m meer kan geven zodat ie naar de 5 voedingen gaat, want ik geef nog borstvoeding. Gisteravond had ik goede hoop dat ie door zou slapen, omdat zijn 6e voeding om 23.00 uur was, maar helaas, om 3 uur begon hij al te piepen, gelukkig hielp toen de speen nog. Maar om 5.30 wilde hij toch echt eten.

    Wij hebben ook een whirlpool wasmachine. we hebben m nu een jaar of 5 en tot nu toe zijn we tevreden.
     
  13. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    nou ik heb me voorgenomen even niet meer aan wasmachines te denken tot de monteur geweest is. is beter voor mijn humeur... (vooral na een kapotte tv, belasting e.d.)

    lastig molly met die afstandsbediening. werkt die van de mobiel ook op de tv? haha

    ik heb het boek oei ik groei meegenomen van de bieb, en het is wel leuk om te lezen. maar de periodes waarin een sprongetje plaats kan vinden bestrijken soms wel 3 weken,wat wel erg ruim is, en zonder boek heb je ook wel in de gaten dat iets een sprongetje is. vooral na het sprongetje wanneer je kindje weer iets beter kan, besef je dat je met een sprongetje te maken hebt.

    ik heb ook het boek mama, en dat is ook heel leuk en herkenbaar. gaat over de tijd rond bevallen. en ik lees het vaak tijdens het voeden. (zie je me al zitten snachts in bed ;) )

    had ik al verteld dat ik vrijdag de kinderstoel heb opgehaald. het is zo`n ouderwetse, in donker hout, en hij ziet er echt prachtig uit. ik ben vergeten te vragen hoe oud die al is. maar ik ga nog even mailen om het na te vragen. vind dat namelijk wel leuk.
    ik ga er een oranje verkleinkussen in halen denk dat dat mooi is.

    de kraamvisite is ook weer geweest, en heb een leuk cdtje gekregen met rijmpjes, liedjes, en rustgevende slaapliedjes. heel leuk.
     
  14. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    molly, als safouane komt dan geef ik hem voeding. borstvoeding is snel verteerbaar en daar mogen ze toch vaker van.
    een kindje slaapt denk ik pas door als ze er aan toe zijn. met rekken heb je denk ik alleen je zelf ermee, je moet er dan immers nog een keer uit. wanneer jehem voeding geeft kan je mischien weer 4 uur of langer achtereen slapen?

    ik voed trouwens toch meer op verzoek. je weet natuurlijk wel hoeveel tijd er ongeveer tussen een voeding zit, maar als die een keer vaker komt dan geef ik hem toch gewoon.
     
  15. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    ik sprak nog een pedagoge en die zei ook dat je vooral niet op het boek oei ik groei moet baseren omdat het ene kind snel is en de andere langzaam en dat sommie ouders in de stress raakte omdat hun kind iets niet doet wat in het boek staat.
    ik vind het wel een leuk boek om te lezen.
    ik heb alleen nog nooit een sprong alarm gehad.
     
  16. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    nee maar ik zat naar die tijdbalk te kijken, en daar werd aangegeven dat een sprongetje kon plaatsvinden over een tijdsbestek van 3 weken, tot een week of 6 en dan is het een week rustig en met een week of 7/8 moet je bedacht zijn op de aankomst van eenvolgend sprongetje.

    ach ja we zien het vanzelf.
     
  17. lianne

    lianne Bekend lid

    19 nov 2005
    893
    0
    0
    groepsbegeleidster
    eve, over dat inbakeren, als je er mee gaat starten moet je alle slaapjes inbakeren dus ook overdag.
    Kijk op de site van inbakeren .nl voor meer info.
    Je kan daar ook fysiotherapeuten vinden die je info geven bij de verkoop. Heb ik ook gedaan, dan kijken ze je kindje ook even na.

    Vanochtend gekoft met neusspray vooraf, ging echt supergoed.
    Kolfde ineens uit 2 borsten 110 cc
    Voorheen was dat max 40 cc.

    Erg druk hier met de verbouwing van ons huis en de zorg voor mijn meiden,
    Probeer alles bij te houden maar als ik wat vergeet Sorry.

    Trouwen ook de lach vast kunnen leggen op de foto, zie album
     
  18. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    wat een heerlijke fotos lianne, en wat een superlach. ik had de laatste fotos nog niet gezien. die foto van je 2 meiden is ook leuk!

    suc6 met klussen
     
  19. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Vanochtend heb ik met wat mama's van hier zitten msn-en en hoorde over de draagzak. Ik heb er ook 1 (babybag van premaxx) maar nooit gebruikt... Toen straks toch maar eens geprobeerd. Koen vond het eerst niks maar hij werd steeds rustiger en viel uiteindelijk heerlijk in slaap!


    [​IMG]

    Even nog een vraagje... als je met je baby en de draagzak naar buiten gaat... doe je de baby in draagzak dan over je jas heen of onder je jas? En moet je baby ook nog z'n jasje aan? Het lijkt me zo warm worden...

    Gr Otje
     
  20. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Ik kon Koen slapend en al met draagzak in de box leggen... duurde 5 minuten... nu is ie wakker :)

    [​IMG]
     

Deel Deze Pagina