oudste van school ophalen!

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Essiedo, 30 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Essiedo

    Essiedo Lid

    3 nov 2009
    60
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi meiden,

    Mijn dochter gaat over 10 maanden naar school. De school begint om 8:30 en is om 14:00 afgelopen (continue rooster) Ons zoontje is tegen die tijd 16 maanden, vermoedelijk heeft hij dan nog een of twee slaapjes per dag. Ik probeer niet vooruit te piekeren, maar als we Isis gaan halen moeten we dan Abel uit zijn slaapje halen?

    Kortom, hoe doen jullie dat?
     
  2. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    ik weet niet hoever de school van jullie huis is,maar ik nam altijd de babyfoon mee!
     
  3. Mijkeltje

    Mijkeltje Fanatiek lid

    7 jun 2009
    3.029
    1
    0
    Ik maak Hanne wakker als ik Noah naar school moet brengen of op moet halen.

    Ik probeer haar slaapje (ze gaat één keer per dag op bed slapen) wel zo veel mogelijk aan te passen aan het ritme wat al bestaat, in plaats van alles om haar te laten draaien...
     
  4. MamaSon

    MamaSon Niet meer actief

    hier is de school maar 1 straat verder, dus dan laat ik de jongste lekker slapen. Binnen een paar minuten ben ik weer terug. Maar zou ik verder weg wonen, dan zou ik haar meenemen en proberen haar slaapjes erop af te stemmen.

    Je zou kunnen kijken of je meerdere ouders kent in jouw straat/buurtje waarvan de kinderen op dezelfde school zitten. Dan zou je kunnen afspreken dat je om de beurt haalt. Dan heb je misschien maar 1 x in de 3 dagen dat je je jongste wakker moet maken voor het ophalen van school.
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik zou proberen de slaapjes op de schooltijden te gaan afstemmen. Bij 2 slaapjes bijvoorbeeld van 10 tot 12 uur en dan nog van 15 tot 16 uur ofzoiets. Of 1 slaapje van 11:30 tot 13:30 (daar zat Eva rond die tijd aan geloof ik). Maar dat zal je die tegen die tijd even moet bekijken, dat verschilt zo per kindje. Zal niet altijd lukken om het goed te plannen en dan moet je hem wakker maken/houden, tenminste, persoonlijk pieker ik er niet over om een kind in huis te laten slapen als er niemand thuis is.
     
  6. Nala

    Nala Fanatiek lid

    29 okt 2005
    1.236
    1
    0
    Groningen
    Hugo en Julian hadden allebei rond één jaar nog maar één slaapje. In dat geval zou jouw jongste tegen de tijd dat ze 16 maanden is ook wel met één slaapje toe kunnen. Dan doe je gewoon een slaapje van 11:30 tot 13:30. Op woensdag en vrijdag is je oudste waarschijnlijk 's middags wel vrij. Dan kan je jongste op die dagen eventueel een wat langer slaapje maken. Zo heb ik het voor ons zelf in gedachten als Hugo na de zomervakantie naar school gaat (ook continue rooster)
     
  7. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Zo'n continue rooster klinkt wel fijn trouwens, scheelt weer brengen en halen tussen de middag!
    Eva gaat trouwens al een hele tijd tussen 14 en 15 uur naar bed, dus met continue rooster zou dat fijn zijn als haar zusje dat dan ook zo doet.... Maar helaas geen scholen met continue rooster hier in de buurt. Dus zusje moet maar gewoon slapen tussen 13:30 en 15:15 :). En wie weet slaapt zusje wel lekker in de kinderwagen.
     
  8. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Ik ken het ja. Mijn oudste gaat dan wel alleen nog naar de PSZ, maar vooral op donderdagmiddag is het lastig. Zo rond 13.15 uur zijn mijn jongste en ik weer thuis en gaat zij naar bed. Om 15 uur moet ik haar weer wakker maken, om haar broer te halen, terwijl ze nog rustig zou kunnen slapen. Helaas is de PSZ helemaal aan de andere kant van het dorp, ik durf haar dus niet in bed te laten. Met de basisschool zou het wel kunnen, die is hier om de hoek.

    Tot nu toe is het gelukkig maar 1 keer in de week dat ik met een boos en vermoeid meisje zit, die 's avonds weer vroeg in bed ligt. Als mijn oudste straks naar school gaat slaapt ze misschien wel niet meer.
     
  9. kikker2

    kikker2 Bekend lid

    8 jun 2009
    760
    0
    0
    somewhere
    Hoi, ik laat mijn zoon heerlijk liggen als hij slaapt, als hij wakker is neem ik hem mee.
    Ik heb er lang over nagedacht, of ik hem wel alleen zou laten, maar ik vind zijn rust erg belangrijk, hij is nu 14 maanden en de ene dag slaapt hij 2 keer en de andere dag 1 keer.
    Er zijn veel discussies te vinden op ZP, maar je moet doen waar jij je goed bij voelt, ik zou me er nu echt niet druk om maken, want je weet niet hoe het dan gaat,
    Mijn zoon heeft meer slaap nodig en red het echt niet als hij tot 13.30 slaapt, dan is hij onder het eten niet te genieten (en we eten om 17.15 al, dus eerder eten is dan dan geen optie)
     
  10. Meranou

    Meranou Bekend lid

    23 dec 2009
    543
    0
    0
    NULL
    NULL
    De oudste gaat hier naar de psz en de jongste gaat altijd mee halen en brengen. Ik wil/kan mijn kleine niet alleen thuis laten. Ik denk er niet over. Het is altijd op slaap tijden van de jongste, maar die slaapt heerlijk in de kinderwagen en als ze bij thuiskomst nog slaapt kan ik haar zo in bed leggen en slaapt ze nog even verder.

    Merel sliep toen ze 16 maanden was 1 slaapje op een dag van 11.30 tot 13.30. Wie weet hoe jou jongste zich ontwikkeld...het duurt nog 10 maanden, joh er kan zoveel veranderen in die tijd!
     

Deel Deze Pagina