* juli 2007-mama's * deel 2

Discussie in 'De mama's' gestart door marloes80, 21 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    hoi meiden

    Tan: en weer thuis?

    Pienie: hoe gaat het met jou zwangerschap, daar heb je nog niets over gezegd.

    twinny
     
  2. pienie

    pienie Fanatiek lid

    29 okt 2006
    1.418
    1
    0
    zuid holland
    wangerschap gaat goed Twinny, thanks! Wel de gebruikelijke kwalen die me toch weer tegenvallen nu ik ze heb. Achteraf ben ik geneigd een zwangerschap te romantiseren, maar nu ik er weer middenin zit heb ik echt een hekel aan die vermoeidheid, word ik erg stressy van het feit dat ik veel (bijna) vergeet en daardoor slapeloze nachten heb over alles wat ik net wel of niet niet heb gedaan, etc. Verder veel harde buiken, maar dat schijnt bij nr3 heel normaal te zijn.
    Bij jou?? Al uit de naam, kamer klaar, kaart gekozen, dat soort dingen? Hier allemaal nog niet!
     
  3. Tantan

    Tantan Fanatiek lid

    25 feb 2009
    1.103
    0
    0
    Roosendaal
    Môgge!

    TV-kijken Ja hier ook best wel veel. Maar eigenlijk alleen 's ochtends als ik met de voeding van Mika bezig ben. Hij kijkt dan vooral Zandkasteel, is zijn uberfavoriet. De wereld is mooi op ned3 's ochtends vind hij ook helemaal geweldig. Maar Koning Koos, Toto en Sassa gaan toch boven alles!

    Twinny Wat voor mesje heb je voor Zoë? Er zit wel een mes in Ruben zijn peuterbestek maar dat is nog best scherp. Dus ben ik eigenlijk op zoek naar een mesje wat niet scherp is. Ruben eet ook met de ene vork/lepel in de ene hand en met de andere hand alles pakken. Of met zijn handen iets op de vork prikken en dan eten hahaha. Ik heb de psych pas nog gesproken, en hij vindt dat alles goed gaat. En het gaat ook goed, maar heb gewoon soms mijn mindere momenten (net als iedereen ;)). Hoe is het nu met je hoofdpijn?

    Zanoni Herkenbaar die fase! En erg vermoeiend ook. Lijkt me nog vermoeiender als je net als bij jou nog een dreumes hebt rondlopen. Enne super van dat afvallen!

    Pienie Fijn dat het met de zwangerschap goed gaat.
     
  4. Tantan

    Tantan Fanatiek lid

    25 feb 2009
    1.103
    0
    0
    Roosendaal
    We hebben dus een weloverwogen vakantiemidweekje achter de rug hihi.

    Maandag zat Ruben met zijn voet onder de deur in het huisje. Hij ging achter de deur staan toen die openging, en toen was de nagelriem van zijn grote teen een stukkie opgeschoven (AUW!). Dinsdag had hij voor de 1e keer verhoging/koorts (39.2). Wij gaven de vermoeidheid en zijn verkoudheid de schuld. Woensdag geen verhoging meer, en hij was weer lekker aan het stuiteren enzo. En tja, toen donderdag. We zouden aan een activiteit deelnemen waarbij Ruben een paraplu kon kleuren met textielstiften. We waren wat vroeg dus besloten we eerst nog even langs de kinderboerderij daar te gaan. We hadden wat varkensvoer uit zo'n automaar daar gehaald en Ruben ging heel lief de hangbuikzwijntjes voeren. Maar 1 van die zwijntjes was niet zo lief en beet Ruben vol in zijn hand:$! Ja, toen was het krijsen natuurlijk. Wij meteen naar binnen en we zagen nog snel dat het zwijntje ook andere mensen aan het bijten was. Ruben had op zijn ringvinger 2 gaatjes bovenop en 1 grotere onderop. Binnen meteen jodium erop gedaan en een pleister., die hij welgeteld 10 minuten liet zitten. Daarna heeft hij wel vrolijk zijn plu zitten kleuren. Terug in het huisje zagen we dat zijn vinger rood en dik was, dus hebben we de plaatselijke huisarts gebeld, waar we later die middag terecht konden. Die gaf een kuurtje antibiotica mee. Toen we weer terug waren in het huisje was hij steeds aan het huilen, wilde niet eten en drinken en bleef maar huilen. Hij voelde ook bloedheet aan dus heb ik hem even getempt. Hij bleek 39.8 te hebben, en hier schrok ik toch wel even van. Omdat het inmiddels al 19 uur was heb ik de HAP gebeld. Kreeg eerst zo'n rare doos (lees assistente) aan de lijn die zei dat koorts pas gevaarlijk was bij 41.7. Maar ja, ik maakte me zorgen omdat het koorts was in combi met die varkensbeet. Zij zei dat de arts terug zou bellen, wat hij inderdaad ook deed een half uurtje later. We moesten in de gaten houden of er rode strepen op zijn hand en arm zouden verschijnen, dat zou duiden op bloedvergiftiging. Om half 10 moesten we hem weer tempen en dan de HAP even terugbellen. Zo gezegd zo gedaan, Ruben bleek om half 10 37.6 te hebben (hij had om 19 uur ook een paracetamol gehad), en gelukkig geen rode srepen te zien. Kregen we weer die domme doos aan de lijn, die pissig was dat we terugbelden omdat ze al gzegd had dat die koorts geen kwaad kon. Ja hallo! Die arts vraagt of we terug wilden bellen!Óm 12 uur hebben we nog een keer getempt en toen had hij 36.5. De volgende dag was hij weer koortsvrij, maar had nog wel een dikke en rode vinger. Nadat alles ingepakt was en in de auto gepropt was zijn we nog heerlijk wezen zwemmen.

    We hadden eigenlijk supergoed weer! Bij aankomst lag alles wit (in Roosendaal was het mistig en nat toen we vertrokken), hadden af en toe een sneeuwbui en het was vooral heel erg koud. Alleen hadden we vrijdag veel regen en sneeuw.

    Heb eigenlijk niet veel kunnen rusten deze vakantie. Natuurlijk als dat "gedoe" met Ruben, maar ook een baby die niet graag ging slapen in een campingbedje. En mijn gedachten zaten veel bij Bjarne en Karlijn. Maar wat ik wel leuk vond is dat Ruben toch wel genoot, vakantie houden op deze leeftijd is best leuk! Hij heeft ook nog 2 canvasschilderijtjes gemaakt voor de Opa en oma's en dan die plu natuurlijk.

    Vandaag is hij voor het eerst naar zijn nieuwe school. De PSZ hier om de hoek is vandaag gestart dus dat scheelt een hoop gesjouw met maxi cosi's enzo. Hij is officieel nu de 1e peuter die dat lokaal binnenkwam omdat deze mama de verkeerde deur nam :). Ja wist ik veel, ben daar niet bekend en op die deur stond een groot bord met "welkom op de peutergroep". Maar dat bleek dus de uitgang te zijn:(. Bij brengen moet je dus via de kleuterklassen en ophalen via die deur zodat de kleuterklassen daar geen last van hebben.
    Ik moest vanmorgen ook wel even omschakelen. Normaal was het van 9 tot half 12, maar nu van half 9 tot 11 (vanwege de schooltijden). Maar goed, alle kids zijn gevoed en aangekleed :)D), ben zelf ook toonbaar dus heb het gered hahahaha.
    Hij gaat nu 3 dagdelen per week. Hij krijgt er 1 van de gemeente omdat hij volgens het CB die ernstige taalstoornis had. Naja, dat heeft hij dus niet, hij is alleen wat later begonnen met praten, maar alles wat gratis is pak ik aan en dus ook een extra dagdeel PSZ (erg hè?)
     
  5. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    hoi meiden

    Pienie: dat vergeetachtige etc. dat herken ik wel. Deze zwangerschap valt me sowieso zwaarder met nog een peuter erbij, laat staan jij met 2!! Verder is het kamertje van Zoë langzaam klaar aan het worden, nog gordijnen, kastje en bed, hihi. Kaarten hebben we nog niet naar gekeken. Namen zijn wel al eens ter sprake gekomen, maar nog niets definitiefd. Alles rustig aan dus......

    Tan: tjee, wat een hektisch weekje, ppppfff. Geen lieve hangbuikzwijntjes!!!! Wel leuk dat Ruben zich zo lekker heeft geammuseerd ondanks alles en jammer dat Mika niet zo gecharmeerd was van het campingbedje!! En tuurlijk, alles wat gratis is, moet je aanpakken............ niks ergs aan hoor, zo'n extra dagdeeltje!!

    Zoë wil niet dutten, dus die ga ik dadelijk maar ff uit bed plukken!!! pppfffff, ben nog altijd verkouden, maar heb gelukkig niet meer zoveel pijn. Oorpijn vind ik knap vervelend!!

    Iemand nog iets van Femke en KArlijn gehoord?

    twinny
     
  6. Tantan

    Tantan Fanatiek lid

    25 feb 2009
    1.103
    0
    0
    Roosendaal
    Twinny Yup, van Karlijn kan ik wel vertellen, heb daar zoals bekend heel veel contact mee. Heb wel heel goed nieuws,
    Bjarne mag naar huis vandaag!

    Helaas is Mette nu ziek, da's wat minder. En Karlijn is vooral heel erg moe, maar da's niet gek natuurlijk nu na alle hectische toestanden.
    Fijn dat je oorpijn minder is nu!
     
  7. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Even vlug en ego... :D

    Bjarne is weer thuis!!!

    Hij ligt op dit moment heerlijk te slapen naast Mette. :) Hij moest wel wennen. We legden hem op een gegeven moment in de box, dat wilde hij nog niet. Dus in het wipstoeltje zodat hij ons kon zien en dat was prima. Zo fijn dat hij er weer is! Sverre was ook zo blij om hem te zien toen hij thuis kwam van het KDV. Echt ontroerend. Helemaal knuffelen en kusjes geven. :)

    Mette is nog ziek; ik denk een milde versie van het RS virus. Ze hoest heel erg en daardoor gaat ze soms kokhalzen en dus spugen. Al heerst er ook buikgriep hier in Assen. En, blijkbaar, kinkhoest! :$ Ze is vandaag vanaf 12:00 tot bijna 18:00 wakker geweest...!! Pfff. Ze zit sowieso te rommelen met slapen, is ontzettend veel wakker. Misschien dat ze onze spanning en onrust toch merkte. Ze heeft aardig wat ORS op en kleine beetjes melk, die er tot nu toe in blijven.

    We moeten nu met Bjarne over 2 wk nog een keer op controle bij de kinderarts en over een week of 2-4 naar het audiologisch centrum voor een gehoorscreening, omdat dat toch de meest voorkomende complicatie is bij meningitis.
     
  8. pienie

    pienie Fanatiek lid

    29 okt 2006
    1.418
    1
    0
    zuid holland
    Kar, wat fijn dat het echt weer een stuk beter gaat. Wat hebben jullie het pittig gehad zeg...

    Tan, wat een week(je). Is die school waar de psz is ook de school waar hij tzt naartoe zal gaan? Is wel handig, kent ie de omgeving al een beetje en is dat niet zo'n grote verandering...

    Twinny, zie net pas je bericht!! Wat leuk joh!
    Vergeetachtig, pfff, het levert me veeeeeel stress op, maar ok, nog een paar maanden en dan hoop ik dat het over is!
    Hier scheelt het dat zoonlief al een nieuwe kamer had, die was al klaar (zoals sommigen al op hyves hadden gezien) al voor we hadden besloten of we voor een derde zouden gaan. Nu dus alleen de babykamer, maar omdat het weer een jongen is wil ik alleen wat accentjes anders leggen. Moet wel weer eigen sfeertje hebben, maar ga niet álles anders doen. Als hij straks naar peuterbed moet gaan we sowieso een echte speel/grotejongens-kamer maken. Dan gaan we wel radicaal veranderen...
     
  9. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    hoi meiden

    Kar: wat ontzettend fijn dat Bjarne weer thuis is. Nu heel hard duimen dat er geen verdere gevolgen zijn. En hopelijk is de kleine meid ook snel weer aan de beterende hand. Kan me goed voorstellen dat je zo onderhand wel op je tandvlees zal lopen!

    Tan: was nog ff vergeten. Wij hebben bij V&D of Prenatal een bestekje van Nijntje gekocht (Mepal), daar zit een mesje zonder kartels bij.

    Pienie: we hebben een heel neutrale babykamer en die ziet nog uit als nieuw. Dus Bambam mag niet klagen straks. Vind het eigenlijk ook wel leuk om Zoë iets nieuws te geven, want de baby zal straks wel genoeg aandacht gaan krijgen, hihi!

    twinny
     
  10. Evelieveling

    Evelieveling Fanatiek lid

    30 okt 2006
    3.158
    0
    0
    Julianadorp
    Goedemorgen dames!!!!
    Karlijn, wat heerlijk dat je kereltje thuis is. En nu maar hopen dat het kleine dametje ook snel opknapt nu haar broertje er weer is.
    Was de thuiskomst emotioneel?

    Als je weer tot rust bent gekomen, wil je dan wat vertellen over je baan? Ben erg benieuwd.

    Hoe is het met de rest??? Heb wel half wat meegelezen, maar heb het erg druk gehad. Nu is het eindelijk weer een stuk rustiger. Alleen straks nog de verjaardag van onze jongste. Niet normaal, pukkie wordt al bijna 1.

    Demelza zit op de psz en het gaat super. Ze heeft het erg naar haar zin. De juffen vinden haar vreselijk zachtaardig, sociaal en erg pienter. Altijd leuk om te horen.
    Maar dat ze dat was wisten we uiteraard zelf ook al. Ze deelt altijd alles, is totaal niet eenkennig, jaloers, kattig of wat dan ook. Laat zich zo alles afpakken en zal gewoon niets terugdoen. Van mij mag ze wel iets meer van zich afbijten.

    Alyshia is vreselijk! Ik las het hier geloof ik al bij Zanoni dat de jongste een stuk bewerkelijker is. Zoals zij Dante en Elise omschrijft... dat herken ik hier heel erg.
    Alyshia klimt op alles, die doet alles. Ze was, 10,5 maand en toen liep ze. En gelijk overal op klimmen. Kruipen is er echt neit meer bij. Maar sinds ze loopt kom ik ogen, oren en handen tekort.
    Overal bladzijdes uit scheuren. En ja, zo'n kleintje snapt een straf op de gang nog niet, dus Demelza denkt dat zij dat ook kan doen en dat het grappig is.
    Samen in een la in de keuken gaan zitten, op het tv kastje gaan staan en gaan zwaaien en ga zo maar door.
    Alyshia gooit haar eten op de grond als ze klaar is en tadaaa, daar gaat Demelza's eten... met bord en al ;)

    Maar verder gaat het hier heerlijk. Demelza alleen hoef je nooit aan te pakken. Die wordt 'opgestookt' door het gedrag van Alyshia. Alyshia is gewoon grenzen aan het ontdekken, de wereld aan het verkennen en die vindt alles een lolletje. Staat met een glimlach op en gaat ook zo weer naar bed. If not... dan is er iets aan de hand.

    Goed, genoeg egoïstisch geneuzel... nu wil ik weten hoe het bij jullie gaat.

    Tanya, hoe is het nu je weer thuis bent? Toch wel een beetje bijgetankt of heb je het idee dat je er echt weinig aan hebt gehad?

    Nien, hoe gaat het met het babykamertje?

    Hoe is het met mamamarin?
    Hoe is het gewoon met iedereen???
     
  11. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    hoi meiden

    Evelien: leuk weer ff wat van je te lezen. Inderdaad, wat gaat te tijd snel nu de kleine alweer 1 wordt!! Lijkt me een heerlijk stelletje die 2 bij elkaar!! Ben blij dat er tussen Zoë en Bambam iets meer tijd zit, hihi......... Kan me voorstellen dat je af en toe handen en oren te kort hebt!! Maar tussen de regels door lees ik ook hoe zeer je geniet!

    Hier begint buik echt gigantisch te groeien en wordt Bambam steeds drukker!! Buik gaat regelmatig behoorlijk op en neer, hahaha! Begin het nu langzaam ook leuker te vinden......... Draag heel erg naar voren deze keer en ben benieuwd wanneer ik het punt bereik dat ik voorover kiep!

    Zoë's baby is inmiddels niet meer in de buik, maar mijn buik krijgt nog regelmatig knuffels en kussen, ze blijft het wel interessant vinden. Volgende week mag ze mee naar de gyn, ben heel benieuwd hoe ze reageert.......

    Ga nu maar eens ff naar de kapper. Het is overal spiegelglad, het sneeuwt inmiddels weer, maar wil er morgen op me verjaardag toch een beetje toonbaar uitzien!!

    twinny
     
  12. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Hoi!

    Twinny, wat leuk dat het zo druk wordt in je buik! :) En dat je het steeds leuker gaat vinden. Alvast een fijne dag morgen!!

    Eef, wat een heerlijk draakje lijkt Alyshia me! :D :D Geweldig. En ik kan me wel goed voorstellen dat Demelza dan alles na gaat doen. :D Sverre heeft die neiging ook, nu al! En wat een lieverd is Demelza. Ze lijkt me ook lief, wat ik op foto's kan beoordelen. Echt de oudste he, verantwoordelijkheidsgevoel enzo.

    Sverre bijt behoorlijk van zich af. Afpakken van speelgoed is doodzonde nummer 1 bij hem, dat leidt geheid tot grote ruzies. Inclusief slaan en duwen als dat nodig is. En rustig ook met veel oudere kinderen hoor. (En vaak wint hij ook nog...) De leidsters zijn ook de hele dag bezig de 2-jarigen uit elkaar te houden en 'samen spelen, samen delen' te leren. :D Dat wordt nog leuk hier als Mette en Bjarne 2 zijn...

    Mijn baan! Ik word Universitair Docent (Assistant Professor) aan de universiteit van Maastricht! :) Heb officieel toegezegd het te doen en begin per 1 augustus. Dus binnenkort op huizen- en kdv-jacht. En het huis te koop zetten. Mijn huidige baas is er totaal niet blij mee en ik verwacht hier ook een minder leuk half jaar tegemoet te gaan.
     
  13. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    Hoi meiden

    Kar: weet je ook al waar je wilt gaan wonen in Limboland? Persoonlijk heb ik niet zo veel met Maastricht, is ook best wel duur. Gelukkig ligt de uni naast het stationnetje en is ook makkelijk per trein bereikbaar.

    twinny
     
  14. Koeky

    Koeky Fanatiek lid

    Grrrrrrrrrr ik snapte er al niks van!! Ik vond het al zo stil! Na ja ik ga zo wel bij lezen ;)

    De hele avond met een huilend meisje gezeten. Ze heeft nu al een paar weken pijn in d'r oor. Maar niet zorgwekkend nou sinds een kleine week dus wel er komt viezigheid uit d'r oor. Hoewel ze overdag uber vrolijk is, en je weinig aan d'r merkt hebben we er niet veel aandacht aan besteed wel in de gate gehouden natuurlijk en de HA gebeld wat te doen. Maar via de telefoon kon men me vertellen dat het kwam door druk op de oren en dat het met neusspray over moest gaan. Maar sinds gisteravond is het klaar ze heeft 't hele huis bij elkaar gegild van de pijn. Dus direct van de naaiclub door naar da HApost zegt die vent die A. dat oorapparaat niet in d'r oor kreeg en B. naar het verkeerde oor keek. Ohhhh dat is niks verkoudheidje. Ik nog maar uit haar andere oor komt viezigheid al een week! Nou dat is niks dat komt omdat de rommel eruit moet. Paracetamol en het gaat vanzelf over. Dus vanochtend was ze weer gewoon zich zelf na wel een paar keer wakker te zijn geweest. Ik 'r naar het KDV gebracht en weer verteld dat ze last kan hebben van het oor maar volgens de arts is het niks. Wordt ik gebeld vanmiddag door het KDV. Het gaat niet zo goed met 'r. Ze wil niet eten en drinken. Ze heeft maar 5 kwartiertjes geslapen en wil nu niks meer. We hebben d'r getempt en nu heeft ze 39.5 en de meter was nog niet klaar maar ik ben je gelijk maar gaan bellen. Ik man gebeld of hij d'r op kon halen en mijn HA gebeld nee natuurlijk is die er niet!! pffffffff net een paar uur met een gillend en huilend kind gezeten. En d'r maar weer een paracetamol gegeven hoewel er nog geen 6 uur tussen zat wat het gaat zo niet langer gelukkig heb ik voor mezelf morgen een afspraak bij de HA maar ze gaat mooi mee.

    Ik ren nu ff naar boven want ze huilt weer :(
     
  15. Koeky

    Koeky Fanatiek lid

    Kar, Gaaf een nieuwe baan!! Hier zijn dora diego en ni hao kai lan favoriet dus hier engels en af en toe in eens wat chinese woorden :(. Dan sta je raar te kijken als Ri je ineens gedag zegt in het chinees. Maar goed het woordje ja kent ze denk niet eens meer ze zeg alleen nog maar yes! Ow en very good!!

    Enne whoehoe Mette!! :D En goed van Bjarne

    2e kindjes, owjee wil ik nou wel een 2e want jullie 2e klinkt als mijn eerste. Moet er stiekum wel om lachen.

    pfffffff wat ben ik gaar zeg zit hier met een huilend kind aan m'n arm. *zucht*
     
  16. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Hier precies zo! :D Dora, Diego en Kai Lan. Hij kijkt nu ook weer Kai Lan.. Hij vond het heel leuk dat hij laatst bij de wokchinees 'ni hao' kon zeggen. Alleen zei hij 'miauw'. :D :D :D
     
  17. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Arme Rianne... Las op Hyves dat het dus wel een oorontsteking was. Moederinstinct!! Stomme HAP-huisartsen. Hier dus ook vaagheid alom. Bjarne lag daar dood te gaan -letterlijk- en nog was ze vaag over wat er nou aan de hand was... :(
     
  18. Koeky

    Koeky Fanatiek lid

    Ja tis echt erg. Mijn eigen HA zegt joh ik heb dat oorkijkapparaat niet eens nodig om te zien dat d'r linkeroor ontstoken is en die andere heeft ze wel gekeken en die is dus ook al doorgebroken.

    Ze zit nu aan de antibiotica want ze mag dus geen koorts hebben hiervan want dan kan het een hersenvliesontsteking worden. Balen is wel dat de antibiotica volgens haar dan vies is. *zucht*
     
  19. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Ja dat is het grote risico met oorontsteking die doorgebroken is.. gelukkig werkte de antibiotica bij Sverre heel snel! Wij hebben vorige week AB gehad wegens Bjarne's hersenvliesontsteking. En daar kokhalsde hij ook van. Misschien klein beetje water erbij?? Of in wat appelsap ofzo? Smaak maskeren?

    Sterkte in ieder geval!!
     
  20. Koeky

    Koeky Fanatiek lid

    Dank je :) het gaat er nu met geweld in. Het smaakt ook wel heel sterk. Vanmiddag heeft 't er na 2 uurtjes weer uitgegooid. Maar ik heb 't idee dat 't nu al effect heeft :(. Ze proeft trouwens overal die smaak doorheen. Maar ligt nu al weer een paar uurtjes lekker te slapen. Dat is toch ook wel prettig. We zijn de afgelopen paar dagen tot half 2 snachts in touw geweest om d'r stil te krijgen en dan nog 3 tot 4 keer op een nacht wakker voor een half uur. Dus ik hoop dat ze nu ff een nachtje door haalt dat is beter voor iedereen ;)
     

Deel Deze Pagina