ostheopaat bij huilbaby, ervaringen?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door suze238, 4 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suze238

    suze238 Actief lid

    9 mrt 2009
    296
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    spijkenisse
    ons zoontje van 4,5 week huit erg veel. We hebben al veel geprobeerd maar weinig helpt. Ik kreeg laatst de tip om bij een ostheopaat langs te gaan.
    Onze zoon is door de verloskundige eruit geduwd tijdens de bevalling en dit schijnt alerlei blokkades te kunnen opleveren.
    Heeft iemand ervaring hiermee... en eventueel met een ostheopaat in omgeving spijkenisse?
     
  2. rensje

    rensje Fanatiek lid

    30 nov 2008
    2.079
    1
    36
    hee ik weet geen goed osthepaat bij jou uit de buurt. woon zelf in brabant. Maar weet wel dat het echt de moeite waard is!!!
    Ons mannetje is ook veel rustiger sinds dat hij bij de ostheopaat is geweest. Was er erg sceptisch over in het begin en al helemaal toen ik hem bezig zag. Maar het heeft echt geholpen. Ons kleine slaapt veel beter sinds dat hij daar is geweest. Ons mannetje had kiss overgehouden aan de bevalling (nekwervels) soort wiplasch bij baby's. Ik zou het gewoon proberen baat het niet dan schaad het niet.
    groetjes rensje
     
  3. Popkoorn

    Popkoorn Niet meer actief

    ja hoor absoluut de moeite waard !! wij zijn pas na 10 weken gegaan, nou het was een wereld van verschil !!! hebben er zo'n vrolijk ventje voor terug gekregen !!
     
  4. grietje

    grietje Fanatiek lid

    16 okt 2009
    1.918
    0
    0
    Wij zijn met 6 weken gegaan, en daarna nog 2 keer. Dezelfde dag nog was ons ventje veeeeeeel relaxter! De ostheopaat deed eigenlijk weinig, alleen in zijn nekje masseren, maar volgens hem kunnen ze fiks last hebben als daar een spier vast zit.

    Mocht het bij een tweede weer nodig zijn, ga ik echt wel!
     
  5. Kletskous

    Kletskous Niet meer actief

    zou eerst eens met de huisarts, cb of ka overleggen en dan naar een fysio gaan. Zij kunnen je dan alsnog doorverwijzen naar een manueel therapeut.

    Dit heeft mijn zoontje ook gehad, maar dat is via het ziekenhuis gegaan. Hij huilde ook heel veel.
     
  6. Lintje

    Lintje VIP lid

    9 okt 2006
    6.218
    1.423
    113
    Nederland
    Bij ons hielp de osteo niet, maar de manueel therapeut wel!!
    En daarna nog een chiropractor want ons zoontje bleek door zijn hele lichaam veel blokkades te hebben.
     
  7. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.733
    410
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Hier ook goede ervaringen met een osteopaat! Ze behandelen bijna alleen maar huilbaby's en baby's met blokkades. Mijn dochter had een spanning op haar schedelnaad en is na behandelingen echt super vooruit gegaan en geen voorkeurshouding meer! Zou het zeker aanraden. Weet er geen in Spijkenisse, woon zelf in Zoetermeer, maar kijk eens op:

    Osteopathie

    Daar vind je een hoop info!
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hoihoi,

    hier ook naar de osteo geweest voor een voorkeurshouding en reflux en na 4 behandelingen een totaal ander kind in huis!

    Waar je even op moet letten, is dat je naar een osteo gaat die ervaring heeft met baby's, want dat is een vak apart :)
     
  9. Pinda

    Pinda Actief lid

    27 jul 2006
    477
    0
    0
    DOEN!!!!!!! Hier 7 a 8 uur huilen per dag de eerste 3 weken. CB: dat hoort er gewoon bij. Direct na dat antwoord osteopaat gebeld. Een week later konden we terecht en van 19:00 tot de volgende ochtend 7 uur doorgeslapen en daar is geen verandering ingekomen. Ben zo blij geweest met de osteopaat. In België krijgen alle kindjes standaard na 2 weken een consult. Moeten ze in NL ook doen, want een bevalling is zo ontzettend heftig voor een baby!
     
  10. lili20

    lili20 Actief lid

    22 jul 2008
    383
    0
    0
    kledingverkoopster
    amsterdam
    hallo...

    mijn dochtertje was ook erug huilerig!! ook bij de babyosteopaat geweest . ben twee keer geweest en super resultaat!!
    ben echt blij dat ik het heb gedaan. doe het echt want het vkan verder geen kwaad!!
     
  11. Chrissie

    Chrissie Niet meer actief

    Erg goede ervaringen mee. Ik zou zeggen DOEN!
     
  12. DvS

    DvS Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.012
    0
    36
    Noord-Brabant!
    Bij ons hielp het totaal niet, dus ik zou het iemand niet aanraden terwijl wij er toch heel veel goede verhalen over hoorde. Maar baat het niet dan schaadt het niet!
     
  13. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    Kijk wel uit bij welke je gaat!!!
    Baat het niet dan schaadt het niet gaat niet altijd op!

    Nieuws detail: ZEMBLA[tt_news]=20767&tx_ttnews[backPid]=1974&cHash=eeb4856f72

    (gehele link even knippen plakken)

    zie ddeze uitzending van Zembla, waarin ouders vertellen hoe hun kindje overleden is na een zogenaamde onschuldige behandeling.
     
  14. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Die uitzending van zembla ging over een craniosacraaltherapeut...

    Maar klopt wel dat je niet zomaar bij iedereen binnen moet lopen: osteopathie is namelijk geen beschermd beroep, dus iedereen mag zomaar een bordje op z'n deur hangen en een praktijk beginnen...
    Maar de link die hier al eerder werd geplaatst, daar kun je geregistreerde (en dus gediplomeerde) osteopaten vinden, (ook wel zo fijn omdat alleen die worden vergoed door de verzekering).

    Osteopathie helpt vooral bij huilbaby's waarbij ofwel de nekwervels druk te verduren hebben gehad, (o.a. merkbaar door een voorkeurshouding), ofwel die veel last van krampjes hebben. Als dat niet het geval is, is het bij een huilbaby handiger om eerst even te kijken wat er anders nog aan de hand zou kunnen zijn.
     
  15. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    Rozemarijke: ja het ging mij om alternatieve geneeswijzen.

    Mijn bericht was niet bedoeld om alles in een negatief daglicht te stellen, maar wel als waarschuwing. Ben zelf niet tegen alternatieve geneeswijzen hoor maar ben erg geschrokken van de uitzending.
     
  16. Roema

    Roema Actief lid

    31 dec 2008
    265
    0
    0
    Accountmanager
    Brabant
    Ik ben na vier weken bij osteopaat geweest. Ons zoontje was niet huilerig of wat dan ook. Maar omdat hij een zware bevalling had en een slechte apgar had ben ik gewoon op consult geweest. En ik ben helemaal osteopaat fan geworden. Wat die man heeft gedaan. Ons zoontje is echt een mega relaxt kind, en de oefeningen die we hebben gekregen heeft volgens mij bijgedragen aan het feit dat hij nauwelijks krampjes heeft gehad. Dat maakt je kindje een stuk tevredener. Wij zijn wel naar iemand geweest die bekend staat voor zijn bekwaamheid met baby's. Hij heeft zeker 5 baby's per dag.
    Succes!
     
  17. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.733
    410
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    De uitzending van Zembla, daar had onze osteopaat het afgelopen maandag ook nog over met me. Dat krijg je dus als er van die kwakzalvers een bordje ophangen dat ze osteopaat zijn. Hierdoor komen alle gediplomeerde osteopaten in een slecht daglicht te staan. Je moet ook altijd een erkende osteopaat inschakelen. Op de link die ik eerder heb gegeven, kun je deze vinden. Als het goed is vergoedt je verzekering (hangt wel van je pakket af) ook alleen de kosten van een erkende osteopaat, maar dat moet je wel informeren voor jezelf.

    Ik zou in ieder geval een osteopaat aanraden en gewoon goed opletten dat het een gediplomeerde is. Maar geldt dat niet voor alles, dat je goed moet opletten ;)?
     
  18. christina

    christina Niet meer actief

    ik ben met beide kindjes bij de osteopaat geweest. met mijn dochter met 12 weken, die had zoveel kramp dat ze geen enkele fles meer dronk en een voorkeurshouding. en binnen 24 u hgadden we een kind kramp vrij en dronk weer volop. en met mijn zoontje ben ik geweest 1,5 week na de geboorte, wegens krampjes en heel veel spanningen in zijn lijfje. ook hij heeft daarna geen krampjes meer gehad en werd van het een op het andere moment een super relax ventje. Ik ben helemaal pro osteopaat. Die mensen doen zulke goede dingen. Vraag wel even of de osteopaat ervaring heeft met kindjes/babys en zoek er wel een die is aangesloten bij osteopaten vereniging, gewoon ff googlen en dan kom je er.
     

Deel Deze Pagina