Advies?? Wie ook (amateur) voetballer als vriend

Discussie in 'De lounge' gestart door Mirro, 4 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mirro

    Mirro Fanatiek lid

    27 dec 2007
    1.782
    30
    48
    Thanks!
    Tja, ik ben bang dat ik er inderdaad aan moet toegeven.
    Ik had expres in de titel al gezet dat advies van meiden die zelf een "voetballer" thuis hebben vooral welkom is, want als ik eerlijk ben had ik dit een paar jaar geleden niet kunne bedenken.
    Ik had zelf iemand met deze vraag voor gek verklaard (bij wijze van spreken dan)!!
    Maar als je er dan midden in zit, is het toch weer anders.
    Overigens is alle advies/ meningen welkom hoor! Toch goed om weer even te lezen dat het toch niet echt een "normale situatie" is.
    @litdekoster: fijn dat hij straks meer thuis is! Ik vind het knap van je dat hij het zo lang heeft kunnen doen. Werkt hij daarnaast ook nog eens 40 uur per week?
    Mijn vriend krijgt ook wel wat betaald, maar dat weegt echt niet op tegen alles wat hij ook van zijn kinderen mist. Wie weet neemt hij ook nog eens een verstandig besluit...
     
  2. sweetmarije

    sweetmarije Fanatiek lid

    25 nov 2008
    1.199
    0
    36
    mummy
    letchworth garden city
    hier ook voetbalfanaat genaamd vriend :p
    wij zijn net verhuisd en zn oude team is ongeveer 3 kwartier rijden. ik heb de auto en moet dus op donderdag voor trainen 3 kwartier heen en terug met ons mannetje terwijl hij allang op bed had moeten liggen, zodat vriendlief kan trainen. zondags moet ik er uiterlijk om 8 uur uit zodat we om 9 uur kunnen vertrekken voor zijn wedstrijd van half 11. ben er zo zat van! gelukkig heb ik hem weten te overtuigen dat ie hier in de buurt een team moet zoeken en hij is afgelopen woensdag voor he eerst wezen trainen en ze hebben hem meteen voor de wedstrijd zaterdag gevraagd. ik had gehoopt dat ie zn oude team binnen een paar weken op zal zeggen maar nu wil ie daar pas eind vh seizoen weg. dus nu word t alleen maar meer gedoe tm mei, ipv do. en zondag voetbal is het nu woe. do. zat. en zondag!!!!
    trek t ook ff slecht nu. maar ja, het is maar tijdelijk en ik weet gewoon dat ie toch niet naar mij luistert, voetbal is hem heilig!!!
    ik zou dat weekend inderdaad doen als het tussen het voetbal door kan, als je het volgens jouw agenda doet begrijpt ie dat toch niet en heb je waarschijnlijk of een eenzaam weekend of een weekend met een sjaggie en zeurende man als in; 'goh, nu staan ze op het veld *zucht* *ik had nu kunnen scoren zucht* en hij neemt het je vast niet in dank af als ie net zo irritant voetbalfanaat is als de mijne... ik heb de hoop al eeuwen geleden opgegeven ;)
     
  3. meidenhuis

    meidenhuis Niet meer actief

    Nou die vent van mij blijft mij verassen!!!!!! Gisteravond kwam hij thuis (te vroeg zelfs hahaha), hij heeft zijn trainingen verzet!!!

    De maandag en woensdag is hij vrij, hij traint de jeugd vanaf volgende maand op dinsdag en donderdag voordat hij zelf moet trainen!!!! Joehoe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik ben echt heeeeeeeeeeel blij.
    Het betekend wel dat we heeeeeeel vroeg moeten eten en dat hij dan echt heeeeeeeeeeeel de avond weg is, maar ja hij heeft wel 2 vrije avonden!!!

    Hij werkt gemiddeld 3 a 4 dagen per week. Het is niet zo dat hij een jaarsalaris met het voetballen verdient maar toch wel wat.
     
  4. Mirro

    Mirro Fanatiek lid

    27 dec 2007
    1.782
    30
    48
    @litdekoster: wat fijn voor jullie!
    3 hele avonden lijkt mij ook beter dan 5x een deel van de avond.
    Hier gaat hij om kwart over 6 weg en is hij rond 10 uur thuis (behalve op de donderdag, dan blijft hij daar wat langer en bij wedstrijden wordt het ook vaak later) en zaterdag van ong 11 uur tot half 7.

    Ik heb gister tegen hem gezegd dat we het dan maar moeten verzetten, maar dat hij zelf kan bellen met het hotel en de oppas (alles was natuurlijk al geregeld). Tja, daar was hij minder blij mee, want daar heeft hij helemaal geen tijd voor....

    Voor de meiden die ook een vriend hebben die veel weg is: vinden jullie dit niet naar de kinderen toe heel vervelend? Hier merk ik dat de kinderen (vooral de oudste) bijna niks doen met hun papa. Hij is nog nooit met hem wezen zwemmen, naar de kinderboerderij geweest, naar het bos, speeltuin etc.
    Als hij thuis is, speelt hij wel heel veel met hem, maar de zondagen zijn altijd gevuld met verplichtingen (waar we maar zelden onderuit komen).
    Nu dat er een 2de bij is gekomen, zit mn oudste vaker binnen, want ik kan niet zo vaak weg met de kleine baby. Dus uiteindelijk zijn de kids er de dupe van. Of zien jullie dat anders?
     
  5. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    Mijn vriend is voetbaltrainer en weg op dinsdag en donderdagavond en de hele zondag. Ook is hij savonds veel weg voor zijn werk (financieeladviseur).
    Toen wij elkaar leerde kennen was hij ook al trainer, ik heb voor hem gekozen en dus ook voor de voetbal. Ten eerste is het echt zijn hobby, hij vindt het ontzettend leuk en ik vind belangrijk dat hij gewoon zijn eigen dingentjes blijft doen.
    Natuurlijk is het niet altijd leuk om veel alleen te zijn maar het is nou eenmaal zo en op een gegeven moment wen je er ook aan.
    Het is heel belangrijk om eens in de zoveel tijd dingen samen te ondernemen. Waarom in het weekend gezelliger? Het gaat toch om jullie als gezin/stel toch niet of het ergens gezellig is?
    En ja wat betreft het afzeggen van een wedstrijd? Als trainer kun je dat helemaal niet maken en als voetballer .. ik vind van niet. Of je moet dat zeer tijdig aangeven. Het is en blijft een teamsport!
    Hoop dat jullie er een beetje uitkomen, succes ermee.
     
  6. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    0
    Noord Brabant
    Meid, weet precies hoe je je voelt!
    Hier ook een man die voetbalt op hoog niveau, speelt zelfs interlands.....Dus ja, een leven wat draait om voetbal.
    Zelfs zo, dat toen de jongste 10 dagen oud was, hij vertrok voor 1,5 week. Oke...weet dat sommige nu de kin op de schoen hebben hangen, maar zo is ons leven nu eenmaal.
    Ja het is nu eenmaal zo dat dingen moet wijken voor t voetballen en ja daar baal ik soms ook enorm van....
    Maar het maakt hem tot wie hij is en tot de persoon waar ik verliefd op ben geworden.
    Als ik m daarin tegen hou, dan is dat niet ten goede voor ons huwelijk.

    Hij is op di en do-avond aan t trainen, woensdag de hele dag en binnenkort wordt dat weer woensdagmiddag tot en met donderdagavond. Dan verblijft ie in Zeist.
    Vaak ook trainingsweekenden en kampen en vaak nog weken weg naar t buitenland.
    Soms best zwaar en een hoop geregel...maar toch zou ik t niet anders willen;)
    Geniet ook wel van de vrije avonden voor de t.v, zonder voetbal te moeten kijken haha

    Maar goed, ik snap dat je er gruwelijk van baalt, maar voet bij stuk houden, schiet je niets mee op.
    Hij gaat toch niet mee! Dus of idd kijken voor een ander weekend, als t voetbal stil ligt of toch zijn voorstel
     
  7. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Oeff.. herkenbaar allemaal..
    Mijn vriend heeft een tijdje betaald voetbal gespeeld en daarna amateur, op redelijk hoog niveau. Alles draaide om voetbal. En toen het zijn werk was begreep ik dat wel, hij verdiende er tenslotte zijn geld mee. Maar toen het 'voor de leuk' werd hebben we er vaak ruzie over gehad. Hij was altijd weg, werkte ook nog veel 's avonds en was aanvoerder en zat in het bestuur van de club waardoor er natuurlijk vaak vergaderd moest worden.. *zucht*
    Na veel gedoe en een dikke crisis verder (ging ook om andere dingen hoor) werd het voor hem duidelijk dat hij mij ging kwijtraken als er iets niet ging veranderen. Dus is hij uit het bestuur gestapt en hebben we afgesproken dat hij om de zaterdag de 3e helft mee ging doen8) Moesten echt compromissen sluiten want hij had wel recht op zijn hobby natuurlijk. Als ik maar op nummer 1 kwam.
    Onwijs irritant dat er altijd rekening gehouden moet worden met voetbal met leuke uitjes en weekendjes weg enzo. Ik heb er voor een deel rekening mee gehouden maar niet altijd. Het is maar een hobby hoor. Vrouwen moesten eens zoveel iets doen, moet je die kerels dan horen. Ik vind trouwens sowieso als er kinderen in het spel zijn dat er dan een stap terug gedaan moet worden. Ik zou het nu echt niet meer pikken als hij 3x per week ging trainen en leke week een wedstrijd. Dan maar een niveau lager voetballen en minder trainen.

    Intussen is vriendlief zo ernstig geblesseerd dat voetbal er ws nooit meer in zit. Heel proces geweest van operaties, fysio en herstel. Maar kans is zeer klein dat hij ooit weer kan voetballen. Heb echt met hem te doen, ik weet hoe geweldig hij dat spelletje vindt, maar stiekem is onze relatie veel leuker zo.. Helemaal nu we papa en mama zijn.
    Denk dat hij nog wel een keer trainer wil worden. Ooit.......
     

Deel Deze Pagina