Met pijn in mijn hart ga ik afbouwen/stoppen

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door ichtus, 2 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ichtus

    ichtus VIP lid

    5 mrt 2007
    14.841
    1
    38
    gelderland(noord)
    Na bijna 3 maanden voel ik dat ik moet overgaan op fv.
    en dit is in tegenstelling tot de normale weg het beste voor ons meisje...


    Anna groeit niet genoeg.. veel te weinig zelfs.. vanmorgen weer gewogen omdat ze vorige week net 70 gram was aangekomen. Nu wilde ik er wel zeker van zijn dat ze goed gegroeid was...dit was helaas niet zo...ze was afgelopen week 32 gram aangekomen..

    Het is een makkelijk meisje.. huilt nooit, slaapt door snachts, is tevreden.. maar de laatste dagen vond ik haar nog rustiger dan ooit.. ze ligt makkelijk 1,5 uur in de box zonder dat ik haar hoor..geen kik...pas als ze echt heel moe is valt ze of stil in slaap of ze jengelt wat en dan leg ik haar in bed... Als ik het aan haar overlaat komt ze elke 4 uur.. ikvoed haar al elke 3 u omdat ze zo weinig aankomt en geen nachtvoeding krijgt.. snachts ook voeden heeft geen zin.. ze slaapt dan zo vast dat ze gewoon niet drinkt..

    Mijn moeder instinct zegt me dat het niet klopt.. ze is TE rustig en ik begin te denken aan stille ondervoeding..
    Haar groeilijn buigt af en ze zat vanmorgen onder de onderste lijn.. 11 wk en 4072 gram.. Tis een fijn en teer popje, maar dit is voor mij de grens... ook het cb (nogal pro bv) gaf aan dat we nu toch wel moesten gaan opletten..bijvoeden na een voeding wil ze niet.. dan is ze te moe of heeft ze voor haar gevoel genoeg, want dan drinkt ze iig niet..dus ga ik per voeding 1 borst vervangen (ik voed iedere voeding beide borsten) zo kan ik langzaam afscheid nemen van de bv, ik neem iig aan dat de voeding nu wel snel zal gaan teruglopen..

    Het doet pijn en ik vind dit echt heel jammer.. ze is de eerste bij wie ik volledige bv geef.. bij de andere 3 is het niet gelukt... dat ik het al bijna 3 maand doe is echt al ontzettend superrr voor mijn doen en ik ben onwijs trots.. op mezelf.. op mijn lijf en op mijn meisje...maar ze mag er niet onder lijden..t cb verwacht dat als ik niets doe dat ze dan volgende week is afgevallen...en daar stopt dus mijn goede wil...

    De volgende voeding ga ik beginnen.. met pijn in het hart:(, maar ook in de wetenschap dat ze dit gewoon nodig heeft...met nog 3 kids is een virus zo opgelopen en ze heeft echt niets om bij te zetten..

    Tis goed zo.....(weet ik.. nu nog t gevoel zien te vinden...)

    Ik wilde t gewoon even van me afschrijven.....
     
  2. MG2009

    MG2009 Niet meer actief

    Wat jammer zeg! Maar fijn dat je er vrede mee hebt.

    Is het geen optie om om de 2 uur te gaan voeden en haar 's nachts wakker te maken voor een nachtvoeding? Is wel erg heftig voor jezelf natuurlijk, maar wie weet helpt het haar groeien en kun je de BV toch nog volhouden?
    Ik zeg maar wat hoor.

    Succes met afbouwen, lijkt me erg emotioneel.
     
  3. ichtus

    ichtus VIP lid

    5 mrt 2007
    14.841
    1
    38
    gelderland(noord)
    Snachts voeden heeft geen zin.. dandrinkt ze gewoon niet..
    hebben we al geprobeerd, maar is ook voor mezelf niet zo best...

    Vaker aanleggen heb ik wel s gedaan, maar dat is niet haalbaar hier, met 4 kids, school, werk, zwemles, huishouden etc.. dan wordt ik werkelijk gek.. elke 3u vind ik al zwaar, maar dat heb ik er wel voor over...geen punt...een regeldag is moeilijk, maar ik weet dat dat ook weer over gaat dus trek ik t wel.., maar om dat nu structureel te doen...dan gaat de bv ten koste van alles.. dat is voor hier niet goed...
     
  4. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    He wat vervelend voor jullie!

    Mag ik even wat opmerken?
    Bij (een vermoeden van) stille ondervoeding, is om de 3 uur voeden soms niet genoeg. Om het weer op de rails te krijgen zul je een dagje of wat om de 2 uur moeten aanleggen.
    Maar wat VEEL belangrijker is is de MANIER van voeden. Het is belangrijk om heel goed op het aanleggen te letten, want een kind dat goed aanligt krijgt meer uit je borst. Aanleggen, losmaken, aanleggen, net zolang tot het goed zit.
    Daarnaast, tijdens elke voeding borstcompressie toepassen.

    Als ik naar je verhaal kijk denk ik persoonlijk dat kunsstvoeding in jullie geval niet nodig is, maar dat een goed gesprek met iemand van VBN/LLL (telefonisch, gratis!) je wel kan helpen de zaken op een rijtje te zetten. En een consult met een lactatiekundige kan jullie op gang helpen als je de bv toch nog een kans wilt geven.
     
  5. ichtus

    ichtus VIP lid

    5 mrt 2007
    14.841
    1
    38
    gelderland(noord)
    Het aanleggen gaat volgens de LK goed..ze drinkt ook echt met lange halen zeg maar..en iedere borst echt 20 minuten (laatste paar dagen niet trouwens.. nu is ze na 10 minuten echt klaar, laat ze los en gaat ze om zich heen kijken, geef ik de andere borst etc) Als ze nu de eerste was dan had ik zeker nog veel meer uit de kast getrokken... twas zo'n gedoe.. t kolven e.d. dat ging nu net wat beter.. ik kolf (als ik niet voed, op t werkbv) toch 100cc.. en dat is voor mij best veel.. ik kon net genoeg bv voorraad opbouwen voor de volgende werkdagen ..

    ze heeft gewoon niet meer trek.. iedere 2u aanleggen (lukt me gewoon niet qua tijd) zou voor haar ook geen zin hebben.. ze drinkt dan gewoon niet of hooguit een paar slokken..

    Ik snap t ook gewoon niet.. mijnandere kids huilden gewoon als ze honger hadden.. vind t zo raar dat ze zo tevreden is , maar niet groeit.. vandaar t vermoeden van stille ondervoeding..
     
  6. Dragonfly

    Dragonfly Niet meer actief

    Ik kan me indenken dat je dit verschrikkelijk vind. Ik zou denk ik ook mijn ogen uit mn kop janken als ik zou moeten stoppen. Maar als je dochter niet genoeg groeit is het misschien maar het beste. Je hebt in ieder geval je best gedaan en het is drie maanden gelukt!! En daar mag je supertrots op zijn!!
    En borstvoeding geven is natuurlijk, maar niet vanzelfsprekend!!
    Ik denk dat wanneer je dit doet en je ziet dat het positieve resultaten brengt, je het ook beter naast je neer kunt leggen. Maar nu op dit moment is het gewoon niet leuk en kan ik me indenken dat je hier erg verdrietig om bent.

    PS:Ik ben geen expert hoor in het geven van borstvoeding dus ik weet ook niet of dit uberhaupt kan, maar zou je niet 1 voeding kunnen blijven doen en de rest flesvoeding. Gewoon voor je eigen idee?
     
  7. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik zou dan toch eerst overleggen met een lactatiekundige en een arts voor ik overstapte.
    Het is namelijk helemaal niet gezegd dat ze met kunstvoeding opeens beter zal gaan drinken of meer zal gaan aankomen!
     
  8. Dragonfly

    Dragonfly Niet meer actief

    Nee, klopt, heb je gelijk in.
     
  9. Saskia1982

    Saskia1982 Fanatiek lid

    28 aug 2008
    1.902
    0
    0
    Brielle
    "aanleggen gaat goed volgens de LK", als ik dat lees is er al een laktatiekundige bij gehaald..
    Heb het idee dat er ook al aardig wat geprobeerd is, dat TS echt niet zomaar denkt aan overstappen.
    Ik ben sterk van mening dat borstvoeding geweldig is, maar zeker niet ten koste moet gaan van alles.
    In deze situatie zou ik ook overstappen op kunstvoeding..
     
  10. Ireen

    Ireen Fanatiek lid

    8 sep 2008
    2.305
    1
    0
    Rot voor je!
    En wat een gestress denk ik, iedere keer afvragen of ze genoeg heeft en niet op de signalen van je kind kunnen vertrouwen, lijkt me een moeilijke situatie.

    Ik vraag me ook af of het met kunstvoeding beter gaat. Als je ervoor kiest om dat uit te proberen loopt je voeding natuurlijk terug, maar ik kan me ook zo voorstellen dat je niet langer aan wilt tobben en nu gewoon wilt dat ze goed groeit. Is een lastige, maar volgens mij heb je je keus gemaakt.

    Veel succes en sterkte!
     
  11. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Aanleggen gaat goed...maar dat kan van de ene op de andere dag opeens minder goed gaan!
     
  12. ichtus

    ichtus VIP lid

    5 mrt 2007
    14.841
    1
    38
    gelderland(noord)
    Klopt, maar ik kan er niet elke dag een LK bijhalen.. das geen doen en ook niet te betalen trouwens.... Ik ga nu eerst deze week alleen de voeding rond t avond eten vervangen.. de rest geef ik alleen bv.. dan zie ik dinsdag wel of het resultaat heeft gehad..

    Na de fles van gisteravond om 18u heb ik haar in bad gedaan.. ze was ubervrolijk.. lag te kletsen en te kraaien.. op haar buik maakte ze kruipbewegingen met haar beentjes.. zo actief.. zo heb ik haar nog nooit gezien..energie voor tien...

    Mocht dit voldoende zoden aan de dijk zetten kan ik t zolang t lukt nog wel een tijdje zo doen.. zo niet dan wordt t vanzelf steeds meer fles dan borst.. wil nog zo lang mogelijk de ochtend en avond voeding zelf blijven geven......

    Gister heb ik niet gekolfd nadat zij de fles had gehad..misschien ga ik dat komende week verder wel doen.. minder kans op teruglopende productie en wie weet gaat t toch weer beter...

    BEDANKT voor de reacties trouwens..
     
  13. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    He meid, wat rot om te horen!
    Je mag zeker trots zijn op jezelf!
    Sterkte met alles!;)
     
  14. littleladybug

    littleladybug Niet meer actief

    Hoi Ichtus

    Ik heb exact hetzelfde gehad met mijn zoontje; klaagde nooit, maar kwam ook geen grammetje aan leek het wel. Vandaar dat ik sinds een paar weken het anders doe. Omdat bv echt supergoed is voor de weerstand geef ik 3 x per dag ('s ochtends als hij wakker wordt; om 12 uur en voor het slapen gaan) bv en de rest vul ik gewoon aan met flesvoeding.
    Hij heeft nu echt een inhaalslag gemaakt en is idd ook een stuk actiever. Dus de weerstand krijgt hij nu uit de borst en het vetlaagje uit de fles;)! Misschien is dit ook voor jou iets.

    succes!
    Liefs Susy
     
  15. ichtus

    ichtus VIP lid

    5 mrt 2007
    14.841
    1
    38
    gelderland(noord)
    zo wil ik het nu ook gaan doen..

    Ik geef nu 1 fles per dag..(de diner voeding zeg maar) en soms een halve fles na een bv als ze niet genoeg heeft aan de bv.. de andere voedingen geef ik alleen bv.

    Op mijn werk kolf ik gewoon door zodat de bv niet te hard terugloopt... ik heb me er bij neer gelegd.. Net gevoed..beide borsten en ze was duidelijk niet tevreden..een flesje gemaakt 120/4 cc en helemaal leeg.. ze had t echt nodig...dat bevestigd de juiste beslissing..

    Hoe lang ik dit zo kan doen ligt aan de productie, maar ik ben blij dat de eerste (bijna) 3 mnd is volgemaakt..
     
  16. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.556
    3.456
    113
    Wat jammer joh dat het zo is gegaan!
    Zelf ben ik met 3,5 maand gaan afbouwen, ik wou gaan stoppen (andere reden), maar ben toen gaan combineren, 2 flesvoedingen en de rest borstvoedingen, tot een half jaar heb ik dat zo gedaan, nu ben ik verder aan het afbouwen, omdat hij overdag geen rust meer heeft voor borstvoeding, maar die avond -en ochtendvoeding geef ik nog steeds. Eigenlijk is mijn productie aardig stabiel gebleven, het is een mooie tussenoplossing die voor ons goed werkt, ik hoop dat het bij jou ook zo mag gaan!
     
  17. bambi82

    bambi82 Actief lid

    13 jul 2007
    252
    0
    0
    pardon ?? natuurlijk gaat dan wel aankomen..het is mij volkomen duidelijk dat er wel bv aanwezig is maar hier niet voldoende voeding in zit..met fv zit er altijd voldoende voeding in, dus dan MOET ze aankomen..ik heb soms zon hekel aan die pro b.v mensen...zucht..

    Doe zeker waar jij je goed bij voelt..je hebt 3 andere kids met de fles groot gebracht , dus je zal best weten hoe alles gaat..succes ermee..en hoop dat je meisje snel wat gaat groeien...
     
  18. Ireen

    Ireen Fanatiek lid

    8 sep 2008
    2.305
    1
    0
    Ik dacht dat borstvoeding vrijwel altijd genoeg voedingsstoffen bevat?
    In kv kunnen dan wel genoeg voedingsstoffen zitten, als ze er weinig van drinkt gaat het natuurlijk niet beter, dus zo stellig kun je nu ook weer niet zeggen dat ze dan aankomt, maar goed.

    Hoe gaat het nu? Groeit ze al een beetje?
     
  19. Sucre

    Sucre Fanatiek lid

    1 feb 2008
    4.877
    0
    0
    Verpleegkundige
    Gelderland
    Hoi Ichtus, ik las je verhaal en het is zo herkenbaar.

    Mijn zoontje is klein geboren, groeide even goed de eerste 2 maanden na de geboorte, maar sindsdien buigt zijn groei ook behoorlijk af. Hij was altijd erg vrolijk en wilde ook al snel geen nachtvoedingen meer. Het CB hier adviseerde ook al snel bijvoeding, al stond ik daar niet achter.

    Ik voed nu als zoonlief wakker wordt en voordat hij weer naar bed gaat. Elke slok is er weer een. Zo voed je wel wat vaker op een dag, maar mijn mannetje drinkt maar 5 minuten, dus dat is niet zo erg.

    Weet je dat BV NOOIT te weinig voedingsstoffen bevat? Maar als je kleine er niet genoeg van drinkt, dan gebeurt het dus dat hij/zij niet goed groeit. Dus niet doordat de BV niet goed is, maar doordat er te weinig van word gedronken.

    Nu ik mijn kleine zo voed, blijft hij groeien, volgens zijn eigen (onderste) lijntje.

    Je moet niet koste wat kost doorgaan met BV. Van FV worden kindjes ook groot, sterk en gelukkig. En dat je meisje al 3 mnd BV krijgt is gewoon helemaal super! Belangrijk is dat jij goed in je vel zit en dat je kindjes groeien en tevreden zijn. Succes met je keuzes en geniet van je meisje!

    Sterkte! Digiknuffel.
     

Deel Deze Pagina