ik mag kiezen tussen keizersnede of natuurlijke bevalling

Discussie in 'De bevalling' gestart door jojo29, 2 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jojo29

    jojo29 Bekend lid

    4 feb 2008
    709
    0
    0
    verkoopster
    utrecht
    even hier op het gaat mij niet om de pijn die pijn heb ik allemaal meegemaakt en het is niet zo voor dan oow ik neem een keizersnede en ben er van af

    1 ik krijg weer een groot kindje
    2 heb een litteken

    en niet alle vrouwen heeft het geluk om het uit hun zelf te kunnen doen.

    en hier in nederland zijn we erg laks met ingrijpen en soms grijpen ze te laat in omdat ze denken oow het kan wel op een natuurlijke manier.

    als ze tegen mij hadden gezegd het kindje is klein dan was het voor mij veel makkelijker

    ik moet een keuze maken en alle twee is niet zonder risico's

    gr jojo
     
  2. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.043
    4.239
    113
    Bij Kylian bleek uit een groeiecho dat het een groot kindje zou worden en er is nooit gesproken van een keizersnede.
    Om het af te romen ging ik ook nog eens 3 weken overtijd, dus meneertje werd nog wat groter.

    Na 2 dagen weeën en 2.5 uur persen bleek het toch niet te passen en kreeg ik een spoedkeizersnee, overigens met ruggeprik dus ik was wel bij.
    Alleen jammer dat ik zo uitgeput was dat ik het allemaal niet meer mee kreeg.

    De teller bleef bij Kylian staan op 5000 gram en 55 cm.

    En toen werd ik zwanger van Kinley en omdat Kylian groot was hielden ze me sterk in de gaten met groei echo's.
    Wederom werd er een groot kind verwacht maar dat was geen reden tot een geplande keizersnee ook mijn bezwaar van wachten tot 3 weken overtijd werd niet op gereageerd.
    Hun visie was natuurlijk bevallen (wat ik ook graag wilde maar ook tegenop zag) en pas op week 43 eventueel inleiden als het er dan nog niet was.

    Tot in week 38 bleek dat madam zich in stuit had gedraaid en 5 dagen kon ik me melden in het ziekenhuis voor een geplande keizersnede.
    Tijdens de controle echo bleek ze weer goed te liggen dus werd er overlegt, mede omdat ik al harde buiken had en mijn baarmoedermond al verweekt was, was de discussie inleiden of toch de keizersnede door laten gaan. Wij hebben toen duidelijk aangegeven dat ik liever de keizersnede had.
    Toen weer een inwendig onderzoek en toen bleek madam overdwars te liggen 8) en dus ging de keizersnede door.
    Achteraf was natuurlijk bevallen toch niet gelukt (omdat madam nog vrolijk rondzwom en niet vast lag) en had ik dan hoogstwaarschijnlijk 's avonds als nog een keizersnede gehad.

    Het herstel is me beide keren meegevallen, in beide gevallen maar 2 dagen in het ziekenhuis gelegen (1ste keer zondag de keizersnede en woensdagmorgen naar huis 2de keer dinsdagmorgen de keizersnede en donderdagmorgen naar huis)

    Groetjes Anita
     
  3. Mamanama

    Mamanama Fanatiek lid

    10 apr 2009
    4.080
    65
    48
    Zoetermeer
    @ Jojo: ik snap je helemaal hoor! Ik wilde zelf graag vaginaal bevallen als dat een grote kans van slagen zou hebben. Tessa was dus ook weer groot (hoofd zeker 3 weken voor op de groei) en totaal niet ingedaald, dus vandaar hier de afsrpaak voor ene geplande keizersnee en alleen normaal bevallen als ze zich spontaan voor de 38,5 week had aangekondigd.
    Gelukkig had ze dat niet gedaan! Ik zeg gelukkig....omdat bij de keizersnee mijn oude wond dus gescheurd bleek te zijn (ze keken zo op de vliezen!) zonder weeen! Laat staan wat er gebeurd had kunnen zijn als ik spontaan aan de gang had gegaan!
    Door de grootte is kennelijk mijn baarmoeder op zijn eindje geraakt, hoe en wat precies weet ik nog niet...heb het eindgesprek op 19-2.
     
  4. Mona

    Mona Bekend lid

    16 jan 2006
    729
    0
    0
    #24 Mona, 9 feb 2010
    Laatst bewerkt: 9 feb 2010
    Ik heb ook een drama bevalling gehad van 36 uur en toen ben ik verlost via een keizersnede. Mijn zoon was een sterrekijker en de ontsluiting vorderde daardoor niet. Indien ik weer zwanger raak dan zal ik zelf zeker aansturen op een keizersnede. (aangezien ik draagster ben van een streptokken B bacterie) Nadeel is een langer verblijf in het ziekenhuis. Veel vrouwen en artsen schetsen een romantisch beeld van een natuurlijke bevalling. Dit geeft vrouwen met een keizersnede soms het gevoel dat zij er niet hard voor gewerkt hebben. Dat vind ik jammer. Bij een keizersnede heb je ook echt wel meteen moedergevoelens en binding met je kindje. Tuurlijk is een natuurlijke bevalling prachtig als het tot je mogelijkheden behoort, maar men moet het niet opdringen en als ze je de keus bieden is dat niet voor niets. Doe waar je zelf het beste gevoel bij hebt en laat je niet leiden door de mening van derden.

    Succes en een mooie bevalling (op welke manier dan ook;))
     
  5. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Ik hoorde laatst van mijn vk dat als dit kindje er goed voor ligt, ik ook mag kiezen hoe ik wil bevallen... Louise is gehaald met een keizersnede omdat ze horizontaal in mijn buik lag. Heb dus ook geen weeen oid gehad.

    Mijn redenen om voor een keizersnede te gaan (nu althans, misschien verandert mijn mening nog).
    * Risico op een (spoed)keizersnede is erg groot gezien er al een wond zit, ik heb geen zin om eerst urenlang weeen te moeten doorstaan en dan alsnog een keizersnede.
    * Mijn collega was er bijna niet meer geweest omdat ze haar te lang hebben laten doorgaan met weeen, op de ok bleek dat haar hele baarmoeder was gescheurd en eruit moest.
    * Ik weet hoe een keizersnede verloopt. Een natuurlijke bevalling is maar afwachten.
    * Het litteken zit er toch al ;)

    Ik vind het wel erg moeilijk want heb bij Louise heel erg het gevoel gehad dat ik heb gefaald omdat ik niet 'zelf' mijn kind op de wereld heb gezet. Maar toen ben ik ook bijna 9 maanden uitgegaan van een thuisbevalling. Dan is een keizersnede wel ineens een hele omschakeling. Nu kan ik me daarop voorbereiden.

    Al met al blijft het gewoon een ontzettend moeilijke (en persoonlijke) keuze.
     
  6. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Inderdaad, die keizersnede kostte mij bijna mijn leven! De volgende dag had ik drie longembolieën. Ik moet de rest van mijn leven antistolling gebruiken en blijf ook voor de rest van mijn leven onder controle van de trombosedienst. Denk alsjeblieft niet te makkelijk over keizersnedes!

    Ik zou eerst proberen op de natuurlijke manier te bevallen. Als het echt niet gaat dan kan je altijd nog een keizersnede ondergaan.
     
  7. jojo29

    jojo29 Bekend lid

    4 feb 2008
    709
    0
    0
    verkoopster
    utrecht
    ja alle twee is een risico gewone bevalling kans op scheuren van litheken.

    keizersnede ja ook een risico waar moet je dan uit kiezen.

    maar ik heb het even goed besproken en ze is nu goed ingedaald en echt te groot is ze niet dus ik zou op een natuurlijke manier kunnen bevallen ze laten me niet lang aan rommelen met weeen als zien dat het niet gaat lukken doen ze gelijk een keizersnede de gyn is ook 24 uur aanwezig in het ziekenhuis dat stelde mij ook gerust omdat eerst moest ie nog van huis komen.

    volgende week maandag gaan ze weer een groei echo maken blijk nu dat ze weer vlink gegroeit is en blijk dat ze toch te groot gaat worden dan wordt het toch een keizersnede vertelde ze me.

    dus afwachten maar weer.

    gr jojo
     
  8. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Tja zo blijf je bij beide mogelijkheden toch altijd de horrorverhalen en de hele goede verhalen hoor, want mijn collega was dus bijna dood geweest door de vaginale bevalling.
     

Deel Deze Pagina