Jullie mening!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door kylain, 12 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Rozemarijke ik ben het zó met je eens!
    Als het CB niets zou zeggen, en het kindje heeft een echte achterstand met 3 jaar dan wordt er verontwaardigd geroepen waarom het niet eerder is gemeld ....

    Ik zou het ook afwisselen, goed naar je kindje kijken! Succes.
     
  2. Kimmeding

    Kimmeding VIP lid

    13 mrt 2008
    6.167
    1
    38
    begeleidster verstandelijk gehandicapten
    lelystad
    Ben het met Rosemarijke eens.
    Neemt niet weg dat je alle advies hoeft op te volgen maar aan de andere kant zeggen ze het niet voor niets.

    Gewoon afwisselen met speel posities en dan komt het vanzelf of niet en dan kun je verder kijken.
     
  3. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Nou ik moet zeggen, het gebeurd toch echt niet vaak dat ik me kan vinden in een advies dat gegeven word door een consultatiebureau ;)!

    Maar ik ben het er dus echt helemaal mee eens dat je je kindje niet steeds neet moet zetten op zn billen. Als hij wil zitten, dan zal ie zelf maar eens moeten gaan ontdekken en oefenen hoe je dat doet. En tuurlijk kan je hem wel af en toe een keertje neerzetten, dus bijv een keer of 2-3 op een dag, maar verder zou ik dus idd zeggen op de rug evt op de buik leggen en dan lekker zelf zn gang laten gaan.

    Zo is dus hoe wij het doen. Onze jongste kan nog niet zelf gaan zitten, hoewel ze wel aan het oefenen is, wij zetten haar bewust niet steeds op dr billen neer, zo heb ik het idee dat ze het nooit gaat leren, omdat het niet nodig is, papa/mama zet mij op mn kont, dus waarom zou ik dat zelf moeten leren ;)! Hier dus een enkele keer dat wij haar neerzetten, maar de rest moet ze echt maar zelf gaan oefenen. Zo doen wij het dus en hebben het met de andere twee ook zo gedaan.

    Succes met 'kiezen' hoe jullie het willen gaan doen.

    Liefs, Hanneke!
     
  4. CB is een buro die het in de gaten houd en adviezen geeft.

    Mijn CB geeft dat ook zelf aan, het is een advies en aan jou de keus of je die opvolgt.

    Ik ben wel iemand die het probeert, baat het niet dan schaad het niet. Maar als het me niet zint, stop ik er ook zo weer mee.
     
  5. nony

    nony Fanatiek lid

    4 mei 2007
    3.308
    241
    63
    nh
    Hier is het geen consultatie buro maar een consternatie buro, geven iedereen ander advies...en de een zegt dit en de ander dat....
     
  6. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    wij hebben een speelhoek gemaakt met een groot dekbed. is wat zachter dan zo'n laminaatvloer vond ik. en hier moest juist gestimuleerd worden vanaf de buik. ze liggen toch automatisch al veel op hun rug.
    ik zou me er niet teveel van aantrekken.
     
  7. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    als ze nog niet zelf kunnen zitten is het inderdaad niet zo goed om ze steeds weg te zetten op hun billen. dat is niet goed voor de rugspieren evenals elke keer op hun voetjes zetten. af en toe kan geen kwaad natuurlijk maar niet teveel.

    toen mijn zoontje flink aan het oefenen was heb ik een paar keer de beweging van over je been heen schuiven naar een hangende zit met hem voorgedaan en verder niet. 2 weken later zag ik het hem zelf proberen en 2 dagen later kon hij het weer 2 dagen later kon hij echt gaan zitten maar heel erg voorover en weer een dag of wat later ging hij echt recht zitten. helemala uit zichzelf.
     

Deel Deze Pagina