Hoeveel uur werken jullie?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door toerist18, 1 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. patricia240477

    patricia240477 Fanatiek lid

    20 feb 2006
    1.232
    0
    0
    spijkenisse
    Hoi meiden,

    Ik werk nu op kantoor 4 x 8 dus 32 uur per week, ga 6 weken voor de uitgerekende datum stoppen. Tenzij ik nog genoeg energie heb om 2 weken door te gaan, maar dat betwijfel ik hoeveel meiden er last van hun rug e.d. hebben.

    Na mijn bevalling neem ik 1 hele dag ouderschapsverlof op en ga 3 x 8 werken, dus werk ik nog maar 24 uur....................wel lekker hoor!!! :p 8)

    En na een jaar kijk ik wel verder, of ik blijf die uren werken of ik pak die dag van ouderschapsverlof erbij, maar ik denk zelf het eerste.

    Maar je weet maar nooit dan, heb 2 oma's, waarvan nog 1 gaat oppassen 2 x in de week en misschien dat de andere oma volgend jaar een dag voor haar rekening wil nemen, zodat de andere oma een dagje weer rust heeft hahaha :D ;)

    Ach we zien dan wel tegen die tijd, is nu nog zo moeilijk om daar keuzes over te doen.

    Nou succes meiden, en denk om jezelf en de baby :)

    gr. Patricia
     
  2. Didi

    Didi Lid

    30 mei 2005
    99
    0
    0
    Ik werk nog 42 uur, maar ja dat krijg je als je voor jezelf staat. Wat ik wel even kwijt wil is dat het soms nogal makkelijk ik om je ziek te melden..... A.s. maandag ga ik met verlof, tenminste ik ga denk ik minder werken en ik ben me nu al aan het afvragen wat ik toch zo heel de dag moet doen....
    Ik ben dan 36 weken zwanger en hoop dat de kleine wat eerder gaat komen dat ik me niet zolang hoef te vervelen... en natuurlijk omdat ik verschrikkelijk nieuwsgierig ben...XXX Didi
     
  3. joep

    joep Actief lid

    13 nov 2005
    147
    0
    0
    Ik werk als dtp ster ( drukwerk ontwerpen en zo) in twee ploegen, dus 36 uur in de week, en ik moet zeggen dat ik er nog geen last van heb. In het begin was ik erg moe en misselijk maar ja dat is meer onhandig dan dat het niet gaat. Gelukkig maar dat ik nog lekker zoveel kan gaan werken, anders duurt het nog zo lang.
    Straks na de bevalling ga ik 3 dagen werken, kijken of dat bevalt, maar dat zal best wel.
     
  4. lisacar

    lisacar Actief lid

    Ik werk momenteel full time. Dat zou officieel 40 uur moeten zijn, maar door de aard van mijn werk wil dit nogal regelmatig varieren tot ruim 50 uur per week. Ben Consultant bij een IT bedrijf en voer opdrachten uit bij klanten van ons. Daar moet je altijd je beste beentje voorzetten en je toegevoegde waarde laten zien, want we zijn immers extern en duur. Tot nu toe gaat het nog prima. Ben wel regelmatig erg moe, maar kan me er nog doorheen slaan. Werk mee naar huis nemen wordt weliswaar steeds lastiger omdat ik s avonds geen puf meer heb om stukken door te lezen of voor te bereiden.

    Na m'n zw verlof wil ik 4 dagen gaan werken. Helaas kan m'n vriend niet part time werken. Dus zullen we 4 dagen opvang moeten regelen.

    M'n lieve moeder heeft al aangeboden om 1 x per week te komen oppassen. :) Als m'n schoonouders dat ook nou willen doen, dan schiet t aardig op........


    Gr. Carmen
     
  5. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    Ik werk 40 uur en ik doe administratie, als het kindje er zou zijn zou ik niet meer full-time gaan werken maar het liefste donderdag en vrijdag vrij! en mijn vakantiedagen die ik overheb van dit jaar van te voren ook opnemen :D
     
  6. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Ik werk 36 uur (90%). De ene week vijf dagen en de andere week vier dagen en vrijdag vrij.

    Als alles goed blijft gaan en we een kindje krijgen ga ik vier dagen per week werken (80%).

    Pim
     
  7. PamEnMarcel

    PamEnMarcel Actief lid

    Wat leuk om te lezen hoe het allemaal erg verschilt bij iedereen.

    Ik werk op dit moment 40 uur in de week, maar ik zit de hele dag achter een beeldscherm en moet af en toe de post ophalen, dus het is nog makkelijk volhouden.

    Ik neem 4 weken voor mijn uitg. datum verlof. Ik heb al min of meer met m'n werkgever overlegd of het mogelijk is om part-time te werken en dat was helemaal geen probleem (kon zelfs halve dagen werken!) Het is gewoon leuk dat't allemaal zo soepel verloopt. Ik ben pas de 3e zwangere van't bedrijf (+/- 100 man) en het was een beetje een drama met de eerste 2. Maar ja, eerst in juli kijken of mannetje een vast contract krijgt...
     
  8. conny

    conny Bekend lid

    11 mrt 2006
    891
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Sinds Rick er is, werk ik 24 uur. De 3 dagen dat ik werk, passen mijn moeder en schoonmoeder op. Voor mij is het een ideale verdeling. Het eerste halfjaar nadat Rick geboren was, heb ik werkloos thuisgezeten, en ik merkte dat ik veel gelukkiger ben en meer geniet van Rick als ik ook nog een paar dagen 'buiten de deur' werk.

    Financieel moet ik trouwens wel blijven werken, anders kunnen we niet rondkomen.

    Wel merk ik dat ik altijd een licht schuldgevoel heb naar beide kanten: Naar mijn werk dat ik niet zomaar kan overwerken, en naar Rick als ik hem 's morgensvroeg uit bed pluk om naar oma te brengen :(
     
  9. gemmajansen

    3 feb 2006
    39
    0
    0
    Vlaardingen
    Ik werk 12 uur in de week. Ik zou ook absoluut niet meer willen werken. Mijn man is ook twee middagen thuis, wanneer ik werk en de andere middagen gaat mijn kindje naar oma.

    Ik ben maar even weg, en dus bijna de hele dag bij mijn kind. We hebben het niet heel breed, maar dat vind ik ook niet nodig! We kunnen normaal leven zo.

    Verder vind ik het ideaal nu ik weer zwanger ben dat ik smiddags pas begin. Mijn misselijkheid is redelijk afgezakt dan! ;)

    Mijn tijd komt wel weer! Ik ben hoog opgeleid, maar mijn kleine mannetje komt eerst!!! :D Ik krijg nog wel genoeg kansen, en mijn gezin maakt me sowieso het meest gelukkig!
     
  10. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48

    klinkt goed!!
     
  11. Kalush

    Kalush Fanatiek lid

    7 jan 2006
    2.694
    0
    0
    Noorden v/h land
    Ik ben net van 20 naar 30 uur in de week gegaan.. Werk wel elke dag 6 uren.. dat is wel weer minder.
    Misschien kan ik straks gewoon 1 dag vrij nemen.. maar dit moet ik nog even overleggen..
    Ik wilde eigenlijk niet meer zoveel werken.. maar goed kon hier niet onderuit.
    Heb hiervoor een baan gehad waar ik soms wel 50 uur maakte.. dat was iets, dat wilde ik nooit meer, en het hoeft ook niet, mijn man werkt ook wel..

    Toen ik hier kwam, was het een functie coor 20 uur per week.. Heerlijk!
    Maar ja, als snel werd dat 25.. en nu zit ik op 30..
    Meer wil ik nu echt niet meer, hou van mijn vrije tijd.. en ook van het kindje dat straks gaat komen, daar wil ik ook tijd voor hebben.
    Ik 'neem' (ja je neemt niet, je krijgt) geen kinderen die dan door iemand anders opgevoed worden..

    Groetjes Kalush
     
  12. Elpee

    Elpee Actief lid

    24 okt 2005
    151
    0
    0
    Leerkracht
    Antwerpen
    Ik sta in het onderwijs (humaniora) en werk fulltime. Geen optie om ineens minder te gaan werken, maar da's ook niet echt nodig voor mij. Ik voel me sinds twee weken terug kiplekker. De misselijkheid maakt nu plaats voor wat extra vermoeidheid, maar dat neem ik er graag bij :D

    Als ons kleintje er in september is kan ik waarschijnlijk wel tot Kerst en Nieuw thuis blijven, maar nadien toch opnieuw fulltime werken, hoor. Dat tweede inkomen is geen overbodige luxe!
     
  13. ppa

    ppa Bekend lid

    24 nov 2005
    867
    0
    0
    hallo allemaal,

    ik werk nu 4 dagen , maar zit elke dag nog zo'n 2,5 tot 3 uur in de auto.
    ga straks 3 dagen werken.

    werk in het onderwijs en dat is het minimale dat je kan werken.

    gr.patricia
     
  14. marjan72

    marjan72 Actief lid

    3 sep 2005
    162
    0
    0
    Leeuwarden
    Ik werk 40 uur (in de praktijk is het vaal langer, maar niet op papier). Ik werk in een winkel als assistent shopmanager.

    Ik sta de hele dag en heb bovendien te maken met koopavonden. Ik zie er eerlijk gezegd erg tegenop op dit t/m 36 weken vol te gaan houden, aangezien ik een afwijking aan mijn knie heb en nu al erg moe ben 's avonds. Na de bevalling wil ik ook proberen ouderschapverlof op te nemen voor 1 dag in de week (dus dan 32 uur werken), ik ga echter per 1 mei mijn 2de jaarcontract in en volgend jaar zou ik mijn derde jaarcontract moeten krijgen, ik hoop niet dat dit dan in de weg gaat staan om mijn contract te gaan verlengen (maar ik ben er wel bang voor).

    Het liefs zou ik helemaal niet werken, maar een stuk financiele zekerheid is ook fijn vooral omdat ik meer verdien dan mijn man.

    We zien zien wel hoe het gaat lopen, ik moet mij er eigenlijk nu nog niet al te druk om gaan maken.

    Marjolein
     
  15. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Marjolein, wat hebben wij veel overeenkomsten zeg! Zelfde dag positief getest, zelfde datum uitgerekend, ik verdien ook meer dan mijn vriend. Toevallig allemaal he!
    Ik werk als afdelingsmanager in een hotel en wil na mijn verlof 4 dagen gaan werken (liefst nog minder, maar dat is financieel gezien niet haalbaar en ook gezien mijn functie niet ben ik bang).
     
  16. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    Ik werk 20 uur, maar heb ook een eigen bedrijfje, waar ik het de laatste tijd behoorlijk druk mee heb.
    Dat is wel fijn, ik werk vanuit huis (ontwerpbureau: logo's, huisstijl, websites en familiedrukwerk)
    Ik blijf straks ongeveer 20 uur werken en kan mijn thuis werk dan fijn combineren met de zorg voor ons kindje. Mijn man blijft 40 uur werken. Hij is bedrijfsleider dus kan niet veel minder...

    Gr. Niki
     
  17. marjan72

    marjan72 Actief lid

    3 sep 2005
    162
    0
    0
    Leeuwarden
    He Molly, dat is inderdaad wel een opstapeling van overeenkomsten zeg, grappig en leuk ook :) .

    Ik zit met hetzelfde, dat ik waarschijnlijk (gezien mijn functie) ook niet minder kan gaan werken. Manager en ik zijn ook de enige die 40 uur werken, dus dat zal heel moeilijk worden. Maar dat zijn zorgen voor later en zien we dan wel weer. Eerst maar eens die 12 weken doorkomen. Ik heb trouwens wel al ergens gevonden dat als je staand werk hebt je werkgever verplicht is om jou te laten zitten zodra het werk het toe laat, daar ga ik denk ik wel gebruik van maken, want mijn kindje gaat nu toch echt even voor alles.

    Liefs Marjolein
     
  18. Jantien

    Jantien Bekend lid

    20 feb 2006
    906
    0
    0
    Ik werk nu 36 uur (in de zorg) eigenlijk verdeeld over de ene week 5 en de andere week 4 dagen van 8 uur.
    Maar mijn dagen zijn eigenlijk altijd 9 uur, dus heb ik het zo verdeeld dat het nu 4 keer 9 uur per week wordt.
    Mijn vriend werkt ook 4 * 9 per week.
    Dat blijven we zo doen na de bevalling. Dan 3 dagen kdv.

    Ik wil proberen om tot 4 weken voor de bevalling door te werken.
     
  19. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Ik werk de ene week 5 dagen en de andere week 4 dagen. Ik wil na de bevalling 4 dagen per week gaan werken. Mijn man werkt onregelmatig en is door de weeks regelmatig vrij. Bij ons is gelukkig flexibele kinderopvang beschikbaar op het kdv. Zal gemiddeld neerkomen op 2,5 dagen kinderopvang in de week, maar dan wel steeds op andere dagen/dagdelen.

    Ik wil denk ik zes weken tevoren stoppen met werken. Ik hoor van veel mensen dat ze bij de 1e tot vier weken te voren hebben doorgewerkt, maar dat ze dit bij de 2e niet meer doen omdat ze het toch te zwaar vonden.

    Pim
     
  20. Miranda

    Miranda Bekend lid

    6 jun 2005
    627
    0
    0
    Verpleegkundige in ouderen psychiatrie
    Gelderland
    Ik werk ook in de zorg, werk nu 32 uur in de week en dat wil ik na de bevalling blijven doen. ook ik werk door tot 4 weken voor de uitgerekende bevalling. ben er bijna werk 20 april voor het laatst.
     

Deel Deze Pagina