droge schrale huid

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door vlaflip, 17 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    ellen, wat vervelend! is het geen eczeem?
    wat voor zalfjes krijg je?

    deze olie hebben wij gekocht toen mijn dochter eczeem in haar knieholtes had:
    Jeukende Huid
    ik weet niet meer precies waar, maar het zal gewoon het kruidvat of de etos geweest zijn.
     
  2. chantal29

    chantal29 Fanatiek lid

    30 jul 2007
    1.714
    0
    0
    Je hebt toch ook een speciale babylijn?
     
  3. vlaflip

    vlaflip Niet meer actief

    vandaag bij buro geweest,en die geven als tip om even een paar dagen helemaal of zo min mogelijk iets op te smeren, om even de huid zijn werk te laten doen
    en anders idd bepathen schijnt goed te werken
     
  4. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    @chantal29 en Lauwie

    Ik had het helemaal omschreven. rood, maar jeukt niet (we merken in iedergeval niet aan Emma dat het jeukt. alleen in het gezicht schilferig en verder op buik, rug en knieholtes droge plekken.
    Ze had met de ha overlegd en ik heb voor de eerste week hydrocortison zalf meegekregen dat moeten we 2x per dag opbrengen. 2x daags op haar buik, rug enz en 1x per dag op haar gezicht
    en voor daarna hebben we vaseline-cetomacrogolcreme meegekregen dat moeten we 2x daags opbrengen.
    Hoop heel erg dat het helpt. Dokter had het niet over eczeem gehad dachten we zelf ook niet aan. ik hoop dat dat het dus ook niet is.
     
  5. chantal29

    chantal29 Fanatiek lid

    30 jul 2007
    1.714
    0
    0
    Ik ken het probleem. Onze dochter heeft ook een paar hardnekkige plekken die vooral de kop op steken als haar weerstand zakt. De huisarts en CB-arts zeggen dat het wel iets van eczeem is maar niet echt ernstig. Voor de soms vurige plekken ook een hormoonzalf gekregen voor de rest onderhoudt ik het met de Lipikar Baume die deed het hier veeeeeel beter dan de cetomacrogol, maar probeer deze laatste eerst maar eens uit. Het scheelt in de knip, de lipikar kost rond de 16 EUR per tube. Voor ons zijn geld wel dubbel en dik waard!!
     
  6. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    ellen, mijn dochter was ongeveer even oud toen ze eczeem had, maar dat is (zonder smeersels) helemaal overgegaan.
    ik merkte ook niet dat ze er jeuk van had, maar ik weet ook niet of die kleintjes dat al kunnen laten merken.
    ze heeft nu wel weer wat rare bultjes op haar knieen.
    ik had trouwens het idee als ik haar te warm (broeierig) aankleedde dat het verergerde.
    hopelijk is het bij jouw dochter ook snel over!
     
  7. Grassprietje

    Grassprietje Fanatiek lid

    3 dec 2006
    2.328
    0
    0
    tukkerland
  8. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    @chantal29. ik hoop dat het hiermee natuurlijk klaar is, maar mocht dat niet zo zijn. diezalf die je beschrijft (cetomacrogol) kun je die gewoon in de drogist krijgen? en gebruikten jullie die elke dag om in te smeren? ik zal bij het cb het sowiso wel even na laten kijken mocht ze het nog hebben na de kuur van de zalf.

    @lauwie nee als je nou zag dat ze jeuk heeft of er last van heeft. daarom weet ik niet of het wel eczeem is. ik hoop dat het zo weg is. Ik kleed Emma trouwens niet echt te warm aan. Emma heeft het snel al wel warm genoeg. dus geen dikke truien. Ik hoop ook dat het net als bij jouw dochtertje nu vanzelf weggaat.
    we zijn vandaag trouwems met de zalf begonnen ben benieuwd!
     
  9. Antje77

    Antje77 Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    4.200
    140
    63
    @ Ellen, cetomacrogol kun je gewoon op recept krijgen. Echter de vaseline-lanettecrème FNA is wat beter dan cetomagrogol of de vaseline-cetomacrogol.

    Heeft jouw huisarts de hormoonzalf uitgeschreven zonder eerst het huidje te hebben bekeken? Wat je beschrijft kan eczeem zijn, maar ook gewoon een zeer droog huidje. En bij dat laatste zou ik persoonlijk echt geen hormoonzalf gebruiken.

    Ik raad je echt de balneum badolie aan.

    @ Lauwie, hoe klein ze ook zijn, maar jeuk kunnen ze goed laten merken. Hier een mannetje wat al vanaf 12 weekjes oud gigantische jeuk heeft.
     
  10. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    dan ga ik er vanuit dat emma dat ook had laten merken als ze jeuk heeft.
    ja ik heb het helemaal beschreven ik ben er niet geweest. de dokter gaat vandaag ook op vakantie denk dat ze daarom heet besproken met de ha. maar welke is de hormoonzalf? toch niet wat ze nu heeft voorgeschreven gekregen? Hoe kan je eczeem eigenlijk herkennen dan? dan hebben ze toch jeuk?
    Het zijn kleine plekjes. viel me op dat ze bij haar ene tepel een droge plek kreeg. die werd weer minder. en nu dus dezelfde plekjes op buik en rug vooral en droge plekken in gezicht. die plekken in het gezicht heeft ze al heel lang. dat werd minder en dan weer wat meer enz.
     
  11. Antje77

    Antje77 Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    4.200
    140
    63
    De hydrocortison is een hormoonzalf.

    Eczeem gaat inderdaad bijna altijd gepaard met jeuk. Milan krabde zich vooral 's nachts. Overdags krabde hij zich niet snel, alleen tijdens verzorging en als hij moe was. Waarschijnlijk omdat ze overdags meer afgeleid zijn.

    Eczeem is vooral te herkennen aan roodheid (vaak zelfs vurig), zwelling, schilfers, blaasjes, kloven.

    Nog wat tips:
    Verwarming niet te hoog en waterbakjes aan de verwarming ivm droge lucht.
    Niet te warm aankleden en liefst katoenen kleding.
    Niet te vaak in bad en geen producten met parfum gebruiken.
    Bij een gevoelig huidje zou ik ook geen wasmiddel gebruiken met parfum. Neutral is het beste.
     
  12. chantal29

    chantal29 Fanatiek lid

    30 jul 2007
    1.714
    0
    0
    De cetomacrogol krijg je bij de apotheek. Je zou ook eens kunnen vragen of ze ook de Lipikar Baume hebben en of ze een proefmonster hebben. Onze meid krabt er overigens ook niet aan maar het is toch wat van eczeem volgens diverse artsen
     
  13. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    we hebben bakjes aan de kachel gehangen. toevallig een week gekeden omdat ik zelf wat hoofdpijn had, en dat kan ook door droge lucht komen. we kleden haar niet te warm aan. We gaan dan maar even kijken naar een andere badzeep. we gebruiken etos eigen merk, maar die is volgens mij ook zonder parfum toch?
    we doen Emma om de dag in bad dat is niet te vaak toch?
     
  14. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Vaseline Cetamocrogol ofzoiets idd. Deze heb ik ook, maar ik heb niet het gevoel dat het echt helpt. Het maakt de huid hooguit minder schraal en de eczeem minder "vurig" maar als jet het een tijdje niet smeert, is het zo weer terug.
    Overigens schrijft mijn huisarts deze voor, dus hoef ik er niet voor te betalen. Misschien een tip om het voor te laten schrijven, scheelt toch weer 6 euro ;)
     
  15. Antje77

    Antje77 Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    4.200
    140
    63
    Zalfjes zijn ook alleen maar symptoombestrijding. Zalf pakt het probleem niet aan. Eczeem komt van binnenuit (bij aanleg ervoor / erfelijk bepaald) en komt meestal tevoorschijn als het getriggerd wordt door iets. Daarnaast heb je nog contacteczeem, wat van buitenaf wordt getriggerd, zoals wasmiddel.
    Belangrijk is om te proberen te achterhalen wat het triggert. En dat is helaas vaak een heel giswerk en niet volledig te achterhalen.

    @ Ellen, Bij eczeem en zeer droge huid is om de dag eigenlijk te veel. Water en vooral zeep droogt de huid uit. Milan gaat hier 2 à 3 keer per week in bad met balneum olie en wordt dan nog gewassen met een doucheolie.
    Ik ken de verzorgingsspullen van de etos niet. Maar als er parfum in zit staat dat erop.
    Wij gebruiken zarqa en louise widmer. Maar dat zijn beiden niet de goedkoopste producten. Maar het zijn producten waar hij goed op reageert. Hebben namelijk ook eens neutral geprobeerd, maar dat was niet zo'n succes.
     
  16. Birdie

    Birdie Bekend lid

    16 sep 2008
    528
    0
    0
    Dit middel heeft onze huisarts ook voorgeschreven voor de rode, schrale wangetjes van onze dochter, maar índerdaad, net wat je zegt, het helpt niet echt en als je het even niet smeert is het zo weer terug.
    Ik denk dat ik maar es maandag die lipikar baume ga proberen.

    In bad gebruiken wij van het kruidvat zemelenbad. Ze heeft wat droge plekjes op haar bovenbeen maar haar huidje is verder heerlijk zacht en niet droog. We doen dit elke keer in bad.
     
  17. diddi

    diddi Bekend lid

    1 jan 2010
    590
    0
    0
    NULL
    NULL
    hai,

    Mischien helpt vet houden met vaseline haar.
    Dat blijft best lang vet en is ook lekker voor het huidje.
    Wat wij ook wel eens doen is insmeren met babyolie.
    In bad extra olie en zodra ze eruit was meteen weer invetten met olie.
    Is ook erg goed voor het huidje allemaal.
    Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
    Succes
     
  18. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    ik heb nu balneum olie gehaald. Maar dan kan ik haar wel wassen met iets van een ander merk toch? voor ze in bad gaat> hadden nu eerst namelijk lavendelbadje en shampoo en wasgel van de etos eigen merk. zag dat er dus wel parfum inzat. ik dacht altijd van niet. Ik denk dat ik neutral wil proberen.
    Kan een shampoo ook een droge huid veroorzaken? nee toch? daar kan ik de oude van de Etos wel voor blijven prberen toch? Zag dat neutral ook best duurder is. net als balneum.
     
  19. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    oja we hebben naast de zalf ook vaseline meegekregen die hier genoemd word. Dat is toch gewoon hetzelfde als gewone vaseline?
     
  20. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    vaseline is gewoon hetzelfde idd. ik was haar eigenlijk niet met zeep. ik denk dat ze van het water ook wel schoon wordt, dus hier alleen met olie in bad.
    lijkt de zalf al te helpen?
     

Deel Deze Pagina