wat zou je doen..

Discussie in 'De lounge' gestart door lennylenn, 19 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Truus21

    Truus21 Niet meer actief

    Poeh ik hoop het echt nooit mee te maken!

    Ik heb geen idee wat ik zou doen, ik zou echt zeven kleuren stront schijten ;)

    Ik denk dat ik gewoon een hoop lawaai zou maken in de hoop dat hij dan weg vlucht ofzo..
     
  2. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    hier vorig jaar poging tot inbraak geweest, ik werd wakker van gerommel aan de deur, toen dacht ik nog hm.. zal wel niets zijn, ging naar de badkamer om te plassen en zag via het badkamer raam dat ons licht bij de voordeur was aangesprongen, heb gelijk alle lichten aan gedaan en zo hard mogelijk op de trap lopen stampen, daarna was het stil en was de inbreker gevlogen :D
    wel braaksporen op de deur, maar gelukkig werd ik optijd wakker...

    als ik nu wat hoor dan kijk ik eerst via het slaapkamer raam naar beneden of het licht aan is gesprongen, en die staat gelukkig altijd uit ;)
     
  3. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    Hoewel het me nog nooit is overkomen (klopt af) ben ik eigenlijk totaal niet bang voor inbrekers. Heb dan ook een hond in huis die 's nachts echt wel aanslaat als er aan de deur gerommeld wordt en het laatste wat een inbreker wil is dat ie betrapt wordt. Daarom adviseerd de politie ook om meteen het licht aan te doen en te gaan stommelen zodat de inbreker weet dat je wakker bent en zal ook meestal meteen de kuierlatten nemen.

    Vaak is het zo dat een inbreker overdag al naar potentiële doelwitten gaat kijken en dus zelden tot nooit een huis uitzoekt waar al een hond aanwezig is, heb een bordje bij de voordeur "hier waak ik" met een woest uitziende hond erop:D (wilde eerst een foto van mijn man doen maar daar was hij het niet mee eens:( ) dus dames, ook al heb je geen hond, zo'n bordje schrikt ook al een beetje af hoor. Wat ook wil helpen is zorgen dat je bij de buitendeuren zo'n sensorlamp heb hangen met 100 watt lamp erin, als die aangaat staan ze meteen in de spotlights en dat is nou ook niet precies waar ze op zitten te wachten.

    Zijn maar een paar tips die misschien een hoop angst weg kunnen nemen.
     
  4. miranda84

    miranda84 Bekend lid

    13 apr 2007
    781
    0
    0
    ik ga hem/haar te lijf.
    wij hebben dan wel een alarm systeem dus ik weet dan dat er iemand in huis is,het is s'nachts ook een keer afgegaan,voordat ik er ook erg in had gehad stond ik beneden in de keuken,maar er was niets te zien,was een storing ofzo,maar de volgende keer neem ik wel een knuppel mee:D,ik ben niet zo heel nag aan gelegd gelukkig,en tja,mijn dochters kamer is de eerste die je tegenkomt als je naar boven gaat dus dat moet ik wel verdedigen en ongezien kan ik niet naar buiten vluchten,dan is de keus toch al heel makkelijk;).
    maar....ik hoop dat het nooit gebeurd natuurlijk!
     
  5. Nala

    Nala Fanatiek lid

    29 okt 2005
    1.236
    1
    0
    Groningen
    Ik heb in een studentenhuis gewoond waarvan de voordeur soms niet goed sloot. Er is toen 's nachts een man binnen gekomen en in mijn kamer gekomen om rond te snuffelen. Mijn vriend zou die nacht ook bij mij komen slapen, dus toen ik met mijn slaperige kop iemand met hetzelfde postuur als mijn vriend naast m'n bureau zag staan, schrok ik niet eens. Ik zei gewoon: "hoi". En toen liep ie weg... Dus ik naar mijn huisgenoten die nog wakker waren om te vragen of zij gezien hadden waar m'n vriend heen ging. Die hadden ze dus helemaal niet gezien, maar wel een vent die z'n hoofd om de deur had gestoken en zei: "oh, sorry, verkeerde kamer". Toen ging er dus wel een lampje branden en bleek mijn portemonnee weg te zijn...

    Ik sla hem dus niet in elkaar, vlucht niet, maar groet gewoon vriendelijk;););). Geen idee wat ik had gedaan als ik wél in de gaten had gehad dat het mijn vriend niet was. Waarschijnlijk had ik me slapende gehouden en hopen dat meneertje junk niet op zoek was naar een slaapplaats:$:$:$
     
  6. draak86

    draak86 VIP lid

    7 mrt 2008
    5.427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    ik denk dat ik probeer zo stil mogelijk te zien todat ik het idee krijg dat hij ons ook in gevaar zou gaan brengen dan zou ik vechten als een leeuwin.
     
  7. aukje86

    aukje86 Actief lid

    6 jan 2009
    366
    1
    0
    Jongerenwerkster
    Zuid Holland
    Ik weet niet wat ik zou doen. Ik ben best bang aangelegd, maar ook heel beschermend tegen over mijn thuis. Het kan dus echt twee kanten op gaan.

    Heb wel een keer een verhaal gehoord (dus of het echt waar is:()
    Was in Amerika, een vrouw met haar kinderen thuis, kwam dus ook een inbreker en die vrouw is echt als een leeuwin haar huis en kinderen gaan beschermen, ook met flink geweld dus, maar wel vrijgesproken!
    Alles voor de kinderen! :D
     
  8. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.512
    4.709
    113
    Vrouw
    Hier net zoiets meegemaakt.
    Ik woonde toen nog bij mn ouders en werd wakker van iets wat viel. Daarna was het stil dus dacht het zal wilde weer verder gaan slapen totdat ik hoorde dat er aan het slot werd gerommeld.

    Ik schrok en dacht meteen er wordt ingebroken. Dus ben ik naar beneden gegaan.Als je de trap afloopt en om het hoekje kijkt, kijk je zo via de keuken op de achterdeur.
    En zo stond ik oog in oog met een inbreker:$

    Ik schrok en ben keihard naar boven gerend en heb mn ouders geroepen dat ze NU moesten komen omdat er NU werd ingebroken:D

    Eenmaal beneden was er niets meer te zien, inbreker zal vast ook geschrokken zijn hihi.
    "Gelukkig"was het slot geforceerd anders dachten mn ouders vast dat ik gek was;)

    Heb er nog een hele tijd nachtmerries door gehad.

    Om even antwoord op te vraag te geven, geen idee. Weet namelijk dat je heel anders kan reageren dan wanneer je het echt meemaakt.
     
  9. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    ik zou me samen met de kids opsluiten op een kamer en vandaar uit de politie bellen. Ze hebbenbij ons al proberen in te breken maar het is ze niet gelukt om binnen te komen
     
  10. msroxy

    msroxy Fanatiek lid

    12 dec 2007
    1.040
    0
    0
    In de straat waar ik heb gewoond hebben ze eens een inbreker aangehouden die keurig op een briefje had geschreven in welke huizen een hond zat.... Nu wij een héle grote hond hebben is onze achterdeur vaak niet eens meer op slot.... ook nu niet, terwijl ik helemaal in mijn uppie thuis ben. Als ik geen hond zou hebben zou ik op zijn minst net doen alsof met zo'n "hier waak ik" bordje!
     
  11. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    ik zou eerst bellen naar de politie en dan met heeeel veel herrie, alsof ik met 5 man was, opvallend langzaam alle lichten aandoen en de trap af komen bonken (met iets zwaars en hards waar je goed mee kan meppen) Dit alles in de hoop dat de inbreker het hazepad kiest. zou trouwens wel de telefoon aan houden terwijl ik dat doe.
     
  12. prrrsam

    prrrsam Bekend lid

    1 jan 2009
    987
    1
    18
    Heel zenuwachtig worden, heel zachtjes 112 bellen, mijn dochtertje halen, afwachten wat ze gaan doen, huilen :) en verder geen idee. Mijn vriend heeft me een busje pepperspray gegeven, dus daar ga ik dan ook nog wel gebruik van maken..
     
  13. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    ik heb toen ook eens een busje pepperspray gehad maar toen ik hem wilde gebruiken deed ie het voor de meter niet
     
  14. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    je weet niet wat je dan doet. ik dacht altijd dat ik me kinderen in 1 kamer zou doen met mezelf en de deur op slot zou draaien. van de week hoor ik de deur beneden dichtslaan van de kamer op een tijdstip dat dat niet kon mijn vriend was al weg. ik ben naar beneden gelopen en dat was natuurlijk erg stom. zo zie je maar. natuurlijk was er niks aan de hand snap er nog steeds niks van.
     
  15. Que

    Que Niet meer actief

    Heel heel heel veel herrie maken zodat ze schrikken en weggaan. Tegelijk de buurman op zijn telefoon bellen (die is politie agent)
     

Deel Deze Pagina