December 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Otje, 1 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    hoi meiden,

    Vandaag een lekker dagje gehad. Doordat ik vannacht niet goed geslapen heb, ben ik vanochtend lekker blijven liggen. We hebben verder veel kunnen doen aan het huishouden samen en Dain was weer gezellig.

    Morgen ga ik een dagje werken en dus ook voor het eerst buitenshuis kolven. Hoe lang mag je de afgekolfde melk buiten de koelkast bewaren? In het boekje staat dat je het direct in de koelkast moet zetten, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Weten jullie hoelang het goed blijft buiten de koelkast?
     
  2. Goedemorgen allemaal!

    Zit al aardig vroeg te kolven, want ik moet op tijd weg vandaag. Er is een vergadering op mijn werk waar ik graag even bij wil zijn. Jasmijn gaat lekker mee, genoeg oppas aanwezig daar :) !

    @Molly: afgekolfde melk blijft 5 tot 10 uur goed buiten de koelkast. Omdat veel kinderen hun melk ook op kamertemperatuur drinken, kun je er ook voor kiezen haar deze melk daarna als eerste (en dus eventueel onopgewarmd) te geven...
     
  3. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Pffff.... wat een nacht :( Gisteravond hebben we Koen om 22.30 zijn fles gegeven en daarna was ie goed wakker maar rond middernacht konden we dan toch gaan slapen..... tot 2.30 uur! Toen werd ie wakker! :confused: Als je al weken gewend bent rond 5-6 uur wakker te worden is 2.30 uur erg vroeg. We hebben hem toen even bij ons in bed gepakt waar ie met z'n speentje in slaap is gevallen. Toen heb ik hem terug gelegd in zijn eigen bed en zelf weer in bed gekropen. Rond 3.30 uur (ik sliep net weer) wordt ik wakker van gegil, gehuil en geschreeuw van Sara.... ik kijken... lag ze gewoon te slapen. Waarschijnlijk een nachtmerrie. Uiteindelijk ben ik rond 4 uur pas weer gaan slapen en om 5.30 was Koen wakker... Toen een flesje gegeven... daarna nog eventjes geslapen en nu moest ik opstaan want Sara moet zo naar school.

    Pfff wat n (waardeloze) nacht.

    Gr Otje
     
  4. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Lijkt wel een epidemie Otje, hier waren ze ook alledrie goed bezig, Marley de hele nacht toen ging haar broer meedoen en toen de oudste ik ben zoo moe!
    en we gaan over 2 weken over! Dus de komende tijd is druk druk druk!
    Marley huilt weer, moet ff kijken... ze is erg verkouden zo zielig.
     
  5. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Hallo Meiden,

    Hier weer eens een berichtje van mij, ik heb niet alles gelezen excuses hiervoor.

    Vales en Eve nog gefeliciteerd en Eve heel erg veel beterschap, ik hoop echt dat je er donderdag bij bent.

    Setje gecondeleerd met je oom, heel erg jammer dat je er donderdag niet bij bent. Maar natuurlijk ook heel erg begrijpelijk, veel sterkte meis.

    Van het weekend redelijke nachten gehad:

    Vrijdag op zaterdag kwam die om 23.00 voor ze voeding en om 02.30 en om 06.00, was wel ff vreemd hoor nu je gewend bent door te slapen.

    Zaterdag op zondag kwam die om 22.30 voor ze voeding en om 08.00 en toen nog ff geslapen en toen kwam die om 12.30 weer. Dus we hebben zeker wel lekker kunnen uitslapen, dat was zeker wel lekker.

    Vannacht heeft ie om 22.00 ze laatste fles gehad, om 22.15 sliep die heerlijk. Toen hebben we hem in ze wiegje gelegd en om 22.45 gingen we zelf naar bed toe en slapen, thijmen sliep toen ook nog lekker. Vanmorgen om 06.30 ging sebas naar ze werk en normaal komt thijmen dan altijd, maar hij lag nog heerlijk te slapen en om 08.30 wou die echt voeding hebben. Nou heeft ie dan heerlijk geslapen of niet haha, mag van mij altijd wel zo wezen.

    Verder ben ik donderdagochtend met de trein naar me moeder in Apeldoorn geweest, Thijmen was ook mee en het ging er goed. De mensen hielpen me in en uit de trein, me moeder kwam me ophalen van het station. Het was er erg gezellig, vrijdag zijn me moeder en me stiefvader mee gereden met de auto naar Amsterdam. Hun gingen namelijk eten bij me oma in Purmerend, en daarom brachten ze mij thuis.

    Ik moest vrijdag om 15.30 in het ziekenhuis voor nacontrole, dus ik was daar netjes op tijd. Bleek het dat ze 1 1/2 uur uit liepen, dus ik baalde natuurlijk heel erg. Thijmen lag gelukkig te slapen in ze wagen, maar na een uurtje werd die wakker. Gelukkig had ik wel schone luier en flesje mee, dus ik ging hem verschonen. Had ik ze luier af plaste die alles onder, naya gelukkig was ze truitje en rompertje niet heel nat. Dus moest ik die gewoon aan laten, ik had helaas niks anders mee. Maar na 1 1/2uur werd ik eindelijk binnen geroepen, ze hebben toen wat vragen gesteld, bloeddruk gemeten en wat dingen verteld en toen was ik alweer klaar. Nou moest ik nou echt 1 1/2uur zitten wachten om 5 a 10minuutjes binnen te kunnen zitten, ik was echt heel erg pissig hierom.

    Gisteravond hebben we lekker bij Sebas zijn oma & opa gegeten, Thijmen was best huilerig volgens mij had die last van een regeldag of een sprongetje. Vandaag gaan we eigenlijk niet veel doen, moet alleen even de was doen.

    Ik heb echt heel erg veel zin in donderdag. hopelijk komen er nog wel veel mensen en wordt het erg gezellig.
     
  6. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    goedemorgen,

    Ik ga zo een dagje naar mijn werk en dat betekent dat ik Dain voor het eerst alleen achter laat, best spannend. Hij heeft vannacht onwijs veel last van kramp gehad en nu nog steeds. Hij heeft ook al een paar luiers niet gepoept, terwijl hij zo'n 3 van de 6 luiers wel poept. Het zit hem echt dwars, heel zielig. Ik denk trouwens dat ik na mijn dagje werken vandaag, de 4 resterende weken verlof des te meer ga waarderen!

    Tot later
     
  7. lies32

    lies32 Bekend lid

    26 jan 2007
    636
    0
    0
    Amsterdam
    Hier een prima nacht gehad: om 23.00 180 cc, voor het eerst ook helemaal opgedronken en daarna kon hij er tot 5.30 tegenaan blijkbaar. Wel een paar keer een heel kort huiltje gegeven, maar dat zette niet door. Toen nog geslapen (thijs dan) tot 8.45, en nu ligt hij weer te pitten....

    Molly: succes met werken, spannend hoor..

    Debbie: wat stoer zeg, met de trein. Mijn ouders wonen in Zeeland en als mijn vriend niet meegaat ga ik normaal gesproken met de trein, maar met zo'n kleintje vind ik het nogal wat. Waar heb je dan gezeten? Op het balkon of gewoon in een coupe? En waar liet je de wagen?

    Slingding: wat voor ledikantverkleiner heb jij en wat doet het ? Ik heb wel interesse in een safety-sleep, dat is een lakentje met een klitteband "band" eraanvast, zoadat ze niet omlaag kunnen zakken of uit bed kunnen vallen (als ze groter zijn). Wij hebben nl. een heel mooi antiek ledikant, waarvan de spijltjes wat laag zijn. Ik vond het zo'n mooi ledikant dat ik daar even niet goed over nadacht... Maar met dat safety ding kan hij zich er niet uitgooien.

    Zag bij de november mama's nog een mooie site met van die leren schoentje: www.roosjes.eu. Daar zijn onze babies misschien nog niet aan toe, maar ik vind ze heel leuk en niet duur!
     
  8. Nynke31

    Nynke31 Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.383
    0
    0
    Limburg
    Lies: zag ook die site, heb een paar besteld. Maat M, voor 3 tot 6 maanden. Heb zijn voetjes opgemeten en had nu al maat S.
    Het is meer voor de leuk, en warme voetjes, dan voor het funtionele. Als ze leuk zijn kan ik daarna een maat groter bestellen, voor als hij begint te kruipen.

    Helaas heeft jiri maar 2 nachten echt doorgeslapen, 7 uurtjes tussen de voedingen. Vannacht kwam hij om half 3, maar heb hem bij me in bed genomen en weten te rekken tot 5 uur.

    Vales en Eve nog gefeliciteerd.

    @Otje: dat koen nog zo wakker is na zijn laatste fles? Ik doe eerst de luier, dan fles in mijn bed geven en daarna meteen slapen. Hij is vaak al slaperig, dus kan hem zo in de wieg leggen.
     
  9. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
  10. keizerin

    keizerin Niet meer actief

    Dank jullie wel allemaal :D

    @Eve nog gefeliciteerd met je verjaardag en hopelijk voel je je al beter.

    @Slingding nee nog geen mailtje van de sprongenwekker gehad.
    IK had me fotoboekje zaterdag binnen terwijl hij volgens de site nog niet eens verstuurd was.
    Hij is wel erg leuk geworden.

    @Molly nu al weer werken,bah ik moet er niet aan denken.

    @Setje Gecondoleerd met je oom.

    @Otje je hebt een zware nacht gehad zo te lezen.

    @Ayla hopelijk kan ook jij snel ff wat bijslapen.

    Hier loopt alles gewoon op rolletjes.
    Wessel slaapt goed lacht heel erg veel.
    Hij krijgt wel een beetje een plat achterhoofd zag ik dus we gaan hem overdag op zijn buik laten slapen ik ben er toch altijd bij.
    En hij slaapt echt beter op zijn buik want normaal slaapt hij bijna niet overdag en op zijn buik wel.
     
  11. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    jeetje debbie lekker als ze je zolang laten wachten. achteraf denk je dan was ik maar gewoon naar huis gegaan of niet?

    nou ayla jij hebt het ook druk zo te horen. spannend dat je verhuizen gaat. lijkt ook wel een epidemie hier, je bent niet de enigste ;)

    mijn zoon heeft snachts ook veel last van slaapwandelen, en als je zijn kamer binnen komt gaat die vaak rechtop zitten en verteld dan hele verhalen. zit die ook helemaal met zijn handen te zwaaien enzo.
    als peuter heeft die een keer midden in de nacht op het punt gestaan om de voordeur te open om naar buiten naar school te gaan. hij was ook echt sterk, het was moeilijk om hem weg te halen bij die deur. daarna hebben we hem wel goed in de gaten gehouden.

    hier een goede nacht. nu slaapt die ook nog, hij heeft vanochtend nog even bij mij in bed gelegen, maar werd steeds wakker omdat die zo druk met zijn handjes was. en hij sabbelt steeds op zijn handjes, maar aan de borst word die dan driftig. heb hem dus toch maar in bed gelegd en nu slaapt die nog.
     
  12. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    ik heb net wat moois besteld, dit had ik in de krant zien staan.
    het is een cd box met muziek (klassiek) die inspeeld op de gemoeds toestand van de kleine.
    hier een link naar de site:
    http://www.kleintjesklassiek.nl/#
    voor de gene die intresse hebben.
    groetjes
     
  13. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    hoi hoi;

    setje; gecondoleerd met je oom, jammer dat je er niet bij kan zijn.

    eve ook nog gefeliciteerd en beterschap

    ik ben weer meer dan de helft vergeten sorry :oops:

    hier vannacht helaas niet doorgeslapen 2keer selfs wakker geweest. hij is dus echt aan het regelen, maar heb ook het idee dat mijn menstruatie meespeelt met zijn onrustigheid. denk dan dat de bv anders is ofzo hij had vanochtend ook diarree. hoop dat dit het is en geen virus ofzo.

    verder niks bijzonders te melden

    gr saskia
     
  14. lies32

    lies32 Bekend lid

    26 jan 2007
    636
    0
    0
    Amsterdam
    Slingding: wat leuk, die muziek, ik ga hem meteen bestellen. ik was al op zoek naar zoiets dergelijks, omdat ik merk dat Thijs heel aandachtig luistert naar muziek. Zelfs in de buik al. Ik was aan het eind van de zwangerschap bij "het concert voor het ongeboren kind" , ik heb hem tijdens de zwangerschap nooit zo hard te keer voelen gaan als toen!

    Lies
     
  15. Nynke31

    Nynke31 Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.383
    0
    0
    Limburg
    ik heb cd's van Raimond Lap gekocht. Via de bieb zijn ze ook te lenen.
    Is ook klassieke muziek speciaal voor baby's. Jiri vindt het echt geweldig. Heb speciaal een draagbare radio/cd speler gekocht voor op de babykamer. Als hij op de commode ligt en wordt verschoond dan draai ik die muziek. Dan brabbelt hij en speelt met de speeltjes die boven de commode hangen. Echt leuk om te zien.
     
  16. keizerin

    keizerin Niet meer actief

    Jeetje wat is het hier rustig zeg.

    @Molly hoe was het op je werk?

    @Lies wat een leuke schoentjes zeg ik ga ook een paar bestellen.
    Wessel zijn voeten zijn al 9cm dus zal ook wel maat M moeten bestellen.
    Echt niet meer normaal hoe groot zijn voeten zijn hij kan al slofjes aan die voor 3 tot 6 maanden zijn.

    @Noura ik weet dat nog wel van mijn broertje die lag te slapen en opeens ging hij keihard huilen echt raar was dat,en hij kwam ook een keertje beneden en toen wou hij plassen en maakt de kastdeur open en wou daar in plassen me ma kon hem net op tijd weghalen.
    Nu heeft hij dat niet meer dat hij aan het slaapwandelen is maar vroeger wel.
     
  17. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Hallo dames,

    ik ben terug! en heb het forum errug gemist. Enne dan heb ik nog wel een forummeet achter de rug....Heb toch het idee dat ik veel mis.... heb nog niets teruggelezen, maar ga dat vanavond of morgen op mijn gemak eens doen. Zal zo'n pagina of 20 zijn denk ik....

    Ik heb een heerlijk weekje Limburg achter de rug en Nick heeft zich keurig gedragen....
    Hij heeft ook veel bijgeleerd deze week, zo leuk. Zo kan hij inmiddels een bosje sleutels vasthouden en rammelen, volgt hij ons overal waar we gaan met zijn ogen, heel gericht en heeft hij zich al voor de eerste keren omgerold van zijn buik naar zijn rug.... Ben zo trots op hem...
    We zijn ook voor het eerst wezen zwemmen, hij vond het heerlijk.... Nu hadden we het zwembad ook helemaal voor ons alleen, dus erg leuk.

    Ik zal morgen of later deze week eens kijken of ik wat foto's kan plaatsen....
    Eerst maar eens gaan wassen en zo.....

    Karin
     
  18. lianne

    lianne Bekend lid

    19 nov 2005
    893
    0
    0
    groepsbegeleidster
    setje, gecondoleerd met je oom, sterkte donderdag.

    Vales en eve, nog van harte!

    Wat een schattige slofjes zitten er tussen bij die roosjes site.

    Hiet gaat het heel goed met Dimphy, ze is ineens een relaxed babytje geworden, ze geniet ervan als ze ingebakerd mag gaan slapen.

    Vorige week met haar naar cranio sacraal therapie geweest, hiet zoeken ze door middel van lichte druk massage blokkades in het kindje.
    Dimphy heeft heel duidelijk last (trauma) aan haar hoofdje, dit komt door de heftige bevalling, als je aan haar hoofdje zit met aan en uit kleden wordt ze echt heel giftig en gaat helemaal uit haar dak (paars).
    Nu is de therapie erop gericht dat ze terug gaan naar dit heftige moment en dan leren dat het nu niet meer traumatisch hoeft te zijn.
    Was echt heel heftig, Dimphy heeft enorm gehuild(ik ook trouwens).
    Vrijdag volgende sessie.

    Ik ben hier echt heel druk, wim mijn man is nonstop aan het klussen in ons nieuwe huis, ik regel hier de boel met alle zakelijke rompslomp erbij.

    Morgen moet Dimphy naar het cb, krijgt haar eerste prik.....AU.
    Mijn mijn vorige dochter heb ik zelf enorm zitten brullen.
    Ben benieuwd hoe het morgen gaat.

    Als ik jullie niet meer spreek voor donderdag, wens ik jullie een hele gave middag.
    Ik hoor wel hoe het geweest is.
     
  19. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Hoi meiden,

    Nou, vandaag een dagje gewerkt. Ik vond het best even lekker en ik heb Dain eigenlijk helemaal niet gemist, erg he! Vond het natuurlijk wel weer leuk om m te zien hoor! Michel heeft Dain om half 1 bij mijn moeder gebracht en ik ben uit mijn werk door naar mijn ouders gegaan en heb daar gelijk meegegeten. Dain lag daar lekker in de box en heeft het goed naar zijn zin gehad. We hebben zo dus al een beetje kunnen oefenen. Na 1 dagje werken waardeer ik de laatste 4 weekjes verlof des te meer en zal ik er extra van gaan genieten. en ik heb nu dus al weer een extra dagje vrij gespaard! Het kolven ging ook goed, had met 10 minuten 130 cc getankt!
     
  20. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Ik kreeg vandaag trouwens ook het fotoboekje binnen, is echt leuk geworden, zeker voor die € 4,95!
     

Deel Deze Pagina