Kantoor belastingdienst - Toeslagen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Beate, 10 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Beate

    Beate Fanatiek lid

    13 apr 2007
    2.202
    0
    0
    Kan je op het kantoor van de belastingdienst ook terecht met vragen over toeslagen? Omdat dit een hele aparte afdeling is binnen de belastingdienst vraag ik me dat af...

    Om een of andere nog steeds duistere reden heeft de belastingdienst mijn kinderopvangtoeslag per december 2009 stop gezet. Na herhaaldelijk contact bleek het hun fout te zijn. Ze zouden het binnen twee weken rechtzetten. Inmiddels ben ik drie maanden verder en het is nog steeds niet geregeld. Heb nu dus al drie keer de rekening van het KDV moeten voorschieten, a 1500 euro per maand. Voor mij nauwelijks op te brengen (ben alleenstaande moeder). De bodem van mijn spaarpot komt in zicht.

    Heb de afgelopen drie maanden wel 25 contact gehad met de belastingdienst. Steeds krijg ik te horen dat het onder behandeling is en ik snel iets te horen krijg. En ze zeiden ook dat ik moest stoppen steeds te bellen. Heb inmiddels een klacht ingediend, maar de beslistermijn daarover is ook weer 6 weken. Daarom wil ik nu eigenlijk naar zo'n kantoor gaan om nogmaals mijn situatie haarfijn uit te leggen. Misschien heeft dat dan eindelijk effect.
     
  2. Nala

    Nala Fanatiek lid

    29 okt 2005
    1.236
    1
    0
    Groningen
    Heel snel een advocaat regelen! Een vriendin van mij heeft dit ook gehad. Het bleek dat de belastingdienst haar als fraudeur had gemarkeerd! Waarom? Haar ex (jawel, niet eens zijzelf) had het aantal uren opvang per jaar ingevuld waar ze per maand hadden moeten staan. Tja, dat past niet in één maand, dus dan heb je volgens het systeem gefraudeerd!

    Ze wilden haar ook niet vertellen wat de reden was. Eén van de medewerkers van de belastingdienst heeft per ongeluk één of andere juridische term laten vallen en daardoor wist mijn vriendin wat er aan de hand was. Advocaat mee en een bezoekje aan het kantoor. Toen was het heeeel snel geregeld, maar zij zat inderdaad ook al 3 a 4 maanden zonder toeslag...

    Heel veel succes! Ik hoop dat het gauw goed komt.
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Mag niet. Jij moet binnen 8 weken bericht krijgen.

    Ik weet zo even niet waar je moet zijn om je recht te halen.

    Even contact opnemen met het juridisch loket.
     
  4. annetske

    annetske VIP lid

    14 sep 2007
    5.112
    1
    0
    Friesland
    Meid mijn advies is ga naar kantoor! je kan tussen 8 en 17 gewoon binnenlopen. Ik zelf werk op de inkomstenbealsting en ben zelf met vragen/problemen met toeslagen naar een collega gegaan bij het loket en ze helpen je daar heel goed (is mijn ervaring) Zij werken met andere systemen dan bij de telefoon en kunnen veel meer zien dan de mensen aan de telefoon. Ik ben prima geholpen aan het loket met problemen met mijn huurtoeslag 2007. En Kinderopvangtoeslag heb je echt wel nodig! misch gaan er teveel mensen over het probleem wat jullie hebben en is het verstandig om er 1 persoon op te zetten die alles uitzoekt. Ik heb zelf inhoudelijk geen verstand van kinderopvangtoeslag maar ik weet er komt heel veel bij kijken veel meer dan bij de huur en zorgtoeslagen.
     
  5. Beate

    Beate Fanatiek lid

    13 apr 2007
    2.202
    0
    0
    Bedankt vooralle tips. Ga morgenlangs het kantoor en als dat niets oplevert mijn rechtsbijstand inschakelen om te kijken wat ik verder kan doen.
     
  6. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Probeer ook rente erbij te krijgen! Dat geld waar jij recht op hebt, daar hebben hun nu rente van kunnen trekken. Dat geld wat jij nu voor hebt mogen schieten, daarvan ben jij de rente misgelopen. Moet je er ook meteen van terugeisen.
     
  7. Beate

    Beate Fanatiek lid

    13 apr 2007
    2.202
    0
    0
    Na ja, alsof de duvel ermee speelt. Krijg net een telefoontje van de BD met excuses. En hetbericht dat het eindelijk allemaal in orde is gebracht. Krijg de 20e weer gewoon KOTgestort en ook het bedrag dat ik zelf heb voorgeschoten met rente.
    Vorig jaar is mijn man bij ons weggegaan en naar Belgie verhuisd. Dit heeft het probleem veroorzaakt. Ze hebben een onderzoek gedaan naar mogelijke fraude. Maar de KOT had nooit stopgezet mogen worden gedurende dat onderzoek.
    Heb het directe telefoonnummer van de beste man gekregen voor het geval het toch niet goed gaat. We gaan het zien!

    Het onderzoek is overigens inmiddels afgerond. De SVB had ook al een fraude-onderzoek opgezet ivm verhuizen van Ex naar het buitenland. De kinderbijslag is toen ook tijdelijk stopgezet. Aan de ene kant goed dat ze het onderzoeken (heb zelf een hekel aan het feit dat mensen fraude plegen met toeslagen), maar wel een beetje pijnlijk dat je er zo door in de financiele problemen kunt komen...
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48

Deel Deze Pagina