De taartdozen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Sas26, 19 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ja, na hier een paar leuke taartjes, durfde ik ook wel wat voor anderen te fabriceren :)
    Hier ga ik eerst eens even rustig aan terug m'n uren op m'n werk opbouwen, (zit momenteel grotendeels nog in de ziektewet, oververmoeid, omdat Thirza nogal slecht slaapt 's nachts...).
    Als we dat een beetje op regel hebben, ga ik eens zien of manlief een website in elkaar kan knutselen.
    Tot die tijd bak ik dus vrijwel alleen voor familie, vrienden en eigen gebruik :)
     
  2. FairyLaughs

    FairyLaughs Niet meer actief

    ik ga komende zaterdag marathon kienen... (kienen is zoiets als bingo. alleen dan met 90 nummers en andere kaarten)

    en ik dacht, nu kan ik mooi eens mijn eerste puzzelplaatje maken !!

    het onderstaande wil ik graag puzzelen...
    is dit te doen ? haha

    ik ga het zoiezo uitproberen... dan laat ik wel zien hoe hij geworden is haha
     
  3. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    14 jan 2008
    3.291
    1
    36
    @ Rozemarijke, vervelend dat je oververmoeid bent. gaat eht nu wel weer wat beter?

    @ Fairylaughs, haha leuk idee! Moet wel lukken toch?
     
  4. Maia

    Maia Niet meer actief

    die ik volgens mij wel te doen fairy
     
  5. Maia

    Maia Niet meer actief

    oké, heb de mensen die om mijn site vroegen een pb gestuurd. Hoop dat ik niemand gemist heb :)

    @sonja: ja had gezien dat Madhuri bij je komt (toch?) maar je zit een eindje uit de richting helaas ;)

    mijn huidige project is een schoentje. Hij staat nu te drogen. Komt dit weekend op een taart.
     
  6. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    14 jan 2008
    3.291
    1
    36
    mensen ik heb een vraag, voor een taart (hoera heb een bestelling!!) heb ik ongeveer een kilo lichtroze marsepein nodig (zeg maar marsepeinvarkentjesroze haha!) wat kan ik denk je t beste doen, wit met rood mengen, of wit met een kleurgel (rood) kan iemand me dan tippen hoeveel ik moet mengen? Ik bedoel, hoeveel wit en hoeveel rood, wordt het met rood erdoor snel roze?

    Meteen nog een vraag, t meisje wil een zilveren strik erop. Nu zie ik een soort zilverspray: PME Pearl Lustre Spray 100ml - LS695 - De Leukste Taarten Shop

    ik heb het plan om de strik eerst in grijs te maken, en dan die spray erover (en dan op de taart plaatsen)

    o sorry nog één vraagje dan, als ik een strik wil maken, dan staat er dat je bijvoorbeeld gum paste nodig hebt, of tylose erdoor mengen... Wie kan me daarvoor een tip geven? Ik gebruik marsepein, kan ik daar de tylose doorheen doen?

    En hoe lang van tevoren maken jullie een strik en waar bewaar je die?

    Oooh sorry voor al mijn vragen hoor! :) ben zo blij met de opdracht!!

    Groetjes, Saskia
     
  7. Maia

    Maia Niet meer actief

    - heb je geen roze kleurengel? dat zou ik gebruiken nml.

    - zilver zou ik dusten. Ik gebruik de spray vaak voor glans, en ik geloof dat je er wel zilver mee krijgt maar ik heb het zelf nog nooit gebruikt zo. Ik heb zilverpoeder in huis en dan dusten maar.

    - ik zou geen tylose met marspein gebruiken. Fondant. Het kan wel met marspein maar dan moet het echt eeuwig (voor je gevoel) drogen, echt heel lang.

    - ik maak m'n strikken altijd dagen van tevoren. Laat het aan de lucht drogen.
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Sas: Als je wit met rood moet mengen, moet je heel voorzichtig zijn met rood erbij. 't Wordt vrij snel behoorlijk roze al...
    Maar ik zou ook lekker biggetjesroze halen :)

    En ik knap inmiddels weer op idd :) Mag ook wel na een maand thuis, 3 wk werken en daarna weer 3 mnd thuis...
    Ben gisteren voor het eerst weer met begeleiden van clienten begonnen, (na een paar weken paar uurtjes administratief werk om op te starten) en dat was heerlijk :)
     
  9. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Dag meiden,

    Misschien vinden jullie hem niks, maar ikzelf ben helemaal verguld met mijn eerste marsepeintaart, gemaakt voor mijn zwager (de eeuwige surfboy) die vandaag 40 wordt!

    Taartlagen gevuld met framboos-bavaroise en amandel. Afgesmeerd met amandelbotercrème en bedekt marsepein. Waarschijnlijk veel te zoet, maar ja!
     
  10. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    @Yake, leuk joh!!

    @Rozemarijke, gelukkig word je rustig aan beter meid!

    @Sas, idd zoals rozemarijke al zegt HEEEEEEl iets rood erbij doen, dan goed kneden en eerst ff kijken of er nog iets bij moet.
     
  11. Maia

    Maia Niet meer actief

    lief hoor Yake!

    vraagje: past bordeauxrood met zilver? of hebben jullie andere tip om met zilver te doen? gebroken wit?

    het moet een beetje stoer zijn, maar er moet wel zilver in komen
     
  12. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Zilver met zwart en wit.
    Bordeauxrood..hmmmm lijkt me wel chique moet ik zeggen Maia.

    VRAAG: blanda (bol) schaal van 29cm (20 personen): hoeveel mix, eieren (maat m) en water?????????
     
  13. Maia

    Maia Niet meer actief

    ja zat ik ook aan te denken, heb niet genoeg wit maar als ik meng met ongekleurd krijg ik een beetje gebroken/ivoor wit dus dat is wel mooi en als ik verder de afwerking doe met zwart en zilveren parels aan de zijkant...

    ehhh volgens het schema van deleukstetaarten:
    - 400 gr mix
    - 310 gr ei
    - 40 water

    maar dat is een 28 en ze geven aan ong. 17 personen.
     
  14. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    enig idee hoe ik dit kan omrekenen naar 29cm???

    Ja leuk zwart en zilveren parels aan de zijkant!
     
  15. Maia

    Maia Niet meer actief

    denk dat dat hem dan wordt!

    ik denk dat ik gewoon 50 gram extra mix zou doen.
    dus
    450 gram mix
    348 gram ei
    45 water

    misschien dan wel even je vorm verhogen ;) met wat bakpapier als dat lukt :) voor het geval hij gaat overlopen.
     
  16. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Thanx!

    Ik heb net een boltaart gebakken, maar ik rook al iets wat niet klopte.....beetje zwaart aan de bovenkant...
    Ik denk nu ja, dan maar een nieuwe maken, dus ik stort hem eruit en......zakt als een puddinkje in mekaar!!! Leek wel een donut met in het midden nog mix wat dus niet gebakken heeft???
    Ik had hem op 35 min op 180graden gezet wat ik met mijn ronde vormen ook altijd doe en dan komen ze er goed gerezen uit.
    Wat doe ik fout?
    *lijkt wel of alles fout gaat met deze taart*

    Mooi kroontje gemaakt met gumpaste. Stond paar dagen te drogen, gister balletjes aan gemaakt en vanmorgen keek ik er trots naar en net stootte ik per ongeluk tegen een glas aan dat weer tegen het kroontje aanstootte en nu is er een stukje afgebroken van het kroontje. Een punt is er dus af.
    Is dit nog te fixen met tylose??????
    Heb net water en tylose gemengd en dat erop gesmeerd en het stukje erop en dan tegen iets aan zodat het blijft zitten...
    Zal dat zo lukken of zal ik een nieuwe moeten maken?
     
  17. Pinguïns

    Pinguïns Niet meer actief

    Ik zet de oven altijd op 150 graden en dan 40-45 minuten, dan lukken ze prima!
     
  18. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    En dan onderin de oven of in het midden?
    De mijn stond in het midden, maar omdat ie zo groot is (29cm) kwam de rand zowat aan de bovenkant vd oven....misschien daarom???
     
  19. Pinguïns

    Pinguïns Niet meer actief

    Ja, ik zet mijn vorm altijd in het midden, maar hoe groter je taartje, hoe lager je hem moet zetten in de oven..
     
  20. Maia

    Maia Niet meer actief

    ik zou hem inderdaad dan wat lager zetten.

    En zoals je de punt gelijmd hebt is het prima, gewoon rustig laten drogen nu :)
     

Deel Deze Pagina