plastic inzamelen?

Discussie in 'De lounge' gestart door zonnetjes, 10 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suzie83

    Suzie83 Niet meer actief

    Ik doe het wel. Vind dat toch wel 1 van de minste dingen die je kunt doen voor het milieu.

    Hier gaat het trouwens altijd goed. Al moet ik zeggen dat mijn plastick tassen altijd erg eenzaam aan de kant van de weg staan :(
     
  2. butterfly1984

    butterfly1984 Niet meer actief

    hier ook plastic inzamelen, eerst wou ik er niet aan mee doen, maar ben van gedachten veranderd, namelijk hierdoor:

    doordat er nu minder containers aan de weg staan, doordat veel mensen het plastic scheiden, gaan ze het geld wat je daarvoor moet betalen verhogen!
    Dus wat ben je ermee opgeschoten?!
    Je moet en de plastic scheiden en je betaald nu nog meer voor de bakken!BAH!
     
  3. Claudia86

    Claudia86 Bekend lid

    18 feb 2007
    806
    0
    0
    Ik doe het trouw hoor... hier kost de lediging van de bak tussen de 4 en 5 euro p.k. met moeite gaan er 3 zakken in, vind ik best duur, was en ben dus ook heel blij met de plastic inzameling ;)
     
  4. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Wij scheiden het plastic sinds september ook, en tjonge wat scheelt dat een berg in de grijze container zeg! Ongelofelijk! Normaal hadden wij altijd plaats te kort en deden het dus bij de buren in de containers (wat gewoon mag, worden hier ook niet stuk voor stuk gewogen). Sinds we het plastic apart houden, hebben we (meestal) zelfs plaats over in de container.

    Maar hier word het wel netjes opgehaald op de dag die op het lijstje dat we in september gekregen hebben.

    Wij zijn wel een soort recycle fabriek overigens :p! Maar zijn van thuis uit niet anders gewend, alleen het plastic is dus pas sinds kort.
    Grijs -> restafval (&luiers) word 1x per 2 weken opgehaald.
    Groen -> huis/tuin/keukenh word 1x per 2 weken opgehaald.
    Blauw -> papier word 1x per 4 weken opgehaald.
    Plastic -> word 1x per maand opgehaald (of misschien 4 weken, maar weet het eigenlijk niet precies ;) hebben het gewoon op de kalender gezet ;)).
    Glas -> brengen we zelf naar de glasbak (maar hebben we maar zelden)

    Liefs, Hanneke!
     
  5. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Bij ons wordt het plastic altijd 1x per maand ingezameld.

    Eerst wordt dan de papiercontainer geleegd (ook 1x per maand op de dinsdag), vervolgens moeten wij daar dan de volle plastic zakken met plastic afval in mikken en dan wordt de container de donderdag na die dinsdag weer geleegd. Vervolgens kan hij weer in gebruik genomen worden voor het oud papier.

    Mijn neef werkt trouwens bij Essent Milieu en hij ziet het nut van die aparte inzameling niet in....

    Ze zijn namelijk bij Essent bezig met een grote dure machine die het plastic afval automatisch selecteert uit het huisafval. Apart inzamelen van plastic zou dus straks compleet overbodig zijn.

    En bovendien snap ik die milieuredenering niet helemaal. Als je het plastic gewoon bij het huisvuil inzamelt, dan scheelt dat weer een ritje met de vuilniswagen....Nu wordt het apart ingezameld, maar moet de vuilniswagen wel vaker rijden.
    Nu lees ik trouwens ook dat in sommige gemeenten mensen het plastic zelf naar zo'n container moeten brengen, dus dat maakt dan natuurlijk ook verschil (alhoewel je dat natuurlijk in de meeste gevallen ook met je auto weg moet brengen....)
     
  6. Suzie83

    Suzie83 Niet meer actief

    Hoe weet je wat je per container betaald?
     
  7. Claudia86

    Claudia86 Bekend lid

    18 feb 2007
    806
    0
    0
    Eindafrekening van de afvalstoffenheffing geloofk...
     
  8. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    volgens mij heb ik op het nieuws of ergens gehoord of gelezen dat het scheiden van plastic helemaal niets uitmaakt, dat het toch bij elkaar op de stort komt. Dus waarom nog scheiden dan. Voordeel is wel dat je meer plaats hebt in de container en in de prullenbak. Maar als het toch weer allemaal bij elkaar komt....

    Moet wel eerlijk zeggen dat ik niet meer weet waar ik het gelezen of gehoord heb hoor!
     
  9. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Geen idee of het zin heeft of niet. Weet alleen dat dat van de plaats in de container onze reden is om het te doen idd ;)! Haha! We hebben ook een tijdje de luiers apart in zakken gedaan en naar een container gebracht. Helaas zijn ze daarmee gestopt, maar ook toen we dat deden scheelde het heel wat in de grijze container ;)!
     
  10. Yjc

    Yjc Fanatiek lid

    18 jan 2008
    1.133
    0
    0
    Tilburg
    ik zal wel moeten, manlief verkoopt inzamelsystemen voor kunststofafval. Dus het zou wat zijn als we het thuis niet gescheiden hielden. Dus we hebben een mooie houder en speciale zakken voor het kunststof afval en ik moet zeggen het scheelt echt een hoop!

    Hier moeten we het trouwens ook naar speciale containers brengen. Maar dat doen we op de weg naar werk of als je er toch langs komt. Er staan meer van die kunststofcontainers dan glascontainers dus echt ver hoef je er niet voor. Het enige jammere vind ik dat de gemeente het nog niet echt goed ingeregeld heeft met leging van die containers en ze regelmatig stampvol zitten. En het gat is te klein, moet erg hard duwen om een zak er door te krijgen.

    @be happy, er zijn al lang methodes om kunststof uit afval te halen, net zo als andere materialen uit afval gehaald wordt voordat het de verbrandingsoven in gaat. Maar de discussie loopt nog steeds. Alleen is door de regering anders besloten en zijn gemeenten verplicht gesteld om particulieren kunststof gescheiden in te zamelen. Bedrijven hoeven het namelijk nog niet dus daar kunnen die machines ook nog voor gebruikt worden.

    @suzie, als je niet weet wat je per container leging betaald dan betaal je waarschijnlijk een vast bedrag per jaar. Er zijn verschillende systemen: o.a. betalen per kg afval (diftar), betalen per lediging of een vast bedrag per jaar aan afvalstoffenheffing (zie je aanslag die je van de gemeente krijgt)
     
  11. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Dat doen we dan weer wel ;). Maar voor de rest scheiden we geen plastic meer. Glas dan weer wel omdat de glas container hier zo'n 30 meter vanaf staat ;). maar voor de pampers moeten we zo'n 3 km voor rijden.
     
  12. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Tsja, konden we er maar 3 km voor rijden om bij een bak te komen waar die luiers weggebracht kunnen worden :p! Haha, dan zouden we het doen denk ik :p! Maarja nu is voor ons de uitkomst gekomen in het apart houden van het plastig :D!
     
  13. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    haha ja daar kan ik wel inkomen hoor ;). Zo heeft ieder toch wel iets ;). Maar hoe doen jullie dat dan met verschonen boven. Vind het altijd zo stinken als vooral de poepluiers boven in de luieremmer zitten.
     
  14. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Luiers blijven hier niet boven, gaan gewoon mee naar beneden. Toen we ze apart inzamelden hadden we buiten naast de containers een prullenbakton van de xenos staan, deksel eraf, luier erin, deksel erop, niks geen last van de lucht. Zak vol dan werd ie weggebracht.

    En die ton hebben we nu nog steeds staan, daar gaan gewoon nog altijd alle luiers heen. Alleen nu als ie vol is, dan gaat de zak dicht en in de grijze container.
     
  15. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    ah zo. Hier staat ie dus wel gewoon boven, maar het stinkt zo blegh. Misschien ook wel een id om de emmer of buiten of in de garage te zetten
     
  16. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    ik ga er vandoor. De accu is bijna leeg. Nog even een was in de droger doen en een nieuwe in de machine en dan richting bed
     
  17. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Geen idee, hier staat ie dan wel buiten, maar stinkt niet, ook niet als je erbij staat. Wel soms als je de deksel open doet ;)!

    Een emmer met poep boven moet ik niet aan denken :p! Haha!

    (succes met de was & truste)
     
  18. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    0
    0
    drenthe
    ja ik had ook een luieremmer boven staan, plasluiers gingen erin en poep luiers, alleen gingen die in zon speciaal zakje. maar dat gaat zo stinken!!! je krijgt die lucht ook bijna niet meer uit die emmer. luiers gooi ik nu in de grijze. luierinzameling hebben wij hier niet, tenminste mij niet bekend.
     

Deel Deze Pagina