Dochter 11mnd geen poging tot kruipen..

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Juud, 12 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    Hallo,

    Mijn dochter is al weer bijna 11 maanden en ze doet nog weinig poging tot kruipen. Toen ze nog heel klein was, was op de buik oefenen ook al een groot probleem. Dit lukte pas ergens rond de 6 maanden. Nu vindt ze dat wel leuk en ze speelt zelfs graag op haar buik.

    Maar ze doet nog steeds weinig poging tot vooruit komen. Ze rolt wel door de kamer en komt zo wel op verschillende plekken, maar tijgeren/kruipen is nog ver weg.
    Zitten is ook niet direct iets wat ze kan. In de TrippTrapp zit ze na 10 minuten al behoorlijk onderuit gezakt. Ze kan inmiddels een beetje los zitten, maar ze valt nog erg snel om. We hebben haar dus nog steeds in de MC in de auto en ook in de ligstand van de buggy.

    Is ze nu erg laat? Moet ik me zorgen maken? OIf is ze gewoon met andere ontwikkelingen bezig en haalt ze het wel weer in?

    Detail: haar bilplooi loopt erg ver door en trekt aan de bovenkant naar rechts. Hij loopt zeg maar door tot het 'kuiltje' aan de rechterkant van haar rug. Daar is wel eens naar gekeken, maar er zou niets zijn. Wat vinden jullie: moet ik er nog eens naar laten kijken? Kan dit een oorzaak zijn van dat scheve zitten/hangen? En het niet op de buik willen voorheen?

    Dank jullie wel!

    Verder is ze kei-vrolijk en ontwikkelt ze zich lekker. Maar ik zie zoveel kruipende, zittende en staande kindjes om me heen... Mijn zoon was ook wat trager, maar die kroop toch echt al flink op deze leeftijd. Nou ja, ik hoor het wel...
     
  2. Danabelle

    Danabelle Fanatiek lid

    3 jan 2008
    2.495
    0
    0
    Hoi,
    Misschien stelt het je gerust dat het zoontje van mijn vriendin tot zijn eerste verjaardag 'alleen maar' kon omrollen en eventjes kon zitten als je hem neerzette? Een dag na zijn verjaardag ging meneertje opeens op handen en knieën zitten en kroop hij zo weg. Ook ging hij vanaf toen zelf zitten. Enkele maanden later liep hij en hij doet het verder prima. Vriendin stond er ook wel raar van te kijken ja, dat ie eerst alleen rolde en bleef zitten en toen opeens wegkroop alsof hij nooit anders gedaan had, maar navraag op het CB leerde dat er nu eenmaal kindjes zijn die 'wachten tot ze iets echt kunnen' voordat ze het gaan dóen.
    Dus wie weet werkt het bij jouw dochter ook zo?
    Kruipen hoeft trouwens niet persé op deze leeftijd. Zoals je misschien wel weet zijn er ook kindjes die nooit gaan kruipen; een deel van hen gaat billenschuiven, maar een ander deel gaat van zitten naar staan en lopen. Kortom: ik denk niet dat je je zorgen moet maken. Maar je zou het eens aan je CB kunnen vragen, en als je daar niet zo'n hoge pet van ophebt aan je huisarts?
     
  3. Grassprietje

    Grassprietje Fanatiek lid

    3 dec 2006
    2.328
    0
    0
    tukkerland
    Mijn dochter was altijd een konte schuiver...Kruipen deed ze pas bij 19 maanden, lopen met 22 maanden..

    ieder kind doet het op zijn eigen tempo! komt allemaal goed!
     
  4. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    Dank je wel! Dit is dus inderdaad precies wat mijn dochter doet: rollen. Zitten doet ze niet zelf, alleen als we haar neerzetten. Maar dat gaat dus nog instabiel.
    Klinkt ergens wel als Femke: wachten tot ze het echt kan. Tis ook echt een toeschouwertje: ze bestudeert alles wat iedereen doet zooooo aandachtig.

    Moet 1 april weer naar CB. Zal ze nog eens naar die bilpooi laten kijken. Ziet er toch wel eigenaardig uit (ik zie dat zelf nu ook vaker, nu ze vaker op haar buik ligt op het verschoningskussen).
     
  5. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    @grassprietje: da's ook zo, dat ieder kind het op zijn eigen tempo doet. Maar dat buikliggen duurde ook al zo lang. Ik was vooral benieuwd hoeveel kindjes dat misschien ook hadden en of daar wellicht (ook) een medische oorzaak aan zat.
     
  6. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Probeer je niet te druk te maken ieder kindje doet het op zijn/haar eigen tempo. Toch is het wel lastig het los te laten want je wilt nu eenmaal dat je kindje meegaat in het tempo dat "hoord". Ik zou wel even naar haar billen laten kijken. Wie weet heeft het er wel iets mee te maken en anders is het fijn dat ze het kunnen uitsluiten.
     
  7. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Is moeilijk te zeggen, maar volg je moedergevoel. Mijn zoontje was ook een "roller" totdat hij met 15 maanden pas echt ging kruipen. Hij had echter o.a. torticollis (een verkorte nekspier). Mijn dochtertje is ook 11 maanden en loopt al stapjes los inmiddels. Maar ik zou zeker het CB even goed laten kijken. Nu ben ik niet zo'n CB fan dus ik zou zelfs liever een goede HA ernaar willen laten kijken en een verwijzing naar een kinderarts vragen. CB en HA zien zó vaak dingen over het hoofd is mijn ervaring. Heel veel succes!
     
  8. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    Tis inderdaad dat ik zeker wil weten dat die bilspleet/stuit er wel/niet iets mee te maken heeft. Zo niet, dan kan ik goed accepteren dat ze er gewoon nog geen zin in heeft. Maar voor hetzelfde geld heeft ze moeite met steun/stabiliteit vanuit de stuit. Toen Femke kwartiertje oud was, werd die opmerking meteen gemaakt: ze heeft een ongelijke bilspleet, maar dat hoeft niets te betekenen. Maar ja, als mama ben je heel scherp op zo'n moment en die opmerking blijft toch hangen.

    Ga het eerst op CB laten zien. HA ook niet direct de meest meedenkende. Wijkverpleegkundigen zijn hier heel meegaand en doen vooral wat ouders gerust stelt. Heb 1 april afspraak met WVP. Kinderarts bij CB hier juist minder fijn. Van haar 'moet' alles volgens gemiddeld en volgens haar zal Femke dus wel 'achter' lopen...

    Ga dus voor controle op 1 april. Is antwoord onduidelijk of kan hij er niets van zeggen, kan ik altijd nog naar HA.
     
  9. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Goed plan! Laat je even weten hoe het afloopt? Succes en maak je niet te veel zorgen hoor, vooral genieten. :)
     
  10. mol81

    mol81 Niet meer actief

    Hier een dame van bijna 13 maanden en er wordt niet gekropen. Wel tijgeren en dat gaat reuze snel. Dus waarom zou je dan kruipen? Ze trekt zich wel op, maar gaat als een snelle Jelle tijgerend door de kamer. Komt vanzelf.
     
  11. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0

    Oh, maar dat doe ik ook wel hoor. Van Femke kun je niet NIET genieten...:D
     
  12. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    PS: hebben ze ook 'rollende banners'? Deze klopt zo niet natuurlijk, hihi!
     
  13. Inger1979

    Inger1979 Fanatiek lid

    hihi, moest erg lachen om je opmerking: rollende banners :D

    hier ook geen snelle jelle. De fisio komt elke week om oefeningen te doen maar ons manneke vind het allemaal wel best.
    We moeten hem meer uitdagingen geven maar vaak heeft hij zoiets van dan toch niet... Ik heb het gevoel dat het wel goed komt ;)
    ieder kindje is toch helemaal anders.

    Liefs Inger
     
  14. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    mijn dochtertje draait zich nog niet om, laat staan dat ze gaat kruipen maar we zijn er net achter dat dat een medische reden heeft.
    als je kindje verder gezond is lichamelijk dan zou ik me niet te druk maken.
     
  15. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Weten jullie inmiddels al meer? Heeft het toch met die hypermobiliteit te maken?
     
  16. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Ik zou even naar de ha gaan en zorgen voor een verwijzing naar de ka. Wij zijn daar met Sterre ook geweest (vanwege iets anders) en een echte ka heeft er zoooooooooo veel meer verstand van dan zo'n cb-arts. Het was echt een verademing.
     
  17. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    #17 Shaylen, 16 mrt 2010
    Laatst bewerkt door een moderator: 16 mrt 2010
    ik PB je wel ff ;)
     
  18. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Mijn zoon kroop ook niet met 11 maanden hoor.
    Beetje voorttrekken met de armen, en dan had je het wel gehad.
    Het echte lopen was hier ook pas met 18 maanden, maar dan ook meteend e hele kamer door.
    Omrollen was met 4½ maand.
    Als je een slecht gevoel erover hebt zou ik ermee aan de slag gaan, en anders zou ik het nog even aankijken.
     
  19. banjabes

    banjabes Fanatiek lid

    29 jun 2008
    2.134
    0
    0
    Wat jij beschrijft lijkt wel heel erg op mijn dochtertje.
    Ze heeft ook zo enorm lang gerold. Heel voorzichtig deed ze dat. Ze wist precies wanneer ze rustig moest doen met haar hoofdje tijdens de rol en ze kwam overal. Ik dacht ook: ze komt overal, dus waarom zou ze gaan tijgeren? Maar toch was daar ineens de dag dat ze dat toch doorkreeg. Nu tijgert ze met af en toe nog een rolletje tussendoor. Ze trekt steeds beter die knieen onder haar.

    Misschien is jullie kindje ook wel heel talig? Zoey kletst de oren van mijn koppie. Te leuk is het, echt een gezellige tante. Bij het cb hadden ze me verteld dat kindjes vaak of op motoriek snel ontwikkelen of op taal en het was wel duidelijk dat Zoey op taalgebied snel was, zei ze. Je hoeft niet te verwachten dat ze met een jaar loopt! En als ik eerlijk ben, vind ik dat ook niet heel erg.
    Ze is blij en ik zie haar elke dag toch iets vooruit gaan, dus ik maak me echt geen zorgen.

    Hier ook een hoge bilspleet, alleen geen schuine. Papa heeft dat ook. Kan geen kwaad hadden ze in het ziekenhuis gezegd.

    Liefs, banjabes
     

Deel Deze Pagina