Bezorgde moeder

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door lovebaby, 18 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovebaby

    lovebaby Lid

    22 jul 2008
    32
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Ik heb een vraagje.
    Mijn dochtertje (wordt over 2 weken 1 jaar) en doet nog heel weinig.(vind ik)
    Ze rolt zich wel om en kan, als ze op bed ligt, zelf gaan zitten. En als ik haar laat zitten, blijft ze ook zelf zitten. Maar ze trekt zich zelf nog niet echt omhoog en ik zie ook nog weinig animo naar het lopen toe.
    Mijn vraag is dan, hoort dit wel zo? Ik weet ook wel dat het voor ieder kind verschillend is, maar ik maak me erg veel zorgen erom.
    Of is het gewoon dat ik teveel en te snel wil? Kan ik hier wat aan doen? Ik oefen wel met haar.

    Kan iemand hier iets over zeggen?
    Of heeft iemand dit ook meegemaakt en op hoveel maanden is jouw kindje dan gaan lopen?

    Met vriendelijke groet,

    Een bezorgde moeder
     
  2. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Elk kindje heeft zijn/haar eigen tempo en ze doen het pas als ze iets kunnen/er zelf aan toe zijn.
    Kijk, als je echt het gevoel hebt dat er iets niet klopt, dat hebben moeders toch vaak wel door, dan moet je natuurlijk aan de bel trekken, maar anders zou ik zeggen, no worries.

    Mijn zoontje kon pas een maand later zelf gaan zitten (12,5 maand dus) en begon met optrekken en staan rond 13 maanden. Stapjes zetten met 14/15 maanden en zn echte stapjes los met 16 maanden.
    Bij mijn cb zeiden ze: 50% van de kindjes loopt met 15 maanden, 90% met 18 maanden. Dat zijn dan kindjes die een normale ontwikkeling doormaken. 1 op de 10 loopt dus nog niet met anderhalf jaar, terwijl die ook een normale ontwikkeling doormaakt. Gewoon een latertje dus, maar niets om je zorgen over te maken.

    Bij mijn zoontje heb ik me ook nooit zorgen gemaakt, al werd ik wel eens gek van de opmerkingen (loopt ie nou nog niet?).
    Maar mijn vriend en ik liepen ook pas met anderhalf. En met ons is ook alles goedgekomen ;)

    Tot slot. Misschien ontwikkelt jouw meisje zich wel op andere gebieden veel sneller. Mijn zoontje kon bijv met 8 maanden nog niet zelf blijven zitten (dus alleen ondersteund met kussens) maar kon toen al wel een blokkentoren bouwen. Zijn oog-handcoordinatie was dus wel al goed ontwikkeld.

    Dus niet zo bezorgd zijn hoor, je meisje doet het hartstikke goed!
     
  3. Frieda

    Frieda Bekend lid

    24 feb 2009
    691
    1
    0
    Moeder, Huisvrouw, WAO-er
    Het hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen, dat er iets niet goed zou zijn en dat ze ook niet meer zou kunnen. Misschien is jouw meisje wel een heel tevreden kindje en is ze niet zo nieuwsgierig aangelegd. Dus het kan ook zijn dat ze daarom nog niet veel aanstalten maakt om van haar plekje af te komen. Elk kind is gewoon anders en ontwikkelt zich in een eigen tempo en op een eigen manier. Misschien steekt jouw meisje bijvoorbeeld wel eerst meer tijd in het praten en gaat ze zich daarna meer lichamelijk ontwikkelen. Als ze verder goed gezond en vrolijk is en normaal reageert, lijkt het mij dat er niet echt problemen zijn.

    Heb je je zorgen ook al uitgesproken op het CB?
    Wat zeggen ze er daar dan van?
     
  4. ikkelies10

    ikkelies10 Fanatiek lid

    31 jul 2007
    2.139
    0
    0
    thuiszorg
    noord-holland
    ik denk idd dat het gewoon wel komt!

    mijn dochter was 11 maanden dat ze overal aan tafels enz liep
    en 12 maanden toen ze los liep..

    maar nu met mijn zoontje merk ik ook al veel verschil, die id 6,5 maand en doet in vergelijking met mijn dochter vrij weinig..
    elk kindje verschild zo erg
     
  5. lovebaby

    lovebaby Lid

    22 jul 2008
    32
    0
    0
    Hoi Frieda&Mmeke,

    Bedankt voor jullie reacties. Voor de rest is ze een heel vrolijk kind. Brabbelt graag, kan al wat woordjes zeggen. Maar weet je wat het is, toen zij ongeveer 7,5 maand was, is ze van ons bed afgevallen en tegen de commode aangekomen. Meteen toen de EHBo gebeld, die zeiden dat er niets aan de hand is en dat we 's nachts wel om het uur haar moesten wekken en haar goed in de gaten moesten houden. dat hebben we toen ook gedaan en tot nu toe, zien we daar eigenlijk niets van terug. Ik heb dit ook aangekaart bij het cb en die zeiden ook het niet erg is. Nou heb ik ook al gevraagd over het feit dat ze nog niet loopt etc of het met die val te maken kan hebben. Nee zeiden ze. Moet over 3 weken weer terug met haar, ze zouden na 6 weken willen zien wat haar ontwikkeling nou is.

    En dan komt ook nog bij, dat haar oma en opa(mijn ouders) die passen om haar als wij gaan werken. Eerste kleinkind en ze wordt best vaak om schoot gehouden. Zo wil ze thuis heel weinig op de grond spelen of in haar box. Zou het ook hiermee te maken kunnen hebben? Dat ze teveel op schoot wordt gehouden?

    groetjes
     
  6. kylain

    kylain Bekend lid

    7 mei 2008
    928
    0
    16
    Orthodontistassistente
    Zoetermeer
    Hoi hoi,

    Dat laatste zou best wel eens kunnen hoor! mijn schoonouders pasten ook op en hadden tim ook constant op schoot! Bij ons thuis kan hij ook niet altijd zijn gang gaan dus begon me ook zorgen te maken. Nu zit hij op het KDV en je ziet hem gewoon met sprongen vooruit gaan. In 1 week tijd kan hij ineens kruipen en gaat hij zich optrekken en langs de railing van de box stappen. Kan natuurlijk zijn dat het niets met elkaar te maken heeft maar je kan het eens aankaarten bij je schoonouders of ze haar willen stimuleren om zelf dingen te gaan ontdekken! Maar ons zoontje is nu 14 maanden...en die van jou is jonger dus zou me nog geen zorgen gaan maken hoor!

    Groetjes Kylain
     
  7. fiona1987

    fiona1987 Fanatiek lid

    16 mrt 2009
    1.074
    0
    0
    renkum
    mijn neefje liep pas toen hij 2 jaar was en toen begon ook het praten en mijn dochtertje staat nu al met begeleiding dus ja elk kind heeft zen eigen tempo het kan zo ineens komen
     
  8. lovebaby

    lovebaby Lid

    22 jul 2008
    32
    0
    0
    Hoi,

    Bedankt allemaal voor jullie reacties.
    Ik blijf me er toch druk om maken, maar aan de andere kant denk ik weer. Het komt wel, alles op zijn tijd.
    Ik kreeg gister toch zo een stomme reactie. "ohw is je kindje al bijna 1 jaar, dan moet ze toch kunnen lopen, hoe kan dat dan? "wat raar zeg" Oh ik irriteerde me zo erg aan die persoon. Ik gaf toen als antwoord, ieder kind is anders.

    Maar goed, zo zie je maar weer dat anderen altijd weer klaar staan met hun mening, zonder er echt bij na te denken, uitten ze die.
    Het raakte me namelijk erg.

    Groetjes
     
  9. Mijn Meisje word woensdag 1 jaar...
    Wat ze nu kan is:
    Goed teigeren, rollen alle kanten op, in de handjes klappen, daag zeggen en dan zwaaien, zitten (als we haar zelf neer zetten, maar gaat vaak snel naar buikligstand hehe), deze week een paar keer zitten gespot in haar bedje, en vooral met speelgoed tegen elkaar aan tikken zodat het heel veel herrie maakt.
    Nu laatste dagen met op schoot houden wil ze beetje tegen me aan staan, maar op de grond niet of in de box.

    Dit was het wel zo'n beetje denk ik....

    Ze kan minder als haar broer op die leeftijd, maar maak me geen zorgen, kan goed dat ze in een hele korte tijd een hele hoop bijleert en zelfde schema als der broer volgt.
     
  10. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Nou, dat je kindje moet kunnen lopen met 1 jaar is grote onzin hoor. Gemiddeld is een kind ongeveer 15 maanden als het los loopt. Mijn oudste was 18 maanden.
    De jongste wordt deze week 1 (ook woensdag CaatjeMo!) en kan op zich wel vrij veel, maar ik vind hem dan ook wel weer erg vlot (zeker vergeleken met de oudste).
    De jongste kruipt, gaat zelf zitten, loopt langs de tafel, steekt over tussen tafel en bank, loopt aan de hand en achter loopwagentjes, klimt overal op, onder en door. Hij gaat nu sinds een paar dagen ook steeds meer uit zichzelf los staan (dus vanaf de grond opduwen en dan staan), maar valt dan wel gauw weer om.

    De oudste kon met 1 jaar wel kruipen en zelf gaan zitten en heel voorzichtig een beetje langs de tafel lopen, maar lang zo goed niet als de jongste. Vanaf dat moment heeft het bij hem dus nog een half jaar geduurd tot hij los kon lopen. En dat ging ineens heel snel. We lieten hem een paar stapjes tussen ons in lopen, en ineens draaide hij zich om en liep naar zijn speelgoedhoek, tot onze stomme verbazing.

    Het komt vanzelf goed joh, zeker als het consultatiebureau er ook goed op let en je tips kan geven. En gewoon blijven proberen, samen op de grond spelen, desnoods voordoen hoe het moet. Babies leren veel van kijken hoe een ander het doet, dat zie ik nu aan de jongste, die doet alles na wat zijn grote broer doet en is daardoor veel sneller.
    Mijn zusje heeft een baby die 7 weken jonger is dan de mijne en die doet ook nog bijna niks. Die kan niet los blijven zitten, gaat niet zelf zitten, wil niet op haar buik liggen, houdt haar voetjes nog slap als je haar rechtop tegen je aan wil laten staan, tijgert nog niet, kan wel maar wil niet rollen. En dat is ook prima, volgens het CB.
     
  11. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    als je het toch niet lekker zit dan zou ik het eens bespreken met je CB of huisarts, vertel maar gewoon wat je dwars zit, waarschijnlijk wordt je gewoon gerust gesteld maar het zou ook kunnen zijn dat je voor de zekerheid doorgestuurd wordt naar een fysio of kinderarts.

    mijn meisje is bijna 1 en doet nog niks, ze rolt nog niet eens van buik naar rug of andersom en ze doet ons nog niet na, dit heeft wel een medische reden maar ze heeft ook wel een makkelijk karaktertje vind ik, ze is heel vrolijk en vindt het allemaal wel best.
     
  12. Mijn vriend die viel op zijn eerste verjaardag nog om als hij werd neer gezet en met 18 maanden liep hij..
    Hij was echt best sloom met alles, ook met praten!
    Maar ineens ging het heel snel.. Het is helemaal goed gekomen hoor.. ;)
     

Deel Deze Pagina