"Zwanger van de 2e" wordt "Bevallen van de 2e" !

Discussie in 'De mama's' gestart door NikkiF, 21 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. veertje

    veertje Fanatiek lid

    Zou lekker zijn :D dan mogen ze nog wel een maandje blijven ;)
     
  2. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    @ Lilly, gelukkig slaapt ze nu beter.
    Vrije school heeft idd veel goeds. Alleen de doorstroom naar het voortgezet onderwijs is wel eens moeilijk ... kinderen die bij onze "buur" vrijeschool zitten gaan vaak voor het voortgezet onderwijs helemaal naar Maastricht.

    @ Zomaar, rode vlekjes maar goed in de gaten houden ...

    @ Justfem, dank je wel ! Ja, het kost wel wat maar het is het waard !
    We hebben nu een tijdelijk huurhuis gevonden waar we 23 april naar toe verhuizen. Van daaruit gaat onze zoektocht verder. Vanmiddag gaan we weer een huis bekijken. Ben benieuwd !
    Succes met werken ... en succes met het onderzoek van Roos !

    @ Veertje, dan heb je wat voor de boeg ! Sterkte meid !

    @ Huis. Hier kunnen jullie ons tijdelijke huis bekijken !
    Valk Vastgoed - Eurlings Makelaars - Actueel aanbod :: Valkenburg, Vroenhof 6 TIJDELIJKE HUUR MOGELIJK
    Gisteren is alles bevestigd. Van hieruit kunnen we dan verder zoeken. Nu nog een verhuisbedrijf kiezen, dan krijgen we de dozen en kan het inpakken beginnen ... ja, 23 april duurt nog even, maar ik ben liever een paar dagen te vroeg klaar dan stress aan het einde.

    Groetjes,
    Nikki F
     
  3. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum

    Dat denk ik ook!
    Ik ben dankzij oppas kids en stress nu al lichter dan voor mijn zwangerschap:D

    @nikkif, ja er zijn niet veel vrije middelbare scholen, dan moet je idd vaak reizen. Ik woonde in alkmaar en fietste elke dag naar bergen. Als onze kinderen naar de vrije bovenbouw willen moeten ze ook naar bergen, maar dat zien we dan wel. Ze mogen ook naar een 'gewone' vmbo/havo/vwo wat mij betreft, maar mijn ervaring is wel dat de meeste kids het reizen er voor over hebben.
     
  4. veertje

    veertje Fanatiek lid

    Dan heb ik een goed vooruit zicht :D

    Zo hier vanmiddag weer wat dingen geregeld want de oudste van mijn zusje is al 5 dus leerplichtig dus heb nu geregeld dat hij morgen hier op school ingeschreven word en vrijdag naar school mag.
    Het maakt niet uit dat het misschien maar voor een paar dagen is of een week :D
    Scheelt men zusje weer een hoge boete..

    Zelf is mijn zusje gelukkig ook veel dingen aan het regelen daar in eindhoven..
    pfff maar het is wel druk zeg!
    Heb meer het idee dat ik productie werk doe als opvoeden :D
    Ze zaten vanmorgen allemaal netjes op een krukje aan de kleine tafel te ontbijten, vervolgens iedereen zijn schoenen laten pakken en hun bij iedereen mond, neus en handen poetsen en schoenen aan en zo ging ik het rijtje af..
     
  5. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    Veertje, ik ken het gevoel! En dan te bedenken dat er mensen zijn die 5 kinderen of meer hebben, die doen dat dus elke dag. DAn is het inderdaad een soort bedrijfje:D

    Heb vandaag een beetje een moeilijk dagje.....
    Kan het moeilijk uitleggen.....

    Ben ook gewoon erg moe.
    Gisteren een betere nacht maar vannacht was t weer waardeloos, heb 5 uur geslapen en ben er een keer of 4 uit geweest in die 5 uur:(

    Ik wou dat ie gewoon een keertje zou doorslapen:( 1 nachtje maar.....
     
  6. zomaar

    zomaar Fanatiek lid

    29 sep 2006
    2.769
    0
    0
    Brabant
    Hoi meiden,

    haak hier weer ff in hoor, heb alles "gewoon" bijgehouden qua lezen maar om nu alles op te sommen en terug te reageren :$ das net ff te ;)

    Lilly: ik ga voor je duimen dat Job een nachtje door slaapt!!! Ook dat zou een mens goed doen! Denk aan je!

    Marieke: hoe is het met jou???? En met jouw knulletjes?

    Nikki: leuke foto's. Zal een mooie wand worden :D

    veertje: poeh, petje af en sterkte met de drukte!!!

    Cimu: zijn ze al een beetje opgeknapt?

    Hier alles prima!!! Lekker aan het genieten met mijn kanjers van het heeeeerlijke mooie weertje! Levi geniet ook zo erg dat hij ongeveer maar anderhalf uur overdag slaapt, hij wil gewoon niets missen ;)
    binnekort zal ik even van iedereen vragen of jullie kunnen op bepaalde data!
     
  7. veertje

    veertje Fanatiek lid

    tis zeker druk, helemaal nu mijn zus haar zoontje van bijna 4 ziek is en alles eronder spuugt, zo sneu..
    We zijn nu druk bezig voor mijn zwager om hier in de buurt een huisje te krijgen..
    Iig druk druk druk

    Heb alle setjes kleren voor morgen al klaar liggen, mijn vader komt morgen op de kids passen als ik Stijn naar de psz moet brengen, kan moeilijk die arme zieke man mee nemen..
     
  8. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.483
    113
    @Veertje, wat een drukte, volgens mij wordt het dan inderdaad al snel een soort lopende bandwerk, wil je alles gedaan krijgen. Mijn opa kwam uit een gezin met 14 kinderen op een boerderij...zonder wasmachine enzo, hoe doe zoiets vraag ik me dan wel eens af. Tja, dan begrijp je beter wel dat ze vroeger even een speentje ofzo in de suiker met jenever doopten.
    @Nikki, oh, dat ziet er wel uit als een fijn tijdelijk onderkomen. Wat een ongelukkige foto's zeg, als ik die mensen was, zou ik eerst eens een goede fotograaf langs laten komen en wat onnodige spullen uit het beeld halen, maar goed, dat is hun probleem, ik verbaas me er alleen altijd over. Wanneer is de sleuteloverdracht van jullie huidige huis? En met inpakken kun je inderdaad niet vroeg genoeg beginnen, het is vaak meer werk dan je denkt.
    @Zomaar, Luc vindt het buiten ook zo geweldig, ik zet hem nu ook elke dag even in de (baby)schommel en dat vindt hij heel leuk. Natuurlijk nog niet te hard en te wild, dat doen we wel met zijn zus, die kan het niet hoog genoeg gaan.

    De uitslag van het borstonderzoek (dat bevolkingsonderzoek) blijkt bij mijn moeder niet goed te zijn, dus nu moet ze voor verdere onderzoeken naar het ziekenhuis maandag. Bah, hopelijk niets fouts, maar iets onschuldigs.
     
  9. Funny

    Funny Bekend lid

    1 jan 2008
    630
    0
    0
    Oostzaan
    Pff... nog een ziek kindje ook Veertje! Misschien ook spanning voor dat arme mannetje? Ze krijgen er toch veel van mee hoor!

    Lilly, ik ben zelf ook een kind van gescheiden ouders en mijn ouders hebben het onderling eigenlijk zo geregeld zoals jij het zou willen. Behalve dat mijn vader veel weg was en doordeweeks weinig tijd had... het kan dus wel.
    Gaat het weer een beetje met je? Zal je nog heel veel hebben: ups and downs... en weinig slaap is niet bevoordelijk. Je bent heel sterk meid!

    zomaar, wat een geweldige foto's van je mannetjes op hyves!!!!

    Ik ga morgen met Finn naar het ziekenhuis... ben benieuwd wat de chirurg over het bultje zegt.
     
  10. veertje

    veertje Fanatiek lid

    @jo, jeetje wat vervelend zeg! hopelijk is maandag alles goed..

    @funny, gelukkig lijkt hij weer beter, vannacht heeft hij nog koorts gekregen maar hij eet nu weer en is koortsvrij..
    Succes morgen in het ziekenhuis..

    Ik snap nu wat jullie bedoelen met gebroken nachten, ben vannacht van 3 tot 6 met mijn neefje bezig geweest en die nacht daarvoor met mijn nichtje, hopelijk slapen ze vanavond allemaal goed :D
     
  11. cimu27

    cimu27 Bekend lid

    27 okt 2008
    728
    0
    0
    @Nikki: Lekker dat je een tijdelijk huisje gevonden hebt! Is het gemeubileerd of moet je nu 2 keer alles verhuizen?

    @Lilly: jeetje, lichter als voor je zwangerschap? Tsja, kan me voorstellen dat dat van de stress komt. Hier nog steeds flink boven het gewicht! Na de bevalling moest ik nog 6 kilo, maar sinds de Mirena is daar weer 4 kilo bovenop gekomen :x (schijnen heel veel vrouwen te hebben; gewichtstoename door Mirena).
    Zodra ik stop met de bv ga ik lijnen!
    Ik kan me goed voorstellen dat je een dipje hebt. Maar geef niet op! Vandaag wordt het weer mooi weer; lekker genieten van de zon, misschien geeft dat positieve energie!

    @Veertje: haha. Heb je Discovery Travel & Living? Dan moet je eens kijken naar Jon&Kate plus eight! Zij hebben een tweeling en toen ze nog een derde wilden was het een zesling. Dus ipv 3 kids hebben ze er 8 :D. Ik krijg daar wel heel veel energie van als ik dat zie! Dan denk ik... ik heb er maar 2. Jij dus tijdelijk 5... maar misschien helpt het toch! Beterschap voor je neefje!

    @Zomaar: gelukkig lijkt iedereen opgeknapt nu. En wij genieten ook lekker van het mooie weer! Heerlijk!!!

    @Jo: sterkte met je moeder! Ik hoop ook voor jullie dat het onschuldig is. Zo zie je maar weer dat de Bevolkingsonderzoeken toch ergens goed voor zijn; nu zijn ze er in ieder geval snel bij.

    @Funny: sterkte in het ziekenhuis. Laat je effe weten wat de kinderarts gezegd heeft?

    Zo, we gaan kleren aandoen en effe een kinderfiets kopen voor Thiago (de oude 12" is nu toch echt te klein!). Daarna effe koffie drinken bij Ikea ;).
     
  12. veertje

    veertje Fanatiek lid

    @cimu, das een goed idee om te gaan kijken :D dan valt het hier iig ontzettend mee..

    Nu is het hier even lekker rustig, de oudste van mijn zusje is even bij mijn ouders, stijn is op de psz, lisa slaapt en die 2 andere van mijn zusje zitten heerlijk te spelen..
     
  13. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.483
    113
    Hier waren ze allebei op een of andere manier al heel vroeg wakker, weet niet waar het aan lag, maar kwart voor 6 was het hier al feest. Lekker vermoeiend.
    Ik heb zitten rekenen en ga ze denk ik na de zomervakantie allebei 1 dag in de week naar het kdv brengen. Dat halen en brengen voor die zielige paar uurtjes naar de psz begint me aardig tegen te staan. Net zoals vandaag, dan kan ik zowat de hele dag niets, omdat ze 's middags even naar die psz gaat. Qua kosten maakt het ook niet veel uit, aangezien de psz in de regio belachelijk duur is.

    Mijn moeder viel ook elke keer heel veel af na de zwangerschap door alle stress, maar dat is al een gestresster persoon dan ik van nature. Ik had er wel een beetje op gehoopt, maar nee helaas, druk genoeg, maar ik knabbel er lekker op los.
    Sinds een week of 3 ben ik nu wel echt begonnen met op mijn eten te letten en nu ben ik ruim 2 kilo kwijt. Er moet nog 4 kilo vanaf, want anders pas ik nog steeds mijn zomerkleren niet. Het liefst nog meer hoor, maar dit minimaal. Ik sta nu ook 4 x per week ofzo 's ochtends op zo'n soort stepapparaat (dat is het niet, maar ik weet niet hoe zoiets wel heet, je draait meer rond met je voeten en staat). Dat doe ik 10 tot 12 minuten en is al een hele opgave, want dan gaat de telefoon weer, moet Robin plassen, noem maar op.
     
  14. kaatjesmam

    kaatjesmam Bekend lid

    24 sep 2008
    635
    0
    0
    China
    @Cimu; je weet dat die John en Kate nu gescheiden zijn he.....? (keek ik tijdens m'n bevallingperiode in HK)

    @Veertje; knap van je hoor! Sterkte met al die kids.

    Later meer hoor. Spitsuur hier.
     
  15. justfem

    justfem Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.950
    0
    0
    PT Vormgeefster FT Mama
    Zuid-Holland ergens onder de rook van Rotterdam
    @Veertje: Wat een super zus ben jij, dat je de kids van je zus opvangt. Mijn collega heeft 4 kids en een neef van mijn man en zijn vrouw 6, daardoor denk ik altijd bij mezelf ik moet niet klagen met mijn 2 meiden. Dus alle respect voor jou! Wel sneu voor je zwager, ik hoop voor je zus dat ze uiteindelijk niet van een koude kermis thuis komt , aangezien liefde nog weleens blind maakt. Ik heb voor Roos sinds 2 weken ook de KV-voeding alleen dan de Extra Care nr 1 ik ben er ook erg tevreden over (gebruikte ook Omneo) en het scheelt idd een hoop in de portemonnee.

    @Lilly: 't gaat altijd met ups-and-downs, dat hoort erbij, dat hou je altijd een beetje, niemand kan je van te voren zeggen of eerder laten zien, welke keuze uiteindelijk het beste is. En alleen moederen is soms best zwaar en dan vooral omdat je regelamtig korte nachten maakt en er dan niemand is die zorgt dat je even bij kan tanken door het over te nemen, ik wil wel een keertje langs komen dan kun jij ff bijslapen. En nog een tipje, ik gebruik een multi vitamine met extra energie (extra B vitamines) en ik moet zeggen dan hou je het wel beter vol. Het is goed dat jij en je man op 1 lijn zitten, dat helpt iig bij het maken van eventuele goede afspraken over bezoek. Wat ik zelf wel heb ervaren, nou weet ik niet of dat voor alle mannen geldt, maar toen mijn ex een nieuwe vlam had en hij het erg druk had met zijn werk, hij Noa ook wel eens meerdere weken niet zag, dan belde hij wel altijd en dat vond ze dan fijn. Het bij elkaar eten gaat meestal wel goed tot er bij 1 van de twee een ander verschijnt, dan wordt het meestal wat lastiger omdat de nieuwe partner ook een deel gaat uit maken van het gebroken gezin (maar goed zo ver is het nog niet!) Ik werk 3 dagen per week van half 9 tot 5 (ik heb gelukkig een baas die niet zo strikt is met de werktijden, daar staat tegenover dat hij wel verwacht dat ik flexibel ben, dus soms werk ik wel eens een dagje extra (vandaar dat ik heb gekozen voor een gastouder, die hebben die flexibiliteit ook meer dan het KDV). Toen ik met Noa alleen was werkte ik minder (20 uur) en werkte ik 4 dagen 5 uur , dan was mijn werkdag van half 9 tot half 2 en had ik de middag nog om wat dingen thuis te doen en om met Noa bezig te zijn. De woensdag heb ik altijd vrijgehouden vanwege dat dat de week lekker breekt. Toen Noa naar school ging ben ik naar 3 dagen gegaan en nu ben ik op woensdag en vrijdag vrij.

    @NikkiF: Wel fijn dat jullie een tijdelijk onderkomen hebben, hoop wel dat jullie snel het perfecte thuis vinden ;)

    @Funny: Succes met het onderzoek vandaag.

    @Jo: Da's schrikken, hopelijk is het onschuldig en mocht het niet onschuldig blijken dan zijn ze er als het goed is ruim op tijd bij. Vreemd dat bij jullie de PSZ zo duur is, hier is het veel voordeliger, hier zou ik niet eens kunnen kiezen voor KDV ipv van peuterspeelzaal, aangezien er een wachtlijst van meer dan 2 jaar is op de 2 KDVen bij ons in het dorp.

    @Cimu: ik wist niet dat je van de Mirena ook aan kwam, ik werd van de gewone pil wel een stuk zwaarder, maar toen ik de Mirena had viel ik heel veel af. Vraag me nu toch af of ik dan toch niet door iets anders magerder geworden ben. Ik wil ook koffie drinken bij IKEA :D Veel succes met het uitzoeken van de fiets.

    @Zomaar: heerlijk dat weer! Fijn dat jullie er zo lekker van genieten samen! En je laat de datum maar weten.

    @doorslapen: sinds 2 dagen slaapt Roos van 20.30 uur tot 06.00 door, ik schrok er de eerste dag van dat ze niet wakker was geworden, maar het went snel moet ik zeggen. Hopelijk blijft ze dit zo volhouden.

    Het is al ruim een week een puinhoop, omdat ze de hoofdgasleiding aan het vervangen zijn en de aansluitingen bij de huizen, dus 1 en al modder en zand. Ik kan alleen via de achterdeur het huis uit en moet met een mega omweg naar de oppas. Al met al niet erg fijn, maar goed wat moet dat moet, tot gisteren opeens een hoop chaos bij ons voor de deur, bleek dat de waterleiding gesprongen was tijdens de werkzaamheden, woonde we opeens niet meer aan een hofje maar aan een singel :$ hadden we en geen gas en geen water meer. Tot overmaat van ramp zat ik ook nog met een Roos, die dankzij een spuitluier tot aan haar nek vol zat met poep. :x Was ik toch wel weer blij dat mijn moeder een blok huizen verder woont om haar daar in bad te doen.

    Zo nu ga ik weer ff verder werken, baal er wel van dat ik werk terwijl het zulk mooi weer is. ;)
     
  16. misstiana

    misstiana Fanatiek lid

    13 mrt 2008
    1.565
    0
    0
    Hallo allemaal,

    een paar dagen niet geweest, maar had het erg druk!

    heeft iemadn tips voor kv. Ik zit erover na te dneken om bv te stoppen. Luuk groeit minder hard voor mijn gevoel. Wil iegenlijk wel graag hypallergeen. Welk merk? en wat is niet al te duur?

    Moet ook effe mijn verhaal kwijt over kdv van Luuk. Nou heeft Luuk al 5 weken fysio voor zijn voorkeurshouding en er is nog niets meegedaan. Ik had een brief gevraagd van de fysio en die wo u wel wat doormailen. NOu dat wil het kdv dus niet,. NOu werd mij dus boos. Hij is daar wel 30 uur in de week is iets te veel om te zeggen laat die dagen maar zittten. Nu moet ik mailen en dat uitprinten of opschriven nou een heel gedoe. Ik zeg dus we zin nu weer een week verder en er is weer niets egdaan. Ja vorige week heb ik nog met hem geoefend. ja hallo het moet elke dag. Nou ben dus boos geweest en ze zouden nu schriven wat ze met Luuk zijn voorkeur doen. Nou ik ben bnieuwd? IK kan toch wel eisen dat kdv hiermee aan de slag gaat?

    sollicitatie: helaas voor mij heel lang geleden, dus kan geen tips geven. Ik weet wel dat je in je cv alleen releavnte dingen moet zeggen wat je hebt gedaan. Ik bijv ging solliciteren voor leerkracht en dan zijn baantjes in de horeca niet echt relevant.

    Lilly hoe gaat het NU? Trek je het allemaal nog?

    Cimu27: iedereen weer beter? Fijn dat ze hem even helemaal door hebben gelicht? Ze kunnen dat betr eens te vaak doen dan een keer te weinig? heeft hij er geen last meer van? (bloedprikken en de onderzoeken?)

    Jo79: gewoon zeggen. Je hoeft toch geen last te hebben van iemand anders zijn hond. EEn tip voor die mensen kan zijn een blafband. Die gefet een licht schokje zodra de hond blaft is het zo afgeleerd.

    Jo79: sterket met je moeder, ik hoop dat het meevalt.

    veertje; Wat onwijs leif van je om d ekids op te vangen.

    nu lekker genieten van de zon!
     
  17. justfem

    justfem Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.950
    0
    0
    PT Vormgeefster FT Mama
    Zuid-Holland ergens onder de rook van Rotterdam
    @gepke: ik gebruik het kruidvat huismerk als FV, mij bevalt de extra care goed (bij deze voeding staat ook dat het zeer geschikt is voor de overstap van BV naar FV, bij mij had Roos er iig geen probleem mee en Roos heeft een verhoogde kans op allergie), ze hebben ook hypoallergeen (is ook goed betaalbaar) deze heb ik zelf niet meer geprobeerd, omdat Roos rode vlekjes op haar huid kreeg van de hypoallergene FV van Nutricia, omdat ik voor mijn oudste altijd Omneo gebruikte, ben ik dat gaan gebruiken en daar reageerde ze goed op. Een vriendin van mij raadde me het het eigen merk van kruidvat aan en dan de extra care omdat dat bij haar zoon net zo goed werkte als Omneo en ik moet zeggen Roos reageert er heel goed op en het is een stuk goedkoper.
    Verder weet ik dat ze bij Etos ook van Nutricia een klein pakje (5 zakjes voor 100 ml voeding) van hypoallergeen hebben, die heb ik zelf ook als eerste FV genomen om te kijken of het goed zou gaan.

    Over het KDV van Luuk, volgens mij moeten ze er aan mee werken, tenzij het uitdrukkelijk vermeld staat in hun huisregels dat ze niet aan dat soort dingen meewerken (zou ik wel vreemd vinden voor een kdv). Je hebt een medische indicatie, wellicht moet je hen schriftelijk toestemming verlenen (lees op schrift zetten dat je toestemming geeft dat zij de oefeningen doen, dit heeft te maken met verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid). Ik weet dat qua medicatie toedienen, niet elk KDV dit aanbiedt, dit omdat zij hiervoor iemand in dienst moeten hebben die hiervoor gecertificeerd is, maar goed het gaat hier niet om medicatie.
     
  18. cimu27

    cimu27 Bekend lid

    27 okt 2008
    728
    0
    0
    @Kaatjesmam: nee, dat wist ik niet... Dan lopen ze hier nog behoorlijk achter met de show!

    @Jo: petje af! Actief hoor! Ik probeer met het mooie weer steeds meer te wandelen & fietsen met de kids. En vanmorgen was Thiago in de tuin (lees mega-zandbak) aan het spelen en heb ik maar effe 1,5 uur stenen los staan trekken; moeten er toch uit en heb ik me ook weer nuttig gemaakt! Wie weet komt het ooit nog goed. Als ik terug wil naar mijn gewicht van voor Thiago dan moet ik nog 16 kilo :( Maar het komt goed! (maar niet meer voor de zomer denk ik).

    @Justfem: ik wist het ook niet. Maar heb de laatste tijd zo'n last (al vanaf jan.) De hele tijd PMS krampen (elke dag), kleine beetjes bloedverlies etc, opgeblazen buik... voel me bijna zwanger! Ben al bij de HA geweest. Die heeft al getest op infecties & SOA's, maar daar was niets te vinden (gelukkig! Want na 15 jaar met één man zit je niet te wachten op een SOA -> dan zit er ergens iets niet goed!!!).
    Nu moet ik 9 april naar de GYN voor een echo; kijken of de Mirena nog wel goed zit. Dus effe gegoogled en daar kwam ik waslijsten met klachten tegen! Vooral 'zwanger-klachten' en gewichtstoename. Wist ik dus ook niet...
    Geniet van je doorslapende meisje!

    @Gepke: wat een verhaal van dat kdv zeg! Hmmm... kun je niet eens bij de locatieverantwoordelijke informeren? Of is er misschien een overkoepelende organisatie waar je kunt aankloppen? Succes! Ik vind het te belachelijk voor woorden. Tuurlijk moeten zij er iets mee!!!

    @Voeding: hier nog steeds 2 x per dag BV! Verder één flesje melkpap of kant-en-klaar papje per dag en de warme maaltijd natuurlijk. De KV is te weinig om echt een pak voor te kopen en met de melkpap / kant-en-klaar gaat het prima.
    Bij Thiago heb ik wel Hypo-allergeen voeding gebruikt van Nutrilon. Die beviel heel goed, maar kost wel 15 euro per pak.

    @KDV/PSZ: hoezo net zo duur? Hier kost 1 dag per week KDV op maandbasis bijna 300 euro, terwijl een (halve) dag PSZ 30 euro kost... Factor 10 :$. Maar goed, bij KDV krijg je, als je werkt, nog wel wat terug van de belasting!
     
  19. justfem

    justfem Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.950
    0
    0
    PT Vormgeefster FT Mama
    Zuid-Holland ergens onder de rook van Rotterdam
    @Cimu: Nou als ik jou zo hoor dan ga ik toch wle weer twijfelen aan de Mirena, bij mij is het eerste keer plaatsen (bij HA) niet goed verlopen, de tweede keer (bij de gyn) gelukkig wel, nu wil de HA het weer zelf doen, maar ergens zie ik daar erg tegenop, ze zei als het niet lukt kan ik je altijd nog naar de gyn sturen. En ik hoorde van de week van iemand uit onze kennissenkring dat zij zwanger is van de derde ondanks haar mirena, de Ha kon het touwtje niet meer vinden bij haar en toen ze voor de zekerheid werd getest bleek ze zwanger, bij de echo bleek al 8 weken en hebben ze gezocht naar de mirena die bleek in de baarmoeder naast de vrucht te zitten. De gyn zei eerst dat de mirena geen kwaad kon, maar nu kreeg ze met 12 weken licht bloedverlies en bleek bij de echo dat de mirena zwerft en wel degelijk kwaad kan. Nadeel is dat het verwijderen van de Mirena een mk als gevolg kan hebben, maar als ze het niet laat weghalen kan het in een later stadium ook nog fout gaan, met alle gevolgen van dien. Nu wilde ze eigenlijk geen derde, maar ja nu het zo is, willen ze het ook niet kwijtraken. Nu ik jou ook nog hoor, heb ik toch weer mijn twijfels, ondanks dat ik bij mijn vorige Mirena juist wel heel tevreden was, ik zou ook niet weten wat ik anders moet doen, van de pil krijg ik hoofdpijn (ik heb nu een lichte pil, maar ook daar krijg ik hoofdpijn van), en condooms zijn ook niet echt ideaal, prikpil (weet niet wat ik daar van moet vinden), koperspiraaltje is ook niet zo veilig en heeft een hoger risico op eierstok-ontsteking, tja dan ikom ik toch weer bij de Mirena uit.

    @PSZ/KDV: Ik hoorde pas wel dat in de plaats waar ik werk nu een KDV het principe van PSZ-uren heeft opgestart dan gaat je kind 2 x 4 uur per week daar naar toe (als voorbereiding op het schoolsysteem) en krijg je het vergoed via de Belasting.
     
  20. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.483
    113
    @Justfem, mijn zus is niet goed geworden tijdens het plaatsen, die is in het ziekenhuis tegen de vlakte gegaan van de pijn. Toen ze bij kwam kon ze alleen maar kotsen. Dat dat plaatsen veel pijn doet en niet helemaal goed gaat hoor je toch best vaak.
    Wat een verhaal zeg van die kennis, het zou je gebeuren!
    @Cimu, stenen sjouwen is ook heel sportief hoor, daar verbrand je meer mee dan die 10 minuten op dat ding waar ik op sta. Verder doe ik veel lopend of met de fiets en nu ik merk dat mijn broeken weer wat minder strak zitten, ben ik gelijk meer gemotiveerd. Ja, 10 jaar geleden woog ik ook 15 kilo minder, maar goed, de hoop dat ik dat figuur weer terug krijg, heb ik maar opgegeven ;).
    @Gepke, ja, het is makkelijk af te leren, maar het is hun eerste hond en ze weten geloof ik niet echt waar ze mee bezig zijn. Die kinderen hebben ook de grootste lol om dat hondje op te fokken en blaffend en grommend achter ze aan te laten rennen. Nu is hij nog klein, maar dat is een gevaarlijk spelletje, ik denk dat dat nog wel eens goed fout kan gaan als hij wat groter is.

    ML moet weer overwerken, dus druk, druk, druk. Nu aan het koken, bami voor ons en bloemkool en aardappeltjes voor Luc. Daarna weer de hond uitlaten en alles naar bed brengen.
     

Deel Deze Pagina